WordPress-concurrenten – 19 populaire WordPress-alternatieven in 2020

WordPress is populair en we zijn er dol op, maar het is niet het enige publicatieplatform. Er zijn WordPress-alternatieven die u kunt gebruiken om uw website te bouwen.


Elk van deze WordPress-concurrenten is anders en heeft zijn eigen voor- en nadelen. U moet die verschillen en beperkingen begrijpen bij het kiezen van een WordPress-alternatief.

In dit artikel laten we u enkele van de meest populaire alternatieven voor WordPress zien die momenteel op de markt zijn.

WordPress-concurrenten - Populaire alternatieven voor WordPress

1. Constant Contact Website Builder

Constant Contact Website Builder

Constant Contact-websitebouwer is een intelligente A.I. aangedreven websitebouwer waarmee u binnen enkele minuten een aangepaste website kunt bouwen. Dit is een droom die uitkomt voor niet-technische eigenaren van kleine bedrijven.

Deze drag-and-drop website builder gecombineerd met een begeleide A.I. aangedreven wizard maakt het eenvoudig om een ​​volledig aangepaste website te maken met gepersonaliseerde beeld- en inhoudsuggesties.

U kunt gratis aan de slag om een ​​blog, bedrijfswebsite en zelfs een online winkel te bouwen. Het platform wordt ook geleverd met handige tools zoals een logo-maker, een professionele fotobibliotheek met meer dan 550.000 afbeeldingen en meer.

Hun betaalde abonnement biedt u een gratis domein, een gratis SSL-certificaat en uw eigen merke-mailadressen.

2. Gator door HostGator

Gator-website builder door HostGator

Gator is een volledig gehoste website-builder gemaakt door HostGator. Ze zijn een van de beste website-hostingbedrijven ter wereld en kennen hun dingen als het gaat om het hosten van websites.

Gator wordt geleverd met kant-en-klare websiteontwerpen die u kunt aanpassen met een gebruiksvriendelijke websitebouwer met slepen en neerzetten. Zelfs absolute beginners kunnen de app snel leren zonder enige leercurve.

Hun Starter- en Premium-abonnementen zijn geschikt voor websites voor kleine bedrijven. U heeft hun eCommerce-abonnement nodig om een ​​winkelwagentje en andere eCommerce-functies toe te voegen. Elk plan bevat ook een gratis domeinnaam en een gratis SSL-certificaat.

3. Domain.com Website Builder

Domain.com Website Builder

Domain.com biedt een eenvoudig te gebruiken drag & drop website builder voor kleine bedrijven. U kunt het gebruiken om met slechts een paar klikken een website, blog of zelfs een e-commerce website te maken.

Hun platform wordt geleverd met honderden prachtig ontworpen sjablonen waarmee u kunt beginnen en u kunt ze eenvoudig aanpassen aan uw behoeften met behulp van een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten.

Het wordt geleverd met alle essentiële websitefuncties zoals websiteanalyse, eCommerce-functionaliteit, de mogelijkheid om een ​​blog toe te voegen en een gratis SSL-certificaat bij alle plannen. Het is uiterst betaalbaar vanaf slechts $ 1,99 per maand.

Domain.com wordt consequent gerangschikt als de beste domeinregistreerder ter wereld en hun website-builder is een geweldig alternatief voor WordPress. U kunt onze Domain.com-coupon gebruiken om extra korting te krijgen.

4. BigCommerce

BigCommerce

Als u op zoek bent naar een eCommerce-klaar alternatief voor WordPress, dan is BigCommerce het juiste platform voor u. Het is een volledig gehoste eCommerce-websitebouwer met hulpmiddelen voor slepen en neerzetten en prachtige sjablonen om u op weg te helpen.

Het ondersteunt veel betalingsgateways, waaronder PayPal, Stripe, Appley Pay en Pay with Amazon. Een opmerkelijk voordeel van het gebruik van BigCommerce is dat ze u geen kosten in rekening brengen voor transacties.

Met BigCommerce kunt u onbeperkte producten toevoegen, uw winkelprestaties bekijken en ingebouwde tools gebruiken om conversies te optimaliseren en de verkoop te stimuleren. Het wordt ook geleverd met een native WordPress-integratie, zodat u BigCommerce voor uw winkel kunt gebruiken, terwijl WordPress voor uw belangrijkste inhoudswebsite.

BigCommerce werkt met veel andere apps van derden die u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien.

5. Shopify

Shopify

Als je een online winkel wilt bouwen, dan is Shopify een geweldig alternatief voor WordPress. Het biedt gebruiksvriendelijke tools om uw eigen online winkel te creëren. U kunt uw producten verkopen en betalingen accepteren.

Shopify wordt geleverd met een eenvoudige begeleide installatie waarmee u snel aan de slag kunt met uw eCommerce-winkel. Het heeft kant-en-klare sjablonen, apps en veel integratie-opties.

