Velge det perfekte WordPress-temaet – 9 ting du bør vurdere

De fleste nybegynnere føler seg overveldet når det gjelder valg av tema for deres WordPress-nettsted. Det er tusenvis av gratis og betalte alternativer. Hvert tema ser bedre ut enn det andre. Hvordan velger du det beste temaet for WordPress? I denne artikkelen vil vi dele de 9 tingene du bør vurdere, slik at du kan velge det beste WordPress-temaet for nettstedet ditt.


Velge det perfekte temaet for ditt WordPress-nettsted

Hvorfor du bør være forsiktig når du velger et WordPress-tema?

WordPress brukes til å lage alle slags nettsteder. Det er grunnen til at hvert tema henvender seg til et annet marked.

WordPress-temaet ditt skal utfylle innholdet på nettstedet ditt. Hvis du for eksempel starter en blogg om politikk eller sosiale spørsmål, vil du ønske et tema som forbedrer lesbarheten.

lesbarhet

Mange WordPress-temaer har mange tilpasningsalternativer. Hvis de ikke er kodet riktig, kan disse alternativene gjøre det vanskelig for deg å endre temaer eller bruke andre WordPress-plugins. Du blir låst inne i det temaet, eller må betale en utvikler for å hjelpe deg med å bytte.

På den annen side kan noen WordPress-temaer som ser veldig bra ut faktisk gjøre nettstedet ditt utrolig tregt. Ingen liker trege nettsteder, spesielt Google, som foretrekker å rangere raskere nettsteder høyere.

Temaet ditt er ansiktet på WordPress-nettstedet ditt og spiller en viktig rolle i hvordan brukere så vel som søkemotorer oppfatter det.

Du har sikkert hørt ordtaket, “Alt det som glitrer er ikke gull”.

Når det er sagt, la oss se på trinnene du kan gjøre for å sikre at du velger det beste temaet for WordPress-nettstedet ditt.

1. Strebe etter enkelhet

Enkelhet er den beste regelen i design

Mange WordPress-temaer har mange farger, komplekse oppsett, prangende animasjoner, osv. Noen ganger trenger du kanskje disse tingene, men i de fleste tilfeller trenger du ikke egentlig alt det.

Enkelhet er den ypperste raffinement.
~ Leonardo da Vinci

Se etter et tema som har et designoppsett som hjelper deg å støtte målet ditt. Det må se bra ut, men uten at det går ut over brukervennlighet og enkelhet.

Forsikre deg om at temaets presentasjonsstil ikke er for komplisert. Hensikten med webdesign er å hjelpe brukere med å finne informasjon de trenger og å hjelpe eiere av nettstedene med å nå sine mål på samme tid.

Hvis et tema ser bra ut, men ikke hjelper deg å få ny virksomhet eller abonnenter, er det ikke et godt tema. Det er heller ikke et godt tema når brukerne dine ikke virkelig kan finne veien rundt nettstedet ditt.

Ta en titt på disse 37 enkle WordPress-temaene for inspirasjon.

2. Responsive er ikke valgfritt på nytt

Velg et responsivt WordPress-tema

Responsive temaer justerer oppsettet på forskjellige skjermstørrelser og enheter.

Et betydelig antall nettrafikk genereres fra mobile og andre håndholdte enheter. Avhengig av nettstedets emner, kan dette tallet gå enda høyere enn 50% av trafikken.

Google viser mobilvennlige nettsteder på toppen i sine søkeresultater. Uavhengig av emnene og demografien på nettstedet ditt, må alle nettsteder være lydhøre og klare for å være mobile.

De fleste WordPress-temaer er allerede responsive som standard. Men det er fortsatt selgere som selger layout med fast bredde som ikke er mobilvennlig i det hele tatt. Forsikre deg om at temaet du velger for nettstedet ditt er mobilvennlig.

Testing av et tema for mobil beredskap

Den enkleste måten å teste om et tema reagerer eller ikke, er ved å endre størrelsen på nettleserskjermen. Når du endrer størrelsen på nettleserskjermen din, vil du legge merke til at temaets oppsett vil tilpasse seg skjermbredden.

For mer grundig testing kan du kopiere URL-en til temas demoside og lime den inn på Googles mobilvennlige testside.

