Hoe u de beste webdesignsoftware kiest in 2020 (vergeleken)

Bent u op zoek naar de beste webdesignsoftware om mooie websites mee te maken? De meeste ervaren webdesigners hebben hun eigen voorkeurssoftware voor verschillende ontwerptaken.


Als je echter net begint, kan het even duren om die perfecte combinatie te vinden.

In dit artikel laten we u de beste webdesignsoftware zien voor verschillende use-cases, zodat u de juiste beslissing kunt nemen voor uw behoefte.

De beste webdesignsoftware kiezen

Waarom u de beste webdesignsoftware nodig heeft?

Vanwege veel voorkomende misvattingen over webdesign denken veel beginners dat het jaren zou duren om fatsoenlijke en professionele websiteontwerpen te maken.

Het is waar dat u overuren krijgt, maar met de juiste webdesignsoftware kunt u eenvoudig prachtige ontwerpen maken met minimale vaardigheden.

Dat komt omdat sommige webdesignsoftware het hele proces automatiseert, waardoor zelfs absolute beginners prachtige websites kunnen maken.

Laten we eens kijken naar enkele van de beste webdesignsoftware waarmee u kunt ontwerpen als een ervaren webdesigner.

Verschillende soorten webdesignsoftware

Er is geen enkele webontwerptool die alle taken met betrekking tot webontwikkeling en -ontwerp kan uitvoeren. Als ontwerper moet je een combinatie van verschillende software kiezen om je eigen toolkit te maken.

We hebben onze selectie onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat u voor elke taak de best beschikbare opties kunt evalueren.

  Laten we eerst beginnen met de basis.,

  Beste webdesignsoftware voor het bouwen van websites

  Veel beginners vragen ons of ze codering moeten leren om een ​​echte website te maken.

  Hoewel u weet hoe u moet coderen, krijgt u een extra voordeel bij het maken van websites, maar veel websitebouwers zoals WordPress hebben het voor iedereen gemakkelijk gemaakt om aangepaste websites te maken zonder te leren coderen.

  Dit is de reden waarom WordPress nu meer dan 34% van alle websites op internet aanstuurt.

  1. Beaver Builder

  Beaver Builder

  Beaver Builder is een gebruiksvriendelijke paginabuilder voor WordPress. Hiermee kunt u eenvoudig ontwerpelementen slepen en neerzetten om uw eigen aangepaste ontwerp te maken zonder code te schrijven.

  Om aan de slag te gaan met Beaver Builder, heb je een WordPress-website nodig.

  We raden aan Bluehost te gebruiken. Ze zijn een officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider en een van de grootste hostingbedrijven ter wereld.

  Het beste is dat ze WPBeginner-gebruikers korting op hosting en een gratis domeinnaam aanbieden. In principe kun je aan de slag voor $ 2,75 per maand.

  → Klik hier om te beginnen met Bluehost ←

  Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het maken van een website met stapsgewijze instructies.

  Zodra u aan de slag bent, moet u de Beaver Builder-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

  Daarna kunt u WordPress-berichten of pagina’s bewerken met de Beaver Builder.

  Beaver Builder gebruiken om pagina's in WordPress te ontwerpen

  Wijs en klik op een item om het te bewerken of laad uit tientallen kant-en-klare sjablonen om als startpunt te gebruiken. Raadpleeg onze handleiding voor instructies over het maken van aangepaste lay-outs met Beaver Builder

  Beaver Builder wordt ook geleverd met een Theme Customizer waarmee je aangepaste WordPress-thema’s kunt maken met dezelfde interface voor slepen en neerzetten. In tegenstelling tot het bewerken van pagina’s, kunt u een compleet thema maken met uw eigen ontwerp.

  Zie onze tutorial over het maken van aangepaste WordPress-thema’s zonder code te schrijven voor meer informatie.

  2. Divi

  Divi Demo

  Divi is een andere uitstekende optie als je een WordPress-website wilt ontwerpen. Het is een van de beste WordPress-paginabuilders en wordt geleverd met tientallen kant-en-klare sjablonen om uit te kiezen.

