Cum să configurați CloudFlare Free CDN în WordPress

Doriți să utilizați Cloudflare CDN pe site-ul dvs. WordPress?


Cloudflare este unul dintre cele mai bune servicii CDN și firewall WordPress disponibile pe piață. Acestea oferă un CDN gratuit care grăbește site-ul dvs., împreună cu o suită de caracteristici puternice de securitate pentru site-urile de afaceri mici.

Provocarea este că mulți utilizatori la nivel de intrare nu sunt capabili să utilizeze Cloudflare, deoarece consideră că este greu de configurat.

În acest ghid, vă vom parcurge o configurație completă Cloudflare în WordPress pentru a vă ajuta să îmbunătățiți viteza site-ului.

Configurarea CDF gratuit Cloudflare în WordPress

:

  Ce este CDN? De ce ai nevoie de un CDN pentru site-ul tău?

  O rețea CDN sau livrare de conținut este un sistem de servere distribuite care vă ajută să livrați mai rapid fișierele site-ului dvs. web utilizatorilor în funcție de locația lor geografică.

  De obicei, un serviciu de găzduire web servește vizitatorilor site-ului dvs. web dintr-o singură locație. Toți utilizatorii accesează același server, indiferent unde se află. Aceasta poate duce la întârzierea livrării de conținut pentru utilizatorii care locuiesc mai departe de serverul central de găzduire a site-ului dvs..

  CDN rezolvă această problemă prin configurarea mai multor servere de margine în diferite locații de pe glob. Aceste servere CDN memorează în cache conținut static din originea / serverul central al site-ului, stochează și le prezintă utilizatorilor după ce solicită acest lucru.

  Rețea de livrare de conținut (CDN)

  Când există o solicitare a utilizatorului, serverul CDN cel mai aproape de locația utilizatorului se va ocupa de acesta. De exemplu, dacă cineva din SUA dorește să acceseze un site web găzduit din Marea Britanie, atunci un server CDN din SUA va răspunde acestei solicitări, nu principala severitate din Marea Britanie..

  Cu CDN, toate solicitările utilizatorilor sunt gestionate de cele mai apropiate servere CDN. Aceasta diminuează distanța fizică dintre vizitatori și serverul site-ului dvs. Drept urmare, site-ul dvs. web se încarcă mai rapid pentru toți utilizatorii, indiferent de locația lor geografică.

  Un site web mai rapid îmbunătățește, de asemenea, experiența utilizatorului și oferă site-ului dvs. un ușor impuls în clasamentul SEO.

  Folosirea unui CDN reduce, de asemenea, încărcarea pe serverul principal și îl protejează împotriva prăbușirii în timpul vârfurilor de trafic. Dacă doriți să aflați mai multe, consultați ghidul nostru despre motivul pentru care aveți nevoie de un CDN pentru blogul dvs. WordPress.

  Ce este Cloudflare CDN?

  Cloudflare

  Cloudflare este cel mai popular furnizor de CDN gratuit disponibil pe internet. Este o rețea mare de servere distribuite la nivel global, care cachează automat conținut static și furnizează rapid conținut dinamic.

  Pe deasupra unui serviciu CDN, Cloudflare este, de asemenea, un firewall web bazat pe cloud și un server proxy distribuit. Monitorizează tot traficul de intrare pe site-ul dvs. web și blochează traficul suspect chiar înainte de a ajunge la serverul dvs..

  Acestea oferă un plan de bază gratuit, potrivit pentru site-urile web și blogurile pentru afaceri mici. De asemenea, oferă planuri plătite începând de la 20 USD pe lună.

  Cloudflare este o alegere excelentă pentru întreprinderile mici care caută un CDN gratuit. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați pe deplin toate funcțiile Cloudflare, atunci veți avea nevoie de planul de afaceri care costă 200 USD / lună.

  Nota editorului: Nu folosim Cloudflare pe WPBeginner. În schimb, folosim MaxCDN (acum parte din StackPath) pentru serviciul nostru CDN. Acestea nu vă obligă să folosiți DNS-ul lor și oferă prețuri mai rezonabile la scară.

  MaxCDN vs. Cloudflare – Care este diferența?

  MaxCDN și Cloudflare sunt servicii de fapt diferite. În timp ce MaxCDN este concentrat pe difuzarea conținutului dvs. prin CDN-ul lor, Cloudflare este mai concentrat pe securitate și controlul spamului.

