Hvordan lage en tilpasset hjemmeside i WordPress

Ofte spør brukere oss om det er mulig å opprette en tilpasset hjemmeside i WordPress.


Som standard viser WordPress blogginnleggene dine på hjemmesiden. Men som et bedriftsnettsted kan det være lurt å lage en mer engasjerende hjemmeside som hjelper brukerne å finne det de trenger og øke salgskonverteringen.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt oppretter en tilpasset hjemmeside i WordPress. Vi vil vise flere metoder, og du kan velge den som er enklere for deg.

Opprette en tilpasset hjemmeside i WordPress

Hva er en hjemmeside?

En hjemmeside er en standard introduksjonsside eller forsiden til et nettsted. Det er siden som vises når noen oppgir nettstedets domenenavn i nettleserens adressefelt.

Eksempel på hjemmeside

Hovedformålet med hjemmesiden er å introdusere brukere til nettstedet eller bedriften din. Ideelt sett bør det gi brukerne viktig informasjon om virksomheten din, slik at de kan fortsette å utforske andre sider på nettstedet ditt.

Som standard viser WordPress de siste blogginnleggene dine på hjemmesiden. Dette er ikke bra, da det bare viser noen få av de nåværende artiklene dine.

Hvis du driver et bedriftsnettsted, forteller ikke standard hjemmesiden brukere om bedriften, produktene eller tjenestene dine. Det gir heller ikke brukere en måte å kontakte deg på.

Den gode nyheten er at WordPress allerede har en innebygd funksjonalitet for å lage tilpasset hjemmeside.

Velge en tilpasset side som skal brukes som hjemmeside i WordPress

WordPress lar deg enkelt bruke hvilken som helst side på nettstedet ditt som hjemmesiden din. Du kan ganske enkelt gå til Sider »Legg til nytt siden i WordPress admin-område for å opprette en ny side.

La oss gi denne siden tittelen ‘Hjem’ og publisere den. Du vil bruke denne siden som din tilpassede hjemmeside.

Ikke bekymre deg for layout eller design for øyeblikket. Vi vil vise deg hvordan du designer hjemmesiden din senere i denne artikkelen.

Hvis du vil kjøre en blogg på nettstedet ditt, må du opprette en egen bloggside for å vise innleggene dine.

Gå igjen til Sider »Legg til nytt side og lag en side med tittelen ‘Blogg’. Gå videre og publiser den blanke siden.

Etter å ha opprettet sidene, må du besøke Innstillinger »Lesing siden i WordPress-administratoren din. Velg her “En statisk side” -alternativ under “Din hjemmeside viser” -delen.

Velg hjemmesider og bloggsider

Deretter må du velge hjemmesiden og bloggsidene du opprettet tidligere.

Ikke glem å klikke på “Lagre endringer” -knappen for å lagre innstillingene dine.

Nå som du har satt opp en side som skal brukes som din tilpassede hjemmeside, la oss begynne å designe den tilpassede hjemmesiden for ditt WordPress-nettsted.

Metode 1. Opprett et tilpasset hjemmeside i WordPress ved å bruke Gutenberg

WordPress introduserte en ny blokkbasert redaktør kalt Gutenberg i desember 2018. Denne nye redaktøren lar brukerne ikke bare skrive innhold, men lage vakre oppsett i tillegg.

Den bruker blokker for hvert innholdselement som lar deg organisere innholdsblokker for å lage en sidestruktur du liker.

WordPress inneholder blokker som kan brukes til designformål som omslagsbilder, kolonner, tabeller, tekst og media, gallerier og mer.

Redigering av din tilpassede hjemmesideoppsett med Gutenberg

Hver blokk har egne innstillinger, som lar deg tilpasse utseendet til å tilfredsstille designkravene.

Du kan utvide tilgjengelige blokker med Gutenberg block plugins for å legge til flere blokker i arsenalet ditt. Disse programtilleggene lar deg bruke avanserte elementer som attester, glidebrytere, tjenester og andre vanlige designfunksjoner.

Bruk avanserte blokkbibliotek-plugins for å lage hjemmesideoppsett

Du kan også bruke Gutenberg-klare WordPress-temaer som gir deg mer fleksibilitet til å jobbe med blokker.

Vi anbefaler å bruke Astra, det kommer med Gutenberg nettstedsmaler som du kan installere ved å bruke deres Astra Starter Sites-plugin.

Når du har importert en mal, kan du redigere den ved hjelp av standard WordPress-redigeringsprogram og lage en meget profesjonell hjemmeside for nettstedet ditt.

Metode 2. Lag et tilpasset hjemmeside i WordPress ved hjelp av Page Builders

Denne metoden er veldig enkel og krever ingen kodings- eller designferdigheter. For denne metoden bruker du en WordPress-sidebygger-plugin.

En sidebygger-plugin lar deg enkelt opprette tilpassede sidelayouter ved å bruke et enkelt dra og slipp-grensesnitt.

