Panduan Muktamad untuk Menggunakan MailChimp dan WordPress

Adakah anda ingin membina senarai e-mel? Ingin menghantar kemas kini e-mel kepada pelanggan anda semasa anda menerbitkan catatan blog baru? MailChimp adalah salah satu penyedia perkhidmatan e-mel terkemuka di dunia, dan sangat mudah digunakan. Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan MailChimp dan WordPress untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan.


MailChimp dan WordPress

Mengapa Membina Senarai E-mel?

Lebih daripada 70% pengguna yang meninggalkan laman web anda mungkin tidak akan pernah kembali melainkan mereka membeli sesuatu dari anda, atau anda berjaya membuat mereka melanggan senarai e-mel anda.

E-mel adalah peribadi, peribadi, dan sejauh ini merupakan bentuk komunikasi paling langsung di internet. Sebilangan besar orang menyemak peti masuk mereka daripada aliran media sosial mereka. E-mel akan berada di dalam peti masuk melainkan pengguna mengambil tindakan ke atasnya. Di media sosial, mesej anda akan dimasukkan ke dalam garis masa pengguna.

Lihat panduan kami mengenai mengapa anda harus mula membina senarai e-mel anda dengan segera.

Mengapa Menggunakan MailChimp dengan Laman WordPress Anda?

Selama bertahun-tahun, kami mendapati MailChimp menjadi salah satu perkhidmatan pemasaran e-mel yang paling mesra pemula. Kenapa? Kerana sangat mudah digunakan dan mempunyai banyak integrasi WordPress.

Sejauh ini juga merupakan yang paling berpatutan untuk pemula kerana percuma sepanjang anda menghantar kurang dari 12000 e-mel sebulan atau mempunyai kurang dari 2000 pelanggan. Ini bermakna anda boleh memulakan dengan segera tanpa membayar apa-apa.

Sekarang apabila pelanggan anda bertambah (lebih dari 2000), anda akan diminta untuk menaik taraf akaun anda ke rancangan berbayar.

Selain hanya menangkap dan menghantar e-mel, beberapa ciri menarik MailChimp yang lain membolehkan anda menyiapkan langganan RSS ke e-mel, merancang templat e-mel yang indah, mengatur auto-responden, dan memantau prestasi kempen e-mel anda dengan laporan analisis yang komprehensif.

Bermula dengan MailChimp

Untuk menghubungkan MailChimp ke laman WordPress anda, perkara pertama yang anda perlukan adalah akaun MailChimp.

Lawati laman web MailChimp dan klik pada butang ‘Signup Free’.

Isi e-mel anda dan buat nama pengguna / kata laluan untuk akaun anda.

Mendaftar MailChimp

Setelah anda log masuk, anda akan diarahkan ke papan pemuka MailChimp anda.

Membuat Senarai E-mel Pertama Anda

Perkara pertama yang perlu anda lakukan dalam akaun MailChimp anda ialah menyediakan senarai e-mel. Pada papan pemuka MailChimp anda, klik pada butang ‘Buat Daftar’.

Membuat senarai e-mel di MailChimp

Anda akan diminta untuk memberikan maklumat seperti nama untuk senarai e-mel anda, alamat e-mel di mana pengguna dapat membalas, peringatan untuk orang-orang bagaimana mereka masuk dalam senarai anda, dll. Isi borang dan klik pada butang Simpan.

Itu sahaja, anda berjaya membuat senarai e-mel pertama anda. Sekarang anda perlu menyambungkan senarai e-mel anda ke WordPress anda, supaya pengunjung laman web anda dapat melanggan.

Menambah Borang Pendaftaran E-mel MailChimp di WordPress

MailChimp dilengkapi dengan borang langganan asas terbina dalam. Yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke halaman Daftar di akaun MailChimp anda. Seterusnya klik pada butang anak panah ke bawah di sebelah senarai e-mel anda dan pilih borang pendaftaran.

Mendapatkan kod borang pendaftaran dari MailChimp

Pada halaman seterusnya, anda akan melihat beberapa jenis borang yang boleh anda hasilkan. Anda perlu mengklik butang pilih di sebelah Borang Tertanam.

Pilih borang yang disematkan

Anda akan dibawa ke halaman tetapan di mana anda dapat memilih bidang apa yang ingin anda tunjukkan dalam bentuk anda, menyesuaikan lebar borang dan pilihan lain. Setelah selesai, cukup salin kod embed.

Salin kod embed borang pendaftaran dari MailChimp

Sekarang anda perlu melayari papan pemuka pentadbir WordPress anda dan klik Rupa »Widget. Tambahkan widget Teks ke bar sisi WordPress dan tampal kod borang pendaftaran di dalamnya.

Menambah kod borang pendaftaran dalam widget

Itu sahaja. Anda kini boleh melayari laman web anda dan melihat borang pendaftaran MailChimp dalam tindakan.

