Hur man skapar en anpassad hemsida i WordPress

Ofta frågar användare oss om det är möjligt att skapa en anpassad hemsida i WordPress.


Som standard visar WordPress dina blogginlägg på hemsidan. Men som en företagswebbplats kanske du vill skapa en mer engagerande hemsida som hjälper användare att hitta vad de behöver och öka din försäljningskonvertering.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt kan skapa en anpassad hemsida i WordPress. Vi visar flera metoder och du kan välja den som är lättare för dig.

Skapa en anpassad hemsida i WordPress

Vad är en hemsida?

En hemsida är en inledande sida eller en startsida. Det är sidan som visas när någon anger din webbplats domännamn i webbläsarens adressfält.

Exempel på hemsidan

Huvudsyftet med hemsidan är att introducera användare på din webbplats eller ditt företag. Helst bör det ge användarna viktig information om ditt företag så att de kan fortsätta utforska andra sidor på din webbplats.

Som standard visar WordPress dina senaste blogginlägg på hemsidan. Detta är inte bra eftersom det bara visar några få av dina aktuella artiklar.

Om du driver en företagswebbplats berättar inte standardhemsidan användare om ditt företag, produkter eller tjänster. Det ger inte användare ett sätt att kontakta dig.

Den goda nyheten är att WordPress redan har en inbyggd funktionalitet för att skapa anpassad hemsida.

Att välja en anpassad sida som ska användas som hemsida i WordPress

Med WordPress kan du enkelt använda valfri sida på din webbplats som din hemsida. Du kan helt enkelt gå till Sidor »Lägg till nytt sida i WordPress admin-område för att skapa en ny sida.

Låt oss ge denna sida en titel ‘Hem’ och publicera den. Du kommer att använda den här sidan som din anpassade hemsida.

Oroa dig inte för layout eller design just nu. Vi kommer att visa dig hur du utformar din hemsida senare i den här artikeln.

Om du nu vill köra en blogg på din webbplats måste du skapa en separat bloggsida för att visa dina inlägg.

Återigen, gå till Sidor »Lägg till nytt och skapa en sida med titeln “Blogg”. Gå vidare och publicera den tomma sidan.

När du har skapat sidorna måste du besöka Inställningar »Läsning -sidan i din WordPress-admin. Välj härifrån alternativet “En statisk sida” under avsnittet “Din hemsida visas”.

Välj hem- och bloggsidor

Därefter måste du välja hemsidan och bloggsidorna du skapade tidigare.

Glöm inte att klicka på knappen “Spara ändringar” för att lagra dina inställningar.

Nu när du har skapat en sida som ska användas som din anpassade hemsida, låt oss börja utforma den anpassade hemsidan för din WordPress-webbplats.

Metod 1. Skapa en anpassad hemsida i WordPress med Gutenberg

WordPress introducerade en ny blockbaserad redaktör med namnet Gutenberg i december 2018. Denna nya redaktör låter användare inte bara skriva innehåll utan också skapa vackra layouter.

Den använder block för varje innehållselement som gör att du kan organisera innehållsblock för att skapa en sidstruktur som du gillar.

WordPress innehåller block som kan användas för designändamål som omslagsbilder, kolumner, tabeller, text och media, gallerier och mer.

Redigera din anpassade hemsideslayout med Gutenberg

Varje block har sina egna inställningar, som gör att du kan anpassa sitt utseende för att uppfylla dina designkrav.

Du kan utöka tillgängliga block med Gutenberg block plugins för att lägga till fler block i ditt arsenal. Dessa plugins tillåter dig att använda avancerade element som vittnesmål, reglage, tjänster och andra vanliga designfunktioner.

Använda avancerade blockbibliotek-plugins för att skapa hemsideslayout

Du kan också använda Gutenberg-klara WordPress-teman som ger dig mer flexibilitet att arbeta med block.

Vi rekommenderar att du använder Astra, det kommer med Gutenberg webbplatsmallar som du kan installera med deras Astra Starter Sites-plugin.

När du importerar en mall kan du redigera den med WordPress-standardredigeraren och skapa en mycket professionell hemsida för din webbplats.

Metod 2. Skapa en anpassad hemsida i WordPress med hjälp av sidbyggare

Den här metoden är mycket enkel och kräver inte någon kodnings- eller designfärdighet. För den här metoden kommer du att använda ett WordPress-sidbyggare-plugin.

En sidoplaneringsplugin låter dig enkelt skapa anpassade sidlayouter genom att använda ett enkelt dra och släpp-gränssnitt.

Vi rekommenderar att du använder Beaver Builder eftersom det är den mest nybörjarvänliga plugin för sidbyggare på marknaden. Det kommer med dussintals anpassade hemsidamallar som du kan installera med ett enda klick.

