Hur man tar bort sidofältet i WordPress

Vill du ta bort sidofältet från din WordPress-webbplats? En sidofält är det widget-klara området i ditt WordPress-tema. Det visas ofta till höger eller vänster eller under innehållsområdet på varje sida. I den här artikeln visar vi dig hur du enkelt tar bort sidofältet i WordPress.


Hur man tar bort sidofältet i WordPress

Varför ta bort sidofältet i WordPress?

De flesta gratis och betalda WordPress-teman har flera sidofält eller widgetklara områden.

Syftet med sidofält i WordPress är att visa objekt som inte ingår i inlägget eller sidinnehållet. Vanligtvis är det länkar till olika områden på din webbplats, annonser, e-postlista, formulär för sociala medier etc. Dessa objekt kan enkelt läggas till i sidofältet för ett tema med WordPress-widgetar.

Sidofält på en WordPress-driven webbplats

I de flesta WordPress-teman visas sidofältet annorlunda när en användare tittar på din webbplats från en mobil enhet. På grund av minskad bredd på skärmstorleken flyttas sidofält som visas på höger eller vänster på skrivbordet till botten på mobilskärmar.

Sidofält är oerhört hjälpsamma och kan hjälpa dig att växa ditt företag. Se dessa WordPress-sidfältstrick för maximalt resultat.

Vissa webbplatsägare tycker dock att om du tar bort sidofältet kan du förbättra användarupplevelsen. Om du vill ta bort sidofältet på din WordPress-webbplats är den här handledningen åt dig.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Ta bort sidofält från överallt i WordPress

Med den här metoden kan du helt enkelt ta bort sidofält från varje sida och inlägg på din WordPress-webbplats. Det kräver att du redigerar WordPress temafiler. Om du inte har gjort det förut, se vår guide om hur du kopierar och klistrar in kod i WordPress.

Först måste du ansluta till din WordPress-webbplats med en FTP-klient och sedan gå till / wp-content / teman / din nuvarande-tema / mapp.

WordPress-teman består av olika mallar, så du måste redigera alla mallar där en sidofält visas.

I ett typiskt WordPress-tema kan du till exempel behöva redigera index.php, page.php, single.php, archive.php, home.php och så vidare.

Öppna en mallfil för att redigera den och hitta sedan raden som ser ut så här:

<?php get_sidebar (); ?>

Om ditt tema har flera sidofält, ser du olika instanser av den här koden med ett sidofältnamn i funktionen. Till exempel:

<?php get_sidebar (‘sidfot-widget-område’); ?>

Radera raden som representerar sidofältet som du inte vill visa.

Spara och ladda upp filen tillbaka till din webbplats nu. Upprepa processen för alla mallfiler som är ansvariga för att visa olika sidor på din webbplats.

När du är klar kan du gå till din webbplats och se den i aktion.

Du kanske märker att medan sidfält är borta visas ditt innehållsområde fortfarande med samma bredd och lämnar sidofältet tomt.

Tomt sidofältområde i ett WordPress-tema

Det beror på att ditt tema har definierat bredden för innehållsområdet. Nu när sidfältet är borta måste du justera bredden på innehållsområdet genom att lägga till anpassad CSS till ditt tema.

Först måste du ta reda på CSS-klassen som används av ditt tema för att definiera bredden på innehållsområdet. Du kan göra det genom att använda inspekteringsverktyget i din webbläsare.

Här är exemplet CSS som vi använde på vår demosida med hjälp av Twenty Sixteen tema.

.content-area {
bredd: 100%;
marginal: 0px;
gräns: 0px;
stoppning: 0px;
}

.content-area .site {
marginal: 0px;
}

Så här såg det ut utan sidofält:

Sidofält tas bort från ett WordPress-tema

Ta bort sidofält från enskilda sidor i WordPress

Det är möjligt att du bara vill ta bort sidofält på vissa sidor medan du visar dem på andra delar av din webbplats.

Till exempel visar många webbplatser sidfält på sin bloggsida men inte på enskilda blogginlägg. Vissa föredrar att visa sidofält överallt utom statiska sidor.

Låt oss titta på olika scenarier och hur man tar bort sidofält från olika områden.

Ta bort sidofält från en statisk sida i WordPress

Många WordPress-teman har sidmallar som är färdiga att använda. Dessa mallar kan användas med valfri statisk sida i WordPress och visar inte sidofält på någon sida av innehållet.

Du behöver bara redigera sidan där du vill ta bort sidofältet och sedan välja hela breddmallen under ‘Sidattribut’ meta-rutan.

Sidmall i full bredd utan sidofält

Om du inte ser något alternativ att välja en mall, betyder det att ditt tema inte kommer med en sidmall i full bredd.

I så fall måste du skapa en sidmall i full bredd manuellt. Öppna en vanlig textredigerare som Anteckningar och klistra in följande kod i en tom fil:

<?php
/ *
*
Mallnamn: Helbredd
* /
get_header (); ?>

Spara nu den här filen som full-width.php på skrivbordet.

Anslut till din WordPress-webbplats med en FTP-klient och gå sedan till / wp-content / teman / ditt nuvarande-tema / mapp. Redigera filen som heter page.php och kopiera allt som visas efter <?php get_header (); ?> linje.

Klistra in den här koden i din full-width.php-fil. Efter det måste du hitta och radera raden som ser ut så här:

<?php get_sidebar (); ?>

Spara dina ändringar och ladda upp filen full-width.php till din aktuella temamapp.

Du kan nu redigera vilken sida som helst på din WordPress-webbplats och du kan välja din sidmall med full bredd.

Mer information finns i vår guide för hur du skapar en sidmall med full bredd i WordPress.

Ta bort sidofältet från blogginläggssidan i WordPress

Med WordPress kan du använda en statisk startsida och en separat sida för dina blogginlägg. Vanligtvis visar de flesta WordPress-teman sidfält på blogginläggssidan.

Om du inte vill visa sidofält på sidan om blogginlägg måste du gå till Inställningar »Läsning sida. Lägg märke till namnet på den sida du använder som din blogginläggssida.

Hitta din WordPress-bloggsida

Gå nu till Sidor »Alla sidor och redigera sidan som används för att visa dina blogginlägg. Under avsnittet sidattribut väljer du en mall i full bredd och sparar sedan dina ändringar.

Sidmall i full bredd utan sidofält

Om du inte ser ett alternativ för full breddmall måste du skapa en mall med full bredd manuellt. Se föregående avsnitt i denna artikel för detaljerade instruktioner.

Ta bort sidofältet från ett enda inlägg i WordPress

Om du vill ta bort sidofältet från vissa enstaka inlägg kan du skapa en anpassad enstaka inläggsmall.

WordPress 4.7 kom med inbyggt stöd för postmallar. Du måste följa stegen som beskrivs i vår guide för hur du skapar anpassade enkla postmallar i WordPress.

I din anpassade enda inläggsmall behöver du bara se till att ta bort sidofältets del av koden.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du enkelt tar bort sidofältet i WordPress-teman. Du kanske också vill se vår steg-för-steg-guide om hur du ökar WordPress-hastighet och prestanda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map