Cum să afișați o listă de pagini pentru copii pentru o pagină părinte în WordPress

Recent, unul dintre utilizatorii noștri ne-a întrebat cum să afișăm paginile copiilor ale unei pagini WordPress? Adesea, atunci când lucrați pe un site care conține pagini cu pagini copil, poate doriți să afișați acele pagini copil pe pagina părinte într-un widget al barei laterale sau în altă locație din șablonul dvs. În acest articol, vă vom arăta cum să afișați o listă de pagini copil pentru o pagină părinte în WordPress.


Pentru a vedea un exemplu de listă de pagini copil în pagina părinte, consultați imaginea de mai jos pe care o avem din pagina Cum funcționează OptinMonster. Puteți vedea acest lucru în utilizare și pe pagina Blueprint a WPBeginner.

O pagină părinte cu o listă de pagini pentru copii

Înainte de a începe, pentru cei care nu sunt familiarizați cu Pagini pentru copii, consultați ghidul nostru cu privire la diferența dintre postările și paginile din WordPress. Una dintre caracteristicile importante ale paginilor este că acestea pot fi ierarhice. Aceasta înseamnă că o pagină poate deveni o pagină părinte și are sub ea pagini copil (adică subpagini). Aceasta vă permite să grupați diferite pagini împreună sub o pagină părinte. De exemplu, dacă aveți o pagină de produs pe un site web, puteți adăuga pagini precum funcții, prețuri și asistență ca pagini pentru copii. Fiecare pagină pentru copii poate avea propriile pagini pentru copii.

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau aveți nevoie de mai multe instrucțiuni, continuați să citiți.

Pentru a crea o pagină pentru copii, pur și simplu creați sau editați o pagină în WordPress, așa cum ar face în mod normal. În caseta meta Atribute de pagină, alegeți o pagină părinte din meniul derulant.

Crearea unei pagini copil prin alocarea unei pagini părinte în WordPress

Notă: Dacă nu vedeți meniul Atribute de pagină, faceți clic pe butonul Opțiuni de ecran din colțul din dreapta sus al ecranului. Acesta va afișa un meniu unde trebuie să vă asigurați că Atributele paginii sunt bifate.

Afișare pagini pentru copii pe pagina părinților în WordPress

Pentru a enumera paginile copil sub o pagină părinte, trebuie să adăugați următorul cod într-un plugin specific site-ului sau în fișierul funcției dvs. tema.php

funcție wpb_list_child_pages () {

postare globală $;

if (is_page () && $ postare->post_parent)

$ childpages = wp_list_pages (‘sort_column = menu_order&title_li =&copil_ de = ‘. $ postare->post_parent. ‘&ecou = 0 ‘);
altfel
$ childpages = wp_list_pages (‘sort_column = menu_order&title_li =&copil_ de = ‘. $ postare->ID. ‘&ecou = 0 ‘);

if ($ copii) {

$ string = ‘

    ‘. $ pagini pentru copii. ‘

„;
}

returna $ string;

}

add_shortcode (‘wpb_childpages’, ‘wpb_list_child_pages’);

Codul de mai sus verifică mai întâi pentru a vedea dacă o pagină are un părinte sau pagina în sine este părinte. Dacă este o pagină părinte, atunci afișează paginile copil asociate cu aceasta. Dacă este o pagină copil, atunci afișează toate celelalte pagini copil ale paginii sale părinte. În sfârșit, dacă aceasta este doar o pagină fără pagina de copil sau părinte, atunci codul nu va face nimic. În ultima linie a codului, am adăugat un cod scurt, astfel încât să puteți afișa cu ușurință paginile copil fără a modifica șabloanele de pagină.

Pentru a afișa pagini copil, pur și simplu adăugați următorul cod scurt într-o pagină sau widget text din bara laterală:

[Wpb_childpages]

În unele cazuri, este posibil ca tema dvs. să nu fie gata să execute shortcodes într-un widget de text. Dacă nu funcționează, atunci vedeți acest tutorial despre cum să utilizați shortcodes în widget-urile din bara laterală WordPress.

Afișați dinamic paginile copiilor fără niciun cod scurt

Folosirea shortcode-ului este convenabilă, dar problema utilizării shortcodes este că va trebui să adăugați shortcode în toate paginile care au pagini părinte sau copil. Puteți ajunge să aveți coduri scurte în multe pagini și, uneori, puteți chiar să uitați să adăugați shortcode.

O abordare mai bună ar fi să editați fișierul șablon de pagină din tema dvs., astfel încât acesta să poată afișa automat paginile pentru copii. Pentru a face acest lucru, trebuie să editați șablonul page.php principal sau să creați un șablon de pagină personalizat în tema dvs..

În fișierul dvs. de șabloane de pagini, trebuie să adăugați această linie de cod în care doriți să afișați paginile copil.

<?php wpb_list_child_pages (); ?>

Asta e tot. Tema dvs. va detecta automat paginile pentru copii și le va afișa.

Dacă utilizați pagini părinți cu o mulțime de pagini pentru copii care au propriile lor pagini pentru copii, vizualizarea de administrare WordPress poate deveni confuză. Pentru o modalitate mai bună de a organiza părinții și paginile, încercați să utilizați vizualizarea în coloane admin.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să listăm paginile copiilor din WordPress. Spuneți-ne dacă aveți întrebări sau feedback, lăsând un comentariu mai jos.

Sursa: Thomas Griffin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map