Hur man uppdaterar ett WordPress-tema utan att tappa anpassning

En av de bästa sakerna med WordPress är de enkla anpassningsalternativen som du får med WordPress-teman och plugins.


Du kan också ta dessa anpassningar till nästa nivå genom att lägga till dina egna kodavsnitt och CSS-stilar till ditt WordPress-tema.

Problemet uppstår när en uppdatering blir tillgänglig för ditt tema. Om du inte är försiktig så är det stor chans att du kommer att förlora några av de ändringar du gjort i ditt tema.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt kan uppdatera ett WordPress-tema utan att tappa anpassningen. Vi kommer också att täcka hur du kan anpassa dina teman ordentligt, så att du inte påverkas när en ny temauppdatering släpps.

Korrekt uppdatering av WordPress-tema utan att tappa anpassningar

Hur temauppdateringar fungerar i WordPress?

WordPress kommer med ett kraftfullt system för att installera uppdateringar för inte bara WordPress själv utan också för plugins och teman.

Din WordPress-webbplats letar regelbundet efter uppdateringar och visar dem under Dashboard »Uppdateringar sida.

WordPress-uppdateringar

När en temauppdatering blir tillgänglig ser du också ett meddelande om Utseende »Teman sida.

Temauppdateringar

Uppdateringar är verkligen viktiga för säkerheten och prestandan på din WordPress-webbplats. Förutom säkerhets- och bugfixar kan temautvecklare introducera nya funktioner med dessa uppdateringar.

Du kan helt enkelt klicka på uppdateringsknappen för att installera den nya versionen.

WordPress kommer sedan att ladda ner temapaketet, packa upp det och ersätta de gamla filerna med den nyare versionen.

Detta kommer att skriva över alla gamla temafiler installerade på din webbplats. Om du manuellt har lagt till anpassad kod i dina WordPress-temafiler, förlorar du dessa ändringar.

Med det sagt, låt oss ta en titt på vilka temaförändringar som är säkra och vilka anpassningar som kommer att raderas.

Vilken typ av temaanpassningar kan du förlora under en uppdatering?

Det finns flera sätt att anpassa ett WordPress-tema. Vissa av dessa temaanpassningar är säkra eftersom dina ändringar lagras i WordPress-databasen själv.

Detta inkluderar alla ändringar som gjorts genom den inbyggda WordPress-tematilpassaren som du kan komma åt genom att besöka Utseende »Anpassa sida.

WordPress tematilpassare

Tematilpassaren låter dig ändra ditt WordPress-tema och lagra alla ändringar i WordPress-databasen. Du kan ändra sidhuvudbilden, färger, layout, anpassad CSS och mer.

Dina WordPress-widgetar och navigationsmenyer påverkas inte heller av temauppdateringarna.

Populära WordPress-teman som Astra och Ocean WP kommer nu med kompletterande plugins. Dessa plugins används för att lägga till extra funktioner till ditt tema. Eventuella temaförändringar som görs med hjälp av dessa följeslagna plugins påverkas inte heller av temauppdateringen.

Om du anpassar din WordPress-layout med hjälp av en WordPress-sidbyggare som Divi, Beaver Builder, Elementor osv, kommer dessa ändringar inte att påverkas.

Alla andra funktioner som du har lagt till din webbplats med ett plugin är också säkra. Till exempel dina WordPress-kontaktformulär, Google Analytics, popup-nyhetsbrev med e-post med mera.

Anpassningar som du kommer att förlora under uppdateringen

Om du har lagt till någon kod i ditt temas funktioner.php-fil försvinner den. Alla CSS-ändringar som du har lagt till direkt i ditt temas stilark (style.css) -fil kommer också att raderas.

Nu när vi vet vilka ändringar som kommer att raderas, låt oss prata om hur vi ska bevara och återställa dem efter temauppdateringen.

Steg 1. Förbereda för temauppdateringen

Det första du behöver göra är att ansluta till ditt WordPress-värdkonto med en FTP-klient.

När du är ansluten går du till / wp-content / teman / mappen och laddar ner din temamapp till din dator.

Ladda ner ditt WordPress-tema

Den här mappen är säkerhetskopian av ditt tema, och vi kommer att använda det senare för att kopiera och klistra in anpassningar efter uppdatering av temat.

Steg 2. Ladda ner det uppdaterade temat och flytta anpassningar

Nu vill vi överföra anpassningar vi har gjort till de gamla temafilerna till den uppdaterade versionen.

Besök helt enkelt ditt temas webbplats och ladda ner den senaste versionen till din dator. Leta upp tematets zip-fil och extrahera det.

Du borde nu ha båda, den nya versionen och ditt gamla anpassade tema på din dator.

Om du kommer ihåg de ändringar du gjort i ditt tema, kopiera och klistra bara in kodavsnitten från det gamla temat till den nya versionen.

Å andra sidan, om du inte kommer ihåg de ändringar du gjort, måste du hitta dem först. Det enklaste sättet att göra detta är genom att jämföra dina temafiler.

Du måste använda en filjämförelseprogram som WinMerge (kalejdoskop för Mac, Meld för Linux).

Öppna båda temmapparna i filjämförelseprogram. Det visar filer sida vid sida så att du snabbt kan jämföra filer för att hitta anpassningarna du har lagt till det gamla temat.

Jämför temaförändringar

Du kan sedan kopiera och klistra in koden från den gamla temafilen till samma fil i det nya temat.

Steg 3. Ladda upp den nya temamappen

Efter att ha kopierat dina ändringar till det nya temat är du nu redo att ladda upp den uppdaterade versionen till din webbplats.

Anslut bara till din webbplats med FTP-klienten och gå till / wp-content / teman / mappen. Välj den nya temamappen och uppdatera den till din webbplats.

Ladda upp uppdaterat tema

Din FTP-klient varnar dig för att filerna med samma namn redan finns. Du måste välja för att se till att dina gamla temafiler ersätts av nya filer.

Skriva över

Det är allt. Du har uppdaterat ditt WordPress-tema. Besök din webbplats för att se till att allt fungerar som förväntat.

Hur man undviker att förlora förändringar under temauppdatering

Om du vill lägga till kodavsnitt eller anpassade stilar till ditt WordPress-tema finns det några bästa metoder som du bör följa.

Den bästa lösningen är att skapa ett barntema och lägga till din anpassade kod i barntemaens filer.

Många WordPress-nybörjare kanske dock inte trivs med att skapa ett barntema. Lyckligtvis finns det enklare lösningar tillgängliga.

För alla dina anpassade kodändringar kan du använda kodavsnittet plugin.

Det låter dig säkert lägga till anpassade kodavsnitt utan att bryta din webbplats, och dina ändringar kommer inte att påverkas av temauppdateringar. Du kan till och med ändra ditt WordPress-tema utan att förlora dessa förändringar.

För CSS-kod kan du spara allt under tematillpassarens flik “Ytterligare CSS”.

Ytterligare CSS

Mer information finns i vår guide om hur du lägger till anpassad CSS i WordPress.

Alternativt kan du också använda den kraftfulla CSS Hero-plugin för att enkelt anpassa stilarna utan att ens skriva någon CSS-kod.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att uppdatera ditt WordPress-tema utan att tappa anpassningen. Om du stöter på några problem kan du kolla in vår guide om vanliga WordPress-fel och hur du åtgärdar dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map