Så lägger du till en anpassad författarprofilsida till din WordPress

Vill du lägga till en anpassad författarprofilsida till din WordPress-webbplats? Många WordPress-teman har begränsad information om författarprofiler på deras författararkivsida. I den här artikeln visar vi dig hur du skapar en anpassad författarprofilsida i WordPress.


Lägga till en anpassad författarprofilsida i WordPress

Metod 1. Lägg till anpassad författarprofilsida i WordPress med WP User Manager

Den här metoden rekommenderas för alla användare. Det är enkelt att installera och har fler funktioner.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera WP User Manager-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Användare »WPUM-inställningar för att konfigurera insticksinställningarna.

WP User Manager-inställningssida

Plugin skapar automatiskt olika sidor som kan användas som anpassad inloggning, anpassad användarregistrering, glömt lösenord, konto och profilsidor.

WP User Manager är ett kraftfullt plugin och kommer med många alternativ. Du måste granska dem noggrant och stänga av funktionerna som du inte vill använda.

Därefter måste du klicka på fliken ‘Profiler’ för att ställa in användarprofilinställningar.

Användarprofilsinställningar

Här kan du aktivera profilsidealternativet för gäster, vilket innebär att vem som helst kan se användarprofiler. Du kan också låta medlemmarna se varandras profiler. Om du avmarkerar det här alternativet kan användarna bara se sina egna profilsidor.

Du kan också tillåta användare att ladda upp anpassat profilfoto och visa sina senaste artiklar samt kommentarer på deras profilsida.

Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Därefter måste du välja SEO-vänliga webbadresser eller permalänk för författarprofilsidorna. Du kan göra detta genom att besöka Inställningar »Permalinks och bläddra ner till avsnittet “Användarprofil permalänkbas”.

Välj en URL-struktur för användarprofilsidor

Plugin erbjuder dig att använda användar-ID, användarnamn eller smeknamn i webbadressen. Både smeknamn och användarnamn är mer SEO-vänliga alternativ än användar-ID. Klicka för att välja en av dem och klicka sedan på knappen Spara ändringar för att lagra dina permalänkinställningar.

Dina anpassade författarprofilsidor är nästan färdiga. Nu behöver vi bara låta användare enkelt hitta sina profilsidor på din webbplats.

Gå över till Utseende »Widgets sida och lägg till widgeten [WPUM] Login Form i en sidofält.

Lägg till användarinloggning och widget för profillänk i sidofältet

Du kan nu besöka din webbplats för att se författarens profilsida i aktion. Som inloggad användare ser du din egen kontoinformation i sidofältets widget. Om du klickar på användarnamnet kommer du till din författarprofilsida.

Författarprofilsida

Sidofältets widget visar ett inloggningsformulär för utloggade användare. Om du tillåter användare att registrera sig på din webbplats kommer formuläret också att innehålla en länk för att registrera sig.

Pluginet kommer också att ändra författarlänkar på din webbplats och peka dem till författarprofilsidan istället för standardförfattarens arkivsidor.

Ändra utseende på författarprofilsidor

Om du bara vill ändra färger eller gränser kan du göra det genom att lägga till anpassad CSS.

Men om du vill ändra layout och ordning på saker, måste du redigera plugin-mallens filer. WP User Manager kommer med stöd för anpassade mallar vilket innebär att du kan skapa dina egna mallar i ditt nuvarande tema för plugin att använda.

Först måste du ansluta till din webbplats med en FTP-klient och gå till / wp-content / plugins / wp-user-manager / mallar / mapp. Ladda ner alla filer du ser där till din dator.

Därefter måste du gå till din nuvarande temamapp och skapa en ny mapp “wpum” inuti den. Ladda upp nu de filer du laddade ner tidigare till wpum-mappen.

Nu kan du redigera dessa filer för att anpassa utseendet på dina profilsidor efter behov.

Metod 2. Skapa en anpassad författarprofilsida manuellt i ditt tema

Den här metoden kräver att du redigerar ditt WordPress-tema eller underordnade temafiler. Om du inte har gjort det tidigare, se vår guide om hur du kopierar och klistrar in kod i WordPress.

Först måste du ansluta till din webbplats med hjälp av en FTP-klient och gå till / wp-content / teman / ditt nuvarande-tema / mapp.

Inuti din nuvarande temamapp måste du skapa en author.php-fil. Efter det måste du kopiera innehållet i arkiv.php-filen och klistra in dem i din nya author.php-mall.

Om ditt tema redan har en author.php-fil kan du också redigera det.

Ditt mål här är att få författarens profilinformation och sedan visa den. Du måste bestämma var du vill börja redigera. Vanligtvis kan du redigera vad som helst mellan get_header (); och get_sidebar () rader.

<?php
// Ställ in aktuell författarvariabel $ curauth
$ curauth = (isset ($ _ GET [‘author_name’]))? get_user_by (‘slug’, $ author_name): get_userdata (intval ($ author));
?>

Handla om: <?php echo $ curauth->smeknamn; ?>

<?php echo get_avatar ($ curauth->user_email, ’90 ‘); ?>

Hemsida: user_url; ?>"><?php echo $ curauth->user_url; ?>
Bio: <?php echo $ curauth->USER_DESCRIPTION; ?>

Inlägg av <?php echo $ curauth->smeknamn; ?>:

<?php if (have_posts ()): while (have_posts ()): the_post (); ?>

" rel ="bokmärke" title ="Permanent länk: <?php the_title (); ?>">
<?php the_title (); ?>

Publicerat den: <?php the_time (‘d M Y’); ?>

<?php the_excerpt (); ?>

<?php samtidigt;

// Navigering på föregående / nästa sida.
the_posts_pagination ();

annan: ?>

<?php _e (‘Inga inlägg av denna författare.’); ?>

<?php endif; ?>

Den här koden lägger helt enkelt till ett författarprofilkort högst upp på sidan och visar sedan de senaste inlägg av författaren.

Känn dig fri att anpassa den här koden så mycket du behöver. Du kan lägga till ytterligare användarprofilfält till din webbplats, lägga till författarens Twitter- och Facebook-profillänkar, visa visade bilder för inlägg osv..

Här är några exempel på CSS för att ge ditt författarprofilkort ett anständigt utseende. Du kan lägga till det som anpassad CSS i ditt tema och sedan ändra det så att det matchar dina temafärger.

.författar-profil-kort {
bakgrund: #eee;
gräns: 1 stx solid #ccc;
stoppning: 20px;
marginalbotten: 20px;
}
.författare-foto {
flyta till vänster;
text-align: vänster;
stoppning: 5px;
}

Så här såg det ut på vår demowebbplats:

En anpassad författarprofilsida i WordPress

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du lägger till en anpassad författarprofilsida till din WordPress-webbplats. Du kanske också vill se vår ultimata steg för steg WordPress SEO-guide för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me