Cara Membuat Laman Web Real Estate IDX menggunakan WordPress

Adakah anda ingin membuat laman web harta tanah IDX menggunakan WordPress? Laman web harta tanah memerlukan ciri khusus yang biasanya tidak terdapat di laman web siap pakai, tetapi jangan risau kami membuat anda dilindungi. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat laman web harta tanah IDX dengan mudah menggunakan WordPress.


Cara membuat laman web harta tanah IDX menggunakan WordPress

Apa itu IDX?

IDX atau Internet Data Exchange adalah standard perisian yang digunakan oleh broker barang, broker dan pasukan mereka untuk memaparkan senarai yang sering dikemas kini dari MLS (beberapa perkhidmatan penyenaraian).

Mengapa IDX Penting untuk Laman Web Hartanah?

Laman web harta tanah menggunakan IDX untuk memaparkan senarai harta tanah dengan maklumat terkini yang diambil terus dari MLS. IDX membolehkan anda mempamerkan pelbagai jenis hartanah, sehingga anda dapat menjana lebih banyak petunjuk untuk perniagaan anda.

Cara Membuat Laman Web Hartanah IDX?

Biasanya anda perlu mengupah pemaju untuk membina laman web harta tanah IDX yang akan menelan belanja ribuan dolar.

Tetapi itu tidak sesuai jika anda baru bermula.

Nasib baik ada penyelesaian yang lebih mudah yang boleh anda gunakan untuk membuat laman web harta tanah IDX sendiri (tanpa pengetahuan pengekodan).

Kami akan memandu anda melalui setiap langkah, satu demi satu. Tetapi sebelum kami melakukannya, anda memerlukan perkara berikut untuk memulakan.

 • Nama domain (Ini akan menjadi alamat laman web anda yang akan ditaip oleh pengguna anda dalam penyemak imbas mereka untuk mengunjungi laman web anda iaitu wpbeginner.com)
 • Akaun hosting web (Di sinilah fail laman web anda akan disimpan)
 • Templat laman web harta tanah
 • Pemalam WordPress IDX

Sedia? Mari kita mulakan.

Langkah 1. Bermula dengan Laman Web Harta Tanah Anda

Pertama, anda perlu memilih platform yang sesuai untuk laman web anda. WordPress adalah pembangun laman web paling popular di dunia yang digunakan oleh puluhan ribu laman web harta tanah.

Ketika merujuk ke WordPress, kita merujuk kepada WordPress.org (perisian), bukan WordPress.com (layanan hosting). Selalunya pemula mengelirukan kedua-duanya kerana nama. Lihat artikel kami di WordPress.com vs WordPress.org untuk perbandingan berdampingan.

Kami mengesyorkan menggunakan WordPress.org yang dihoskan sendiri kerana ini memberi anda akses ke semua ciri WordPress di luar kotak.

Untuk memulakan WordPress, anda perlu mendaftarkan nama domain dan mendapatkan akaun hosting WordPress.

Biasanya, nama domain berharga $ 14.99 / tahun dan hosting laman web berharga $ 7.99 / bulan.

Ini banyak untuk pemilik perniagaan kecil yang baru bermula.

Inilah sebabnya mengapa kami meyakinkan Bluehost untuk menawarkan kepada pengguna WPBeginner nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan diskaun 60% untuk hosting.

Pada dasarnya, anda boleh bermula dengan harga serendah $ 2,75 sebulan.

→ Klik Di Sini untuk Menuntut Tawaran Bluehost Eksklusif Ini ←

Nota: Bluehost adalah penyedia hosting WordPress yang disyorkan secara rasmi, dan kami juga menggunakan Bluehost untuk beberapa laman web kami sendiri.

Setelah anda mendaftar untuk hosting, anda akan mendapat e-mel dengan pautan ke papan pemuka hosting anda.

Bluehost akan memasang WordPress secara automatik untuk anda, dan anda akan dapat masuk ke laman WordPress anda secara langsung dari papan pemuka hosting.

