Cum să remediați eroarea de stabilire a unei conexiuni la baza de date în WordPress

Vedeți anunțul „Eroare la stabilirea unei conexiuni la baza de date” pe site-ul dvs. WordPress? Este o eroare fatală care face ca site-ul dvs. WordPress să fie inaccesibil pentru utilizatori.


Această eroare apare atunci când WordPress nu poate face o conexiune la baza de date. Câteva lucruri vă pot afecta conexiunea la baza de date WordPress, ceea ce face un lucru dificil pentru începători să rezolve probleme.

În acest articol, vă vom arăta cum să remediați cu ușurință eroarea stabilind o conexiune la baza de date în WordPress.

Fixarea erorii de conectare a bazei de date în WordPress

Ce cauzează eroarea la stabilirea unei conexiuni la baze de date în WordPress?

Problema „Eroare la stabilirea unei conexiuni a bazei de date” poate fi cauzată de informații de bază de date incorecte din setările dvs. WordPress, baza de date corupte sau un server de baze de date iresponsabil.

Eroare de conexiune la baza de date în WordPress

O bază de date este un software care facilitează stocarea, organizarea și preluarea datelor în alt software.

Ca sistem de gestionare a conținutului, WordPress folosește o bază de date pentru a vă stoca tot conținutul și alte date ale site-ului. Se conectează apoi la baza de date de fiecare dată când cineva îți vizitează site-ul.

WordPress are nevoie de următoarele informații pentru conectarea la baza de date:

 • Numele bazei de date
 • Numele de utilizator al bazei de date
 • Parola bazei de date
 • Serverul de baze de date

Aceste informații sunt stocate în fișierul dvs. de configurare WordPress numit wp-config.php.

Dacă oricare dintre aceste elemente este incorectă, WordPress nu s-ar putea conecta la serverul dvs. de baze de date și veți vedea eroarea „Eroare la stabilirea unei conexiuni la baza de date”.

Este una dintre cele mai frecvente erori WordPress. În afară de datele de acreditare incorecte, această eroare poate apărea, de asemenea, dacă serverul bazei de date este dezactivat sau dacă fișierele bazei de date sunt corupte.

Să aruncăm o privire la modul de remediere a erorilor la stabilirea problemei de conexiune a bazei de date în WordPress, cu soluționarea pas cu pas.

1. Verificați datele de bază ale bazei de date WordPress

Cel mai frecvent motiv de eroare de conectare a bazei de date în WordPress este acreditările incorecte ale bazei de date. Dacă ați mutat recent site-ul dvs. WordPress într-o nouă gazdă, atunci acesta ar putea fi motivul cel mai probabil.

Acredențele dvs. de bază de date WordPress sunt stocate în fișierul wp-config.php. Este fișierul de configurare WordPress care conține setări importante pentru WordPress, inclusiv informații despre baza de date.

Dacă nu ați editat fișierul wp-config.php înainte, aruncați o privire la ghidul nostru despre cum puteți edita fișierul wp-config.php în WordPress.

Vei căuta următoarele rânduri în fișierul wp-config.php.

// ** Setări MySQL – Puteți obține aceste informații de la gazda web ** //
/ ** Numele bazei de date pentru WordPress * /
define (‘DB_NAME’, ‘nume_ baza de date_ici’);
/ ** Numele de utilizator al bazei de date MySQL * /
define (‘DB_USER’, ‘username_here’);
/ ** Parola bazei de date MySQL * /
define (‘DB_PASSWORD’, ‘parola_ici’);
/ ** Nume gazdă MySQL * /
define (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Trebuie să vă asigurați că informațiile pentru numele bazei de date, numele de utilizator, parola și gazda bazei de date sunt corecte.

Puteți confirma aceste informații din tabloul de bord al contului dvs. de găzduire WordPress. Pur și simplu conectați-vă la contul de găzduire și dați clic pe bazele de date MySQL din secțiunea bazei de date.

Informații de bază de date

Acest lucru vă va duce la pagina de gestionare a bazei de date din tabloul de bord de găzduire. De aici, puteți afla numele bazei de date și numele de utilizator.

Numele bazei de date și numele de utilizator

Mai jos veți găsi utilizatorii bazei de date și link-uri pentru a schimba parola utilizatorului.

Schimbarea parolei utilizatorului bazei de date

După ce ați confirmat numele bazei de date, numele de utilizator și parola, puteți schimba informațiile din fișierul wp-config.php, dacă este necesar.

După aceea, încercați să vizitați din nou site-ul dvs. pentru a vedea dacă eroarea de conexiune a bazei de date a dispărut.

Dacă puteți vedea încă eroarea, atunci asta înseamnă că altceva nu este în regulă. Continuați să citiți pentru mai mulți pași de depanare.

2. Verificați informațiile despre gazda bazei de date

Dacă sunteți sigur că numele bazei de date, numele de utilizator și parola dvs. sunt corecte, atunci doriți să vă asigurați că utilizați informațiile corecte de gazdă a bazei de date.

Majoritatea companiilor de găzduire WordPress folosesc localhost ca gazdă a bazei de date. Cu toate acestea, unele companii de găzduire WordPress administrate folosesc servere separate pentru a găzdui baze de date. În acest caz, informațiile despre gazda bazei de date nu vor fi localhost.