Vraagt ​​u zich af hoe het zich verhoudt tot WooCommerce (de beste WordPress eCommerce-plug-in)? ]

Zie ons artikel over Shopify vs WooCommerce voor een gedetailleerde vergelijking van de twee platforms.

6. Weebly

Weebly

Weebly is een andere volledig gehoste website-bouwer. Hiermee kunt u uw eigen website maken met vooraf ontworpen sjablonen en hun paginabuilder met slepen en neerzetten.

Weebly heeft beperkte eCommerce-ondersteuning, maar u kunt aangepaste domeinnamen gebruiken. Zie voor een volledige vergelijking onze vergelijking van WordPress vs Weebly.

Als u Weebly al gebruikt en wilt overschakelen naar WordPress, bekijk dan onze stapsgewijze handleiding over hoe u op de juiste manier van Weebly naar WordPress kunt gaan

7. Wix

Wix

Wix is ​​een volledig gehoste websitebouwer. Het biedt een beperkte gratis versie om te gebruiken voor een persoonlijke of kleine zakelijke website. Zowel gratis als betaalde abonnementen worden geleverd met vooraf ontworpen sjablonen die gebruikers kunnen wijzigen met behulp van een paginabuilder met slepen en neerzetten.

Wix heeft ook eCommerce-ondersteuning met zijn betaalde plannen waarmee site-eigenaren online betalingen kunnen accepteren met PayPal of Authorize.net. Zie ons artikel over Wix vs WordPress voor een zij-aan-zij vergelijking van de twee platforms.

Als je Wix al gebruikt en het naar WordPress wilt overzetten, bekijk dan ons artikel over hoe je op de juiste manier overschakelt van Wix naar WordPress.

8. Gemiddeld

Medium

Medium is een populair publicatieplatform. Het is op veel manieren anders dan WordPress. Het is geen volledig contentmanagementsysteem. Hun focus ligt op bloggen en het gemeenschapsaspect. Het is bedoeld om mensen te verbinden met verhalen en ideeën die voor hen van belang zijn.

Medium is ontworpen om uitgevers een overzichtelijk schrijfgebied te bieden en een vergelijkbare leeservaring voor de lezers. Het ziet er prachtig uit op alle apparaten en schermformaten. Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over thema’s of plug-ins, want die zijn er niet.

In plaats van opmerkingen heeft Medium inline opmerkingen en reacties. U hoeft zich geen zorgen te maken over de software, aangezien Medium een ​​volledig gehost platform is. Medium staat geen aangepaste domeinnamen meer toe, wat betekent dat u uw eigen domeinnaam niet kunt gebruiken voor uw publicatie.

Bekijk onze vergelijking van Medium versus WordPress om het verschil tussen twee platforms te zien.

We hebben ook een stapsgewijze zelfstudie voor gebruikers die hun artikelen willen verplaatsen van Medium naar een WordPress-website.

9. Geest

Geest

Verschillende WordPress-gebruikers die zich wilden concentreren op bloggen, waren van mening dat WordPress een andere richting insloeg. Dit bracht Ghost voort, een op NodeJS gebaseerde blogsoftware.

Het verschil is dat Ghost zich volledig richt op bloggen en de rommel weghoudt. Het biedt een schone schrijf- en browse-ervaring voor bloggers en lezers.

10. Joomla

Joomla

Joomla is een populaire CMS-software en een open source WordPress-concurrent. Het is een sterk, multifunctioneel en flexibel CMS-platform met een grote community van gebruikers en ontwikkelaars.

Met Joomla kunt u veel van de dingen doen die WordPress kan doen, en nog wat meer. Net als WordPress-thema’s en plug-ins, wordt Joomla geleverd met extensies en sjablonen. Het wordt al gebruikt door miljoenen gebruikers, kleine bedrijven, bedrijven, overheid en non-profitorganisaties over de hele wereld.

Net als WordPress heeft Joomla een community-ondersteuningssysteem, uitgebreide documentatie en het draait op de meeste webhostingplatforms.

Vraagt ​​u zich af hoe het zich verhoudt tot WordPress? Zie ons artikel over WordPress vs Joomla vs Drupal voor een vergelijking van deze drie open source CMS-platforms.

We hebben ook een stapsgewijze zelfstudie voor gebruikers die willen overstappen van Joomla naar WordPress.

11. Drupal

Drupal

Drupal is een ander zeer populair open source CMS. Net als WordPress en Joomla heeft Drupal een sterke gebruikersbasis en ontwikkelaarsgemeenschap. Het beheert bijna 2,1% van alle websites op internet, waaronder The White House, The Economist, State of Georgia en nog veel meer.

Drupal heeft modules en thema’s, net als WordPress-plug-ins en thema’s. Het deelt dezelfde softwarevereisten als WordPress en Joomla, dus het kan op vrijwel elke webhost draaien die WordPress ondersteunt.

