Cum să remediați eroarea serverului intern 500 în WordPress

Vedeți 500 de erori de server intern în WordPress? Eroarea de server intern este una dintre cele mai frecvente erori WordPress. Întrucât eroarea nu oferă alte informații, mulți începători consideră că sunt destul de frustrante. În acest articol, vă vom arăta cum să remediați cu ușurință eroarea serverului intern în WordPress.


Cum să remediați eroarea serverului intern în WordPress

Ce cauzează eroarea serverului intern în WordPress?

Eroarea de server intern nu este specifică WordPress. Se poate întâmpla cu orice site web care rulează pe un server web. Datorită naturii generice a acestei erori, nu îi spune nimic dezvoltatorului.

A întreba cum să remediați o eroare de server intern este ca și cum ați întreba medicul dumneavoastră cum să remediați durerea fără să le spuneți unde este durerea.

Exemplu de site Web WordPress care prezintă o eroare pe serverul intern

Eroarea internă a serverului în WordPress este adesea cauzată de funcții plugin sau temă. Alte cauze posibile de eroare a serverului intern în WordPress despre care știm sunt: ​​fișierul .htaccess corupt și limita de memorie PHP.

Am auzit, de asemenea, eroare pe serverul intern care apare numai atunci când încercați să accesați zona de administrare în timp ce restul site-ului funcționează bine.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la modul de rezolvare a erorilor serverului intern din WordPress.

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau aveți nevoie de mai multe instrucțiuni, continuați să citiți.

Se verifică fișierul .htaccess corupt

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când depanați eroarea serverului intern din WordPress este să verificați fișierul .htaccess corupt.

Puteți face acest lucru redenumind fișierul principal .htaccess la ceva de genul .htaccess_old. Pentru a redenumi fișierul .htaccess, va trebui să vă autentificați pe site-ul dvs. folosind aplicația FTP sau File Manager din tabloul de bord cPanel al contului dvs. de găzduire..

După ce v-ați conectat, fișierul .htaccess va fi localizat în același director în care veți vedea foldere precum wp-content, wp-admin și wp-include.

Editarea fișierului .htaccess în WordPress

După ce ați redenumit fișierul .htaccess, încercați să vizitați site-ul dvs. pentru a vedea dacă acest lucru a rezolvat problema. Dacă s-a întâmplat, atunci dă-ți un pat pe spate, deoarece ai rezolvat eroarea serverului intern.

Înainte de a continua cu alte lucruri, asigurați-vă că mergeți la Setări »Permalink pagina din zona de admin WordPress și faceți clic pe butonul de salvare fără a face nicio modificare. Acest lucru va genera un nou fișier .htaccess pentru dvs. cu reguli de rescriere corespunzătoare pentru a vă asigura că paginile dvs. de post nu returnează o eroare 404.

Dacă verificarea soluției de fișier .htaccess corupt nu a funcționat pentru dvs., trebuie să continuați să citiți acest articol.

Creșterea limitei de memorie PHP

Uneori, eroarea serverului intern se poate întâmpla dacă epuizați limita de memorie PHP. Utilizați tutorialul nostru despre cum să creșteți limita de memorie PHP în WordPress pentru a remedia asta.

Dacă vedeți eroarea serverului intern numai atunci când încercați să vă autentificați la administratorul dvs. WordPress sau să încărcați o imagine în wp-admin, atunci ar trebui să creșteți limita de memorie urmând acești pași:

  1. Creați un fișier text gol numit php.ini
  2. Lipiți acest cod acolo: memorie = 64 MB
  3. Salvați fișierul
  4. Încărcați-l în folderul dvs. / wp-admin / utilizând FTP

Mai mulți utilizatori au spus că, făcând cele de mai sus, a rezolvat problema pentru partea administrativă.

Dacă creșterea limitei de memorie a rezolvat problema pentru dvs., atunci ați rezolvat problema doar temporar. Trebuie să găsiți în continuare cauza care vă epuizează limita de memorie.

Acesta ar putea fi un plugin prost codat sau chiar o funcție tematică. Vă recomandăm să solicitați companiei dvs. de găzduire web WordPress să analizeze jurnalele serverului pentru a vă ajuta să găsiți diagnosticul exact.

Dacă creșterea limitei de memorie PHP nu a rezolvat problema pentru dvs., atunci sunteți la rezolvarea problemelor.

Dezactivați toate pluginurile

Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu a funcționat pentru dvs., această eroare este probabil cauzată de un plugin specific. Este, de asemenea, posibil să fie o combinație de pluginuri care nu se joacă frumos unul cu celălalt.

Din păcate, nu există o modalitate ușoară de a afla acest lucru. Trebuie să dezactivați simultan toate pluginurile WordPress.

Urmați instrucțiunile din ghidul nostru despre cum să dezactivați toate plugin-urile WordPress fără WP-Admin.

Dezactivați toate pluginurile WordPress

Dacă dezactivarea tuturor pluginurilor a rezolvat eroarea, atunci știți că este unul dintre pluginurile care provoacă eroarea.

Pur și simplu accesați zona de administrare WordPress și faceți clic pe „Pluginuri”. Acum trebuie să reactivați un singur plugin simultan până îl găsiți pe cel care a cauzat problema. Scapă de acel plugin și raportează eroarea autorului pluginului.

Reîncărcarea fișierelor core

Dacă opțiunea plugin nu a remediat eroarea serverului intern, atunci merită să reîncărcați folderul wp-admin și wp-include dintr-o nouă instalare WordPress.

Aceasta NU va înlătura informațiile dvs., dar poate rezolva problema în cazul în care un fișier a fost corupt.

În primul rând, va trebui să accesați site-ul WordPress.org și să faceți clic pe butonul Descărcare.

Descarcă WordPress

Aceasta va instala fișierul zip WordPress pe computer. Trebuie să extrageți fișierul zip și în interiorul său veți găsi un folder wordpress.

În continuare, trebuie să vă conectați la site-ul dvs. WordPress folosind un client FTP. Odată conectat, accesați folderul rădăcină al site-ului dvs. web. Este folderul care are folderele wp-admin, wp-include, wp-content.

În coloana din stânga deschideți folderul WordPress de pe computer. Acum trebuie să selectați folderele wp-include și wp-admin, apoi faceți clic dreapta și selectați „Încărcare”.

Încărcați fișiere proaspete WordPress

Clientul dvs. FTP va transfera acele folderuri pe serverul dvs. Vă va întreba dacă doriți să suprascrieți fișierele. Selectați „Suprascriere” și apoi selectați „Utilizați întotdeauna această acțiune”.

Suprascrierea fișierelor

Clientul dvs. FTP va înlocui acum fișierele dvs. WordPress mai vechi cu copii mai noi. Dacă fișierele dvs. WordPress au fost corupte, atunci acest pas va repara eroarea serverului intern pentru dvs..

Întrebați furnizorul dvs. de găzduire

Dacă toate metodele nu reușesc să remedieze eroarea serverului intern pe site-ul dvs. web, este timpul să obțineți ajutor. Contactați echipa de asistență de găzduire web și vor putea verifica jurnalele serverului și localiza cauza principală a erorii.

Dacă doriți să continuați depanarea de unul singur, consultați ghidul nostru de soluționare a problemelor WordPress pentru începători.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să remediați eroarea serverului intern în WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți lista noastră completă cu cele mai frecvente erori WordPress și cum să le rezolvați.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me