Papan pemuka hosting Bluehost

Setelah log masuk, anda akan melihat kawasan pentadbir WordPress. Di sinilah anda akan mengurus laman web anda, mengubah tetapan, dan menambahkan kandungan baru.

Kawasan pentadbir WordPress

Langkah 2. Pilih Tema WordPress Harta Tanah

Perkara terbaik mengenai WordPress ialah ia memberi anda akses ke ribuan templat yang telah dibuat sebelumnya yang juga dikenali sebagai tema WordPress. Walau bagaimanapun, laman web harta tanah mempunyai keperluan yang berbeza daripada laman web perniagaan biasa.

Nasib baik, terdapat banyak tema WordPress indah yang boleh anda gunakan untuk membuat laman web harta tanah. Lihat pilihan pakar kami mengenai tema WordPress harta tanah terbaik.

Mencari tema harta tanah

Beberapa petua memilih tema untuk laman web harta tanah anda.

 • Berusaha untuk kesederhanaan dalam reka bentuk.
 • Perlu diingat bahawa demo tema menggunakan banyak gambar yang tidak dipasang sebelumnya. Anda mesti menggantinya dengan yang anda sendiri.
 • Pastikan tema berfungsi pada semua saiz dan peranti skrin.
 • Cari integrasi IDX / MLS dan tema yang serasi dengan pemalam IDX anda.
 • Periksa ulasan dan persembahan tema.

Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan kami mengenai cara memilih tema WordPress yang sempurna untuk laman web anda.

Setelah memilih tema harta tanah untuk laman web anda, anda boleh terus memasangnya. Untuk arahan terperinci, lihat panduan pemula kami mengenai cara memasang tema WordPress.

Langkah 3. Pilih Plugin IDX WordPress

Terdapat banyak plugin IDX WordPress di pasaran. Anda perlu memilih pemalam yang berhati-hati dengan penyedia MLS anda.

Kami mengesyorkan menggunakan pemalam dsIDXpress. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Setelah diaktifkan, pemalam akan menambahkan item menu baru yang berlabel ‘IDX’ ke bar pentadbir WordPress anda. Mengkliknya akan membawa anda ke halaman tetapan pemalam.

Kunci pengaktifan IDX

Anda perlu memasukkan kunci pengaktifan anda. Anda boleh mendapatkan maklumat ini di laman web pemalam atau e-mel yang mereka hantar semasa anda mendaftar pemalam.

Selepas pengaktifan, plugin ini menawarkan pelbagai cara untuk menambahkan kandungan MLS ke laman web anda. Sekiranya anda menggunakan versi demo plugin, maka anda mendapat akses ke senarai MLS fiksyen. Pengguna berbayar akan dapat memilih penyedia MLS mereka dari laman web pemalam.

Setelah anda menambah penyedia MLS, anda boleh terus maju dan mula menambahkan kandungan MLS. Cara termudah untuk melakukannya adalah dengan menggunakan widget IDX.

Kepala ke Rupa »Widget halaman, dan anda akan melihat banyak widget IDX yang dapat anda tambahkan ke laman web anda. Ini termasuk senarai IDX, kawasan IDX, carian IDX, dan widget penyenaraian tunggal IDX.

Widget IDX

Anda juga boleh menambahkan kandungan MLS ke catatan atau halaman WordPress anda. Cukup buat posting atau halaman baru, dan anda akan melihat butang senarai IDX di Visual Editor.

Butang kod pendek IDX

Kaedah lain untuk menghasilkan kandungan dari senarai MLS anda adalah dengan melawati Halaman IDX halaman dan klik pada butang ‘Tambah Baru’.

Halaman IDX berfungsi sama seperti halaman WordPress biasa, kecuali halaman tersebut akan memaparkan senarai MLS anda. Untuk memilih apa yang anda mahu tunjukkan di halaman, anda boleh menggunakan bahagian Penapis Data IDX di bahagian bawah halaman.

Penapis data IDX

Jangan risau jika senarai anda tidak kelihatan estetik pada mulanya. Cukup fokus untuk menambahkan senarai yang ingin anda paparkan pada mulanya.