12. Jekyll

Jekyll

Jekyll is een statische sitegenerator. Het is geschreven in Ruby en vereist NodeJS. Het is heel anders dan WordPress. Om te beginnen is het een statische sitegenerator, wat betekent dat het uw tekst opneemt en statische HTML-pagina’s voor uw site genereert (geen database).

U kunt gratis hosting gebruiken die wordt aangeboden door GitHub Pages met Jekyll. Dit betekent dat als u bekend bent met Markdown, SVN, Git en de opdrachtregel, u binnen de kortste keren aan de slag kunt. Met andere woorden, dit is gemaakt voor ontwikkelaars!

13. Tumblr

Tumblr

Tumblr is een populair gratis blogplatform. Tumblr combineert bloggen met sociaal en maakt het best leuk. Het heeft een sterke gebruikersbasis ondanks het feit dat het in 2013 door Yahoo is overgenomen.

Met Tumblr kunnen gebruikers kiezen uit gratis of premium thema’s. Gebruikers kunnen ook aangepaste domeinnamen gebruiken voor hun Tumblr-blogs. Naast je blog kun je ook pagina’s maken. Het is een volledig gehoste oplossing, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het installeren of onderhouden van software.

Tumblr heeft verschillende beperkingen in vergelijking met WordPress. U kunt niet gemakkelijk inkomsten genereren met uw inhoud of een eCommerce-winkel runnen. U moet ook hun inhoudsrichtlijnen volgen, anders wordt uw website opgeschort.

We hebben een stapsgewijze zelfstudie over hoe u van Tumblr naar WordPress kunt gaan voor gebruikers die op zoek zijn naar een Tumblr-alternatief met meer vrijheden.

14. Squarespace

Squarespace

Squarespace is een betaalde sitebouwer die kan worden gebruikt als een WordPress-alternatief. Het is extreem gemakkelijk te gebruiken en een volledig gehoste oplossing.

Net als Wix en Weebly biedt Squarespace ook kant-en-klare sjablonen die u kunt aanpassen. Er zijn geen plug-ins of extra modules om te installeren. Je kunt alleen de functies van Squarespace gebruiken. Zie onze vergelijking van Squarespace versus WordPress.

Vanwege de beperkingen verhuizen veel Squarespace-gebruikers uiteindelijk naar WordPress. Voor die gebruikers hebben we een stapsgewijze handleiding over hoe u van Squarespace naar WordPress kunt gaan.

15. Tekstpatroon

Tekstpatroon

Textpattern is een ander open source content management systeem. Het deelt dezelfde serververeisten als WordPress. Het is een veel eenvoudiger en ongecompliceerd CMS met een beperkt aantal volgers.

Het wordt geleverd met een ingebouwd gebruikerslogboek voor statistieken en een systeem voor native commentaar. Het gebruikt Textiel om platte tekst om te zetten in HTML.

16. Expressie-engine

Expression Engine

Expression Engine is een op PHP + MySQL gebaseerd betaald CMS. Er is een gratis basisversie met zeer beperkte functies die kunnen worden gedownload. In tegenstelling tot andere open source CMS in onze lijst, vereist Expression Engine licentiekosten en zijn de meeste extra functies beschikbaar als betaalde add-ons.

17. Google Sites

Google Sites

Google Sites is een gemakkelijke en eenvoudige manier om kleine websites te bouwen. Het is extreem gemakkelijk te gebruiken, gratis te hosten en u kunt zelfs uw eigen aangepaste domein voor uw site gebruiken.

Het kan niet worden vergeleken met CMS-software in onze lijst, maar het kan worden vergeleken met services zoals Wix, Weebly en Squarespace.

18. Statamisch

Statamisch

Statamic is betaalde en platte CMS-software. In tegenstelling tot andere CMS-software in onze lijst, slaat Statamic de gegevens van uw site niet op in een database. In plaats daarvan gebruikt het PHP, YAML en Markdown om pagina’s te genereren.

19. Blogger

Blogger

Last but not least leeft Blogger nog. Het is een gratis blogservice van Google. Het heeft de meeste functies die u nodig heeft om te bloggen. Een reactiesysteem, ingebouwde sociale mogelijkheden, gebruiksvriendelijk, sjablonen en de mogelijkheid om uw eigen domeinnaam te gebruiken.

We hebben een volledige vergelijking geschreven tussen Blogger versus WordPress (voor- en nadelen). Als je Blogger gebruikt en wilt overschakelen naar WordPress, volg dan deze gids.

We hopen dat dit artikel je de kans heeft gegeven om naar enkele populaire WordPress-alternatieven te kijken. Als u naar deze alternatieven kijkt, wilt u misschien onze volledige WordPress-recensie en de belangrijkste redenen waarom u WordPress zou moeten gebruiken, eens bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me