Cara Mengesahkan Laman WordPress Anda di Pinterest (Langkah demi Langkah)

Adakah anda ingin mengesahkan laman WordPress anda di Pinterest? Mengesahkan laman web anda di Pinterest akan membuka ciri-ciri kemas seperti analisis Pinterest, program iklan, statistik untuk foto anda, dan banyak lagi. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengesahkan laman WordPress anda di Pinterest dengan mudah.


Sahkan Laman Web Pinterest di WordPress

Tutorial Video

Langgan WPBeginner

Sekiranya anda tidak menyukai video atau memerlukan lebih banyak arahan, teruskan membaca.

Mengapa Anda Perlu Mengesahkan Laman WordPress Anda di Pinterest?

Pinterest adalah salah satu platform media sosial yang paling popular untuk berkongsi foto, video, dan kandungan visual anda yang lain. Ini membolehkan anda membuat akaun dan menguruskan gambar anda seperti Instagram atau Flickr.

Ini juga membolehkan pengguna lain mengumpulkan laman web, pautan, dan kandungan visual lain dengan membuat papan.

Sekiranya anda menjalankan laman web fotografi atau blog jenis lain dengan gambar dan video, maka Pinterest boleh menjadi sumber lalu lintas yang penting.

Mengesahkan laman web anda di Pinterest akan membantu anda mengetahui lebih lanjut mengenai pelawat anda menggunakan Pinterest Analytics. Anda juga dapat berpartisipasi dalam program iklan mereka dan merancang strategi untuk meningkatkan lalu lintas Pinterest anda.

Oleh itu, mari kita lihat cara mengesahkan laman WordPress anda dengan mudah di Pinterest.

Mengesahkan Laman WordPress Anda di Pinterest

Sebelum kita memulakan, anda perlu meningkatkan profil Pinterest anda ke akaun perniagaan. Ini akan membolehkan anda menggunakan semua alat Pro mereka seperti analitik, program iklan, dan banyak lagi. Akaun perniagaan Pinterest percuma dan senang disediakan.

Bersedia, mari kita mulakan.

Langkah 1. Tingkatkan Akaun Pinterest Anda ke Perniagaan

Anda perlu masuk ke akaun Pinterest anda dan klik pada menu tiga titik di sudut kanan atas skrin anda. Ini akan menunjukkan kepada anda sebuah Menaiktaraf sekarang butang.

Naik taraf ke akaun perniagaan Pinterest

Apabila anda mengklik butang ini, ia akan membawa anda ke halaman penyediaan akaun perniagaan. Anda perlu memasukkan nama perniagaan, URL laman web, dan memilih jenis perniagaan.

Tambahkan maklumat perniagaan di Pinterest

Sekarang setelah anda memasukkan semua maklumat yang diperlukan, teruskan dan klik pada Teruskan butang, dan akaun peribadi anda akan ditingkatkan menjadi akaun perniagaan Pinterest.

Nota: Sekiranya anda tidak mahu menukar akaun peribadi anda, teruskan dan buat akaun perniagaan baru di Pinterest.

Langkah 2. Tuntut Laman Web Anda di Pinterest

Untuk menuntut laman web anda, anda perlu pergi ke menu tiga titik dari sudut kanan atas sekali lagi dan klik Tetapan.

Tetapan Pinterest

Di halaman ini, anda perlu pergi ke Tuntutan Laman Web bahagian di menu sebelah kiri dan masukkan URL laman web anda.

Tuntutan laman web

Apabila anda mengklik pada Tuntutan laman web butang, ia akan memaparkan dua kaedah yang boleh anda gunakan untuk menuntut laman web anda (tag HTML atau fail HTML).

Tambahkan teg HTML

Kami memilih pilihan tag HTML kerana lebih mudah. Walau bagaimanapun, anda juga boleh memuat turun fail HTML dan memuat naiknya ke direktori root laman web anda menggunakan klien FTP.

Langkah 3. Tambahkan Tag HTML di Laman WordPress Anda

Terdapat banyak cara untuk menambahkan tag HTML ke tajuk laman web anda, tetapi kami hanya akan merangkumi dua kaedah termudah.

Pertama, jika anda memasang plugin Yoast SEO di laman WordPress anda, kemudian lawati SEO »Sosial halaman dari kawasan pentadbir WordPress anda.

Di bawah Facebook tab, anda perlu memastikan bahawa tetapan grafik terbuka diaktifkan.

Graf terbuka diaktifkan

Seterusnya, anda perlu pergi ke Pinterest tab. Di dalam Pengesahan Pinterest bidang, anda perlu menampal teg HTML yang anda salin sebelumnya.

Tambahkan tag HTML di medan pengesahan Pinterest

Setelah selesai, klik pada butang Simpan Perubahan.

Sekiranya anda tidak menggunakan plugin Yoast SEO, maka anda perlu memasang dan mengaktifkan plugin Insert Headers and Footers. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Setelah diaktifkan, anda perlu melawat Tetapan »Masukkan Header dan Footer halaman di kawasan pentadbir WordPress anda. Di bahagian Scrips in Header, anda perlu menempelkan tag HTML dan klik pada butang Simpan.

Masukkan tag HTML di bahagian skrip tajuk

Setelah teg HTML ditambahkan di bahagian tajuk laman web anda, anda perlu kembali ke skrin Pinterest dan klik pada Seterusnya butang dalam pop timbul. Sekarang akan meminta pengesahan untuk menghantar laman web anda untuk disemak.

Hantar laman web untuk disemak di Pinterest

Biasanya, prosesnya memakan masa 24 jam, dan anda mendapat e-mel mengenai pengesahan laman web anda. Setelah selesai, anda juga akan melihat pengesahannya Tuntutan Laman Web bahagian di Pinterest.

Laman web yang dituntut di Pinterest

Selepas pengesahan, anda boleh menggunakan alat Pinterest seperti analisis, program iklan, statistik gambar dan banyak lagi. Anda juga boleh menambahkan butang Pin-it Pinterest pada gambar blog anda, sehingga pengunjung dapat berkongsi foto anda di papan Pinterest ini.

Kami berharap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara mengesahkan laman WordPress anda di Pinterest. Anda juga mungkin ingin melihat pakar kami memilih plugin perkongsian media sosial terbaik untuk WordPress untuk meningkatkan kehadiran sosial laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me