Testing av et responsivt tema mot Google Mobile Friendly Test

Vær oppmerksom på at denne testen viser noen advarsler, uavhengig av hvor bra tema er. Se etter røde flagg som for lite tekst, innhold bredere enn skjerm osv.

3. Nettleserkompatibilitet

Test av nettleserkompatibilitet

Brukerne dine bruker forskjellige nettlesere. Temaet ditt kan se perfekt ut i nettleseren du bruker, men det kan være noe ødelagt i andre nettlesere.

Det er her nettleserkompatibilitet kommer inn. De fleste WordPress-temautviklere tester temaene sine strengt ved å bruke sofistikerte verktøy for nettleserkompatibilitetstesting.

De kan tydeligvis nevne dette på hjemmesiden sin. Men hvis de ikke gjør det, kan du alltid kjøre noen grunnleggende tester for å sjekke temaet i forskjellige nettlesere som Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, osv..

Ikke glem å teste på forskjellige nettlesere på mobil også.

4. Støttede plugins

Støttede plugins

Den virkelige kraften til WordPress kommer med WordPress-plugins. Disse programtilleggene gjør det mulig for deg å gjøre hva som helst med WordPress-nettstedet ditt.

Selv om det er mange WordPress-plugins, er noen WordPress-plugins for alle nettsteder. Som Gravity Forms, Yoast SEO, W3 Total Cache osv.

Forsikre deg om at WordPress-temaet ditt støtter alle populære plugins. Hvis du er usikker, kan du spørre temautvikler om det.

5. Oversettelse + Flerspråklig klar

Flerspråklige og oversettelsesklare WordPress-temaer

Et stort antall WordPress-nettsteder er ikke på det engelske språket. Det kan hende du oppretter et nettsted på et annet språk enn engelsk. Kanskje har du planer om å opprette et flerspråklig WordPress-nettsted i fremtiden.

Forsikre deg om at WordPress-temaet ditt er oversettelsesklart og støtter flerspråklige WordPress-plugins.

6. Sidebyggere

Dra og slipp sidebyggere for WordPress-temaer

Sidebyggere er WordPress-plugins som lar deg lage sidelayout ved hjelp av dra og slipp brukergrensesnitt.

Mange premium WordPress-temaer kommer med sidebyggere som er forhåndsinstallert. Noen av disse sidebyggerne brukes bare av den temautvikleren.

Å bruke en slik sidebygger for å lage destinasjonssider kan produsere mye uønsket kode. Hvis du noen gang bytter tema, vil disse sidene kreve mye opprydding.

Du bør velge temaer som sendes med et av de mest brukte sidebygger-programtilleggene. Du kan også kjøpe disse sidebyggerne separat for bruk med andre temaer.

7. Støttealternativer for når du trenger hjelp

Støtte for ditt WordPress-tema

En ulempe med å bruke et gratis WordPress-tema er at det ikke er noen garantert støtte. Mens noen utviklere gir utmerket støtte for gratis temaer, har mange gratis temaer ingen støttealternativer.

Hvis du rotet opp WordPress-temaet ditt, må du finne ut av det på egen hånd. Du kan også ende opp med å betale en tredjepartsutvikler for å løse de minste problemene.

Forsikre deg om at du velger et WordPress-tema som har god dokumentasjon og støttealternativ. De fleste premium WordPress-temaer tilbyr detaljert dokumentasjon med 1 års e-postbasert støtte.

8. SEO vennlighet

Sjekk temaet for SEO-vennlighet

WordPress-temaet ditt spiller en avgjørende rolle for nettstedets SEO-vennlighet. Et godt tema kan fortsatt generere dårlig kodet HTML, dette kan påvirke nettstedets ytelse på søkemotorer.

Det kan være vanskelig for nybegynnere å analysere et temas kildekode på egen hånd. Dette er grunnen til at mange premium WordPress-temautviklere vil gi deg beskjed om at sidene deres er optimalisert for SEO.

Du kan også se om siden genererer riktig HTML5 ved å sjekke den med W3C Markup Validation-tjeneste. Vær imidlertid oppmerksom på at W3C-verktøyet vil generere mange advarsler som ikke er noe å være bekymret for.