  Nadat u uw WordPress-site heeft ingesteld, installeert en activeert u Divi op uw website en begint u met bewerken. Het werkt met bijna elk WordPress-thema en u kunt ook het Divi-thema gebruiken dat wordt geleverd met verbeterde functies voor de bouwer.

  Het is een hulpmiddel voor slepen en neerzetten, wat betekent dat u eenvoudig op een item kunt wijzen en erop kunt klikken en het uiterlijk kunt wijzigen. U kunt afbeeldingen, video’s, schuifregelaars, contactformulieren, widgets en meer toevoegen.

  Het belangrijkste is dat uw ontwerpwijzigingen volledig responsief zijn en zich automatisch aanpassen voor mobiele apparaten.

  3. Constant Contact Website Builder

  Constant Contact Website Builder

  Als u op zoek bent naar een volledig gehoste websitebouwer, dan is Constant Contact Website Builder een goed WordPress-alternatief voor beginners. Deze slimme websitebouwer wordt geleverd met prachtige websiteontwerpen die u kunt bewerken met een eenvoudige gebruikersinterface.

  Begin gewoon met het beantwoorden van een paar vragen en de websitebouwer haalt het ontwerp, de afbeeldingen en de demo-inhoud op voor uw site. U kunt dan gewoon aanwijzen en klikken om het te vervangen door uw eigen afbeeldingen, tekst, video’s en meer.

  4. Gator door HostGator

  Gator Website Builder door HostGator

  Gator is een andere websitebouwer waarmee u complete websites kunt ontwerpen zonder codering. Gator is gemaakt door HostGator, een van de beste webhostingbedrijven ter wereld.

  Het is een volledig gehost platform, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over updates, beveiliging of back-up. Het omvat niet alleen de builder en website-hosting, maar u krijgt ook een gratis domeinnaam voor uw website.

  De bouwersoftware zelf beschikt over een intuïtieve interface voor slepen en neerzetten met meer dan 200 professionele webdesignsjablonen. Elke sjabloon is volledig aanpasbaar met een eenvoudig aanwijs- en klikgereedschap.

  U kunt elk item op een pagina bewerken of veelgebruikte items zoals afbeeldingen, video’s, fotogalerij, tekst, kolommen, kaarten en contactformulieren slepen en neerzetten.

  Gator wordt ook geleverd met een ingebouwde voorraadfotobibliotheek, zodat u prachtige foto’s op uw website kunt vinden en toevoegen.

  Beste webdesignsoftware voor e-commerce

  De e-commerce-industrie zal naar verwachting in 2021 $ 4,9 biljoen bereiken. Er is een enorme vraag naar e-commerce webdesign in de markt.

  Hieronder volgen onze topkeuzes voor de beste webdesignsoftware voor eCommerce waarmee u zonder codeervaardigheden op deze markt kunt doorbreken.

  5. WooCommerce

  WooCommerce

  WooCommerce is het beste eCommerce-platform ter wereld. Het draait bovenop WordPress, wat betekent dat je een WordPress-website nodig hebt om een ​​eCommerce-website te ontwerpen met WooCommerce.

  U kunt zich aanmelden bij Bluehost om aan de slag te gaan. Ze bieden WPBeginner-gebruikers korting op hosting + gratis domeinnaam. Kortom, u kunt beginnen met $ 2,75 per maand.

  Raadpleeg onze complete gids voor het starten van een online winkel voor gedetailleerde instructies.

  6. BigCommerce

  BigCommerce eCommerce Platform

  BigCommerce is een populair eCommerce-platform. Het is beschikbaar als een volledig gehoste oplossing en het beste is dat het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in een WordPress-website.

  Een online winkel maken met BigCommerce is vrij eenvoudig. Het wordt geleverd met prachtige winkelontwerpen en volledig aanpasbare thema’s voor uw online winkel. Het verwerkt automatisch productafbeeldingen, snijdt ze bij en geeft ze weer in prachtige galerielay-outs.

  Vraagt ​​u zich af hoe het zich verhoudt tot WooCommerce? Zie ons artikel over BigCommerce vs WooCommerce voor een zij-aan-zij vergelijking van de twee platforms.

