Cara Membeli Nombor Telefon Vanity untuk Laman Web Anda (dalam 5 Minit)

Pernahkah anda terfikir bagaimana syarikat tertentu membeli nombor telefon rias untuk laman web perniagaan mereka?


Nombor telefon Vanity adalah nombor telefon perniagaan yang tidak dapat dilupakan dan senang dipromosikan. Sebagai contoh, 1800-FLOWERS adalah nombor telefon bebas tol untuk perkhidmatan penghantaran bunga yang popular.

Urutan atau ejaan nombor telefon rias menjadikannya lebih mudah untuk dipromosikan dengan cara kreatif. Nombor telefon palsu juga sangat berkesan dalam membina imej jenama anda.

Banyak pemilik perniagaan kecil percaya bahawa memiliki nombor telefon perniagaan yang sia-sia mesti mempunyai kos yang tinggi, memerlukan peralatan khas, atau kemahiran teknikal untuk menguruskannya.

Perkara ini pernah berlaku di masa lalu, tetapi ia tidak benar lagi. Anda boleh mendapatkan nombor sia-sia tanpa menghabiskan banyak wang, membeli peralatan khas, atau memperoleh kemahiran teknikal.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membeli nombor telefon rias dengan mudah untuk perniagaan dalam talian atau laman web WordPress anda.

Cara membeli nombor telefon rias untuk perniagaan anda

Apakah Nombor Telefon Vanity?

Nombor telefon rias adalah nombor telefon yang mudah diingat dan mempunyai urutan yang unik. Contohnya, 1-800-TOYSRUS (1-800-869-7787) atau 1-800-GoFedEx (1-800-463-3339).

Anda juga dapat mencari nombor dengan kombinasi unik seperti 800-333-4444 atau 800-000-3333.

Nombor telefon ini lebih ketara dan tidak dapat dilupakan daripada nombor telefon rawak. ini menjadikan nombor telefon sia-sia bagus untuk pemasaran dan membina imej jenama.

Anda juga boleh mendapatkannya sebagai nombor bebas tol atau nombor tempatan.

Sebilangan besar nombor telefon sia-sia biasanya adalah nombor bebas tol, yang boleh didapati berdasarkan pesanan pertama-tiba-tiba. Ini bermaksud bahawa nombor sia-sia anda bergantung pada ketersediaan tanpa mengira perkhidmatan telefon perniagaan dari mana anda membelinya.

Apa Yang Saya Perlu Dapatkan Nombor Telefon Vanity?

Anda memerlukan perkhidmatan telefon perniagaan untuk membeli nombor telefon rias.

Tidak seperti telefon darat tradisional, perkhidmatan telefon perniagaan dijalankan di internet. Inilah sebabnya mengapa kadangkala juga dikenali sebagai perkhidmatan VoIP perniagaan (Voice over Internet Protocol).

Dengan menggunakan internet untuk panggilan telefon, syarikat dapat menawarkan harga panggilan yang lebih rendah, panggilan antarabangsa yang lebih murah, dan fitur pengurusan panggilan lanjutan kepada pemilik perniagaan.

Alat pengurusan panggilan ini membolehkan anda memaksimumkan potensi panggilan perniagaan anda. Anda boleh memantau panggilan, menganalisisnya, membuat ucapan mel suara, menetapkan peraturan pengalihan panggilan, dan banyak lagi.

Anda hanya memerlukan peranti yang disambungkan ke internet untuk menggunakan perkhidmatan telefon perniagaan moden. Pada dasarnya, komputer, komputer riba, tablet, atau telefon bimbit akan berfungsi.

Ini bermakna anda tidak perlu membeli peralatan khas.

Anda boleh meneruskan panggilan ke talian tetap atau nombor telefon bimbit anda yang sedia ada, berkongsi nombor yang sama dengan ahli pasukan, dan menyediakan pesanan automatik.

Oleh itu, mari kita lihat beberapa pembekal nombor telefon rias terbaik yang boleh anda gunakan untuk membeli nombor telefon rias untuk perniagaan anda dengan mudah.

1. RingCentral

RingCentral

RingCentral adalah salah satu penyedia sistem telefon perniagaan teratas. Mereka menawarkan perkhidmatan VoIP yang berpatutan untuk perniagaan kecil dengan nombor telefon tempatan, bebas tol, dan kesombongan.

Pertama, anda perlu mendaftar untuk rancangan RingCentral. Harga mereka bermula dari $ 19 sebulan setiap pengguna yang memberi anda satu nombor tempatan atau bebas tol.

