Cum să configurați corect AMP pe site-ul dvs. WordPress

Doriți să configurați Google AMP pe site-ul dvs. WordPress? Pagini mobile sau AMP accelerate este o modalitate de a face site-ul dvs. web să se încarce mai rapid pe dispozitivele mobile. Site-urile cu încărcare rapidă oferă o experiență mai bună pentru utilizatori și vă pot îmbunătăți traficul. În acest articol, vă vom arăta cum puteți configura Google AMP în WordPress.


Google AMP pentru WordPress

Ce este Google AMP?

Google AMP reprezintă Pagini mobile accelerate. Este o inițiativă open source susținută de companii tehnologice precum Google și Twitter. Scopul proiectului este de a face încărcarea conținutului web mai rapid pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

Pentru mulți utilizatori de telefonie mobilă, citirea pe web este adesea lentă. Majoritatea paginilor bogate în conținut durează câteva secunde pentru a încărca, în ciuda tuturor eforturilor depuse de proprietarii de site-uri pentru a accelera site-ul.

Pagini mobile accelerate (AMP) în căutare și vizualizare browser

Pagini mobile sau AMP accelerate utilizează HTML minim gol și Javascript limitat. Aceasta permite ca conținutul să fie găzduit pe Google AMP Cache. Google poate apoi să servească această versiune în cache utilizatorilor instantaneu atunci când fac clic pe linkul dvs. în rezultatele căutării.

Este foarte similar cu articolele instantanee Facebook. Cu toate acestea, articolele instantanee sunt limitate doar la platforma Facebook, mai precis la aplicația lor mobilă.

Pagini mobile accelerate sunt platforme agnostice și pot fi utilizate de orice aplicație, browser sau vizualizator web. În prezent este folosit de Google, Twitter, LinkedIn, Reddit și alții.

Pro și contra Google AMP (pagini mobile accelerate)

Experții SEO susțin că paginile mobile accelerate te vor ajuta să obții un nivel mai ridicat în Google și îmbunătățește experiența utilizatorilor pentru utilizatorii de telefonie mobilă pe conexiunile de internet lente. Cu toate acestea, acestea sunt mai multe provocări pentru proprietarii de site-uri, bloggeri și marketeri.

AMP folosește un set limitat de HTML, JavaScript și CSS. Aceasta înseamnă că nu puteți adăuga anumite widgeturi și funcții pe site-ul dvs. AMP mobil. Acest lucru vă limitează capacitatea de a adăuga formulare inteligente de opțiune prin e-mail, căsuțe de pe facebook și alte scripturi dinamice.

Deși Google AMP acceptă Google Analytics, nu acceptă multe alte platforme de analiză. Același lucru este valabil și pentru opțiunile de publicitate, care sunt limitate la selectarea câtorva platforme publicitare.

În ciuda limitărilor sale, Google împinge paginile AMP, oferindu-le un impuls în căutarea mobilă.

Dacă o parte semnificativă a traficului dvs. provine din căutări mobile, atunci puteți beneficia de adăugarea de suport AMP pentru îmbunătățirea și menținerea SEO.

Notă: Au fost câteva reclamații cu privire la Google AMP de către bloggeri.

În primul rând este Alex Kras, care susține că poți pierde traficul mobil dacă activezi Google AMP. Citiți detaliat articolul, deoarece aceasta este o problemă uriașă și, în ciuda celor spuse de Google Tech Lead pentru proiectul AMP, nu există soluții bune care să abordeze problema în opinia noastră.

În al doilea rând, este de Terrence Eden care evidențiază dificultățile de a reveni la Google AMP în cazul în care vă veți răzgândi în viitor. Nu credem că aceasta este o problemă majoră, deoarece puteți face o redirecționare 301 la care au subliniat mai multe în secțiunea de comentarii a postărilor de pe blogul său, dar totuși este ceva la care trebuie să vă gândiți..

Din motivele de mai sus, nu schimbăm încă WPBeginner pe Google AMP.

Cu toate acestea, din moment ce mai mulți dintre cititorii noștri au întrebat despre cum puteți configura Google AMP în WordPress, am creat un proces pas cu pas despre modul de configurare a paginilor mobile accelerate în WordPress.