När du har installerat kan du redigera mallen med hjälp av pek- och klickverktyg. Du kan ersätta innehåll och bilder med ditt eget innehåll och till och med utöka mallen genom att lägga till fler moduler, widgetar och avsnitt.

Skapa en anpassad hemsida med Beaver Builder

Beaver Builder ger dig också tillgång till Beaver Themer, som gör att du kan skapa ditt eget WordPress-tema utan att skriva någon kod.

Mer information finns i vår guide om hur du enkelt kan skapa anpassade WordPress-layouter med Beaver Builder.

Som ett alternativ kan du också prova Elementor. Det är också en oerhört populär WordPress-sidbyggare-plugin. Det kommer också med drag och släpp-mallar och ett användarvänligt gränssnitt.

Skapa en hemsideslayout med Elementor

För mer information, se vår handledning om hur du skapar anpassade sidlayouter med Elementor.

Metod 3. Skapa en anpassad hemsida manuellt i WordPress (kodning krävs)

Denna metod rekommenderas inte för nybörjare eftersom den kräver kodning. Du måste känna till WordPress-kodningspraxis, PHP, HTML och CSS för att använda den här metoden.

Låt oss se hur detta fungerar.

Ditt WordPress-tema består av olika filer. Vissa av dessa filer kallas mallar och styr visningen av vissa områden på din webbplats. Se vårt WordPress-mallhierarki-fuskblad för mer information.

En av dessa mallar kallas front-page.php. Om ditt tema har den här mallen använder WordPress det automatiskt för att visa din anpassade hemsida.

front-page.php-mall

Men om ditt tema inte har det kan du skapa ett för dig själv /

Skapa helt enkelt en tom fil och spara den som framsida.php. Efter det måste du ladda upp den till mappen för ditt aktuella tema på ditt WordPress-värdkonto med FTP.

Så snart du laddar upp den här filen kommer WordPress att börja använda den för att visa din hemsida. Eftersom den här filen är helt tom ser du emellertid en tom vit sida.

För att fixa detta kan du börja lägga till din HTML-kod för att visa innehållet på din anpassade hemsida. En enklare metod är att använda befintlig kod och mallar i ditt WordPress-tema.

Du kan till exempel använda samma sidhuvud och sidfot. WordPress gör det superlätt att ta med dessa mallar.

Här är en exempelkod där vi tog bort innehåll och sidofält medan vi bevarade sidhuvud och navigeringsmallar från temat.

<?php / *
Den här sidan används för att visa den statiska framsidan.
* /

// Hämta temahuvudmallen
get_header (); ?>
>

Din anpassade hemsida kod går här


// Hämta sidfotfotmallen
<?php get_footer (); ?>

Tips om att göra en effektiv anpassad hemsida i WordPress

Din webbplats hemsida är den viktigaste sidan på din webbplats. Användare tittar på det för att lära sig mer om ditt företag, produkter och tjänster.

Vi rekommenderar att din hemsidesdesign är så enkel som möjligt. På våra egna webbplatser har vi lärt oss att våra användare tycker att enklare layouter är mer användbara.

Försök att undvika röran, men dölj inte viktig information som dina användare vill se på hemsidan. Du måste också prioritera vilket innehåll som visas först i din layout.

Skriv ner de mål du vill uppnå innan du skapar en anpassad hemsida för din webbplats. Den här övningen hjälper dig att komma fram till ett tydligt designmål.

För de flesta företag och bloggar är målet ett att konvertera webbplatsbesökare till kunder. För att uppnå detta behöver du OptinMonster.

Det är den bästa WordPress-popup-plugin- och leadgenerationsprogramvaran. Det hjälper dig att konvertera webbplatsbesökare till prenumeranter och betalande kunder.

Därefter vill du spåra hur din anpassade hemsida fungerar. För detta måste du installera Google Analytics på din webbplats. Det hjälper dig att se var dina användare kommer ifrån och vad de gör på din webbplats.

Du skulle också vilja göra det lättare för dina användare att kontakta dig. För detta behöver du WPForms-plugin som är det bästa WordPress-formuläret plugin på marknaden.

Du kan också lägga till en klick för att ringa knappen på din webbplats så att folk enkelt kan ringa din företagstelefon.

Slutligen rekommenderar vi att du tittar runt på dina konkurrenter och andra populära webbplatser i din bransch / nisch. Vi ber dig inte kopiera deras design utan lära dig av deras bästa praxis och sedan använda den på din egen hemsida-layout.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att enkelt skapa en anpassad hemsida i WordPress. Du kanske också vill se våra beprövade tips för att öka din bloggtrafik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map