Hvordan lage kategorimaler i WordPress

Har du besøkt et nettsted der hver kategori har forskjellig utforming? I WordPress temautvikling er det en vanlig praksis å bruke forskjellige maler for kategorier, koder, tilpassede innleggstyper og taksonomier. Ved å lage maler for kategorier kan du legge til spesifikke funksjoner på kategorisider. Du kan for eksempel tillate brukere å abonnere på kategorier, legge til kategoribilder, vise kategoribeskrivelse og velge en annen layout for hver kategori. I denne guiden vil vi vise deg hvordan du oppretter kategorimaler i WordPress.


WordPress Malhierarki for kategorisider

WordPress har et kraftig templeringssystem. Du kan lage et WordPress-tema ved å bruke forskjellige maler for forskjellige deler av nettstedet ditt. WordPress ser etter en mal i en forhåndsdefinert hierarkisk rekkefølge når en side vises. For å vise en kategoriside ser den etter maler i denne rekkefølgen.

kategori-slug.php → kategori-id.php → kategori.php → arkiv.php → indeks.php

Første WordPress vil lete etter en mal som er spesifikk for den aktuelle kategorien ved å bruke kategorisneglen, for eksempel kategori-design.php-mal vil bli brukt til å vise kategorien ‘Design’. Hvis den ikke finner en kategorisnegelmal, vil WordPress lete etter en mal med kategori-id, for eksempel kategori-6.php. Etter det vil den se etter den generiske kategorimalen som vanligvis er kategori.php. Hvis det ikke er noen generisk kategorimal til stede, vil WordPress se etter generisk arkivmal, dvs. archive.php. Til slutt vil den bruke index.php mal for å vise kategorien.

Opprette en kategorimal i WordPress

La oss først se på en typisk kategori.php-mal.

<?php
/ **
* En enkel kategorimal
* /

get_header (); ?>

<?php
// Sjekk om det er noen innlegg å vise
if (have_posts ()): ?>

Kategori: <?php single_cat_title (”, falsk); ?>

<?php
// Vis valgfri kategoribeskrivelse
if (kategori_beskrivelse ()): ?>
<?php ekko kategoribeskrivelse (); ?>
<?php endif; ?>

<?php

// Sløyfen
while (har_posts ()): the_post (); ?>

" rel ="bokmerke" title ="Permanent lenke til <?php the_title_attribute (); ?>"><?php the_title (); ?>

<?php the_time (‘F jS, Y’) ?> av <?php the_author_posts_link () ?>

<?php the_content (); ?>

<?php
comments_popup_link (‘Ingen kommentarer ennå’, ‘1 kommentar’, ‘% comments’, ‘comments-link’, ‘Comments closed’);
?>

<?php imens;

ellers: ?>

Beklager, ingen innlegg stemte med dine kriterier.

<?php endif; ?>

<?php get_sidebar (); ?>
<?php get_footer (); ?>

La oss nå anta at du har en kategori som heter “Design” med kategorisneglen “design” og at du vil vise denne kategorien på en annen måte enn andre. For å gjøre det, må du opprette en mal for den aktuelle kategorien. Gå til Utseende »Redaktør. Fra listen over temafiler til høyre klikker du på kategori.php, hvis du ikke har en kategori.php-fil der, så se etter arkiv.php. Hvis du ikke finner noen av disse malene, er det en god sjanse for at du bruker et WordPress Theme Framework, og denne opplæringen kan ikke være nyttig for deg. Vi foreslår at du refererer til det spesifikke rammeverket du bruker.

Hvis du finner filene over, kan du kopiere alt innholdet i category.php og lime dem inn i en tekstredigerer som Notisblokk. Lagre denne filen som kategori-design.php.

Koble til nettstedet ditt ved hjelp av FTP-klient. Gå til / wp-innhold / temaer / ditt nåværende tema / og last opp Category-design.php-filen til temakatalogen. Nå vil alle endringer du gjør i denne malen bare vises på arkivsiden for denne kategorien. Ved hjelp av denne teknikken kan du lage maler for så mange kategorier du vil. Bare bruk Category- {Category-Slug} .php som filnavn. Du kan finne kategorisnegler ved å gå til kategoridelen i WordPress admin-område.

Her er et eksempel på en kategori-slug.php-mal, legg merke til at vi har brukt den samme malen som kategori.php med små endringer. Siden vi allerede kjenner kategorien den skal brukes til, kan vi legge til tittel, beskrivelse eller andre detaljer manuelt. Legg også merke til at vi har brukt <?php the_excerpt (); ?> i stedet for <?php the_content (); ?>. Sjekk ut hvorfor vi synes det er lurt å bruke sammendrag eller utdrag i stedet for fullt innlegg.

<?php
/ **
* En enkel kategorimal
* /

get_header (); ?>

<?php
// Sjekk om det er noen innlegg å vise
if (have_posts ()): ?>

<?php
// Siden denne malen bare vil brukes til designkategori
// vi kan legge til kategoritittel og beskrivelse manuelt.
// eller til og med legge til bilder eller endre layout
?>

Designartikler

Artikler og opplæringsprogrammer om design og nettet.

<?php

// Sløyfen
while (har_posts ()): the_post ();

" rel ="bokmerke" title ="Permanent lenke til <?php the_title_attribute (); ?>"><?php the_title (); ?>

<?php the_time (‘F jS, Y’) ?> av <?php the_author_posts_link () ?>

<?php the_excerpt (); ?>

<?php
comments_popup_link (‘Ingen kommentarer ennå’, ‘1 kommentar’, ‘% comments’, ‘comments-link’, ‘Comments closed’);
?>

<?php imens; // End Loop

ellers: ?>

Beklager, ingen innlegg stemte med dine kriterier.

<?php endif; ?>

<?php get_sidebar (); ?>
<?php get_footer (); ?>

Hvis du ikke vil bruke mal for kategorisnegl, kan du bruke kategori-ID-mal for å lage en mal for spesifikk kategori-ID (Hvordan finne en kategori-ID i WordPress).

Bruke betingede tagger for en kategori

Når du lager maler for ditt tema, må du spørre deg selv, trenger du virkelig en egen mal for å gjøre det du vil gjøre? I noen tilfeller er endringene du ønsker å gjøre ikke for kompliserte og kan oppnås ved å bruke betingede koder i en generisk mal, som kategori.php eller til og med archive.php.

WordPress kommer med støtte for mange betingede koder som temaforfattere kan bruke i malene sine. Et slikt betinget tag er is_category (). Ved hjelp av denne betingede taggen kan du endre maler for å vise forskjellige utskrifter hvis betingelsen samsvarer. La oss for eksempel anta at du har en kategori for kjente innlegg som heter “Featured”. Nå vil du vise litt ekstra informasjon på arkivsiden for kategorien for denne kategorien. For å gjøre det, legg til denne koden i kategorien.php-filen rett etter <?php if (har_posts ()): ?>.

<?php if (is_category (‘Featured’)): ?>

Utvalgte artikler:

<?php annet: ?>

Kategoriarkiv: <?php single_cat_title (); ?>

<?php endif; ?>

Å lære WordPress temautvikling er ikke noe som kan oppnås over natten. Men du kan begynne å lære ved å finpusse malene dine og gjøre mindre endringer. Det er en risiko, og du vil ødelegge ting oftere enn du ønsker, men gleden ved å endelig få det riktig vil holde deg motivert.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lage kategorimaler i WordPress. Hvis du har spørsmål om endring av kategorimaler i WordPress, kan du legge igjen en kommentar nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map