Cum să creați un site WordPress local folosind XAMPP

Doriți să creați un site WordPress local pe computer cu XAMPP? Instalarea WordPress pe computer vă ajută să încercați WordPress, să testați teme / pluginuri și să aflați dezvoltarea WordPress. În acest articol, vă vom arăta cum puteți crea un site WordPress local folosind XAMPP.


Creați un site WordPress local folosind XAMPP

De ce să creați un site WordPress local?

Crearea de site-uri WordPress locale este o practică comună în rândul dezvoltatorilor și proprietarilor de site-uri. Vă permite să testați WordPress fără a crea un site web real pe internet.

Site-urile locale vă sunt vizibile doar pe computer. Puteți încerca diferite teme și plugin-uri WordPress, testați-le caracteristicile și puteți afla elementele de bază ale WordPress.

Dacă aveți deja un site WordPress, atunci puteți crea o copie locală a site-ului dvs. pe computer pentru a încerca noi actualizări de plugin înainte de a le implementa pe site-ul dvs. live.

Important: Site-ul local vă va fi vizibil numai pe computer. Dacă doriți să construiți un site WordPress viu, atunci veți avea nevoie de un nume de domeniu și de găzduire WordPress. Urmați instrucțiunile pas cu pas din modul nostru de a începe un ghid de blog WordPress când sunteți gata să creați un site web live.

Acestea fiind spuse, să verificăm cum se instalează WordPress local pe Windows, Mac sau Linux folosind XAMPP.

Ce este XAMPP?

Pentru a crea un site WordPress local, va trebui să configurați un software pentru server web (Apache), PHP și MySQL pe computer.

PHP este un limbaj de programare și MySQL este un software de gestionare a bazelor de date. Ambele sunt necesare pentru a rula WordPress.

Instalarea fiecărui software separat este destul de dificilă pentru începători. Aici intervine XAMPP.

XAMPP vă permite să construiți site-uri WordPress pe plan local. Este disponibil pentru calculatoarele bazate pe Windows, Mac și Linux.

Să începem.

Instalarea XAMPP pe computer

În primul rând, trebuie să accesați site-ul XAMPP și să faceți clic pe butonul de descărcare pentru sistemul dvs. de operare.

Descărcați XAMPP

În funcție de sistemul de operare, asistentul de instalare și interfața aplicației pot diferi de capturile de ecran aici. De dragul acestui articol, vă vom arăta versiunea software a Windows.

După descărcarea XAMPP, va trebui să faceți clic și să rulați programul de instalare.

Asistent de configurare XAMPP

XAMPP vă va întreba unde doriți să instalați software-ul și ce pachete doriți să instalați. Setările implicite vor funcționa pentru majoritatea utilizatorilor. Continuați să faceți clic pe „Următorul” pentru a termina asistentul de configurare.

După terminarea vrăjitorului, verificați opțiunea „Porniți panoul de control acum” și apoi faceți clic pe butonul de finalizare.

Configurarea sa terminat

Aceasta va lansa panoul de control XAMPP. Continuați și faceți clic pe butonul de pornire de lângă Apache și MySQL.

Porniți Apache și MySQL

XAMPP va începe acum Apache și MySQL. Este posibil să vedeți o notificare Windows Firewall, este important să faceți clic pe butonul „Permite accesul” pentru ambele aplicații pentru a rula pe computer..

Permiteți accesul firewallului la Apache și MySQL

După începerea ambelor aplicații, numele lor vor fi evidențiate în verde.

Ați instalat cu succes XAMPP pe computer.

Acum sunteți gata să creați un site web local și să instalați WordPress folosind XAMPP.

Crearea unui site WordPress local cu XAMPP

În primul rând, va trebui să descărcați WordPress. Accesați site-ul WordPress.org și faceți clic pe butonul „Descărcați WordPress”.

Descarcă WordPress

După descărcarea WordPress, trebuie să extrageți fișierul zip și veți vedea un folder wordpress. Trebuie să copiați acest folder.

Copiați folderul WordPress

În continuare, îndreptați-vă spre folderul de instalare XAMPP.

Pe Windows ar fi C: / Program Files / XAMPP / htdocs sau C: \ Xampp \ htdocs folder.

Pe Mac, va fi folderul / Applications / XAMPP / htdocs.

Lipiți folderul wordpress pe care l-ați copiat mai devreme în htdocs.

