Cum să mutați WordPress de pe serverul local pe site-ul live (2 metode)

O modalitate de a accelera dezvoltarea site-ului tău este să-ți creezi site-ul local pe propriul computer folosind un software precum WAMP (pentru Windows) sau MAMP (pentru Mac).


După ce ați finalizat perfecționarea site-ului dvs. web, următorul pas este să îl mutați de pe computer pe un site live și să vă împărtășiți creația cu lumea întreagă. În acest articol, vă vom arăta cum să mutați cu ușurință WordPress de pe serverul local pe un site live.

Mutați WordPress de pe serverul local pe site-ul live

Vom acoperi două metode diferite pentru a muta WordPress de pe serverul local pe site-ul dvs. web (pas cu pas).

Prima metodă folosește un plugin de migrare WordPress și este recomandată pentru începători. În a doua metodă, vă vom arăta cum să mutați manual WordPress de pe serverul local pe un site live.

Puteți alege metoda care vi se potrivește cel mai bine:

  Înainte de a începe

  Pentru a putea migra WordPress de la localhost la serverul live, trebuie să aveți câteva lucruri pe loc.

  În primul rând, presupunem că aveți un site WordPress care rulează pe serverul local (numit și localhost) pe computer și aveți acces complet la acesta.

  În continuare, va trebui să aveți un nume de domeniu și găzduire web. Avem o listă cu cele mai bune companii de găzduire WordPress din care puteți alege.

  Pentru a-l accelera, puteți utiliza Bluehost. Sunt un furnizor oficial de hosting recomandat de WordPress și oferă utilizatorilor noștri o reducere exclusivă de 60% reducere + un domeniu gratuit.

  Dacă aveți nevoie de ajutor pentru configurarea site-ului dvs. web, urmați ghidul nostru pas cu pas despre cum să faceți un site web.

  În cele din urmă, va trebui să aveți un program FTP și să știți cum să utilizați FTP, astfel încât să vă puteți încărca conținutul pe site-ul live.

  Gata? Să începem să migrăm site-ul dvs. WordPress.

  Metoda 1. Transferați WordPress de pe serverul local pe site-ul live folosind un plugin de migrare

  Această metodă este mai ușoară și recomandată pentru începători. Vom folosi un plugin de migrare WordPress pentru a muta WordPress de la localhost pe un site live.

  Pasul 1. Instalare și instalare plugin Duplicator

  În primul rând, trebuie să faceți instalarea și activarea pluginului Duplicator pe site-ul dvs. local. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

  După activare, trebuie să accesați Duplicator »Pachete pagina și faceți clic pe butonul „Creare nouă”.

  Crearea unui nou pachet Duplicator

  După aceea, faceți clic pe butonul următor pentru a continua.

  Duplicator va rula acum câteva teste pentru a vedea dacă totul este în ordine. Dacă toate elementele sunt marcate „Bun”, atunci faceți clic pe butonul „Construiți”.

  Construiți pachetul

  Acest proces poate dura câteva minute în funcție de dimensiunea site-ului dvs. web. Trebuie să lăsați această filă deschisă până la finalizarea procesului.

  După ce ați terminat, veți vedea opțiunile de descărcare pentru Installer și pachetul Archive. Trebuie să faceți clic pe linkul „One click download” pentru a descărca ambele fișiere pe computer.

  Descărcați pachetul

  Deci care sunt aceste fișiere?

  Ei bine, fișierul de arhivă este o copie a site-ului dvs. complet WordPress. Acesta include toate fișierele principale de la WordPress, precum și imaginile, încărcările, temele, pluginurile și o copie de rezervă a bazei de date WordPress.

  Fișierul instalator este un script care va automatiza migrația prin despachetarea fișierului de arhivă.

  Pasul 2. Creați o bază de date pentru site-ul dvs. live

  Înainte de a putea rula instalatorul sau încărca site-ul WordPress de la localhost pe serverul dvs. de găzduire, va trebui să creați o bază de date MySQL pentru site-ul dvs. live.

  Dacă ați creat deja o bază de date MySQL, puteți sări peste acest pas.

