Cara Memperbaiki Kesalahan 503 Perkhidmatan yang Tidak Tersedia di WordPress

Adakah anda melihat ralat 503 perkhidmatan tidak tersedia di WordPress? Masalah dengan kesalahan 503 adalah bahawa ia tidak memberikan petunjuk tentang apa yang menyebabkannya yang menjadikannya sangat mengecewakan bagi pemula. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memperbaiki ralat 503 perkhidmatan yang tidak tersedia di WordPress.


Memperbaiki 503 ralat tidak tersedia perkhidmatan di WordPress

Apa yang Menyebabkan Kesalahan 503 Perkhidmatan Tidak Tersedia dalam WordPress?

Semua syarikat hosting WordPress menawarkan jumlah sumber yang tetap untuk setiap akaun hosting. Untuk laman web di hosting bersama, had ini tidak dapat menangani penggunaan sumber pelayan yang berat.

Kesalahan 503 perkhidmatan tidak tersedia berlaku apabila pelayan web anda tidak dapat mendapat respons yang betul dari skrip PHP. Skrip PHP ini boleh menjadi plugin WordPress, tema, atau coretan kod tersalah laku.

Sekiranya kesalahan itu disebabkan oleh penggunaan yang berat, kesalahan pelayan, atau serangan DDoS, maka kesalahan itu akan hilang secara automatik dalam beberapa minit.

Namun, jika ia disebabkan oleh kod buruk di laman web anda, maka ia akan terus berlaku melainkan anda menjumpai dan mematikan kod yang menyebabkannya.

Oleh itu, mari kita lihat cara memperbaiki kesalahan 503 perkhidmatan yang tidak tersedia di WordPress dengan mudah.

Memperbaiki 503 Ralat Tidak Tersedia dalam Perkhidmatan di WordPress

Seperti yang kami sebutkan di atas bahawa kesalahan ini disebabkan ketika pelayan web anda tidak dapat mendapat respons yang tepat dari skrip PHP yang berjalan di latar belakang.

Untuk memperbaikinya, kami akan mematikan semua skrip PHP yang tidak diperlukan satu demi satu sehingga ralat diselesaikan.

Mari kita mulakan.

Nyahaktifkan Semua Pemalam WordPress

Semua plugin WordPress anda adalah skrip PHP, jadi pertama-tama anda perlu menyahaktifkan semua plugin WordPress anda.

Oleh kerana anda tidak dapat log masuk ke papan pemuka WordPress kerana kesalahan 503, anda perlu menyambung ke laman web anda menggunakan klien FTP atau Pengurus Fail di cPanel. Setelah disambungkan, pergi ke / wp-content / folder dan namakan semula folder plugin kepada plugin-old.

Namakan semula folder pemalam

Seterusnya, anda perlu membuat folder baru dan beri nama pemalamnya.

Sekarang anda perlu melayari laman WordPress anda untuk mengetahui apakah ini dapat menyelesaikan ralat.

Sekiranya berlaku, ini bermakna pemalam yang dipasang di laman web anda menyebabkan ralat. Langkah di atas telah mematikan semua pemalam WordPress.

Untuk mengetahui plugin mana yang menyebabkan masalah, anda perlu beralih kembali ke klien FTP atau pengurus fail anda di cPanel. Seterusnya, anda perlu pergi ke / wp-content / folder dan memadam folder pemalam kosong.

Padamkan folder pemalam kosong

Selepas itu anda perlu menamakan semula folder lama plugin menjadi pemalam. Ini akan menjadikan semua plugin yang anda pasang sebelumnya tersedia untuk WordPress. Walau bagaimanapun, pemalam ini akan tetap dinyahaktifkan.

Anda perlu mengunjungi kawasan pentadbir WordPress dan kemudian pergi ke halaman pemalam. Anda boleh mengaktifkan pemalam anda satu persatu dan melayari halaman yang berlainan di laman web anda setelah mengaktifkan setiap pemalam. Terus lakukan sehingga anda menemui pemalam yang menyebabkan ralat 503.

Sekiranya langkah ini menyelesaikan masalah anda, maka anda tidak perlu mengikuti arahan lain di halaman ini. Jika tidak, anda boleh beralih ke langkah seterusnya.

Tukar ke Tema WordPress Lalai

Sekiranya menyahaktifkan pemalam tidak menyelesaikan masalah, maka langkah seterusnya adalah beralih ke tema WordPress lalai. Ini akan menyahaktifkan tema WordPress semasa anda.

Pertama, anda perlu menyambung ke laman WordPress anda menggunakan klien FTP atau Pengurus Fail di cPanel. Setelah disambungkan, pergi ke / wp-content / tema / folder.

Muat turun tema WordPress semasa anda

Cari tema WordPress anda yang aktif dan muat turun ke komputer anda sebagai sandaran.

Selepas memuat turun tema anda, anda boleh meneruskannya dan menghapusnya dari laman web anda

Sekarang, jika anda sudah memasang tema lalai seperti Twenty Seventeen atau Twenty Sixteen, maka ia akan diaktifkan secara automatik. Sekiranya tidak, anda boleh terus memasang tema lalai di laman web anda.

Periksa laman web anda dengan teliti untuk memastikan ralat 503 perkhidmatan yang tidak tersedia diselesaikan.

Penyelesaian masalah

Sekiranya kedua-dua kaedah gagal menyelesaikan ralat, anda boleh mengambil langkah berikut:

  • Hubungi syarikat hosting WordPress anda kerana mereka mungkin dapat menunjukkan dengan tepat apa yang menyebabkan masalah ini.
  • Sebagai usaha terakhir, anda boleh memasang semula WordPress dengan salinan baru.

Kami harap artikel ini membantu anda mempelajari cara memperbaiki ralat 503 perkhidmatan yang tidak tersedia di WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat senarai utama ralat WordPress yang paling biasa dan cara memperbaikinya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me