  7. Shopify

  Shopify

  Als u op zoek bent naar een volledig gehoste e-commerceoplossing, dan kan Shopify goed bij u passen. Het wordt geleverd met professioneel ontworpen sjablonen om bijna elk soort online winkel te creëren.

  Alle eCommerce-ontwerptools zijn zeer intuïtief en u kunt items gewoon slepen en neerzetten om prachtige pagina’s te maken. U kunt eenvoudig aangepaste logo’s, afbeeldingen, video’s en meer uploaden.

  Shopify zorgt voor hosting, software en back-ups, zodat u zich gewoon kunt concentreren op het creëren van een mooie online winkel.

  Zie onze gedetailleerde vergelijking van Shopify vs WooCommerce voor meer informatie.

  Beste webdesignsoftware voor grafische ontwerpers

  Een groot deel van webdesign bestaat uit afbeeldingen om aangepaste logo’s, achtergrondafbeeldingen, aanbevolen afbeeldingen en meer te maken. Voor al deze heb je grafische ontwerptools nodig.

  Deze tools vereisen enige basiskennis van het gebruik ervan. Gelukkig zijn er talloze online bronnen om je snel op de hoogte te houden.

  8. Adobe Photoshop

  Adobe Photoshop

  Adobe Photoshop is de marktleider in software voor fotobewerking en grafisch ontwerp. Het is beschikbaar voor Mac- en Windows-besturingssystemen.

  Het is een van de oudste en gemakkelijkst te gebruiken grafische ontwerpsoftware op de markt. Vanwege de enorme populariteit zijn er tal van online bronnen om gratis Photoshop te leren.

  Adobe Photoshop is iets duurder dan sommige andere software. Het is beschikbaar op abonnementsbasis en elk abonnement wordt geleverd met verschillende apps en add-ons.

  9. Schets

  Schetsen

  Sketch is een krachtige vectorontwerptool waarmee u schaalbare ontwerpen van hoge kwaliteit kunt maken. Sketch maakt het supereenvoudig om pictogrammen, illustraties, prototypes en mockups te maken voor apps, websites en print.

  Het wordt geleverd met een intuïtief ontwerp dat gemakkelijk te leren is voor beginners. Het wordt ook geleverd met tonnen leermiddelen om u snel vertrouwd te maken met de software.

  10. Affiniteitsontwerper

  Affinity Designer

  Affinity Designer is een ongelooflijk gebruiksvriendelijke en krachtige grafische ontwerptool. Affinity Designer is geschikt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers en zit boordevol met alle tools die je zou willen in een grafische ontwerptool zonder de ingewikkelde dingen.

  Je kunt ook gemakkelijk wisselen tussen raster- en vectormodi. Dit maakt het gemakkelijk om illustraties te ontwerpen met een krachtige combinatie van tools.

  Affinity Designer is beschikbaar voor een eenvoudige prijs van 49,99 dollar eenmalige betaling.

  In feite is Affinity een perfecte combinatie van zowel Adobe Photoshop als Illustrator.

  11. Adobe Illustrator

  Adobe Illustrator

  Adobe Illustrator is Adobe’s vector grafische ontwerptool. Met Illustrator, populair bij grafische ontwerpers, kunt u logo’s, pictogrammen, tekeningen, typografie en illustraties maken voor afdrukken, web, video en mobiel.

  Het is gemakkelijk te gebruiken, maar heeft een lichte leercurve om optimaal van de software te profiteren. Adobe biedt echter tal van bronnen om u op weg te helpen. Je kunt ook gratis online tutorials vinden.

  Adobe Illustrator is beschikbaar op maandelijkse abonnementen, waardoor het iets duurder is dan andere software.

  12. Gimp

  Gimp

  Als u op zoek bent naar gratis webdesignsoftware, dan is Gimp een uitstekende gratis optie. Deze open source ontwerpsoftware is een goed alternatief voor Adobe Photoshop en stelt u in staat om gemakkelijk afbeeldingen te bewerken en afbeeldingen voor uw websites te maken.