  Pentru a crea o bază de date, trebuie să accesați tabloul de bord cPanel al contului dvs. de găzduire. Derulați în jos la secțiunea Baze de date și apoi faceți clic pe pictograma Baze de date MySQL.

  Pictograma bazei de date în cPanel

  Pe ecranul următor, veți vedea un câmp pentru a crea o nouă bază de date. Pur și simplu furnizați un nume pentru baza de date și faceți clic pe butonul „Creare bază de date”.

  Creați o bază de date nouă

  cPanel va crea acum o nouă bază de date pentru dvs. După aceea, trebuie să derulați în jos în secțiunea Utilizatori MySQL.

  Apoi, furnizați un nume de utilizator și o parolă pentru noul dvs. utilizator și faceți clic pe butonul „Creare utilizator”.

  Adăugați un utilizator MySQL

  Noul utilizator pe care tocmai l-ați creat, încă nu are permisiunea de a lucra în baza de date. Să schimbăm asta.

  Derulați în jos la secțiunea „Adăugare utilizator la baza de date”. Pur și simplu selectați utilizatorul bazei de date pe care l-ați creat din meniul derulant de lângă câmpul „Utilizator”, apoi selectați baza de date și faceți clic pe butonul Adăugare.

  Salvați utilizatorul în baza de date

  Baza dvs. de date este acum gata de a fi utilizată cu site-ul dvs. WordPress. Asigurați-vă că notați baza de date, numele de utilizator și parola bazei de date. Veți avea nevoie de aceste informații în pasul următor.

  Pasul 3. Încărcați fișiere de pe serverul local pe site-ul live

  Acum trebuie să încărcați fișierele de arhivă și instalator de pe site-ul local în contul de găzduire.

  În primul rând, conectați-vă la site-ul dvs. live folosind un client FTP. Odată conectat, asigurați-vă că directorul rădăcină al site-ului dvs. web este complet gol.

  În mod normal, directorul rădăcină este folderul / home / public_html /.

  Unele companii de găzduire WordPress instalează automat WordPress când vă înscrieți. Dacă aveți fișiere WordPress acolo, trebuie să le ștergeți.

  După aceea, puteți încărca fișierele de arhivă și de instalare din Duplicator în directorul rădăcină gol.

  Fișiere de migrare în directorul rădăcină

  Pasul 4. Rularea scriptului de migrare

  După ce ați încărcat fișierele de migrare, trebuie să accesați următoarea adresă URL în browser:

  http://example.com/installer.php

  Nu uitați să înlocuiți example.com cu propriul nume de domeniu.

  Aceasta va lansa expertul de migrare Duplicator.

  Duplicator intializat

  Instalatorul va scana automat fișierul de arhivă și va rula un test de validare. Trebuie să verificați termenii & caseta de selectare a condițiilor și continuați făcând clic pe butonul Următorul.

  Pe ecranul următor, vă va cere să introduceți informațiile dvs. în baza de date WordPress.

  Gazda dvs. va fi probabil localhost. După aceasta, veți introduce detaliile bazei de date create în pasul anterior.

  Conectați-vă baza de date

  Faceți clic pe butonul următor pentru a continua.

  Duplicator va importa acum backup-ul bazei de date WordPress din arhivă în noua dvs. bază de date.

  În continuare, vă va solicita să actualizați URL-ul site-ului sau Calea. Nu trebuie să schimbați nimic, deoarece detectează automat adresa URL a site-ului dvs. web live și calea acestuia.

  Actualizați adresa URL a site-ului

  Faceți clic pe butonul următor pentru a continua.

  Duplicatorul va termina acum migrația și vă va arăta un ecran de succes. Acum puteți face clic pe butonul „Conectare administrator” pentru a intra în zona de administrare WordPress a site-ului dvs. live.

  Mutat cu succes

  După ce vă conectați la site-ul dvs. live, Duplicator va curăța automat fișierele de instalare.

  Cu toate acestea, ați mutat cu succes WordPress de pe serverul local pe site-ul dvs. live.

