Cum să afișați postări recente în WordPress

Vrei să arăți postările tale recente în WordPress? Afișarea postărilor recente îi ajută pe utilizatori să îți descopere cu ușurință noul conținut și să petreacă mai mult timp pe site-ul tău.


Puteți adăuga o listă cu cele mai recente postări din bara laterală, după încheierea conținutului postării, în conținutul postării cu un cod scurt, în zona widgetului de subsol sau oriunde altundeva doriți.

În acest articol, vă vom arăta cum să afișați postări recente în WordPress folosind o varietate de metode diferite

Afișarea postărilor recente în WordPress

De ce să adăugați postări recente în WordPress?

Dacă rulați un blog sau un site WordPress de mult timp, atunci puteți avea câteva articole mai vechi care obțin trafic obișnuit din motoarele de căutare și alte surse.

Mulți dintre acești utilizatori vor verifica informațiile pe care le-au căutat și le vor lăsa. Mai mult de 75% dintre acei vizitatori nu vă vor mai vedea site-ul.

Pentru a menține utilizatorii care revin pe site-ul dvs. web, trebuie să vă asigurați că aceștia petrec mai mult timp pe site-ul dvs. web.

O modalitate de a face acest lucru este arătându-le alte postări recente pe care ar trebui să le vadă. Acest lucru ajută utilizatorii să descopere mai mult conținut pe site-ul dvs. web, ceea ce îi determină să petreacă mai mult timp pe site-ul dvs. web.

Pe măsură ce utilizatorii vizualizează mai multe pagini, acest lucru vă oferă timp pentru a-i convinge să se înscrie la buletinul dvs. de e-mail sau să facă o achiziție.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la modul de afișare cu ușurință a postărilor recente în WordPress folosind mai multe metode. Faceți clic pe linkurile rapide pentru a trece direct la acea metodă:

  Metoda 1. Utilizați ultimele postări ale lui WordPress Gutenberg Block

  Editorul blocului WordPress (Gutenberg) are un bloc încorporat pentru afișarea celor mai recente postări. Puteți adăuga acest lucru cu ușurință oricăreia dintre postările sau paginile de pe site-ul dvs..

  Pentru a utiliza acest bloc, pur și simplu editați postarea unde doriți să afișați postări recente. Pe ecranul de editare a postărilor, trebuie să adăugați blocul „Ultimele postări” în zona de conținut.

  Adăugarea blocului Ultimele postări la o pagină

  Există o mulțime de moduri diferite de a configura acest bloc. În mod implicit, arată doar titlurile postării, dar îl puteți personaliza cu ușurință.

  De exemplu, puteți comuta și dezactiva conținutul postării în panoul din dreapta. Acest lucru vă permite să alegeți să adăugați conținut post sau extras lângă titlu.

  Puteți personaliza, de asemenea, lungimea extrasului care este implicită la 55 de cuvinte, dar puteți alege orice valoare între 10 și 100 de cuvinte.

  Configurarea modului de afișare a extrasului post

  Dacă doriți, puteți afișa data postării. Aceasta va apărea chiar sub titlu.

  Afișarea datelor ultimelor postări

  Puteți alege, de asemenea, exact modul în care vor fi afișate postările dvs. Le puteți comanda diferit de cele „Cele mai noi la cele mai vechi” implicite și puteți afișa doar cele mai recente postări dintr-o anumită categorie.

  Din panoul de setări, puteți alege, de asemenea, câte postări vor fi afișate. În mod implicit, blocul afișează 5 postări, dar puteți afișa oriunde între 1 și 100 de postări.

  Sortarea și filtrarea listei cu cele mai recente postări

  De asemenea, aveți opțiunea de a afișa postările recente într-o grilă de coloane, mai degrabă decât într-o listă.

  Setarea ultimelor postări de afișat într-un format grilă

  Puteți personaliza grila pentru imaginile prezentate pentru postările dvs., redimensiona imaginea și aliniați-le în consecință:

  Adăugarea imaginilor prezentate la blocul dvs. de postări recente

  Iată cum arată blocul final în direct pe site-ul web:

  Ultimele postări blochează afișarea live

  Metoda 2. Utilizați widgetul postărilor recente WordPress

  Ce se întâmplă dacă doriți să afișați o listă cu cele mai recente postări din bara laterală, în loc de o pagină? WordPress vine cu un widget implicit încorporat pentru a afișa postările recente în bara laterală a site-ului dvs. sau în orice zonă pregătită pentru widget-uri.

  În tabloul de bord WordPress, accesați Aspect »Widgets și adăugați widgetul „Postări recente” la bara laterală.

  Widget postări recente

  Widgetul Posturi recente încorporat nu oferă multe opțiuni. Puteți da widgetului un titlu, puteți alege dacă să afișați sau nu datele postărilor și să adăugați numărul de postări pe care doriți să le afișați.

  După ce ați terminat, faceți clic pe butonul „Salvați” pentru a stoca setările widgetului.

  Iată widgetul live pe blog, cu titlul „Mesaje noi” și date activate:

  Postările recente afișate în bara laterală de pe blog

  Metoda 3. Utilizați widgetul postări recente cu pluginul de miniaturi

  Widget-ul încorporat menționat mai sus este destul de limitat.