9. Rangeringer og anmeldelser

Sjekk rangeringer og anmeldelser for et WordPress-tema

En annen solid indikator på kvaliteten på et WordPress-tema er rangeringer og anmeldelser fra brukerne. Hvis temaet selges på en tredjepart, vil du se kundevurderinger.

For gratis WordPress-temaer, finner du klassifiseringsdelen rett under nedlastningsknappen. Det vil vise antall anmeldelser og stjerner gitt av brukere. Hvis du klikker på 5 stjerner, vil den vise deg alle anmeldelser som ga temaet 5 stjerner.

Les temaomtaler og rangeringer av andre brukere

Nesten alle WordPress-temaer kan få noen få dårlige anmeldelser. men hvis antall dårlige anmeldelser er uvanlig høyt, bør du lese dem nøye.

Våre anbefalinger

Det er mange gratis WordPress-temaer tilgjengelige med nye utgitt på daglig basis. Derfor publiserer vi jevnlig listen over favoritt-temaene våre i utstillingsvinduet.

Noen av de populære elementene i temavisningen vår er:

 • 41 beste gratis WordPress-fotograferingstemaer (ekspertvalg)
 • 21 Beste gratis WordPress-forretningstemaer
 • 37 enkle WordPress-temaer du bør prøve
 • 43 Vakre gratis WordPress-blogg-temaer

Som vi har nevnt ovenfor, er støtte imidlertid en av de viktigste faktorene du må ta i betraktning når du velger tema. Gratis WordPress-temaer kommer ikke med garantert støtte og oppdateringer.

De fleste premium WordPress-temaer tilbyr ett års støtte og oppdateringer. Her er noen av temabutikkene som vi anbefaler.

 • Astra Theme
 • Divi Theme av elegante temaer
 • Themify
 • Studio
 • Håndverker temaer

Hvordan installere et tema i WordPress

Det er veldig enkelt å installere et WordPress-tema. Først må du laste ned temaets zip-fil til datamaskinen din.

Etter det logg inn på ditt WordPress admin-område og gå til Utseende »Temaer side.

Temaside i WordPress adminområde

Øverst på temasiden må du klikke på koblingen Legg til ny.

Dette tar deg til den nye temasiden. Du kan bruke denne siden til å se etter gratis temaer du kan installere. Men siden vi allerede har lastet ned temaet, må du bare klikke på Last opp temelink øverst.

Last opp et tema

Du vil nå se opplastingsboksen for temaet. Klikk på Velg fil-knappen for å velge tema-zip-filen du lastet ned til datamaskinen din tidligere, og klikk deretter på Installer nå-knappen.

Last opp og installer zip-fil for tema

WordPress vil nå laste opp temaet fra datamaskinen din til nettstedet ditt og installere det for deg. Når det er gjort, vil du se en suksessmelding med lenker for å forhåndsvise eller aktivere temaet.

Temainstallasjon vellykket

Hvis du ikke vil bruke et tema med en gang, kan du klikke på forhåndsvisningsknappen for å teste ut temaet uten å aktivere det.

Vær oppmerksom på at du må aktivere et tema for å kunne bruke det på nettstedet ditt.

For mer detaljerte instruksjoner, se vår nybegynnerguide om hvordan du installerer et WordPress-tema.

Hvordan trygt endre WordPress-temaer

For nye WordPress-nettsteder kan du bare velge det perfekte temaet og installere det på nettstedet ditt. Imidlertid, hvis du har et etablert WordPress-nettsted, må du bytte tema på riktig måte for å unngå effekt på nettstedets ytelse og SEO.

Først må du forstå hva som skjer med et WordPress-nettsted når du bytter tema. Her er vår guide om hva som skjer når du bytter WordPress-tema.

Noen innstillinger på ditt WordPress-nettsted vil forsvinne og vil ikke automatisk gjelde for det nye temaet. Du må forstå disse tingene, og hvordan du kan legge dem tilbake på det nye temaet.

Vi har samlet en praktisk sjekkliste over ting du må gjøre før du endrer WordPress-temaer.

Etter det må du følge instruksjonene i veiledningen vår om hvordan du skifter WordPress-temaer på nettstedet ditt ordentlig.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å velge det perfekte temaet for ditt WordPress-nettsted. Det kan også være lurt å se listen over må-ha WordPress-plugins for bedriftsnettsteder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map