  Metoda 2. Transferă manual WordPress de la serverul local pe site-ul live

  În această metodă, vă vom arăta cum să mutați manual WordPress de pe serverul local pe site-ul dvs. live. Va fi util dacă prima metodă nu funcționează sau dacă doriți să o faceți manual.

  Pasul 1: Exportarea bazei de date locale WordPress

  Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să exportați baza de date locală WordPress. Vom folosi phpMyAdmin pentru a face acest lucru. Dacă nu sunteți necunoscut cu acesta, atunci poate doriți să aruncați o privire la ghidul nostru de gestionare a bazelor de date WordPress folosind phpMyAdmin.

  Pur și simplu accesați http: // localhost / phpmyadmin / și faceți clic pe baza de date WordPress. Apoi, faceți clic pe butonul Export buton din bara de meniu de sus.

  Export din localhost

  În Metoda de export opțiunea, puteți alege „Rapid” sau „Personalizat”. Personalizat vă va oferi mai multe opțiuni pentru a exporta baza de date.

  Vă recomandăm să alegeți Quick, apoi să faceți clic pe Merge pentru a descărca baza de date.

  Exportați baza de date WordPress folosind phpMyAdmin

  Pasul 2: Încărcați fișiere WordPress pe site-ul live

  Acum va trebui să mutăm toate fișierele site-ului dvs. web pe site-ul live.

  Pentru a începe, mergeți mai departe și deschideți-vă clientul FTP și conectați-vă la contul dvs. de găzduire web.

  După ce v-ați conectat la site-ul dvs. live, asigurați-vă că încărcați fișierele în directorul potrivit. De exemplu, dacă doriți ca site-ul să fie găzduit pe yoursite.com, atunci doriți să încărcați toate fișierele din directorul dvs. public_html.

  Acum selectați fișierele WordPress locale și încărcați-le pe serverul dvs. live.

  Încărcarea WordPress de pe localhost pe site-ul live

  Pasul 3: Creați baza de date MySQL pe site-ul live

  În timp ce clientul FTP își încarcă fișierele WordPress, puteți începe să importați baza de date pe serverul live. Majoritatea furnizorilor de găzduire WordPress oferă cPanel pentru a vă gestiona contul de găzduire, așa că vă vom arăta cum să creați o bază de date folosind cPanel.

  În primul rând, trebuie să vă conectați la tabloul de bord al cPanel și să faceți clic pe butonul Baze de date MySQL pictogramă care poate fi găsită în secțiunea bazelor de date.

  Secțiunea de baze de date în cpanel

  În ecranul următor, creați o bază de date introducând un nume pentru baza de date și făcând clic pe butonul Creați baza de date buton.

  Noua bază de date

  După crearea bazei de date, derulați în jos Utilizatori MySQL secțiune și creați sau adăugați un utilizator existent la baza de date.

  După adăugarea utilizatorului, cPanel vă va duce să setați privilegiile MySQL pentru acel utilizator. Pur și simplu acordați toate privilegiile utilizatorului, asigurându-vă că fiecare casetă este bifată, apoi faceți clic pe butonul Fa schimbari buton.

  acordați toate privilegiile utilizatorului bazei de date

  Pasul 4: Importați baza de date WordPress pe site-ul live

  Următorul pas în acest proces este importarea bazei de date WordPress.

  Accesați panoul de bord al cPanel, derulați în jos în secțiunea bazelor de date și faceți clic pe phpMyAdmin.

  Aceasta vă va duce la phpMyAdmin unde doriți să faceți clic pe baza de date creată la pasul 3. PhpMyAdmin vă va arăta noua bază de date fără tabele.

  Faceți clic pe butonul Import fila din meniul de sus. Pe pagina de import, faceți clic pe Alege fișierul apoi selectați fișierul bazei de date pe care l-ați salvat la pasul 1.

  În cele din urmă, apăsați butonul Merge butonul din partea de jos a paginii. PhpMyadmin va importa acum baza de date WordPress.

  Importați baza de date prin phpMyAdmin

  Pasul 5: Modificați adresa URL a site-ului

  Acum trebuie să schimbați URL-ul site-ului din baza de date, astfel încât acesta să se conecteze cu site-ul dvs. WordPress live.

