Cara Menambah Langganan E-mel ke Blog WordPress Anda

Adakah anda ingin menambahkan langganan e-mel ke blog WordPress anda? Baru-baru ini, salah seorang pengguna bertanya kepada kami apakah kaedah terbaik untuk melanggan melalui pilihan e-mel di WordPress? Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan langganan e-mel ke blog WordPress anda dan mula membina senarai e-mel anda.


Langganan E-mel WordPress

Mengapa Anda Perlu Menambah Langgan melalui Pilihan E-mel ke Laman Web anda?

Walaupun media sosial adalah cara yang baik untuk berinteraksi dengan pembaca anda, e-mel adalah cara komunikasi yang paling dipercayai dan langsung. Dengan menawarkan langganan e-mel di blog anda, anda dapat membina aliran pengunjung tetap untuk laman web anda.

Langganan e-mel juga memberi pengguna anda cara lain untuk menggunakan kandungan anda kerana sebilangan orang mungkin tidak berada di media sosial. Lihat panduan lengkap kami mengenai mengapa anda harus mula membina senarai e-mel anda dengan segera.

Selalunya pemula berpendapat bahawa menambahkan langganan e-mel adalah proses yang rumit. Itu sama sekali tidak benar.

Penyediaan langganan RSS ke e-mel WordPress agak lurus, dan memerlukan masa kurang dari 30 minit. Setelah anda menyiapkannya, pembaca anda akan mendapat e-mel harian atau mingguan secara automatik yang mengandungi kandungan baru anda.

Oleh kerana terdapat banyak perkhidmatan dan pemalam yang membolehkan anda mengatur langganan e-mel di WordPress, kami hanya akan merangkumi 3 pemalam dan perkhidmatan langganan e-mel teratas.

MailChimp RSS ke E-mel

MailChimp adalah salah satu penyedia perkhidmatan pemasaran e-mel yang paling popular. Ini adalah perkhidmatan berbayar, tetapi mereka menawarkan pilihan percuma bagi mereka yang mempunyai kurang dari 2000 pelanggan.

Untuk cepat memulakan MailChimp, lihat panduan kami untuk menggunakan MailChimp dan WordPress.

Demi artikel ini, kami menganggap bahawa anda telah mendaftar ke MailChimp dan membuat senarai e-mel pertama anda. Langkah seterusnya adalah menyiapkan kempen RSS to Email.

Cukup lawati Kempen »Buat Kempen untuk membuat kempen baru.

Membuat Kempen MailChimp baru

MailChimp kini akan menunjukkan kepada anda pelbagai jenis kempen yang boleh anda buat. Anda perlu mengklik pilihan RSS Driven Campaign.

Membuat RSS ke e-mel kempen di MailChimp

Ini akan membawa anda ke halaman tetapan kempen di mana anda perlu memberikan pautan RSS feed laman WordPress anda. URL suapan anda adalah laman web anda.com/feed/

Anda juga perlu memilih masa dan kekerapan e-mel. Anda boleh memilih untuk menghantar e-mel harian, mingguan, atau bulanan.

RSS ke tetapan e-mel

Pada halaman seterusnya, anda harus memberikan maklumat kempen. Anda akan melihat bahawa MailChimp telah mengisi lebih banyak bidang di halaman ini. Tetapan ini semestinya berfungsi untuk kebanyakan blog, tetapi jangan ubahnya jika diperlukan.

Menukar RSS ke maklumat kempen e-mel

Sekarang anda perlu mengklik butang seterusnya untuk memilih templat untuk e-mel anda. MailChimp membolehkan anda menyesuaikan templat dengan menambahkan logo anda sendiri, baris demi baris, dan elemen lain yang mungkin ingin anda tambahkan.

Reka templat e-mel RSS anda

Apabila anda selesai menyesuaikan, klik pada butang seterusnya dan kemudian klik Simpan dan Keluar.

Itu sahaja, anda berjaya membuat buletin RSS ke E-mel WordPress anda menggunakan MailChimp.

Untuk menambahkan borang langganan e-mel ke laman web anda, cukup kunjungi halaman Daftar di akaun MailChimp anda dan klik pada ikon anak panah ke bawah di sebelah senarai e-mel anda. Selepas itu pilih borang pendaftaran dari menu.

Membuat borang pendaftaran e-mel MailChimp

MailChimp kemudian akan bertanya kepada anda, jenis borang pendaftaran yang ingin anda buat. Pilih Borang Terbenam.

Pada skrin seterusnya, anda dapat menyesuaikan borang pendaftaran e-mel anda dan menghasilkan kod benam. Anda kemudian boleh menyalin dan menempelkan kod ini dalam widget teks di laman web WordPress anda.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan plugin OptinMonster yang dibuat oleh pasukan WPBeginner yang akan menjadikan proses ini menjadi lebih mudah dan menawarkan borang pendaftaran yang cantik, bar terapung, slaid-in, keluar-timbul niat keluar dan banyak lagi.

Aweber RSS untuk E-mel

Aweber adalah penyedia perkhidmatan pemasaran e-mel yang popular. Ini adalah perkhidmatan berbayar, tetapi mereka menawarkan percubaan percuma selama 30 hari. Sebilangan besar blogger dan pemasar internet lebih suka menggunakan AWeber.

Sekiranya anda baru sahaja bergabung dengan Aweber, maka anda akan diarahkan untuk membuat senarai e-mel pertama anda semasa anda masuk untuk kali pertama.

Sebaik sahaja anda log masuk ke papan pemuka Aweber, lawati sahaja Mesej »Siaran Blog.

Membuat siaran blog - RSS untuk melanggan langganan di Aweber untuk WordPress

Pada skrin seterusnya, klik pada butang hijau berlabel ‘Buat Siaran Blog’.