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau aveți nevoie de mai multe instrucțiuni, continuați să citiți.

Configurarea paginilor mobile accelerate sau AMP în WordPress

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați pluginul AMP. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

După activare, puteți trece la Aspect »AMP pagină pentru a vedea cum arată site-ul dvs. pe dispozitive mobile cu AMP.

Pagina de setări pentru pluginul WordPress AMP

Puteți schimba culoarea fundalului și a textului de pe această pagină. Culoarea de fundal a antetului pe care o alegeți va fi folosită și pentru legături.

Pluginul va utiliza, de asemenea, pictograma sau sigla site-ului dvs., dacă tema dvs. o acceptă. Vedeți ghidul nostru despre cum să adăugați un favicon sau pictograma site-ului în WordPress pentru instrucțiuni detaliate.

Nu uitați să faceți clic pe butonul de salvare pentru a vă stoca modificările.

Acum puteți vizita orice postare pe site-ul dvs. web și adăuga / amp / la sfârșitul adresei URL. Asa:

http://example.com/2016/10/my-blog-post/amp/

Aceasta vă va arăta o versiune AMP dezabonată a aceleiași postări.

Previzualizare mobilă AMP

Dacă vedeți codul sursă al postării originale, veți găsi această linie în HTML:

Această linie indică motoarele de căutare și alte aplicații / servicii care consumă AMP unde să caute versiunea AMP a paginii.

Depanare:

Dacă vedeți o eroare 404 atunci când încercați să vizualizați versiunea amperi, atunci iată ce trebuie să faceți.

Vizita Setări »Permalink pagina din administratorul dvs. WordPress și faceți clic pe butonul „Salvați modificările”. Nu uitați, nu schimbați nimic aici, trebuie doar să apăsați butonul de salvare. Aceasta va reîmprospăta structura de legătură permanentă a site-ului dvs. web.

Vizualizați paginile mobile accelerate în Consola de căutare Google

Doriți să știți cum se comportă paginile dvs. mobile accelerate în Căutarea Google? Puteți verifica cu ușurință acest lucru folosind Google Search Console.

Conectați-vă la tabloul de bord Google Search Console, apoi dați clic pe Aspectul căutării »Pagini mobile accelerate.

Pagini mobile accelerate din Google Search Console

Nu vă faceți griji dacă nu vedeți rezultatele AMP imediat. Este posibil să dureze un timp pentru ca Google să indexeze paginile mobile accelerate și apoi să afișeze date în Search Console.

Extinderea și personalizarea paginilor dvs. mobile accelerate

Pluginul AMP pentru WordPress vine cu opțiuni de personalizare foarte limitate. Cu toate acestea, puteți utiliza unele alte plugin-uri WordPress pentru a adăuga câteva alte personalizări.

Dacă utilizați deja Yoast SEO, atunci trebuie să instalați și să activați Glue for Yoast SEO & AMP.

Este un plugin suplimentar pentru pluginurile Yoast SEO și AMP. La activare, trebuie să vizitați SEO »AMP pagina pentru a configura setările pluginului.

Yoast SEO AMP Addon

Pluginul vă permite să activați suportul AMP pentru alte tipuri de post.

În fila design, puteți alege culori și opțiuni de design. Puteți încărca, de asemenea, un logo și o imagine de antet implicită, care vor fi utilizate atunci când o postare nu are propria imagine caracterizată.

Fila de design pentru AMP folosind suplimentul Yoast AMP

Puteți trece la fila Google Analytics pentru a adăuga ID-ul Google Analytics.

Nu uitați să faceți clic pe butonul de salvare a setărilor pentru a vă stoca modificările.

Există multe alte pluginuri care vă vor permite să adăugați postări conexe, widget-uri de subsol și chiar pictograme de social media în paginile dvs. AMP..

Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați să vă validați paginile AMP după ce instalați orice plugin suplimentar.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să configurezi Pagini mobile accelerate (AMP) pe WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți lista noastră cu 19 sfaturi acționabile pentru a conduce traficul pe site-ul dvs. WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me