Trebuie să contactați compania dvs. de găzduire WordPress pentru a vă confirma informațiile despre gazda bazei de date.

3. Reparați baza de date WordPress

Dacă primiți o eroare diferită pe wp-admin, de exemplu, ceva de genul „Una sau mai multe tabele de baze de date nu sunt disponibile. Este posibil ca baza de date să fie nevoie să fie reparată ”, atunci trebuie să reparați baza de date.

Puteți face acest lucru adăugând următoarea linie în fișierul dvs. wp-config.php. Asigurați-vă că o adăugați chiar înainte de „Asta-i totul, încetați editarea! Linia fericită de blogging wp-config.php.

define (‘WP_ALLOW_REPAIR’, adevarat);

După ce ați făcut acest lucru, puteți vedea setările accesând această pagină: http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php

Reparați baza de date WordPress

Notă: utilizatorul nu trebuie să fie conectat pentru a accesa pagina de reparație a bazei de date. După ce ați terminat repararea și optimizarea bazei de date, asigurați-vă că eliminați acest cod din wp-config.php.

4. Verificați dacă serverul dvs. de baze de date este jos

Dacă totul pare să fie corect, iar WordPress încă nu se poate conecta la baza de date, atunci serverul dvs. de baze de date (server MySQL) ar putea fi redus.

Acest lucru se poate întâmpla din cauza traficului puternic pe un server. Practic, serverul dvs. gazdă nu poate face față încărcării (mai ales atunci când sunteți în găzduire partajată).

Site-ul dvs. va fi foarte lent, iar pentru unii utilizatori, poate chiar produce eroarea. Așadar, cel mai bun lucru pe care ar trebui să îl faceți este să intrați la telefon sau să discutați live cu furnizorul de găzduire și să-i întrebați dacă serverul dvs. MySQL răspunde.

Dacă aveți alte site-uri web care rulează pe același server, atunci puteți verifica acele site-uri pentru a confirma dacă serverul dvs. SQL este dezactivat.

Dacă nu aveți niciun alt site pe același cont de găzduire, atunci pur și simplu accesați tabloul de bord de hosting și încercați să accesați phpMyAdmin și să conectați baza de date.

Dacă vă puteți conecta, atunci trebuie să verificăm dacă utilizatorul bazei de date are permisiunea suficientă. Creați un nou fișier numit testconnection.php și lipiți următorul cod în el:

<?php
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘nume de utilizator’, ‘parolă’);
if (! $ link) {
die (‘Nu s-a putut conecta:’. mysqli_error ());
}
ecou „Conectat cu succes”;
mysqli_close ($ link);
?>

Asigurați-vă că înlocuiți numele de utilizator și parola. Acum puteți încărca acest fișier pe site-ul dvs. web și îl puteți accesa prin intermediul browserului web.

Dacă scriptul s-a conectat cu succes, înseamnă că utilizatorul dvs. are suficientă permisiune și există altceva greșit.

Întoarceți-vă la fișierul wp-config pentru a vă asigura că totul este corect (re-scanați dactilografiile).

Alte soluții care au funcționat pentru utilizatori

Dacă sfaturile de depanare menționate mai sus nu au reușit să remedieze eroarea de conectare a bazei de date pe site-ul dvs. web, atunci puteți încerca acești pași suplimentari.

Raportați de utilizatorii noștri, acești pași au ajutat unii utilizatori să rezolve eroarea de conectare a bazei de date pe site-urile lor web.

1. Actualizați URL-ul site-ului WordPress

Încercați să actualizați adresa URL a site-ului WordPress folosind phpMyAdmin. Pur și simplu accesați phpMyAdmin din tabloul de bord al contului dvs. de găzduire și selectați baza de date WordPress.

Rularea SQL în phpMyAdmin

După aceasta, faceți clic pe meniul SQL din partea de sus și introduceți următoarea interogare MySQL.

UPDATE wp_options SET option_value = ‘YOUR_SITE_URL’ WHERE option_name = ‘siteurl’

Nu uitați să furnizați adresa dvs. URL a site-ului și să schimbați wp_options în numele propriei tabele, deoarece ați modificat prefixul tabelului WordPress.

2. Repornirea serverului Web

Utilizatorii de pe servere dedicate, server local și servere private virtuale (VPS) pot încerca să repornească serverele lor.

Acest lucru va reporni serverul web și baza de date, care poate repara unele greșeli temporare care cauzează eroarea.

3. Cere ajutor

Dacă totul altceva eșuează, este posibil să fie nevoie să contactați compania de găzduire web. Toate companiile bune de găzduire WordPress vă vor ajuta să rezolvați problema, să vă orientați în direcția corectă sau chiar să o rezolvați pentru dvs..

De asemenea, puteți angaja dezvoltatori WordPress de la Codeable, care vă pot ajuta să remediați această problemă pentru tarife rezonabile. Partea cea mai bună este că acești dezvoltatori sunt examinați de echipa Codeable, deci știi că pot fi de încredere.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să remediați eroarea de stabilire a unei conexiuni la baza de date în WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru de soluționare a problemelor WordPress pentru sfaturi despre soluționarea problemelor WordPress de unul singur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map