Setelah selesai menyiapkan kandungan MLS anda, anda mungkin memerlukan pasukan sokongan tema anda untuk menolong anda mengintegrasikannya dengan ketat menggunakan CSS tersuai.

Pratonton senarai IDX yang dipaparkan di laman web harta tanah

Langkah 4. Mempromosikan Laman Web Harta Tanah Anda

Tema harta tanah WordPress dan plugin IDX anda memberi anda banyak pilihan untuk membuat kandungan yang disasarkan untuk enjin carian.

Sebagai contoh, jika anda ingin menargetkan kawasan kejiranan, bandar, atau komuniti perumahan tertentu, anda boleh membuat halaman khusus untuk senarai mereka.

Selain memaparkan senarai, anda juga dapat mengoptimumkan halaman tersebut dengan menambahkan maklumat berguna mengenai kawasan tersebut.

Seterusnya, anda perlu mempelajari beberapa kemahiran asas WordPress WordPress. Kami mempunyai panduan SEO WordPress lengkap dengan arahan langkah demi langkah untuk pemula yang akan memandu anda melaluinya.

Langkah 5. Menangkap petunjuk dari laman web harta tanah anda

Penjanaan plumbum

Adakah anda tahu bahawa hampir 75% pelawat yang melihat laman web anda tidak akan melihatnya lagi? Bukan salah anda, cuma internet sangat besar dan semakin banyak laman web bergabung setiap hari untuk meningkatkan persaingan.

Daripada membiarkan pembeli berpotensi itu melarikan diri, anda perlu mendapatkan maklumat mereka.

Di sinilah OptinMonster masuk. Ia adalah perisian generasi petunjuk terbaik di dunia dan membantu anda menukar pengunjung kasual menjadi petunjuk dan kemudian pelanggan.

Lihat bagaimana WoodSide Communities menghasilkan $ 249,435 dalam masa kurang dari 2 bulan menggunakan OptinMonster.

Untuk memulakan, anda mungkin ingin melihat petua penjanaan petunjuk praktikal ini untuk mereka yang berada di harta tanah.

Alat berguna lain yang anda perlukan di gudang senjata anda adalah WPForms. Ini adalah plugin borang hubungan WordPress terbaik dan akan membolehkan anda menambahkan borang hubungan dengan mudah untuk setiap penyenaraian di laman web anda.

Langkah 6. Menguasai Kemahiran WordPress

WordPress agak mudah digunakan tetapi dari semasa ke semasa anda memerlukan pertolongan. Nasib baik, terdapat banyak bantuan yang tersedia dalam talian secara percuma.

WPBeginner sendiri adalah laman sumber WordPress terbesar di dunia. Kami menawarkan banyak panduan pemula, petunjuk, tutorial, dan video (semuanya percuma).

Berikut adalah beberapa sumber WPBeginner yang berguna yang harus anda tandakan untuk terus belajar WordPress.

 • WPBeginner Blog – Di sinilah kami menerbitkan tutorial WordPress kami, bagaimana petunjuk, dan panduan langkah demi langkah.
 • Video WPBeginner – Video langkah demi langkah ini akan membantu anda mempelajari WordPress CEPAT.
 • WPBeginner di YouTube – Perlukan lebih banyak arahan video? Langgan saluran YouTube kami dengan lebih daripada 100,000 pelanggan dan 7 Juta + tontonan.
 • Kamus WPBeginner – Tempat terbaik untuk pemula untuk memulakan dan membiasakan diri dengan bahasa WordPress.
 • WPBeginner Blueprint – Lihat plugin, alat, dan perkhidmatan yang kami gunakan di WPBeginner.
 • Tawaran WPBeginner – Potongan harga eksklusif untuk produk dan perkhidmatan WordPress untuk pengguna WPBeginner.

Ramai pengguna kami menggunakan Google untuk mencari jawapan di WPBeginner dengan hanya menambahkan ‘wpbeginner’ di akhir istilah carian mereka.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara membuat laman web harta tanah IDX menggunakan WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat senarai plugin WordPress penting kami untuk laman web perniagaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map