  Ambele folosesc tehnologii diferite pentru a servi conținut prin rețelele lor. MaxCDN servește conținut din DNS-ul site-ului dvs. web folosind funcții de tracțiune, pur și simplu pune-le în oglindă site-ul dvs. web. Cloudflare, pe de altă parte, servește conținut prin propriul DNS și vi se solicită să schimbați DNS-ul site-ului dvs. web pentru a îndrepta spre serverele lor.

  Cloudflare acționează ca un proxy între dvs. și vizitatorii site-ului dvs. web, ceea ce înseamnă că renunțați la mult control. În timp ce MaxCDN acționează ca un proxy invers, ceea ce înseamnă că dețineți tot controlul.

  Cloudflare este mai bun în optimizarea vitezei dvs. de pagină, împiedicând site-ul dvs. de la roboți, atacatori și crawlere suspecte. MaxCDN îmbunătățește viteza site-ului dvs. web servind conținutul dvs. static prin serverele lor situate în întreaga lume.

  Contra folosirii Cloudflare

  Cea mai mare plângere a utilizatorului cu Cloudflare este că, deși grăbește site-ul dvs. web, uneori va adăuga un al doilea ecran de încărcare în scopuri de verificare a securității, ceea ce înfrânge scopul vitezei, deoarece utilizatorii trebuie adesea să aștepte 5 secunde înainte să vă poată vedea site-ul..

  Uneori, poate afișa și o pagină CAPTCHA, solicitând utilizatorilor să demonstreze că sunt oameni. Acest lucru creează o experiență proastă pentru vizitatorii pentru prima dată, care nu pot revizui niciodată site-ul.

  Configurarea Cloudflare pe site-ul dvs. WordPress

  Configurarea Cloudflare pe un site WordPress este destul de ușor. Există două metode diferite:

  1. Folosind o opțiune de configurare Cloudflare cu un singur clic în panoul de control al gazdei
  2. Prin înscrierea manuală pe site-ul Cloudflare

  Prima metodă este cea mai simplă modalitate de a activa Cloudflare CDN pe blogul dvs. WordPress. Unele dintre serviciile de găzduire WordPress de top precum SiteGround s-au asociat cu Cloudflare pentru a oferi o opțiune de configurare ușoară prin panoul de control.

  Dacă gazda dvs. web nu oferă o opțiune de configurare integrată în Cloudflare, atunci puteți adăuga manual serviciul pe site-ul dvs. Vom arăta ambele metode în detalii mai jos.

  Metoda 1: Configurarea Cloudflare CDN cu opțiunea de configurare cu un singur clic în cPanel

  Așa cum am menționat anterior, unii furnizori de găzduire WordPress precum SiteGround oferă o opțiune ușoară pentru a configura Cloudflare CDN în WordPress.

  Aceste gazde web oferă o aplicație de integrare integrată Cloudflare în cPanel-ul dvs. de găzduire pentru a permite serviciul cu doar câteva clicuri.

  Această opțiune de configurare Cloudflare funcționează similar cu majoritatea furnizorilor de găzduire care au integrarea. Pentru referință, vom arăta procesul de configurare pe hostingul SiteGround.

  Activarea Cloudflare CDN pe SiteGround

  Dacă utilizați SiteGround ca companie de găzduire WordPress, atunci puteți configura Cloudflare CDN pe site-ul dvs. în doar câteva minute.

  Pentru a începe, conectați-vă la cPanel și navigați la secțiunea „Instrumente de îmbunătățire a site-ului”. După aceea, faceți clic pe pictograma „Cloudflare”.

  Opțiune Cloudflare în SiteGround cPanel

  SiteGround a început recent să treacă la un nou panou de control. Dacă utilizați noul panou, atunci veți vedea Cloudflare listat în fila Viteză. De exemplu, aruncați o privire la imaginea de mai jos.

  Panoul Cloudflare SiteGround

  Pentru a activa CloudFlare CDN gratuit pe site-ul dvs. web, trebuie doar să faceți clic pe butonul „Configurați” pentru a continua.

  După aceea, veți vedea un popup care vă solicită să creați un cont Cloudflare sau să vă conectați la cel existent.

  Conectați Cloudflare cu Siteground

  În continuare, veți vedea un mesaj care indică faptul că activarea CDN este în desfășurare. După ce va fi finalizat, Cloudflare CDN va fi activ pe site-ul dvs. WordPress.