Borang pendaftaran e-mel MailChimp

Menambah Borang Pendaftaran Cantik Menggunakan OptinMonster

Walaupun menambahkan borang pendaftaran MailChimp asas di WordPress agak mudah, tetapi membuat orang untuk menyertai senarai e-mel anda tidak begitu. Di WPBeginner, kami menggunakan OptinMonster untuk membina senarai e-mel kami. Anda boleh membaca semuanya dalam kajian kes ini di mana kami meningkatkan pelanggan e-mel kami sebanyak 600% menggunakan OptinMonster.

OptinMonster (@optinmonster) membolehkan anda menambahkan pelbagai jenis borang pendaftaran seperti pop timbul lightbox, bar footer terapung, selepas borang pos, borang bar sisi, borang slaid, dan banyak lagi.

Anda dapat melakukan pengujian A / B, penargetan tingkat halaman, memilih dari banyak templat yang berbeza, dan bahkan menggunakan niat keluar.

Keluar pop timbul di OptinMonster

Kami membina OptinMonster kerana kami memerlukan penyelesaian generasi peneraju WordPress yang mudah digunakan dan memberikan hasil.

OptinMonster bekerjasama dengan semua penyedia pemasaran e-mel utama termasuk MailChimp.

Menyiapkan Buletin Umpan RSS WordPress di MailChimp

Sekarang kerana anda mempunyai pelawat yang melanggan senarai e-mel anda, adalah penting anda menghantar kemas kini secara berkala kepada mereka.

Anda selalu boleh log masuk ke akaun MailChimp dan menghantar e-mel secara manual kepada pelanggan anda, tetapi dengan MailChimp anda juga dapat mengatur kempen automatik yang mengirim catatan blog terbaru anda melalui e-mel. Ini dipanggil buletin RSS. (Lihat panduan kami mengenai RSS Feed di WordPress.)

Sekiranya anda telah menggunakan FeedBurner untuk menghantar e-mel kepada pelanggan RSS anda, maka anda perlu membaca mengapa anda harus berhenti menggunakan FeedBurner dan beralih ke alternatif Feedburner. Ini juga menunjukkan cara memindahkan pelanggan FeedBurner anda ke MailChimp.

Untuk menyediakan kempen RSS ke E-mel, pertama anda perlu log masuk ke akaun MailChimp anda dan kemudian klik Kempen »Buat Kempen.

Membuat kempen di MailChimp

Di halaman seterusnya, MailChimp akan menunjukkan kepada anda pelbagai jenis kempen yang dapat anda buat. Anda perlu memilih Kempen Bergerak RSS.

Membuat kempen RSS di MailChimp

Masukkan URL suapan RSS anda dan pilih bila anda mahu menghantar e-mel automatik. Anda boleh menghantar e-mel harian, mingguan, atau bulanan. Anda juga boleh memilih masa untuk e-mel anda. Apabila anda telah memilih tetapan anda, klik pada butang Next di sudut kanan bawah skrin untuk meneruskan.

Masukkan URL suapan RSS anda dan pilih masa dan kekerapan e-mel

MailChimp sekarang akan meminta anda memilih senarai. Pilih senarai anda dan klik pada butang seterusnya untuk meneruskan maklumat kempen.

Mula-mula anda perlu memberikan nama untuk kempen anda. Selepas itu anda akan menyedari bahawa MailChimp telah mengisi sebahagian besar medan untuk anda secara automatik. Tetapan lalai ini akan berfungsi untuk kebanyakan laman web. Tetapi jangan ragu untuk menyesuaikannya dengan keperluan anda. Klik pada butang Next untuk meneruskan.

Penyediaan kempen E-mel RSS

Pada langkah seterusnya, anda perlu memilih templat untuk e-mel anda. MailChimp dilengkapi dengan pelbagai pilihan untuk itu. Pilih yang paling sesuai dengan anda dengan mengklik butang pilih di sebelahnya.

Memilih templat kempen buletin MailChimp RSS

MailChimp akan membolehkan anda menyesuaikan reka bentuk e-mel anda. Anda boleh menambahkan logo, gambar tajuk, menukar teks mengikut kehendak laman web anda sendiri. Terutama anda perlu menambahkan kotak RSS Header dan Item RSS ke templat e-mel anda.

Reka Bentuk E-mel RSS

Klik pada butang seterusnya apabila anda selesai. Terakhir klik pada Simpan dan keluar di sudut kanan atas skrin.

Itu sahaja yang anda berjaya buat Newsletter RSS Feed WordPress anda dengan MailChimp.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara menggunakan MailChimp dengan WordPress. Setelah anda mula membina senarai e-mel anda, anda mungkin ingin melihat panduan kami mengenai cara mengembangkan senarai e-mel anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map