Cara Memperbaiki Kesalahan “Pautan yang Anda Ikuti Tamat Tempoh” di WordPress

Adakah anda melihat ralat ‘Pautan yang anda ikuti telah luput’ di WordPress?


Kesalahan ini tidak memberikan banyak petunjuk mengenai apa yang sebenarnya salah, oleh sebab itu pemula agak sukar untuk diselesaikan.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memperbaiki ralat ‘pautan yang anda ikuti telah berakhir’ dengan mudah di WordPress. Kami juga akan membincangkan apa yang menyebabkan ralat ini dan bagaimana mengatasinya pada masa akan datang.

Membetulkan ralat 'Pautan yang anda ikuti telah luput'

Apa Punca Pautan yang Anda Ikuti Telah Berlalu Ralat?

Kesalahan ini biasanya berlaku semasa anda cuba memuat naik tema WordPress atau pemalam ke laman web anda dari kawasan pentadbir WordPress.

Pautan yang anda ikuti telah tamat kesilapan yang dipaparkan di laman web WordPress

Syarikat hosting WordPress mempunyai pengaturan yang mengawal ukuran fail yang dapat anda muat naik dari dalam kawasan admin WordPress. Mereka juga memiliki pengaturan yang menghentikan skrip berjalan terlalu lama.

Anda dapat melihat had muat naik saiz fail dengan melawati Media »Tambah Baru halaman.

Had muat naik fail WordPress

Sekatan ini menjadikan laman web anda lebih selamat dan meningkatkan prestasi keseluruhan pelayan hosting WordPress anda.

Sekiranya tetapan ini terlalu rendah, atau anda cuba memuat naik fail yang lebih besar, anda akan melihat ralat seperti kesalahan kehabisan memori atau ralat masa pelaksanaan maksimum.

Namun, jika anda cuba memuat naik tema atau pemalam WordPress, anda akan melihat ralat ‘Pautan yang anda ikuti telah tamat’.

Oleh itu, mari kita lihat cara menyelesaikan masalah ini dengan mudah.

Membetulkan Ralat ‘Pautan yang Anda Ikuti Tamat Tempoh’

Cara terpantas untuk memperbaiki ralat ‘Pautan yang anda ikuti telah berakhir’ adalah dengan meningkatkan ukuran muat naik fail, memori PHP, dan had masa pelaksanaan untuk laman web anda.

Terdapat pelbagai cara untuk melakukannya. Kami akan menunjukkan kepada anda semua, dan anda boleh memilih yang kelihatan lebih senang atau yang sesuai dengan persekitaran hosting anda.

Kaedah 1. Peningkatan had dalam fail functions.php

Kaedah ini lebih mudah, tetapi mempunyai kelemahan. Laman web anda akan kembali ke had lama jika anda menukar tema WordPress. Sekiranya anda merancang untuk menukar tema anda, cuba salah satu daripada dua kaedah lain yang dinyatakan di bawah.

Cukup tambahkan kod berikut ke fail functions.php tema WordPress anda.

@ini_set (‘upload_max_size’, ‘120M’);
@ini_set (‘post_max_size’, ‘120M’);
@ini_set (‘max_execution_time’, ‘300’);

Anda boleh meningkatkan nilai dalam ukuran_Ux_size dan post_max_size menjadi lebih besar daripada fail yang anda cuba muat naik.

Anda juga perlu meningkatkan waktu_perlaksana_maksimum pada waktu yang anda rasa diperlukan untuk memuat naik fail. Sekiranya anda tidak pasti, anda boleh mencuba menggandakan nilai ini.

Kaedah 2. Betulkan dengan meningkatkan had dalam fail .htaccess

Sekiranya anda tidak mahu menambahkan kod ke fail fungsi tema anda, anda boleh mencuba kaedah .htaccess.

Untuk kaedah ini, anda perlu mengedit fail .htaccess dengan menggunakan klien FTP atau aplikasi Pengurus Fail di cPanel.

Cukup sambungkan ke laman web anda menggunakan FTP dan edit fail .htaccess.

Mengedit fail .htaccess menggunakan FTP

Sekarang, anda perlu menambahkan kod berikut di bahagian bawah fail .htaccess anda.

php_value upload_max_filesize 128M
php_value post_max_size 128M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Jangan lupa untuk menyimpan perubahan anda dan muat naik fail ke laman web anda.

Kaedah 3. Betulkan dengan meningkatkan had dalam fail php.ini

Fail php.ini adalah fail konfigurasi yang digunakan oleh PHP dan WordPress. Anda perlu menyambung ke laman WordPress anda menggunakan klien FTP dan mencari fail php.ini di folder root laman web anda.

Sebilangan besar pengguna menggunakan akaun hosting bersama, jadi mereka mungkin tidak menemuinya di folder root laman web mereka. Sekiranya demikian, anda perlu membuat fail php.ini kosong menggunakan editor teks biasa seperti Notepad dan memuat naiknya ke laman web anda.

Sekarang edit fail php.ini dan tambahkan kod berikut di dalamnya.

muat naik_max_filesize = 128M
post_max_size = 128 juta
max_execution_time = 300

Jangan lupa untuk menyimpan perubahan anda dan muat naik fail ke laman web anda.

Anda kini boleh melayari laman web anda dan cuba memuat naik fail tema atau pemalam. Kesalahan itu akan hilang, dan anda seharusnya dapat memuat naik fail tersebut.

Sekiranya tidak, cuba tingkatkan had fail agar sesuai dengan saiz fail yang anda cuba muat naik.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda memperbaiki kesalahan ‘Pautan yang anda ikuti telah luput’ di WordPress. Anda juga mungkin mahu menanda buku panduan kami mengenai cara memperbaiki kesalahan WordPress yang paling biasa. Ini akan membantu anda menjimatkan banyak masa dengan mencari penyelesaian dengan cepat untuk masalah WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map