Anda boleh menambah nombor telefon rias ke rancangan anda dengan harga $ 30 (satu kali bayaran).

Setelah mendaftar, anda boleh mendapatkan nombor tempatan dan bebas tol terus dari papan pemuka akaun anda dengan segera.

Walau bagaimanapun, jika anda mencari nombor telefon sia-sia, maka anda perlu melamarnya. Prosesnya memerlukan masa sehingga 10 hari bekerja untuk menyiapkannya untuk akaun anda.

Setelah diluluskan, anda boleh menggunakan penjana nombor rias untuk mendapatkan idea untuk nombor telefon perniagaan anda yang mudah diingati.

Harga: Bermula dari $ 15.99 sebulan + $ 30 sekali bayaran persediaan.

2. Nextiva

Nextiva

Nextiva adalah salah satu penyedia perkhidmatan telefon profesional terbaik di pasaran. Kami menggunakan platform mereka di WPBeginner untuk nombor telefon perniagaan profesional kami.

Secara lalai, Nextiva tidak menawarkan nombor telefon rias. Sebagai gantinya, mereka memperoleh nombor dari rakan kongsi pembawa mereka yang membatasi kemampuan mereka untuk memberikan nombor kesombongan sebagai ciri.

Tetapi jika anda sudah mempunyai nombor telefon rias, anda boleh memindahkannya ke Nextiva dan mula menggunakannya dengan platform unggul mereka dengan semua ciri pengurusan panggilan, integrasi perisian CRM, dan banyak lagi.

Setiap rancangan Nextiva juga dilengkapi dengan nombor tempatan percuma untuk mana-mana kod kawasan di Amerika Syarikat, dan nombor bebas tol dengan semua kod awalan kecuali 0800.

Harga: Bermula dari $ 20 sebulan.

3. Belalang

belalang

Grasshopper adalah salah satu penyedia nombor telefon maya terkemuka untuk perniagaan. Mereka menawarkan nombor telefon tempatan, bebas tol, dan kesombongan.

Anda dapat dengan mudah memeriksa ketersediaan nombor rias yang anda inginkan semasa proses pendaftaran. Anda juga boleh memasukkan nombor tempatan anda yang ada dan mengatur pemajuan panggilan ke nombor telefon bimbit yang baru anda dapatkan.

Belalang menyediakan semua ciri standard sistem telefon perniagaan. Anda mendapat pesanan teks perniagaan, pemajuan dan penghalaan panggilan, sambungan, ucapan khas dan banyak lagi.

Harga: $ 26 sebulan dengan 1 nombor dan 3 sambungan.

4. Telefon.com

Telefon.com

Phone.com adalah penyedia nombor telefon perniagaan yang lain. Mereka menawarkan nombor telefon tempatan, bebas tol, dan kesombongan.

Namun, mereka mengenakan bayaran penyediaan sekali sahaja untuk nombor telefon bimbit tanpa tol. Bayaran ini bermula dari $ 49 dan boleh naik lebih tinggi bergantung pada nombor dan kod bebas tol yang anda pilih.

Rancangan Phone.com disertakan dengan had minit panggilan bulanan, dan anda perlu membeli minit tambahan jika anda melebihi had tersebut. Anda juga mendapat sejumlah besar pesanan SMS dengan setiap rancangan.

Selain mendapatkan nombor telefon yang anda mahukan, anda juga mendapat semua ciri standard untuk menguruskan panggilan perniagaan. Ini termasuk penghalaan panggilan, penyedia auto, ucapan khusus, mel suara, log panggilan, pesanan perniagaan, dan banyak lagi.

Harga: Bermula dari $ 12.99 sebulan

Cara Mempromosikan Nombor Telefon Vanity di Laman Web WordPress Anda?

Sebilangan besar lalu lintas laman web hari ini berasal dari peranti mudah alih. Ini bermaksud bahawa pengguna anda tidak perlu menghubungi telefon mereka untuk menghubungi perniagaan anda kerana mereka sudah menggunakan telefon.

Anda perlu mempermudah mereka hanya mengetuk nombor telefon perniagaan anda untuk membuat panggilan.

Menambah Klik untuk Memanggil ke Laman Web WordPress

Sekiranya anda menggunakan WordPress yang merupakan pembangun laman web terbaik di pasaran, maka anda boleh menambahkan butang klik untuk memanggil ke laman web anda dengan mudah menggunakan pemalam.