  Gimp is beschikbaar voor MacOS, Windows en Linux. Het ziet er misschien niet zo gepolijst uit als sommige andere betaalde software, maar het is een volledig uitgeruste en krachtige ontwerpsoftware die veel te bieden heeft.

  Beste webdesignsoftware voor marketeers

  Webdesign houdt niet op bij de lancering van een website. Marketeers moeten regelmatig afbeeldingen, afbeeldingen van sociale media, pictogrammen, infographics, banners en meer ontwerpen.

  Er zijn tal van tools waarmee u met zeer weinig inspanning en vaardigheden professioneel marketingmateriaal kunt ontwerpen. Hier is onze keuze van de beste webdesignsoftware voor marketeers.

  13. Canva

  Canva

  Canva is een grafisch ontwerptool voor marketeers en bloggers. Het is een webgebaseerde tool en vereist geen installatie van extra software.

  Het wordt geleverd met veel kant-en-klare ontwerpsjablonen voor verschillende soorten afbeeldingen. U kunt een sjabloon kiezen en vervolgens Canva’s tool voor slepen en neerzetten gebruiken om die afbeeldingen voor uw eigen website te bewerken.

  4. Balsamiq

  Balsamiq

  Balsamiq is een krachtige ontwerptool om mockups, wireframes en websites te maken. Het wordt geleverd met een eenvoudig te gebruiken interface waarmee u UI-ontwerp als beginner kunt leren. Gevorderde gebruikers zouden het enorm nuttig vinden bij het snel bouwen van mockups voor productpagina’s, marketingmateriaal en meer.

  15. Moqups

  Moqups

  Moqups is een ander hulpmiddel voor het ontwerpen van draadmodellen en mockups. Het maakt eenvoudig delen en teamsamenwerking mogelijk zonder bestanden te downloaden.

  De intuïtieve gebruikersinterface maakt het gemakkelijk te gebruiken voor beginners en krachtig genoeg voor gevorderde gebruikers. Het wordt geleverd met een ingebouwde bibliotheek met duizenden pictogrammensets, lettertypen en stijlbibliotheek.

  16. Piktochart

  Piktochart

  Piktochart is een eenvoudige ontwerptool om presentaties, infographics, flyers en posters te maken. Het wordt geleverd met tientallen sjablonen om als startpunt te gebruiken.

  U kunt het in uw browser gebruiken, dus u hoeft geen software te installeren. Sleep gewoon om pictogrammen, elementen, foto’s, vormen, lijnen en pijlen toe te voegen. Herschik items en voeg uw eigen tekst toe om professionele ontwerpen voor uw marketingcampagnes te maken.

  Beste webdesignsoftware voor HTML-sites

  Wilt u snel statische HTML-sites ontwerpen? Met deze webdesignsoftware kunt u eenvoudig HTML-sites ontwerpen zonder enige HTML te schrijven.

  17. Adobe Dreamweaver

  Dreamweaver

  Adobe Dreamweaver is een van de meest beginnersvriendelijke webdesignsoftware. Hiermee kunt u eenvoudig mobielvriendelijke statische HTML-websites, stand-alone bestemmingspagina’s of snelle HTML-documenten maken.

  Beginners kunnen eenvoudig slepen en neerzetten om webpagina’s te maken. Gevorderde gebruikers zouden het even nuttig vinden met slimme codering, automatisch aanvullen, compilers, git-ondersteuning en meer.

  18. Google Web Designer

  Google Web Designer

  Google Web Designer is een andere intuïtieve en gebruiksvriendelijke tool voor het maken van op HTML-5 gebaseerde ontwerpen, bewegende beelden en animaties. Het kan ook worden gebruikt om banneradvertenties, videoadvertenties en ander marketingmateriaal te ontwerpen.

  U kunt helemaal opnieuw beginnen of kiezen uit tientallen sjablonen die beschikbaar zijn in verschillende lay-outs. Google Web Designer is gratis te downloaden voor Mac-, Windows- en Linux-besturingssystemen.

  We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de beste webdesignsoftware voor uw ontwerptoolkit. Misschien wilt u ook onze lijst met de beste CRM-software en de beste zakelijke telefoondiensten voor kleine bedrijven zien.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map