  Ce se întâmplă dacă doriți să afișați miniaturi și extrase cu postările recente? Ce se întâmplă dacă doriți să afișați numai postări dintr-o anumită categorie din bara laterală?

  Ei bine, în acest caz, pluginul pentru postări recente este foarte util. Face mult mai mult decât simple miniaturi și este gratuit.

  În primul rând, va trebui să instalați și să activați widgetul postărilor recente cu ajutorul pluginului Miniaturi.

  Apoi, mergeți la Aspect »Widgets pagina în care ar trebui să vedeți widgetul „Postări recente cu miniaturi”.

  Postările recente cu miniaturi widget în lista de widget-uri disponibile

  Trebuie să o adăugați la bara laterală sau la o altă zonă activată pentru widget-uri.

  Postările recente cu miniaturi widget în bara laterală

  Widget-ul Postări recente cu miniaturi are o mulțime de opțiuni. Acesta vă oferă un control complet asupra modului în care doriți să afișați postări recente pe site-ul dvs. WordPress.

  De asemenea, puteți afișa extrase, afișați postări din anumite categorii, ignorați postările lipicioase, afișați postări aleatorii și multe altele.

  După ce ați terminat, nu uitați să faceți clic pe butonul de salvare pentru a vă stoca setările. Acum puteți vizita site-ul dvs. web pentru a vedea postările recente cu miniaturi.

  Afișați postări recente în Bara laterală

  Metoda 4. Afișați postările recente folosind un cod scurt

  Utilizarea blocului „Ultimele postări” este cu siguranță cea mai simplă modalitate de a afișa postări recente în postările și paginile WordPress. Cu toate acestea, dacă ați ales să dezactivați Gutenberg și să păstrați editorul Classic, puteți utiliza coduri scurte în schimb.

  Mai întâi, instalați și activați pluginul Afișări postare. Funcționează în afara cutiei și nu există setări pentru configurare.

  Pur și simplu editați o postare sau o pagină unde doriți să afișați postările recente. Apoi, utilizați codul scurt [afișare-postări]. Pluginul oferă o serie întreagă de parametri pe care îi puteți utiliza cu shortcode.

  Iată câteva exemple despre ce poți face folosind acest plugin.

  Afișează 3 postări recente cu miniaturi și extrase:

  [display-posts posts_per_page ="3" image_size ="miniatură" include_excerpt ="Adevărat"]

  Afișează paginile recente în loc de postări:

  [display-posts posts_per_page ="3" post_type ="pagină"]

  Modificați comanda pentru titlu în loc de dată:

  [display-posts posts_per_page ="3" orderby ="titlu"]

  Afișați paginile recente sub o anumită pagină părinte:

  [display-posts posts_per_page ="3" post_type ="pagină" post_parent ="5"]

  Puteți include, de asemenea, styling suplimentar. De exemplu, poate doriți să aliniați imaginile prezentate la stânga. Puteți face asta folosind instrucțiunile de pe site-ul pluginului aici.

  Iată cum arăta lista noastră de postări recente, utilizând aceste instrucțiuni:

  Afișarea postărilor recente folosind widgetul shortcode

  Pentru o listă completă de parametri, accesați documentația pluginului.

  De asemenea, puteți utiliza aceste shortcodes în interiorul unui widget text. În primul rând, va trebui să activați codurile scurte din widgeturile text adăugând acest cod la fișierul funcției.php al temei sau la un plugin specific site-ului..

  add_filter (‘widget_text’, ‘do_shortcode’);

  Metoda 5. Afișează postări recente manual în WordPress

  Utilizatorii de WordPress mai avansați pot dori să adauge postări recente direct în fișierele lor cu temă WordPress. Desigur, ar trebui să folosiți o temă pentru copii, astfel încât atunci când actualizați tema, să nu vă pierdeți modificările.

  Este întotdeauna o idee bună să creezi o copie de rezervă înainte de a edita fișierele cu temă. Dacă ceva nu merge bine, poate doriți să aruncați o privire la lista noastră cu cele mai frecvente erori WordPress și cum să le remediați.

  Cel mai simplu mod de a afișa manual postările recente pentru a utiliza clasa WP_Query încorporată. Pur și simplu adăugați acest cod unde doriți să afișați postările recente.

   // Definiți parametrii de interogare WP
   <?php $ the_query = new WP_Query (‘posts_per_page = 5’); ?>

   // Porniți interogarea noastră WP
   <?php while ($ the_query) -> have_posts ()): $ the_query -> bara(); ?>

   // Afișați titlul postării cu hyperlink

  • "><?php the_title (); ?>
  • // Afișați extrasul postării

  • <?php the_excerpt (__ (‘(mai mult …)’)); ?>
  • // Repetați procesul și resetați odată ce atinge limita
   <?php
   endwhile;
   wp_reset_postdata ();
   ?>

  Acest cod afișează cele mai recente cinci postări cu titlul și extrasul lor. Clasa WP_Query are tone de parametri care vă permit să o personalizați în orice mod doriți. Pentru mai multe informații, consultați documentația pentru dezvoltatori WordPress.

  Sperăm că acest articol v-a ajutat să învățați cum să afișați postări recente în WordPress. Ați putea fi, de asemenea, interesat de articolul nostru despre cum să creați o pagină separată pentru postări pe blog în WordPress și compararea noastră cu cele mai bune pluginuri pentru constructor de pagini WordPress..

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map