Cara Membina Kedai Gabungan Amazon Menggunakan WordPress

Adakah anda ingin membuat kedai gabungan Amazon menggunakan WordPress?


Kedai afiliasi Amazon membolehkan anda menjual produk dari Amazon.com sebagai ahli gabungan dan mendapat komisen untuk setiap penjualan. Kerana overhead yang rendah, kedai afiliasi Amazon adalah antara yang paling mudah untuk memulakan idea perniagaan dalam talian pada masa ini.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membina kedai afiliasi Amazon dengan mudah menggunakan WordPress. Kami juga akan berkongsi petua pakar kami untuk meningkatkan pendapatan afiliasi Amazon anda.

Cara membina kedai gabungan Amazon menggunakan WordPress

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai semua langkah yang akan kami lakukan untuk membuat kedai afiliasi Amazon menggunakan WordPress.

  Sedia? Mari kita mulakan.

  Apa itu Kedai Gabungan Amazon?

  Kedai afiliasi Amazon adalah kedai dalam talian yang mempromosikan produk yang disenaraikan untuk dijual di Amazon.com.

  Sebagai pemilik kedai, anda menghantar lalu lintas ke Amazon dengan menambahkan pautan afiliasi anda ke produk. Pengguna diarahkan ke Amazon untuk menyelesaikan pembelian, dan anda mendapat komisen gabungan pada setiap penjualan.

  Di kedai dalam talian tradisional, anda mendapatkan produk, menguruskan pesanan, menghantar produk, dan memantau inventori. Anda tidak perlu risau tentang perkara ini di kedai sekutu.

  Kedai afiliasi Amazon terkenal di kalangan pemasar kerana anda boleh memulakan dengan wang yang sangat sedikit dan memilih dari berjuta-juta produk yang disenaraikan di Amazon.

  Bermula dengan Kedai dan WordPress Affiliate Amazon

  Anda boleh memulakan kedai afiliasi Amazon dengan hampir semua plugin eCommerce WordPress, tetapi kami mengesyorkan menggunakan WooCommerce kerana ini adalah penyelesaian paling popular di pasaran.

  WooCommerce mengaut jutaan laman web eCommerce di seluruh dunia.

  Untuk memulakan, anda perlu menggunakan platform WordPress.org (Lihat perbezaan antara WordPress.com vs WordPress.org).

  Anda juga memerlukan akaun hosting WordPress, nama domain, dan sijil SSL jika anda ingin menerima pembayaran untuk produk bukan gabungan lain di laman web anda.

  Biasanya, nama domain berharga sekitar $ 14.99 / tahun, hosting web berharga sekitar $ 7.99 / bulan, dan sijil SSL berharga sekitar $ 69.99 / tahun.

  Sekiranya anda baru bermula, maka ini cukup banyak.

  Syukurlah, Bluehost, penyedia hosting yang disyorkan WordPress dan WooCommerce rasmi, telah bersetuju untuk menawarkan kepada pengguna kami nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan potongan harga untuk hosting web.

  Pada asasnya, anda boleh memulakan dengan $ 2.75 / bulan.

  Nota: Pelan hosting permulaan ini akan berfungsi dengan baik untuk mana-mana kedai afiliasi baru. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan hosting yang lebih berpusatkan eCommerce, lihatlah pilihan penyedia hosting WooCommerce terbaik kami.

  Setelah membeli hosting, ikuti petunjuk penyediaan dalam cara kami memulakan artikel blog. Ini akan memandu anda melalui proses pendaftaran, dan menyiapkan WordPress.

  Setelah memasang WordPress, anda akan mencapai papan pemuka WordPress yang kelihatan seperti ini.

  Papan pemuka pentadbir WordPress

  Seterusnya, anda perlu memasang dan mengaktifkan plugin WooCommerce. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

  Setelah diaktifkan, WooCommerce akan memulakan wizard persediaan untuk memilih mata wang, kaedah pembayaran, lokasi, dll.

  Oleh kerana anda menubuhkan kedai sekutu, anda boleh menatal ke bawah halaman dan klik pada pautan ‘Bukan Sekarang’ untuk melangkau persediaan.

  Batalkan wizard persediaan

  Anda boleh mengkonfigurasi setiap pilihan dalam penyediaan kemudian jika anda memerlukannya pada masa akan datang.

  Mendaftar untuk Akaun Afiliasi Amazon

  Setelah anda memasang WordPress dan WooCommerce, anda perlu mendaftar untuk program afiliasi Amazon untuk mula menambahkan produk dengan ID afiliasi anda.

