Cara Memperbaiki Kesalahan “Adakah Anda Tentunya Mahu Melakukan Ini” di WordPress

Sesekali, anda mungkin menghadapi ralat WordPress seperti ralat semasa membuat sambungan pangkalan data atau kesilapan memori yang habis. Kesalahan ini agak membantu kerana mereka memberitahu anda dengan tepat apa masalahnya.


Sebaliknya, terdapat kesilapan yang tidak membantu seperti “Adakah anda pasti mahu melakukan ini”.

Terlalu banyak faktor yang boleh menyebabkan kesilapan ini. Inilah sebabnya mengapa WordPress tidak dapat memberikan maklumat untuk menunjukkan anda ke arah yang betul untuk memperbaikinya.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menyelidiki dan memperbaiki ralat “Adakah anda pasti mahu melakukan ini” di WordPress.

Ralat - Adakah anda pasti mahu melakukan ini

Apa yang menyebabkan: “Adakah anda pasti mahu melakukan ini?” kesilapan?

‘Adakah anda pasti mahu melakukan ini?’ Kesalahan biasanya muncul apabila pengesahan bukan berlaku dan calon yang paling mungkin menyebabkan ralat ini adalah pemalam dan tema yang tidak menggunakan ciri ini dengan betul.

Nonces adalah kunci unik yang menambahkan lapisan keselamatan untuk melindungi URL, borang, dan panggilan ajax WordPress dari penyalahgunaan. Mereka memastikan bahawa skrip berasal dari laman web anda dan bukan sumber luaran seperti penggodam yang cuba mendapatkan akses ke laman web anda.

Bagaimana Memperbaiki “Adakah Anda Tentu Anda Ingin Melakukannya?” Ralat

Selalunya, ralat ini disebabkan oleh pemalam atau tema yang dipasang di laman web anda. Untuk menyiasat plugin atau tema mana yang menyebabkan masalah ini, anda perlu menyahaktifkan semua plugin anda.

Menyiasat Pemalam

Pertama, anda perlu menyahaktifkan semua plugin WordPress dan memastikan bahawa WordPress tidak dapat mencari plugin yang dipasang.

Cukup sambungkan ke akaun hosting WordPress anda menggunakan klien FTP.

Setelah disambungkan, pergi ke folder kandungan wp dan namakan semula folder pemalam ke pemalam. dinyahaktifkan.

Namakan semula folder pemalam untuk menyahaktifkan semua pemalam

Selepas itu, anda perlu kembali ke halaman pemalam di kawasan pentadbir WordPress anda. Anda akan melihat pemberitahuan untuk semua pemalam anda yang kini dinyahaktifkan.

Pemalam dinyahaktifkan di WordPress
Setelah semua plugin anda dinyahpasang dan dinyahaktifkan dengan betul, anda boleh mencuba menghasilkan semula ralat.

Sekiranya ralat tidak muncul lagi, ini bermaksud salah satu pemalam di laman web anda menyebabkan masalah. Untuk mengetahui plugin mana yang menyebabkan masalah, kembali ke klien FTP anda dan ganti nama plugin. Folder yang dinyahaktifkan kembali ke pemalam.

Selepas itu, lawati halaman pemalam di kawasan pentadbir WordPress anda dan aktifkan setiap pemalam satu persatu. Anda perlu mencuba semula ralat setelah mengaktifkan setiap pemalam sehingga anda menemui pemalam yang menyebabkan masalah.

Ya, ini terdengar seperti tugas yang memakan masa, tetapi ini adalah cara termudah bagi pemula untuk mencari pemalam WordPress yang tidak berfungsi.

Menyiasat Tema

Sekiranya pemalam tidak menyebabkan masalah ini, mungkin tema anda adalah yang menyebabkan ralat ‘Adakah anda pasti mahu melakukan ini’.

Anda boleh menyiasat tema yang menyebabkan masalah ini dengan mengulangi prosedur yang sama seperti yang anda lakukan untuk pemalam. Pertama, anda perlu menyambung ke laman web anda menggunakan klien FTP dan memuat turun tema aktif anda ke komputer anda sebagai sandaran.

Setelah menyandarkan tema, anda boleh menghapusnya dengan selamat dari pelayan web anda.

Sekarang lawati Rupa »Tema halaman di kawasan pentadbir WordPress anda, dan anda akan melihat pemberitahuan: ‘Tema aktif rosak. Kembali ke tema lalai ’.

Tema dinyahaktifkan

WordPress kini akan mula menggunakan tema lalai seperti Twenty Seventeen untuk laman web anda.

Sekiranya anda tidak dapat menghasilkan semula ralat setelah tema lalai diaktifkan, ini bermaksud bahawa tema anda menyebabkan ralat ‘Adakah anda pasti mahu melakukan ini?’.