Redenumește folderul WordPress

Vă recomandăm redenumirea folderului wordpress la site-ul web1. Acest lucru vă va ajuta să identificați cu ușurință site-ul dvs. local.

În continuare, trebuie să deschideți browser-ul web preferat și să vizitați localhost / site-ul1. Veți vedea o pagină de acest fel:

Configurare pre-WordPress

Această pagină vă va spune că WordPress are nevoie de nume de bază de date, nume de utilizator al bazei de date, parolă și informații despre gazdă.

Să creăm o bază de date pentru site-ul dvs. WordPress.

Va trebui să deschideți o nouă filă browser și să accesați localhost / phpmyadmin /. Aceasta va lansa aplicația phpMyAdmin care vine preinstalată cu XAMPP. Vă permite să vă gestionați cu ușurință bazele de date folosind o interfață mai simplă.

Ar trebui să faceți clic pe Baze de date, să furnizați un nume pentru noua dvs. bază de date, apoi să faceți clic pe butonul Creare pentru a continua.

Crearea unei baze de date MySQL pentru site-ul dvs. local WordPress

Acum că ați creat o bază de date, o puteți utiliza pentru site-ul dvs. WordPress.

Comutați înapoi la / localhost / site-ul web1 / fila browserului și faceți clic pe butonul „Pleacă”.

Pe ecranul următor, vi se va cere să furnizați informațiile dvs. în baza de date WordPress.

Introduceți numele bazei de date pe care l-ați creat anterior. Numele de utilizator este „rădăcină” și ar trebui să lași câmpul de parolă necompletat. Pentru câmpul gazdelor bazei de date, trebuie să utilizați localhost.

Vezi imaginea de mai jos:

Conectați-vă baza de date WordPress

După ce ați terminat, faceți clic pe butonul „Trimite” pentru a continua.

Dacă vă aflați pe Windows sau Linux, WordPress va stoca acum aceste setări în fișierul dvs. de configurare WordPress numit fișier wp-config.php.

Cu toate acestea, dacă vă aflați pe Mac, atunci vă va afișa conținutul fișierului și vă va cere să îl creați.

Va trebui să creați acest fișier în folderul rădăcină al site-ului dvs..

După crearea fișierului, lipiți textul copiat mai devreme în el. În continuare, trebuie să salvați fișierul și să reveniți la programul de instalare WordPress pentru a continua.

În pasul următor, WordPress vă va solicita să furnizați informații despre site-ul dvs. web. În primul rând, introduceți titlul pe care doriți să îl utilizați pentru acest site.

După aceea, trebuie să introduceți un nume de utilizator, o parolă și o adresă de e-mail pentru contul de admin.

Introdu informațiile site-ului tău WordPress

După ce ați completat toate informațiile, faceți clic pe butonul „Instalează WordPress” pentru a continua.

WordPress va rula acum instalarea și vă va solicita să vă conectați după ce ați terminat.

Vă puteți autentifica pe site-ul dvs. web accesând / localhost / website1 / wp-admin pagina și puteți utiliza numele de utilizator / parola introduse în timpul instalării pentru a vă autentifica.

Ecran de conectare WordPress

Lucruri de încercat după crearea unui site WordPress local

Acum, după ce ați creat site-ul dvs. local WordPress folosind XAMPP, puteți lucra la el așa cum ați face pe un site WordPress live.

Capul spre Aspect pentru a personaliza aspectul site-ului dvs. sau pentru a instala o nouă temă. Iată câteva teme gratuite gratuite pe care le puteți încerca.

Următorul lucru pe care doriți să îl încercați este plugin-urile WordPress. Pluginurile sunt ca aplicațiile pentru site-ul dvs. WordPress și vă permit să adăugați funcții interesante, precum formularul de contact, galerii foto, magazin de comerț electronic etc..

Aveți nevoie de ajutor pentru instalarea pluginurilor? Consultați ghidul nostru pas cu pas despre instalarea unui plugin WordPress.

După ce lucrați pe site-ul dvs. local WordPress, poate doriți să-l mutați pe un server live. Accesați ghidul nostru pas cu pas despre cum să mutați WordPress de pe serverul local pe site-ul live.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să creezi un site WordPress local folosind XAMPP. De asemenea, poate doriți să analizați modalități alternative de a crea site-uri WordPress locale pe Windows folosind Wampserver și pe Mac folosind MAMP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map