  Pergi ke laman web program Affiliate Amazon dan klik pada butang ‘Sertai sekarang secara percuma’.

  Sertailah program afiliasi Amazon

  Seterusnya, anda akan diminta untuk log masuk ke akaun Amazon yang ada menggunakan alamat e-mel dan kata laluan yang berkaitan dengan akaun tersebut.

  Log masuk atau daftar

  Sekiranya anda tidak mempunyai akaun Amazon, anda boleh terus membuat akaun.

  Setelah anda log masuk, anda perlu memberikan maklumat penerima pembayaran dan menjawab soalan mengenai laman web anda. Ikuti arahan di skrin untuk melengkapkan profil anda.

  Ahli sihir program gabungan

  Setelah selesai, permohonan anda akan disemak dan diluluskan oleh Amazon.

  Menambah Produk Gabungan Amazon di WooCommerce

  WooCommerce adalah plugin kedai gabungan Amazon terbaik untuk WordPress. Ini menjadikannya sangat mudah untuk menambahkan produk afiliasi luaran ke laman web anda.

  Menggunakan WooCommerce membolehkan anda menawarkan pengalaman pengguna asli dan menyatukan produk gabungan dengan lancar ke laman web anda.

  Untuk mula mengimport produk, anda perlu melawat Produk »Tambah Baru halaman.

  Menambah produk afiliasi baru di WooCommerce

  Pertama, anda perlu memberikan tajuk untuk produk yang anda tambahkan dan kemudian tambahkan keterangan terperinci di editor pos.

  Selepas itu, tatal ke bawah ke kotak meta data produk dan pilih ‘Produk Luaran / Gabungan’ di bawah menu lungsur ‘Jenis produk’.

  URL produk

  Sekarang anda perlu memasukkan URL gabungan produk. Anda boleh mendapatkan URL dari papan pemuka akaun Amazon Associates anda. Cukup cari produk dan kemudian klik pada butang get link.

  Dapatkan pautan produk

  Salin URL dan tampal di halaman edit produk anda di WordPress.

  Nota: Anda perlu mengosongkan medan ‘Harga’. Ini akan membolehkan pengguna memeriksa harga di Amazon.com. Dasar program gabungan Amazon tidak membenarkan anda memasukkan maklumat harga secara manual.

  Di bawah data produk, anda boleh memberikan penerangan ringkas mengenai produk. Penerangan ini akan muncul di halaman depan kedai, halaman kategori produk, dan hasil carian.

  Di sebelah kanan anda, anda boleh menambahkan gambar produk dan gambar galeri produk.

  Gambar produk

  Anda kini boleh mengklik butang penerbitan untuk membuat laman produk disiarkan di laman web anda.

  Ulangi proses untuk menambahkan lebih banyak produk afiliasi ke laman web anda. Setelah anda menambah beberapa produk dari Amazon, anda boleh pergi dan mengunjungi halaman kedai di laman web anda untuk melihat produk tersebut beraksi.

  Halaman Kedai

  Menyesuaikan Kedai Afiliasi Amazon WordPress Anda

  Secara lalai, WordPress dilengkapi dengan reka bentuk asas dengan sokongan WooCommerce terhad. Anda boleh mengubahnya dengan memilih tema WordPress WooCommerce siap yang memuji produk dan niche anda.

  Tema WordPress

  Terdapat beribu-ribu tema WordPress yang boleh anda pilih. Kelimpahan ini boleh menjadi sangat luar biasa bagi pemula. Inilah sebabnya mengapa kami memilih tema terbaik yang boleh anda mulakan.

  • Tema WooCommerce Terbaik – Koleksi besar tema WooCommerce percuma dan berbayar terbaik yang semuanya boleh digunakan untuk kedai afiliasi WooCommerce Amazon.
  • Tema WordPress terbaik untuk pemasar gabungan – Tema pilihan kami yang sesuai untuk laman web pemasaran gabungan seperti kedai afiliasi Amazon.

  Perlukan bantuan untuk menyiapkan tema WordPress anda? Lihat panduan pemula kami tentang cara memasang tema WordPress.

  Tema mengawal penampilan dan reka bentuk laman web anda. Sekiranya anda ingin menambahkan ciri baru, maka anda perlu mencari plugin WooCommerce yang menawarkan ciri tersebut.

