Cum să blog în mod anonim folosind WordPress

Vrei să faci blog în mod anonim folosind WordPress? Există mulți utilizatori care doresc să pornească un blog, dar nu au ce să-și pună numele lor real. În acest ghid pentru începători, vă vom arăta cum să bloguiți în mod anonim folosind WordPress, păstrând în siguranță informațiile personale.


Cum să faceți un blog anonim folosind WordPress

Notă: Acest ghid nu este pentru jurnaliști sau denunțători care lucrează cu risc ridicat. Ar trebui să folosească ceva precum TOR sau alte instrumente. Aceasta este pentru un blogger mediu care vrea să facă blog în mod anonim.

Profesioniști anonimi pentru blogging & Contra

Există mulți utilizatori care doresc pur și simplu să facă blog anonim pentru a-și exprima opiniile. Majoritatea dintre ei vor să rămână anonimi, deoarece se tem că ar putea afecta modul în care oamenii îi văd în viețile reale. Unii vor să o facă doar pentru a fi mai creativi.

Există argumente pro și contra la blog în mod anonim și este important să le înțelegeți înainte de a începe blog-ul.

Pro de bloguri anonime folosind WordPress

 • Libertatea de a vă exprima opiniile fără a fi judecat
 • Protejați-vă identitatea și informațiile personale
 • Libertatea creativă și artistică

Contra de bloguri anonime folosind WordPress

 • Nu se poate întâlni cu persoane care vă urmăresc blogul
 • Opțiuni de monetizare limitate, puteți utiliza în continuare Google AdSense, dar va trebui să partajați informațiile personale cu Google.
 • Dacă cineva este într-adevăr hotărât, atunci poate să vă urmărească blogul înapoi.

Acestea fiind spuse, să vedem cum să bloguiți anonim folosind WordPress.

Cum să începeți un blog anonim folosind WordPress

Există două tipuri de site-uri web WordPress. În primul rând, există WordPress.com, care este un serviciu de blog găzduit, iar apoi aveți WordPress.org, de asemenea, cunoscut sub numele de WordPress auto-găzduit. Pentru comparație, consultați ghidul nostru cu privire la diferența dintre WordPress.com și WordPress.org.

Există și alte platforme de blogging. Cu toate acestea, vă recomandăm să folosiți WordPress.org-ul propriu-zis pentru a avea un control complet asupra vieții private și a proprietății site-ului dvs. web.

Veți avea nevoie de un nume de domeniu și de un cont de găzduire a site-ului web pentru a începe propriul blog WordPress.

Vă recomandăm să folosiți Bluehost. Sunt una dintre cele mai mari companii de hosting din lume și un furnizor de hosting de WordPress recomandat oficial. Aceștia oferă utilizatorilor noștri un domeniu gratuit și 60% din gazduirea lor web.

Pentru detalii, consultați articolul nostru despre cum să porniți un blog WordPress cu instrucțiuni pas cu pas complete.

După ce ați instalat WordPress, să-l facem anonim.

Utilizarea confidențialității Whois

Când achiziționați un nume de domeniu, vi se solicită să furnizați informații de contact, cum ar fi numele, adresa, numărul de telefon și adresa de e-mail. Aceste informații sunt accesibile publicului și oricine îl poate căuta.

Pentru a proteja confidențialitatea clienților, mulți furnizori de nume de domeniu oferă un serviciu numit confidențialitate Whois. Pentru o taxă mică, acest serviciu afișează informațiile lor de contact în locul dvs. Dacă cineva trimite un e-mail la adresa afișată pe pagina de confidențialitate WHOIS, vă va fi transmis.

Puteți achiziționa confidențialitate domeniului în timpul înființării la majoritatea companiilor de găzduire. De exemplu, Bluehost vă oferă o opțiune în acest sens în timpul înscrierii. În mod normal, nu îl recomandăm din cauza costului suplimentar, dar, deoarece doriți să creați un blog anonim, doriți să verificați această opțiune.

Confidențialitatea domeniului

Dacă nu l-ați achiziționat în timpul configurării, atunci îl puteți activa întotdeauna din tabloul de bord al contului dvs. de găzduire în secțiunea Domenii.

Utilizarea unei adrese de e-mail de blogging

Următorul pas este să creezi un cont de e-mail nou pe care să-l folosești pentru site-ul tău WordPress și profilul tău de autor în WordPress. Puteți utiliza un furnizor de servicii de e-mail gratuit precum Gmail sau puteți utiliza un serviciu de e-mail mai privat, precum Proton Mail.

După ce ați creat un cont de e-mail, trebuie să îl adăugați ca adresă de e-mail administrativă WordPress. Această adresă de e-mail este utilizată pentru a trimite emailuri de notificare WordPress.

Puteți face acest lucru accesând Setări »General pagina din zona de admin WordPress și adăugați acolo noua dvs. adresă de e-mail.

Adăugarea adresei de e-mail admin în WordPress

Nu uitați să faceți clic pe butonul Salvați modificările pentru a vă stoca setările.

În continuare, trebuie să adăugați aceeași adresă de e-mail la pagina de profil a autorului. Pur și simplu mergeți la Utilizatori »Profilul dvs. pagina și adăugați adresa de e-mail sub informațiile de contact.

Schimbați adresa de e-mail a profilului de autor

Nu uitați să faceți clic pe butonul Actualizare profil pentru a vă salva modificările.

De asemenea, puteți utiliza gravatarul pentru a afișa o poză de profil anonimă lângă bio-autorul dvs. sub postările blogului.

Sfat: dacă nu primiți e-mailuri WordPress, consultați ghidul nostru despre cum să remediați problema WordPress care nu trimite trimiterea de e-mailuri.

Utilizarea unui pseudonim pentru bloguri anonime

Va trebui să alegeți și să folosiți un pseudonim pe blogul dvs. Pentru o mai bună securitate WordPress, nu puteți folosi admin ca nume de utilizator sau nume de autor. Va trebui să vă gândiți la un alt pseudonim pe care îl puteți utiliza pentru a vă semna postările.

Pentru a adăuga pseudonimul, trebuie să vizitați Utilizatori »Profilul dvs. pagină și adăugați numele de lângă câmpul Porecle. După introducerea pseudonimului dvs., faceți clic pe meniul derulant de lângă opțiunea „Afișați numele public ca fiind” și selectați porecla.

Pseudonim

Este important să nu adăugați numele și prenumele real în acest profil de utilizator.

Nu uitați să faceți clic pe butonul Actualizare profil pentru a vă salva modificările.

Utilizarea unui VPN

VPN este o rețea privată virtuală care vă ajută să vă asigurați conexiunea la internet și să vă protejați identitatea.

În mod normal, tot traficul dvs. de internet călătorește prin diferite servere răspândite în întreaga lume. Hackerii și guvernele pot spiona acest trafic și pot vedea ce faceți online.

VPN acționează ca o rețea între computer și lumea din afară. Tot traficul dvs. de internet se duce către un serviciu VPN unde este criptat și trimis la destinație folosind un server aleatoriu într-o altă locație geografică.

Cum funcționează VPN

Iată o listă cu cei mai buni furnizori de servicii VPN. Vă recomandăm să utilizați IPVanish. Acestea oferă criptare de grad militar cu sute de servere. De asemenea, au cel mai ușor software pentru a porni VPN cu apăsarea unui buton de pe orice dispozitiv, inclusiv laptopuri, tablete și telefoane mobile.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să blogurizi anonim folosind WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru SEO SEO pas cu pas pentru începători.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map