Buat siaran blog

Ini akan membawa anda ke halaman baru di mana anda dapat mengatur kempen RSS ke e-mel anda. Mula-mula anda perlu memasukkan URL suapan RSS blog anda. Selepas itu anda perlu memberikan baris subjek untuk e-mel.

Aweber RSS ke tetapan e-mel

Tatal ke bawah sedikit, dan anda boleh memilih templat untuk e-mel anda. Pilih yang anda suka dan kemudian klik pada templat muat.

Memilih templat untuk e-mel anda

Setelah memilih templat anda, tatal lebih jauh ke bawah untuk mengkonfigurasi masa dan kekerapan e-mel. Anda boleh membuat persediaan untuk menghantar e-mel sebaik sahaja item baru muncul di RSS feed anda. Anda juga boleh menghantar ringkasan e-mel harian, mingguan, atau bulanan.

Tetapkan masa dan kekerapan e-mel di Aweber

Setelah selesai mengatur pilihan ini, anda perlu mengklik butang Simpan Blog Siaran.

Itu sahaja, anda telah berjaya menyediakan Aweber RSS untuk melanggan e-mel.

Sekiranya anda belum menambahkan borang pendaftaran e-mel ke laman WordPress anda, maka langkah seterusnya adalah menambahkan borang pendaftaran ke bar sisi WordPress anda. Cukup klik pada ‘Borang Pendaftaran’ di papan pemuka Aweber untuk merancang borang pendaftaran e-mel anda.

Membuat borang Pendaftaran E-mel Aweber

Ikuti arahan di skrin dan simpan borang anda. Akhirnya anda akan sampai ke bahagian terbitan. Di sana anda perlu mengklik butang ‘Saya akan memasang borang saya’ dan menyalin kod embed borang.

Salin kod borang pendaftaran e-mel untuk laman WordPress anda

Sekarang pergi ke Rupa »Widget di laman WordPress anda dan tampal kod ini dalam widget teks.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan plugin OptinMonster yang dibuat oleh pasukan WPBeginner yang akan menjadikan proses ini menjadi lebih mudah dan menawarkan borang pendaftaran yang cantik, bar terapung, slaid-in, keluar-timbul niat keluar dan banyak lagi.

Menggunakan Langganan Jetpack

Jetpack adalah pilihan lain untuk pengguna yang ingin menambahkan langganan e-mel ke laman WordPress mereka. Ia adalah percuma, tetapi kekurangannya ialah anda tidak mengawal senarai anda.

Langganan Jetpack bukan buletin penuh. Sebagai contoh, jika anda ingin menghantar e-mel selain dari catatan blog harian anda, maka anda tidak akan dapat melakukannya menggunakan Langganan Jetpack. Juga, jika kemudian anda memutuskan untuk beralih ke perkhidmatan pemasaran e-mel yang tepat yang dilakukan oleh kebanyakan blogger, maka pengguna anda harus memilih untuk masuk ke senarai e-mel sekali lagi.

Setelah itu, berikut adalah cara menambahkan langganan e-mel Jetpack ke laman WordPress yang dihoskan sendiri. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan pemalam Jetpack. Setelah diaktifkan, pemalam akan menambahkan item menu baru yang berlabel Jetpack ke bar pentadbir WordPress anda. Mengkliknya akan membawa anda ke halaman tetapan pemalam.

Jetpack menghendaki anda memautkan laman web anda ke WordPress.com

Plugin Jetpack menghendaki anda membuat akaun WordPress.com dan menghubungkan laman web anda dengannya (Lihat panduan kami mengenai perbezaan antara WordPress.com dan laman WordPress.org yang dihoskan sendiri). Sekiranya anda mempunyai akaun WordPress.com, anda boleh menggunakannya atau anda boleh membuat akaun percuma.

Setelah anda menyambungkan Jetpack ke WordPress.com, anda perlu melawat Rupa »Widget. Seret dan lepaskan widget Langganan Blog (Jetpack) ke bar sisi dan kemudian klik pada butang Simpan menyimpan tetapan widget anda.

Anda juga boleh mengaktifkan pilihan langganan di bawah borang komen anda. Lawati Tetapan »Perbincangan halaman dan tatal ke bawah ke bahagian langganan Jetpack. Tandai kotak di sebelah langganan blog dan pilihan langganan komen. Klik pada butang simpan perubahan untuk menyimpan tetapan anda.

Menambah pilihan langganan dalam bentuk komen

Itu sahaja yang anda berjaya sediakan langganan e-mel Jetpack di laman WordPress anda. Sekiranya anda ingin berpindah ke perkhidmatan e-mel lain, berikut adalah cara menukar dari langganan Jetpack ke MailChimp, Aweber, dll..

Kami harap artikel ini membantu anda menambahkan langganan e-mel ke blog WordPress anda. Anda mungkin juga ingin melihat bagaimana kami meningkatkan pelanggan e-mel kami sebanyak 600% menggunakan OptinMonster.

Walaupun terdapat puluhan plugin dan perkhidmatan lain yang membolehkan anda mengatur langganan e-mel untuk blog WordPress anda, di atas adalah yang kami cadangkan. Bagi mereka yang tertanya-tanya, kami menggunakan MailChimp dan OptinMonster untuk menangani langganan e-mel WPBeginner. Berikut adalah tutorial cara membuat buletin e-mel harian dan mingguan di WordPress yang serupa dengan WPBeginner.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara menambah langganan e-mel ke blog WordPress anda dengan betul. Anda mungkin juga ingin melihat panduan pemasaran e-mel 101 untuk memulakan senarai e-mel anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map