Cum să remediați eroarea Gateway Bad 502 în WordPress

Doriți să remediați eroarea de gateway proastă 502 pe site-ul dvs.? Această eroare este destul de enervantă, deoarece poate fi cauzată de o mulțime de lucruri diferite. Acest lucru înseamnă că depanarea erorii de gateway proaste 502 poate dura ceva timp. În acest articol, vă vom arăta cum să remediați cu ușurință eroarea de gateway proastă 502 în WordPress.


Cum să remediați eroarea de gateway proastă 502 în WordPress

Ce este o eroare de Gateway Bad 502?

O eroare de poartă proastă 502 este declanșată atunci când serverul dvs. de găzduire WordPress primește un răspuns nevalid pentru pagina solicitată.

Eroarea greșită a gateway-ului este una dintre erorile comune WordPress pe care le puteți întâlni pe site-ul dvs. Poate fi cauzat de o serie de motive și, în funcție de serverul dvs., mesajul de eroare poate diferi ușor prin aspect.

502 gateway rău în browser

Când vizitați un site web browserul dvs. trimite o solicitare serverului de găzduire. Serverul de găzduire găsește apoi pagina și o trimite înapoi browserului cu codul de stare.

În mod normal, nu vedeți acest cod de stare. Cu toate acestea, în cazul unei erori, codul de stare este afișat cu un mesaj de eroare. Exemple de astfel de erori includ 404 nu au fost găsite, 503 servicii indisponibile, 403 erori interzise și multe altele.

Cel mai frecvent motiv pentru o eroare de gateway proastă 502 este atunci când cererea dvs. durează prea mult timp pentru ca serverul să răspundă. Această întârziere poate fi o încetinire temporară cauzată de traficul mare. Ar putea fi, de asemenea, un glitch cauzat de o temă sau plugin WordPress slab codificat. Nu în ultimul rând, se poate întâmpla și din cauza unei configurații greșite a serverului.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la cum să remediați cu ușurință eroarea de gateway proastă 502 din WordPress.

Soluționarea erorii 502 Gateway Bad

Această eroare este de obicei cauzată atunci când serverul dvs. nu poate găsi cauza răspunsului nevalid. Aceasta înseamnă că vom încerca diferite etape de depanare până când vom găsi problema.

Gata, să începem.

Pasul 1: Reîncărcați site-ul

Uneori, serverul dvs. poate dura mai mult pentru a răspunde din cauza traficului crescut sau a resurselor reduse ale serverului. În acest caz, problema poate dispărea automat în câteva minute. Ar trebui să încercați să reîncărcați pagina web pe care o vizualizați pentru a vedea dacă aceasta a fost cauza.

Dacă această problemă a rezolvat problema dvs., nu trebuie să citiți mai departe. Cu toate acestea, dacă vedeți această eroare frecvent, atunci trebuie să continuați să citiți, deoarece poate exista altceva care are nevoie de remediere.

Pasul 2: Ștergeți memoria cache a browserului

Este posibil ca browserul dvs. să vă afișeze pagina de eroare din cache. Chiar și după rezolvarea problemei, veți vedea eroarea 502, deoarece browserul vă încarcă site-ul dvs. din cache.

Pentru a remedia acest lucru, utilizatorii cu sisteme de operare Windows / Linux pot apăsa Ctrl + F5 butoanele și utilizatorii Mac OS pot apăsa CMD + Shift + R butoanele de pe tastaturile lor pentru a actualiza pagina. De asemenea, puteți elimina cache-ul manual din setările browserului.

Ștergeți memoria cache a browserului

După ce ștergeți memoria cache WordPress, încercați să încărcați din nou site-ul.

Puteți utiliza un browser diferit pentru a rezolva problemele dacă problema apare din cauza memoriei cache a browserului. Dacă vedeți eroarea pe toate browserele, continuați să citiți.

Pasul 3: Dezactivați CDN sau Firewall

Dacă utilizați un serviciu CDN sau un firewall de pe site-ul dvs. web, atunci este posibil ca serverele lor să acționeze. Pentru a verifica acest lucru, va trebui să dezactivați temporar CDN.

După ce este dezactivat, acesta va elimina stratul suplimentar creat între browserul dvs. și serverul de găzduire. Site-ul dvs. web se va încărca în întregime de pe serverul dvs. și dacă problema a fost cauzată de serviciul CDN / firewall, acesta va fi rezolvat acum.

Puteți contacta apoi furnizorul de servicii CDN pentru asistență. După ce problema este rezolvată, puteți merge mai departe și a activa din nou CDN.

Pasul 4: Actualizați temele și pluginurile WordPress

Dacă eroarea este încă acolo, următorul pas este să verificați tema sau pluginurile.

În primul rând, va trebui să dezactivați toate pluginurile WordPress prin FTP. După aceea, vizitați site-ul dvs. web pentru a vedea dacă eroarea a fost rezolvată.

Dacă este, atunci unul dintre pluginurile dvs. a cauzat problema. Acum trebuie să activați toate pluginurile unul câte unul până când puteți reproduce eroarea. Acest lucru vă va ajuta să localizați pluginul responsabil pentru eroare.

Puteți găsi un plugin alternativ sau puteți contacta autorul pluginului pentru asistență.

Dacă dezactivarea pluginurilor nu ți-a rezolvat problema, atunci ai dori să verifici tema WordPress. Va trebui să comutați tema WordPress prin phpMyAdmin.

După trecerea temei la tema implicită WordPress, accesați site-ul dvs. web pentru a vedea dacă funcționează. Dacă mai vedeți eroarea, continuați să citiți.

Pasul 5: Verificați Serverul de găzduire

Dacă toate etapele de depanare menționate mai sus au eșuat, atunci este posibil să apară o problemă cu serverul de găzduire.

Trebuie să contactați echipa de asistență a furnizorului dvs. de găzduire și să le informați. De asemenea, puteți menționa toate etapele de depanare pe care le-ați făcut.

Toate companiile bune de găzduire WordPress vor putea rezolva rapid problema dacă este cauzată de o configurație greșită a serverului.

Asta e tot. Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să remediați eroarea de gateway proastă 502 în WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru complet de soluționare a problemelor WordPress pentru instrucțiuni pas cu pas cu privire la remedierea problemelor dvs. WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map