Cara Memaparkan Semua Catatan WordPress Anda Dalam Satu Halaman

Adakah anda mahu memaparkan semua catatan WordPress anda dalam satu halaman? Baru-baru ini salah seorang pembaca kami ingin membuat halaman arkib dan menunjukkan semua catatan WordPress pada satu halaman. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk memaparkan semua catatan WordPress anda pada satu halaman tanpa penomboran.


Tunjukkan semua catatan WordPress pada satu halaman

Mengapa dan Bilakah Memaparkan Semua Catatan pada Satu Halaman?

WordPress dilengkapi dengan halaman arkib yang dibina untuk setiap kategori, tag, pengarang dan tarikh.

Walau bagaimanapun, banyak pemilik laman web lebih suka membuat halaman arkib khusus untuk laman web mereka. Halaman arkib biasanya menyoroti catatan popular mereka, memaparkan arkib padat berdasarkan tarikh, kategori senarai, atau paparan awan tanda, dan banyak lagi. Lihat halaman arkib WPBeginner sebagai contoh.

Sebilangan blog lebih suka hanya memaparkan senarai semua tajuk posting WordPress mereka pada satu halaman.

Tutorial Video

Langgan WPBeginner

Sekiranya anda tidak menyukai tutorial video atau mahu bergerak mengikut kadar anda sendiri, teruskan membaca arahan di bawah.

Menunjukkan Semua Catatan WordPress pada Satu Halaman

Terdapat banyak cara yang berbeza untuk memaparkan semua catatan WordPress anda dalam satu halaman. Anda dapat memaparkan posting di halaman dengan kod pendek, anda dapat memaparkan posting di halaman menggunakan plugin, dan terakhir anda dapat memaparkan semua posting di halaman menggunakan templat dan gelung tersuai.

Kami akan merangkumi ketiga-tiga kaedah bermula dengan kaedah yang paling mesra pemula.

Kaedah 1: Menggunakan Plugin Shortcode Paparan Paparan

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan plugin Short Posts Paparan. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Plugin ini berfungsi di luar kotak, dan tidak ada tetapan untuk anda konfigurasikan.

Teruskan dan buat halaman baru dan namakannya Arkib atau tajuk lain. Selepas itu, anda perlu menampal kod pendek berikut di halaman anda.

[display-posts posts_per_page ="1000" pesanan ="DESC"]

Shortcode ini hanya akan memaparkan senarai semua tajuk posting anda mengikut urutan kronologi. Ini diatur untuk menampilkan maksimum 1000 posting per halaman.

Sekiranya anda mempunyai lebih daripada seribu siaran, maka anda boleh mengubahnya. Anda juga boleh menukar pesanan pos ke ASC yang akan memaparkan catatan dalam urutan kronologi terbalik (catatan lebih lama terlebih dahulu).

Senaraikan semua catatan di WordPress

Walaupun anda boleh menggunakan kod pendek paparan paparan untuk menunjukkan petikan, gambar kecil, dan maklumat lain yang berkaitan, kami tidak mengesyorkannya. Apabila anda menyenaraikan semua catatan anda dalam satu halaman, halaman ini akan panjang, dan anda ingin memastikannya ringkas dan pantas. Cukup dengan mempamerkan tajuk catatan sudah memadai untuk halaman arkib gaya ini.

Sekiranya anda ingin memaparkan catatan di halaman berdasarkan kategori atau parameter lain, anda boleh melakukannya dengan mengikuti arahan penggunaan terperinci di halaman dokumentasi mereka.

Kaedah 2: Menggunakan Plugin Arkib Tahunan Mudah

Menunjukkan semua catatan WordPress anda pada satu halaman boleh menjadikannya terlalu lama untuk ditatal. Anda boleh memperbaikinya dengan menunjukkan senarai setiap tahun. Pengguna kemudian boleh mengklik setahun untuk memperluasnya dan melihat catatan yang diterbitkan pada tahun itu.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan plugin Simple Yearly Archive.

Setelah diaktifkan, anda perlu pergi ke Tetapan »Arkib Tahunan Ringkas halaman untuk mengkonfigurasi tetapan pemalam.

Tetapan arkib tahunan sederhana

Plugin ini membolehkan anda memaparkan senarai catatan dengan pelbagai cara. Anda boleh menunjukkan semuanya di bawah pautan ke arkib tahunan, atau anda dapat menunjukkannya di bawah tahun yang dilipat.

Sekiranya anda ingin memaparkannya di bawah tahun yang dilipat, maka anda perlu menambahkan dan di sebelah pilihan ‘Sebelum / Selepas (Tajuk tahun)’.

Pilihan plugin yang lain cukup jelas. Anda boleh menyediakannya mengikut keperluan anda.

Jangan lupa untuk mengklik butang simpan perubahan untuk menyimpan tetapan anda.

Sekarang untuk memaparkan semua catatan anda di halaman, anda hanya perlu menambahkan kod pendek [SimpleYearlyArchive] ke halaman pilihan anda.

Arkib tahunan dilipat yang menunjukkan semua catatan di WordPress

Plugin menyediakan pelbagai parameter yang dapat digunakan dengan kod pendek. Anda boleh melihat parameter di halaman dokumentasi pemalam.

Kaedah 3: Paparkan Semua Catatan WordPress dalam Satu Halaman dengan Kod Templat

Walaupun menggunakan pemalam untuk memaparkan semua catatan dalam satu halaman adalah cara termudah, ada di antara anda yang mungkin ingin belajar melakukannya dengan kod templat halaman.

Mula-mula anda perlu membuat templat halaman tersuai dan menyalin gaya dari fail page.php anda.

Selepas itu, anda akan menggunakan gelung di bawah untuk memaparkan semua catatan dalam satu halaman.

<?php
// pertanyaan
$ wpb_all_query = WP_Query baru (array (‘post_type’ =)>’post’, ‘post_status’ =>’terbitkan’, ‘posts_per_page’ =>-1)); ?>

<?php jika ($ wpb_all_query->mempunyai_post ()): ?>


    <?php semasa ($ wpb_all_query->has_posts ()): $ wpb_all_query->jawatan(); ?>

  • "><?php the_title (); ?>
  • <?php sementara; ?>

<?php wp_reset_postdata (); ?>

<?php lain: ?>

<?php _e (‘Maaf, tiada catatan yang sesuai dengan kriteria anda.’); ?>

<?php endif; ?>

Sekiranya arahan kod di atas tidak masuk akal, kami mengesyorkan agar anda menggunakan kaedah 1.

Kami harap artikel ini membantu anda memaparkan semua catatan WordPress anda pada satu halaman. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai 8 kaedah terbukti untuk mempromosikan catatan lama di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me