Slik fjerner du sidefeltet i WordPress

Vil du fjerne sidefeltet fra WordPress-nettstedet ditt? En sidefelt er det widget-klare området i WordPress-temaet. Det vises ofte på høyre eller venstre side eller under innholdsområdet på hver side. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan fjerne sidefeltet i WordPress.


Slik fjerner du sidefeltet i WordPress

Hvorfor fjerne sidefeltet i WordPress?

De fleste gratis og betalte WordPress-temaer har flere sidefelt eller widget-klare områder.

Hensikten med sidefelt i WordPress er å vise elementer som ikke er en del av innleggets eller sideinnholdet. Vanligvis er dette koblinger til forskjellige områder på nettstedet ditt, annonser, e-postliste påmeldingsskjemaer, sosiale medier profiler, etc. Disse elementene kan enkelt legges til sidefeltet til et tema ved hjelp av WordPress widgets.

Sidefelt på et WordPress-drevet nettsted

I de fleste WordPress-temaer vises sidefelt på en annen måte når en bruker ser nettstedet ditt fra en mobilenhet. På grunn av redusert bredde på skjermstørrelsen, flyttes sidefelt som vises på høyre eller venstre på skrivebordet til bunnen på mobilskjermer.

Sidepaneler er utrolig nyttige og kan hjelpe deg med å utvide virksomheten din. Se disse WordPress-sidefelttriksene for maksimale resultater.

Noen eiere av nettstedet føler imidlertid at å fjerne sidefelt bidrar til å forbedre brukeropplevelsen. Hvis du ønsker å fjerne sidefeltet på WordPress-nettstedet ditt, er denne opplæringen noe for deg.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Fjerne sidefelt fra hvor som helst i WordPress

Denne metoden lar deg ganske enkelt fjerne sidefelt fra hver side og innlegg på ditt WordPress-nettsted. Det krever at du redigerer WordPress-temafiler. Hvis du ikke har gjort dette før, kan du se guiden vår for hvordan du kopierer og limer inn kode i WordPress.

Først må du koble til ditt WordPress-nettsted ved hjelp av en FTP-klient og deretter gå til / wp-content / temas / din-nåværende-tema / mappe.

WordPress-temaer består av forskjellige maler, så du må redigere alle maler der en sidefelt vises.

I et typisk WordPress-tema kan du for eksempel trenge å redigere index.php, page.php, single.php, archive.php, home.php og så videre.

Åpne en malfil for å redigere den, og finn deretter linjen som ser slik ut:

<?php get_sidebar (); ?>

Hvis temaet ditt har flere sidefelt, vil du se forskjellige forekomster av denne koden med et sidefeltnavn inne i funksjonen. For eksempel:

<?php get_sidebar (‘bunntekst-widget-område’); ?>

Slett linjen som representerer sidefeltet du ikke vil vise.

Lagre og last opp filen tilbake til nettstedet ditt. Gjenta prosessen for alle malfiler som er ansvarlige for å vise forskjellige sider på nettstedet ditt.

Når du er ferdig, kan du gå til nettstedet ditt og se det i aksjon.

Du kan legge merke til at mens sidefeltene er borte, fremdeles vises innholdsområdet ditt med samme bredde og forlater sidefeltområdet.

Tomt sidefeltområde i et WordPress-tema

Det er fordi temaet ditt har definert bredden for innholdsområdet. Nå som sidefeltet er borte, må du justere bredden på innholdsområdet ved å legge til tilpasset CSS til temaet ditt.

Først må du finne ut CSS-klassen som brukes av temaet ditt for å definere bredden på innholdsområdet. Du kan gjøre det ved å bruke inspiser-verktøyet i nettleseren.

Her er eksemplet på CSS vi brukte på vår demoside ved hjelp av Twenty Sixteen tema.

.innholdsområde {
bredde: 100%;
margin: 0px;
grense: 0px;
polstring: 0px;
}

.content-area .site {
margin: 0 px;
}

Slik så det ut uten sidefelt:

Sidefelt fjernet fra et WordPress-tema

Fjerne sidefelt fra individuelle sider i WordPress

Det er mulig at du bare vil fjerne sidefeltene på bestemte sider mens du viser dem på andre deler av nettstedet ditt.

For eksempel viser mange nettsteder sidefelt på bloggsiden sin, men ikke på individuelle blogginnlegg. Noen foretrekker å vise sidefelt overalt bortsett fra statiske sider.

La oss se på forskjellige scenarier og hvordan fjerne sidefelt fra forskjellige områder.

Fjerne sidefelt fra en statisk side i WordPress

Mange WordPress-temaer leveres med bruksklare maler i full bredde. Disse malene kan brukes med hvilken som helst statisk side i WordPress og viser ikke sidefelt på hver side av innholdet.

Du trenger bare å redigere siden der du vil fjerne sidefeltet, og velg deretter fullbreddemalen under ‘Sideattributter’ metaboks.

Sidemalen i full bredde uten sidefelt

Hvis du ikke ser et alternativ for å velge en mal, betyr det at temaet ditt ikke kommer med en fullbredd sidemal.

I så fall må du opprette en sidemal i full bredde manuelt. Åpne en ren tekstredigerer som Notisblokk og lim inn følgende kode i en tom fil:

<?php
/ *
*
Malnavn: Full bredde
* /
get_header (); ?>

Lagre denne filen nå som full-bredde.php på skrivebordet ditt.

Koble til WordPress-nettstedet ditt ved hjelp av en FTP-klient, og gå deretter til / wp-content / temas / din-nåværende-tema / mappe. Rediger filen som heter page.php og kopier alt dukker opp etter <?php get_header (); ?> linje.

Lim nå inn denne koden i filen full-width.php. Etter det må du finne og slette linjen som ser slik ut:

<?php get_sidebar (); ?>

Lagre endringene dine og last opp full-bredden.php-filen til din nåværende temamappe.

Du kan nå redigere hvilken som helst side på WordPress-siden din, og du kan velge sidemalen i full bredde.

For mer detaljer, se vår guide for hvordan du oppretter en fullbredd sidemal i WordPress.

Fjern sidefeltet fra blogginnleggssiden i WordPress

WordPress lar deg bruke en statisk forside og en egen side for blogginnleggene dine. Vanligvis viser de fleste WordPress-tema sidefelt på blogginnleggssiden.

Hvis du ikke vil vise sidefelt på blogginnleggssiden, må du gå til Innstillinger »Lesing side. Legg merke til navnet på siden du bruker som blogginnleggsside.

Finn din WordPress-bloggside

Gå nå til Sider »Alle sider og rediger siden som ble brukt til å vise blogginnleggene dine. Under seksjonen attributt velger du en mal i full bredde og lagrer endringene.

Sidemalen i full bredde uten sidefelt

Hvis du ikke ser et alternativ for full bredde, må du opprette en mal for full bredde manuelt. Se forrige avsnitt i denne artikkelen for detaljerte instruksjoner.

Fjern sidefeltet fra et enkelt innlegg i WordPress

Hvis du vil fjerne sidefeltet fra visse enkeltinnlegg, kan du opprette en tilpasset enkeltinnleggsmal.

WordPress 4.7 kom med innebygd støtte for postmaler. Du må følge trinnene i vår guide for hvordan du oppretter tilpassede enkeltinnleggsmaler i WordPress.

I den egendefinerte enkeltinnleggsmalen er alt du trenger å gjøre å sørge for å fjerne sidefeltdelen av koden.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du enkelt kan fjerne sidefeltet i WordPress-temaer. Det kan også være lurt å se vår trinnvise guide for hvordan du kan øke WordPress hastighet og ytelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map