Pertama, anda perlu memasang dan mengaktifkan plugin WP Call Button di laman web anda. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Setelah diaktifkan, anda perlu melawat Tetapan »Butang Panggilan WP halaman untuk mengkonfigurasi tetapan pemalam.

Tetapan Butang Panggilan WP

Ia menyediakan dua jenis butang panggilan.

  1. Butang Panggilan Melekit – Butang ini tetap kelihatan di laman web anda semasa pengguna menatal halaman ke bawah.
  2. 2. Butang Panggilan Statik – Butang ini tidak bergerak dan anda boleh menambahkannya ke mana sahaja di laman web anda menggunakan kod pendek.

Setelah memilih jenis butang, anda perlu memasukkan nombor telefon anda dan memilih gaya penampilan butang. Jangan lupa untuk mengklik butang Simpan untuk menyimpan tetapan anda.

Pratonton butang klik untuk panggil WordPress

Untuk arahan terperinci, lihat tutorial langkah demi langkah kami mengenai cara menambah butang klik untuk memanggil di WordPress.

Menambah Butang Klik untuk Memanggil Menggunakan HTML

Sekiranya anda tidak menggunakan WordPress dan ingin menambahkan butang klik untuk memanggil ke laman web anda, maka ini adalah cara anda melakukannya.

Pada asasnya, anda boleh menambahkan nombor telefon sebagai pautan menggunakan format nombor telefon tertentu.

tel: +15555555555

Bergantung pada pembangun laman web mana yang anda gunakan, klik pada butang Tambah pautan dan kemudian tambahkan nombor telefon anda dengan awalan tel:.

Sekiranya anda sudah biasa dengan HTML, maka anda juga dapat menggunakan HTML untuk menambahkan nombor telefon yang dapat diklik.

Klik di sini untuk menghubungi kami

Cukup ganti nombor telefon dengan nombor anda sendiri dan simpan perubahan anda.

Soalan Lazim mengenai Memilih Nombor Telefon Vanity

Memilih nombor telefon bebas tol atau kesombongan boleh menimbulkan banyak persoalan. Kami akan cuba menjawab beberapa soalan yang paling kerap ditanya mengenai nombor telefon bimbit yang kami temui.

1. Apakah perbezaan antara nombor telefon rias vs nombor bebas tol?

Nombor telefon rias mempunyai urutan nombor yang mengeja nama perniagaan, produk, atau perkhidmatan anda. Mereka juga boleh mempunyai urutan nombor yang tidak dapat dilupakan.

Nombor telefon sia-sia anda boleh menjadi nombor bebas tol atau nombor tempatan yang disertakan dengan urutan nombor yang tidak dapat dilupakan.

Sebaliknya, nombor bebas tol adalah nombor dengan kod dailan khusus yang boleh didail tanpa sebarang bayaran kepada orang yang membuat panggilan. Kod dailan bebas tol di Amerika Syarikat adalah 800, 888, 877, 866, 855, 844 dan 833.

Nombor bebas tol boleh diperoleh berdasarkan panggilan pertama, sebab itulah kebanyakan nombor telefon sia-sia biasanya nombor bebas tol juga..

2. Adakah saya perlu membayar harga premium untuk nombor telefon bimbit tanpa tol?

Tidak, anda tidak. Peraturan FCC melarang penimbunan, perdagangan, dan penjualan semula nombor bebas tol. Beberapa perkhidmatan telefon mungkin mengenakan yuran persediaan untuk nombor telefon rias, tetapi ini bukan harga nombor bebas tol.

3. Bolehkah saya menjual nombor telefon bimbit tanpa tol saya?

Tidak, awak tak boleh. Peraturan FCC melarang penjualan nombor bebas tol, dan sesiapa yang berusaha menjual nombor bebas tol boleh menghadapi masalah undang-undang.

4. Bolehkah saya menggunakan nombor telefon rias saya dengan nombor tempatan saya?

Sekiranya anda menggunakan penyedia perkhidmatan telefon perniagaan, anda boleh meneruskan panggilan masuk ke nombor tempatan anda dengan mudah. Anda juga boleh menetapkan peraturan penerusan berdasarkan waktu, atau menyediakan IVR untuk berhubung dengan orang yang tepat dalam pasukan anda.

Kami harap artikel ini membantu anda membeli nombor telefon rias untuk laman web anda. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami untuk memilih perisian sembang langsung terbaik atau perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik untuk perniagaan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map