Tidak Dapat Mencari Punca Ralat

Pastikan bahawa anda telah menguji dengan teliti untuk menghasilkan semula ralat ini setelah menyahaktifkan dan mengaktifkan semula plugin dan tema anda.

Sekiranya anda mengetahui bahawa tidak ada plugin atau tema di laman web anda yang menyebabkan ralat, maka ada beberapa langkah tambahan yang boleh anda ambil.

Langkah-langkah ini pada dasarnya akan menggantikan semua fail WordPress teras dengan salinan segar yang dimuat turun dari sumbernya.

Pertama, anda perlu membuat sandaran WordPress lengkap untuk laman web anda. Langkah ini penting kerana ia akan membantu anda memulihkan laman web anda dengan mudah sekiranya berlaku sesuatu.

Seterusnya, sambungkan ke laman web anda menggunakan klien FTP dan muat turun fail ‘wp-config.php’ ke komputer anda. Fail ini mengandungi tetapan pangkalan data WordPress anda yang anda perlukan kemudian.

Muat turun fail wp-config.php ke komputer anda

Selepas itu anda perlu memadam semua fail WordPress dari pelayan anda dengan berhati-hati kecuali folder wp-content dan semua kandungannya.

Padamkan semua fail WordPress kecuali folder kandungan wp

Selepas itu, anda perlu memuat turun salinan WordPress baru ke komputer anda. Anda boleh memuat turunnya dari laman web WordPress.org sebagai fail zip.

Teruskan dan ekstrak fail zip di komputer anda dan muat naik fail di dalam folder ‘wordpress’ ke pelayan web anda menggunakan FTP.

Setelah anda memuat naik semua fail, ganti nama fail wp-config-sample.php menjadi wp-config.php.

Sekarang, anda perlu mengedit fail wp-config baru untuk memasukkan maklumat pangkalan data dan jadual WordPress anda. Anda boleh melihat fail wp-config.php lama yang anda muat turun lebih awal untuk memasukkan semua maklumat.

Lihat artikel kami mengenai cara mengedit fail wp-config.php di WordPress untuk arahan terperinci.

Anda perlu menambahkan semua bahagian kecuali ‘Kunci dan Garam Unik Pengesahan’. Padamkan semua baris bermula dengan tentukan di bahagian ini.

/ ** # @+
* Kunci dan Garam Unik Pengesahan.
*
* Ubah ini menjadi frasa unik yang berbeza!
* Anda boleh menghasilkannya dengan menggunakan {@link https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/ perkhidmatan rahsia WordPress.org}
* Anda boleh mengubahnya setiap saat untuk membatalkan semua kuki yang ada. Ini akan memaksa semua pengguna untuk log masuk semula.
*
* @since 2.6.0
* /
tentukan (‘AUTH_KEY’, ” + 7nTNbUD? | w) b3gMfG ~ g [zr8N6} m% MZ | L ‘);
tentukan (‘NONCE_KEY’, ‘] Zj5i * hHlsUWKg2 |>YF, X + xpd-_`I [nFmA6ZLw ~; EW7g0.s5EaZCAJ = j] ./ 5z ^ X ~ ‘);
definisikan (‘AUTH_SALT’, ‘e * l: hUsddFIxm1E7y-n #_} 3,4) J] S sM6-MI3aB # Qk1Xx`pwt6? ** i}’);

Sekarang, simpan dan muat naik fail wp-config.php anda ke laman web anda.

Itu sahaja, anda berjaya menyegarkan pemasangan WordPress anda. Anda sekarang boleh terus maju dan cuba menghasilkan semula kesalahan di laman web anda.

Petua Asas untuk Memperbaiki Masalah WordPress

Kami memahami bahawa menyelesaikan masalah seperti itu kadang kala membuat anda kecewa. Itulah sebabnya kami telah menyediakan panduan penyelesaian masalah WordPress yang berguna yang menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menyiasat dan memperbaiki masalah WordPress seperti profesional.

WordPress digunakan oleh berjuta-juta orang. Tidak kira apa masalah yang anda hadapi, kemungkinan beribu-ribu orang lain telah menghadapinya sebelum anda dan memperbaikinya.

Anda boleh mencari jalan keluar dengan memasukkan kesalahan dalam carian Google. Untuk hasil yang lebih bermanfaat, tambahkan wpbeginner.com pada akhir istilah carian anda untuk mencari panduan langkah demi langkah yang mudah untuk memperbaikinya.

Anda juga boleh menanda buku panduan lengkap kami untuk ralat WordPress biasa dan cara memperbaikinya.

Kami harap artikel ini membantu anda memperbaiki ralat “Adakah Anda Yakin Mahu Melakukan Ini” di WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat panduan keselamatan WordPress lengkap kami untuk melindungi laman web anda daripada penggodaman dan perisian hasad.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me