  Metoda 2: Configurarea manuală a Cloudflare CDN în WordPress manual

  Dacă găzduirea dvs. web nu are o singură opțiune de configurare Cloudflare, atunci puteți utiliza această metodă. Mai poate dura câteva minute, dar este, de asemenea, ușor și ușor de utilizat.

  Pentru început, trebuie să accesați site-ul CloudFlare și să faceți clic pe butonul „Înscriere”.

  Înregistrează-te pe site-ul Cloudflare

  În pagina următoare, trebuie să introduceți adresa de e-mail și parola pentru a crea un cont Cloudflare. Pur și simplu introduceți informațiile necesare, apoi faceți clic pe butonul „Creare cont”.

  Creați pagina contului în Cloudflare

  După aceea, trebuie să introduceți adresa URL a site-ului dvs. web.

  Adăugați site-ul la Cloudflare

  Pe ecranul următor, vi se va cere să alegeți un plan. De dragul acestui tutorial, vom selecta un plan gratuit.

  Selectați un plan de nori

  După aceea, Cloudflare vă va arăta o listă cu toate înregistrările DNS ale sistemelor găsite. Aceasta va include și subdomeniile dvs..

  Înregistrările DNS pe care doriți să le treceți prin Cloudflare vor avea pictograma cloud portocaliu. Înregistrările DNS care vor ocoli Cloudflare vor avea o pictogramă cloud gri.

  Trebuie să revizuiți lista pentru a vă asigura că domeniul dvs. principal este activ pe Cloudflare cu o pictogramă cloud portocaliu.

  Verificați înregistrările DNS pentru a configura Cloudflare

  După ce verificați înregistrările DNS, faceți clic pe opțiunea Continuare din partea de jos.

  La următorul și ultimul pas al configurației dvs., Cloudflare vă va solicita să actualizați numele de server. Vi se va cere să vă schimbați serverele de nume și să le indicați către numele de server Cloudflare.

  Pagina Cloudflare nameservers

  Înștiințare: Schimbarea serverului de nume poate dura ceva timp pentru a se propaga prin internet. În acest timp, site-ul dvs. web poate deveni inaccesibil pentru unii utilizatori.

  Puteți schimba servere de nume fie din contul dvs. de registru de domeniu, cum ar fi Domain.com, sau dacă ați obținut un domeniu gratuit de la furnizorul de găzduire web, cum ar fi Bluehost, atunci va trebui să schimbați serverul de nume conectându-vă în contul de găzduire.

  De dragul acestui tutorial, vă vom arăta cum puteți schimba serverele de nume din panoul de control Bluehost. Deși procesul este similar în cadrul companiilor de găzduire, puteți solicita întotdeauna furnizorului dvs. de servicii de instrucțiuni detaliate pentru panoul de control.

  După ce v-ați conectat la tabloul de bord Bluehost cPanel, accesați secțiunea „Domenii” și selectați numele dvs. de domeniu. După aceea, faceți clic pe fila „Servere de nume” și pe opțiunea „Editați”.

  Editați serverele de nume în cPanel-ul dvs. de gazduire web

  În continuare, trebuie să selectați „Custom” și să introduceți numele de date furnizate de Cloudflare.

  Adăugați Cllouflare nameservers în cPanel-ul dvs. de gazduire web

  După aceea, trebuie să vă întoarceți la pagina de configurare Cloudflare și să faceți clic pe butonul „Terminat, verificați numele de utilizator” pentru a termina configurarea.

  Adăugate nume de nume personalizate DNS - Verificați numele de server

  Asta e! Acum va dura câteva minute pentru a actualiza serverele de nume de domeniu și a activa Cloudflare.

  Odată activat, veți vedea mesajul de succes pe tabloul de bord Cloudflare.

  Mesaj de succes a activat Cloudflare

  Acum puteți personaliza setările dvs. Cloudflare din acest tablou de bord. Vă vom arăta cele mai critice setări în următoarea secțiune.

  Notă: Ecranele de mai sus arată panoul de control Bluehost. Setările dvs. pentru nume de nume pot arăta diferit dacă utilizați un furnizor de hosting diferit.

  Configurarea celor mai importante setări de decolorare

  Configurarea dvs. de bază Cloudflare este completă, dar există câteva setări esențiale pe care trebuie să le configurați pentru a vă securiza site-ul WordPress.

  1. Configurați regulile paginii specifice WordPress

  Prin configurarea regulilor paginii, puteți personaliza modul în care funcționează Cloudflare pe anumite pagini de pe site-ul dvs. Este util în special în securizarea paginilor critice precum pagina de conectare, zona wp-admin, etc.