Vi anbefaler å bruke Beaver Builder fordi det er den mest nybegynnervennlige plugins for sidebygger på markedet. Den kommer med dusinvis av tilpassede hjemmesiden maler som du kan installere med et enkelt klikk.

Når den er installert, kan du redigere malen ved hjelp av peke- og klikkverktøy. Du kan erstatte innhold og bilder med ditt eget innhold, og til og med utvide malen ved å legge til flere moduler, widgeter og seksjoner.

Opprette en tilpasset hjemmeside ved hjelp av Beaver Builder

Beaver Builder gir deg også tilgang til Beaver Themer, som lar deg lage ditt eget tilpassede WordPress-tema uten å skrive noen kode.

For mer informasjon, se vår guide for hvordan du enkelt kan lage tilpassede WordPress-oppsett ved hjelp av Beaver Builder.

Som et alternativ kan du også prøve Elementor. Det er også en utrolig populær plugin for WordPress-sidebygger. Det kommer også med dra og slipp-maler og et brukervennlig grensesnitt.

Opprette en hjemmesideoppsett ved hjelp av Elementor

For detaljer, se veiledningen vår om å lage egendefinerte sidelayouter med Elementor.

Metode 3. Lag en egendefinert hjemmeside manuelt i WordPress (Koding påkrevd)

Denne metoden anbefales ikke for nybegynnere da den krever koding. Du må være kjent med WordPress-kodingspraksis, PHP, HTML og CSS for å bruke denne metoden.

La oss se hvordan dette fungerer.

WordPress-temaet ditt består av forskjellige filer. Noen av disse filene kalles maler og kontrollerer visningen av visse områder på nettstedet ditt. Se vårt WordPress malhierarki jukseark for mer informasjon.

En av disse malene kalles forsiden.php. Hvis temaet ditt har denne malen, vil WordPress automatisk bruke den til å vise din tilpassede hjemmeside.

forsiden.php mal

Imidlertid, hvis temaet ditt ikke har det, kan du lage et for deg selv /

Bare opprett en tom fil og lagre den som forsiden.php. Etter det må du laste den opp til mappen til det nåværende tematikken på WordPress-vertskontoen din ved hjelp av FTP.

Så snart du laster opp denne filen, begynner WordPress å bruke den til å vise hjemmesiden din. Siden denne filen er helt tom, vil du imidlertid se en blank hvit side.

For å fikse dette kan du begynne å legge til HTML-koden din for å vise innholdet på den tilpassede hjemmesiden. En enklere tilnærming er å bruke eksisterende kode og maler i WordPress-temaet.

Du kan for eksempel bruke samme topptekst og bunntekst. WordPress gjør det superenkelt å inkludere malene.

Her er en eksempelkode der vi fjernet innholdet og sidefeltene mens vi bevarte overskriften og navigasjonsmalene fra temaet.

<?php / *
Denne siden brukes til å vise den statiske forsiden.
* /

// Hent temahovedmal
get_header (); ?>
>

Din tilpassede hjemmesidekode går her


// Hent temafotmalen
<?php get_footer (); ?>

Tips for å lage et effektivt tilpasset hjemmeside i WordPress

Hjemmesiden til nettstedet ditt er den viktigste siden på nettstedet ditt. Brukere ser på det for å lære mer om din virksomhet, produkter og tjenester.

Vi anbefaler å holde hjemmesidedesignet ditt så enkelt som mulig. På våre egne nettsteder har vi lært at brukerne våre synes enklere oppsett er mer nyttige.

Forsøk å unngå rot, men ikke skjul viktig informasjon som brukerne dine ønsker å se på hjemmesiden. Du må også prioritere hvilket innhold som vises først i oppsettet.

Skriv ned målene du vil oppnå før du lager en tilpasset hjemmeside for nettstedet ditt. Denne øvelsen vil hjelpe deg med å komme opp med et tydelig designmål.

For de fleste bedrifter og blogger er det viktigste målet å konvertere besøkende til kunder. For å oppnå dette, trenger du OptinMonster.

Det er den beste WordPress popup-plugin- og leadgenerasjonsprogramvaren. Det hjelper deg å konvertere besøkende til abonnenter og betalende kunder.

Deretter ønsker du å spore hvordan den tilpassede hjemmesiden din fungerer. For dette må du installere Google Analytics på nettstedet ditt. Det hjelper deg å se hvor brukerne dine kommer fra og hva de gjør på nettstedet ditt.

Du vil også gjøre det lettere for brukerne å kontakte deg. For dette trenger du WPForms-plugin som er det beste WordPress-skjemaet plugin på markedet.

Du kan også legge til en klikk for å ringe-knappen på nettstedet ditt, slik at folk enkelt kan ringe forretningstelefonen din.

Til slutt anbefaler vi deg å se deg rundt på konkurrentene og andre populære nettsteder i din bransje / nisje. Vi ber deg ikke om å kopiere designen deres, men å lære av beste praksis og deretter bruke det på din egen hjemmesideoppsett.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lage en tilpasset hjemmeside i WordPress. Det kan også være lurt å se de velprøvde tipsene våre for å øke bloggtrafikken din.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me