  În phpMyAdmin, căutați tabelul wp_options din baza de date pe care tocmai am importat-o ​​la pasul 4. Dacă ați schimbat prefixul bazei de date, atunci în loc de wp_options, acesta ar putea fi {prefix} _options.

  Faceți clic pe butonul Naviga butonul de lângă wp_options sau legătura pe care o vedeți în bara laterală pentru a deschide pagina cu o listă de câmpuri din tabelul wp_options. Vezi imaginea de mai jos:

  Căutați în tabelul de opțiuni wp

  Sub teren options_name, trebuie să cauți Adresa paginii. Faceți clic pe pictograma Editați câmpul care poate fi găsit la extremitatea stângă la începutul rândului.

  Editați siteurl în phpMyAdmin

  Când faceți clic pe câmpul de editare, va apărea o fereastră de câmp de editare. În caseta de introducere pentru opțiunea_valoare, veți vedea adresa URL a instalării locale, probabil ceva de genul: http: // localhost / test. Inserați cu grijă noul dvs. adresă URL în acest câmp, de exemplu: https://www.wpbeginner.com

  Salvați câmpul făcând clic pe butonul Merge buton.

  editați câmpul siteurl

  În continuare, trebuie să replicați acest pas pentru numele opțiunii: Acasă. Pagina wp_options poate avea câteva pagini, deci pur și simplu găsiți fila de pornire.

  De obicei este pe a doua pagină la care puteți naviga făcând clic pe săgețile de paginare din phpMyAdmin.

  Actualizați Acasă url să fie la fel ca al tău Adresa paginii.

  Pasul 6: Configurează-ți site-ul live

  Acum că am importat baza de date și tot conținutul nostru ar trebui încărcat, este timpul să configurați WordPress.

  În acest moment, site-ul dvs. ar trebui să prezinte o eroare de stabilire a erorii de conectare a bazelor de date.

  Pentru a remedia acest lucru, conectați-vă la site-ul dvs. web folosind un client FTP și editați fișierul wp-config.php.

  Va trebui să furnizați numele bazei de date, utilizatorul și parola pe care le-ați creat anterior la pasul 3.

  Apoi, salvați fișierul wp-config.php și încărcați-l înapoi pe serverul dvs..

  Acum puteți vizita site-ul dvs. web și ar trebui să fie live acum.

  În continuare, trebuie să vă conectați la panoul dvs. de administrator WordPress și să mergeți la Setări »General. Fără a schimba nimic, defilați la partea de jos și faceți clic pe butonul Salvează modificările buton.

  Acest lucru va asigura că adresa URL a site-ului este corectată oriunde altundeva trebuie să fie.

  După aceea mergeți la Setări »Legătură permanentă și faceți clic pe Salvează modificările pentru a vă asigura că toate linkurile post funcționează bine.

  Pasul 7: Remediați imaginile și linkurile sparte prin actualizarea căilor

  Ori de câte ori mutați un site WordPress de la un domeniu la altul sau de la un server local pe un site live, veți confrunta cu link-uri sparte și imagini lipsă.

  Puteți utiliza interogarea SQL sau puteți folosi pluginul WordPress Velvet Blues.

  Pentru cei care doresc să o facă prin SQL, iată o interogare SQL simplă care ar trebui să rezolve această problemă:

  UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (post_content, ‘localhost / test /’, ‘www.yourlivesite.com/’);

  Pur și simplu accesați phpMyAdmin, faceți clic pe baza de date și apoi faceți clic pe SQL din meniul superior. Scrieți această interogare, dar nu uitați să o schimbați cu propriile site-uri locale și URL-uri ale site-ului live.

  Fixarea imaginilor WordPress și a adreselor URL stricate după mutarea pe site-ul live

  Cu toate acestea, ați migrat cu succes WordPress de la serverul local la un site live!

  Sperăm că acum site-ul tău live funcționează fără probleme. Asigurați-vă că consultați site-ul dvs. pentru a vă asigura că totul funcționează așa cum vă așteptați. Dacă observați erori, puteți consulta ghidul nostru despre erorile comune WordPress pentru depanare de ajutor.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map