  Terdapat banyak plugin WooCommerce untuk menambah ciri yang berbeza. Lihat senarai plugin WooCommerce terbaik kami untuk mencuba beberapa ciri baru di kedai anda.

  Sekiranya anda mahukan lebih banyak kawalan terhadap penampilan dan nuansa laman web anda, maka kami cadangkan anda menggunakan Beaver Builder. Ini adalah plugin pembangun halaman WordPress yang berfungsi dengan lancar dengan WooCommerce.

  Sumber untuk Meningkatkan Kedai Gabungan Amazon Anda

  Setelah anda menubuhkan kedai afiliasi Amazon anda, anda dapat memberi tumpuan untuk mengembangkan perniagaan anda.

  Nasib baik, terdapat banyak alat, pemalam dan sumber yang dapat membantu anda mencapai tujuan tersebut.

  Mari kita mulakan dengan SEO dan mengoptimumkan kedai WooCommerce anda untuk enjin carian. Ikuti panduan langkah demi langkah WooCommerce SEO kami untuk mendapatkan petunjuk lengkap.

  Selepas itu, anda boleh melihat alat dan pemalam berguna ini untuk pemasaran Afiliasi dan pemalam WordPress penting untuk semua laman web.

  Seterusnya, anda perlu mengesan lalu lintas laman web anda untuk mencari produk gabungan Amazon terlaris dan juga produk yang tidak begitu baik. Di sinilah anda memerlukan Google Analitis. Untuk perinciannya, lihat tutorial kami mengenai cara mengesan pengguna WooCommerce di WordPress.

  Halangan terbesar yang dihadapi oleh setiap kedai eCommerce adalah kereta yang ditinggalkan. Untuk kedai sekutu, ini bermaksud orang melihat produk tetapi tidak membelinya yang mempengaruhi pendapatan ahli gabungan anda.

  Untuk memperbaikinya, kami mempunyai panduan terperinci mengenai cara memulihkan kereta yang ditinggalkan dan meningkatkan komisen anda.

  Yang terpenting, pastikan anda terus menambahkan produk berguna, ulasan bermanfaat dan kandungan yang disasarkan ke laman web anda. Pada akhirnya, itulah yang dicari oleh pengguna anda dan itulah yang harus anda berusaha untuk tawarkan kepada mereka.

  Soalan Lazim Mengenai Menjalankan Kedai Afiliasi Amazon Menggunakan WordPress

  Sejak pertama kali menerbitkan artikel ini, kami telah menerima beberapa pertanyaan dari pengguna kami mengenai menjalankan kedai afiliasi Amazon menggunakan WordPress.

  Berikut adalah jawapan bagi beberapa soalan yang paling kerap diajukan.

  1. Bolehkah saya menggunakan kandungan dari Amazon untuk halaman produk?

  Tidak, awak tak boleh. Amazon mempunyai dasar kandungan yang ketat di mana anda tidak dibenarkan menyalin kandungan produk secara langsung dari Amazon.

  Sebilangan besar kedai gabungan Amazon menambah keterangan produk mereka sendiri, ulasan, dan mendapatkan gambar dari laman web pengeluar produk.

  2. Bolehkah saya menambah produk dari rangkaian afiliasi lain?

  Ya, anda boleh menambahkan produk gabungan dari rangkaian afiliasi lain. Ini akan membolehkan anda mempelbagaikan pendapatan anda.

  3. Saya tinggal di luar Amerika Syarikat, bolehkah saya mengikuti program Amazon Affiliate?

  Ya awak boleh. Program Amazon Affiliates tersedia di seluruh dunia.

  4. Adakah saya perlu mendedahkan perkongsian afiliasi saya?

  Ya, betul. Dasar program Amazon dan undang-undang AS menghendaki anda mendedahkan bahawa anda akan mendapat komisen ketika pengguna membeli produk.

  Ia tidak hanya terbatas pada Amazon, semua laman web yang menggunakan iklan atau pemasaran afiliasi untuk menghasilkan wang diminta untuk melakukannya. Contohnya, lihat halaman.

  5. Bolehkah saya mempromosikan produk Amazon tanpa membuat kedai gabungan?

  Ya awak boleh. Contohnya, jika anda menjalankan blog, anda boleh menambahkan pautan afiliasi ke catatan blog anda. Sekiranya demikian, anda tidak perlu memasang WooCommerce.

  Kami harap artikel ini membantu anda memulakan kedai afiliasi Amazon menggunakan WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat panduan keselamatan WordPress langkah demi langkah utama kami untuk pemula.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map