Cara Memasang Pemasaran Semula Facebook / Retargeting Pixel di WordPress

Adakah anda mencari iklan penargetan semula di Facebook? Adakah anda mahu memasang piksel pemasaran semula / penargetan semula Facebook di WordPress? Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memasang piksel pemasaran ulang / penargetan semula Facebook di WordPress.


Menambah Facebook Retargeting Pixel di WordPress

Mengapa Menggunakan Penargetan Semula Facebook untuk Meningkatkan Jangkauan Sosial Anda

Syed Balkhi, pengasas dan CEO kami, menerbitkan satu kajian kes mengenai bagaimana kami meningkatkan trafik Facebook WPBeginner sebanyak 332% pada tahun 2015. Ini menimbulkan minat yang luar biasa dari pembaca kami yang ingin mengetahui bagaimana mereka dapat melakukan perkara yang sama untuk laman web mereka.

Apabila anda meningkatkan catatan halaman Facebook menggunakan iklan Facebook, anda dapat memilih pelbagai khalayak sasaran. Retargeting membolehkan anda mempersempit khalayak anda dan memperoleh hasil yang lebih baik dengan perbelanjaan yang lebih sedikit.

Anda boleh memaparkan iklan anda kepada orang yang sudah berminat dengan laman web anda. Orang-orang ini lebih cenderung untuk menanggapi catatan dan iklan anda yang ditingkatkan di Facebook.

Apa itu Penargetan Semula Facebook?

Adakah anda menyedari bahawa setelah anda melayari laman web, anda mula melihat iklan mereka di Facebook? Ini dipanggil penargetan semula atau pemasaran semula.

Laman web tersebut menggunakan teknologi penargetan semula Facebook, yang biasanya dikenali sebagai Facebook Pixel.

Piksel penargetan semula tidak menambah apa-apa yang kelihatan di laman web anda. Ia hanya menghantar kuki penyemak imbas kepada pelawat anda.

Ini membolehkan Facebook menargetkan semula pengguna yang mengunjungi laman web anda di Facebook.

Mari kita lihat bagaimana anda boleh menambahkan piksel penargetan semula Facebook ke laman WordPress anda.

Membuat Pixel Retargeting Facebook

Untuk memudahkannya, kami telah membuat tutorial video mengenai cara memasang plugin WordPress yang dapat anda tonton di bawah.

Langgan WPBeginner

Walau bagaimanapun, jika anda hanya mahu mengikuti arahan teks, maka anda boleh mengikuti tutorial langkah demi langkah kami mengenai Cara Memasang Retargeting Pixel Facebook di WordPress.

Pertama, anda perlu log masuk ke akaun Facebook anda dan lawati Pengurus Iklan. Seterusnya, klik pada Alat »Piksel untuk membuat piksel Facebook anda.

Membuat Facebook Pixel

Apabila anda mengklik butang buat piksel, ia akan menunjukkan pop timbul. Cukup masukkan nama untuk piksel anda yang boleh menjadi nama perniagaan atau produk anda, dan kemudian tekan butang buat piksel untuk meneruskan.

Masukkan nama untuk Facebook Pixel

Anda akan melihat mesej kejayaan dengan ID unik piksel anda.

Sekiranya orang lain menguruskan perkara teknikal di laman web anda, maka anda boleh menghantar e-mel kepada mereka kod piksel. Jika tidak, klik butang ‘Install Pixel Now’ untuk memasangnya sendiri.

Facebook Pixel siap dipasang

Facebook sekarang akan menunjukkan kepada anda kod Pixel yang perlu anda pasang di laman WordPress anda. Cukup salin kod piksel, dan kami akan menunjukkan cara memasangnya di WordPress.

Salin kod Pixel Facebook

Memasang Facebook Pixel di WordPress

Anda perlu menambahkan kod Pixel Facebook sebelum tema WordPress anda.

Cara termudah untuk melakukannya adalah dengan menggunakan plugin Insert Headers and Footers. Setelah memasang dan mengaktifkan pemalam, anda perlu pergi ke Tetapan »Masukkan Header dan Footer halaman.

Menambah kod piksel Facebook menggunakan plugin insert header dan footer di WordPress

Anda boleh menampal kod Pixel Facebook anda di bahagian tajuk dan klik pada butang simpan untuk menyimpan perubahan anda. Lihat panduan kami mengenai cara menambahkan kod header dan footer di WordPress untuk arahan terperinci.

Itu sahaja, anda berjaya memasang Facebook Pixel di laman web WordPress anda.

Langkah Bonus: Membuat Khalayak Tersuai Menggunakan Facebook Pixel

Setelah berjaya memasang Facebook Pixel di laman WordPress anda. Langkah seterusnya adalah membuat khalayak khusus untuk kempen penargetan ulang anda di Facebook.

Audiens Tersuai membolehkan anda menargetkan pengguna yang sudah anda kenal untuk iklan Facebook anda. Pengguna ini boleh menjadi pelawat laman web anda, pengguna yang menyukai halaman anda, atau pengguna yang mendaftar ke senarai surat anda.

Inilah cara anda dapat membuat khalayak tersuai di Facebook.

Cukup lawati papan pemuka Facebook Ads Manager dan pergi ke Alat »Penonton bahagian.

Khalayak tersuai Facebook

Ini akan memunculkan pop timbul di mana anda perlu memilih jenis penonton yang ingin anda sasarkan di Facebook.

Anda boleh memilih senarai pelanggan, lalu lintas laman web, atau aktiviti aplikasi. Demi tutorial ini, kita akan memilih lalu lintas laman web.

Pilih Jenis Khalayak Tersuai

Sekarang Facebook akan bertanya kepada anda penonton laman web mana yang ingin anda sasarkan. Anda boleh memilih semua pelawat laman web, orang yang mengunjungi halaman tertentu, orang yang tidak mengunjungi halaman tertentu, dan sebagainya. Anda juga boleh membuat kombinasi khusus.

Memilih khalayak dari lalu lintas laman web

Seterusnya anda perlu memilih jangka masa dalam beberapa hari. Terakhir, anda perlu memberikan nama penonton. Gunakan sesuatu yang membantu anda mengenal pasti khalayak ini dengan mudah dalam pandangan anda.

Setelah selesai, klik pada butang buat khalayak untuk menyelesaikan pembuatan khalayak khusus pertama anda.

Ulangi proses untuk membuat lebih banyak khalayak tersuai dengan penargetan semula Facebook.

Menampilkan Iklan Anda kepada Khalayak Tersuai Menggunakan Penargetan Semula Facebook

Keseronokan sebenarnya bermula dengan menarik khalayak tersuai anda dengan menggunakan iklan Facebook.

Mulakan dengan membuat iklan baru di Facebook. Anda boleh menjalankan pelbagai jenis iklan untuk tujuan yang berbeza. Seperti meningkatkan catatan halaman anda, menghantar lalu lintas ke laman web anda, meningkatkan penukaran, dan sebagainya.

Bergantung pada objektif apa yang anda pilih, anda akan dapat memilih khalayak sasaran pada suatu ketika semasa pembuatan iklan.

Dalam pemilihan khalayak yang sama, Facebook akan menunjukkan kepada anda audiens khusus, dan Anda dapat memilihnya untuk disasarkan dengan kampanye iklan Anda.

Menargetkan semula khalayak khusus di Facebook

Kami harap artikel ini membantu anda memasang piksel pemasaran semula / penargetan semula Facebook di WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai cara memasang dan menyiapkan komen Facebook di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me