  Contul gratuit Cloudflare vă permite să configurați trei reguli de pagină. Dacă doriți să adăugați mai multe reguli de pagină, atunci trebuie să plătiți 5 dolari pe lună pentru cinci reguli suplimentare.

  În primul rând, trebuie să faceți clic pe opțiunea Reguli de pagină din partea de sus și apoi faceți clic pe butonul Creare regulă de pagină.

  Creați o regulă de pagină în Cloudflare

  După aceea, puteți configura următoarele trei reguli de pagină.

  a) Asigurați-vă pagina de conectare WordPress

  Adresa URL a paginii: example.com/wp-login.php*
  Setare: nivel de securitate; Înalt

  Creați o regulă de pagină pentru a securiza pagina de conectare WordPress pe Cloudflare

  b) Excludeți tabloul de bord WordPress de la Cloudflare și activați securitatea ridicată

  Adresa URL a paginii: example.com/wp-admin*
  Setări: Nivel de securitate; Înalt
  Nivelul de cache; Bypass
  Dezactivați Performanța
  Dezactivați aplicațiile

  Creați o regulă de pagină pentru a securiza tabloul de bord WordPress pe Cloudflare

  c) Forța HTTPS

  Adresa URL a paginii: http: //*example.com/*
  Setare: Utilizați întotdeauna HTTPS

  Creați o regulă de pagină pentru a utiliza HTTPS în WordPress

  2. Configurați setările certificatului SSL

  O altă setare importantă este certificatul SSL disponibil în meniul „SSL / TSL” din partea de sus.

  Setări SSL Cloudflare

  Asigurați-vă că alegeți „Complet” dacă utilizați deja SSL.

  Dacă nu aveți un certificat SSL, consultați ghidul nostru despre cum puteți obține un certificat SSL gratuit pentru site-ul dvs. web.

  Odată terminat, Cloudflare va oferi un lacat verde râvnit pentru a semnifica că site-ul dvs. web este securizat.

  Optimizarea Cloudflare pentru WordPress folosind un plugin

  Cloudflare oferă un plugin dedicat WordPress pentru setări optimizate cu un singur clic pe WordPress. Pluginul vă permite să configurați rapid Cloudflare pe site-ul dvs. WordPress, să adăugați reguli de firewall pentru aplicații web (WAF), să purgați automat memoria cache și multe altele.

  Pentru a începe, instalați și activați pluginul Cloudflare pe site-ul dvs. web. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

  Odată terminat, trebuie să vizitați Setări »Cloudflare din panoul de admin pentru a configura setările Cloudflare.

  În pagina cu setări, veți vedea un buton Creați un cont gratuit și opțiunea de conectare pentru conturile deja existente. Pur și simplu faceți clic pe opțiunea de conectare.

  Conectați-vă la contul Cloudflare cu WordPress

  Pe ecranul următor, va trebui să introduceți e-mailul și cheia API Cloudflare.

  Introduceți formularul de acreditare API Cloudflare

  Puteți găsi cheia API în zona contului dvs. pe site-ul Cloudflare.

  Pur și simplu deschideți pagina „Profilul meu”, apoi faceți clic pe jetoanele API. După aceea, accesați secțiunea cheie API globală și faceți clic pe butonul Vizualizare.

  Vizualizați cheia API Cloudflare

  Aceasta va deschide o fereastră pop-up și va afișa cheia API. Trebuie să copiați cheia.

  Copiați cheia API Cloudflare

  În continuare, reveniți la tabloul de bord WordPress și introduceți adresa de e-mail și cheia API.

  Salvați acreditări API Cloudflare în WordPress

  După aceea, pagina principală Cloudflare va apărea pe tabloul de bord. De acolo, puteți aplica o optimizare WordPress cu un singur clic, purja cache, activați cache-ul automat etc..

  Optimizați Cloudflare pentru WordPress

  Puteți găsi mai multe opțiuni Cloudflare făcând clic pe opțiunea Setări.

  Cloudflare pentru Setări WordPress

  De asemenea, afișează statistici precum vizitatori, lățimea de bandă salvată, amenințări blocate etc. din opțiunea Analytics.

  Cloudflare Analytics în WordPress

  Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați cum puteți configura CDN gratuit pentru Cloudflare în WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru complet de securitate a site-ului WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me