Cum să ștergeți definitiv un site WordPress de pe Internet

Recent, unul dintre cititorii noștri a întrebat dacă este posibil să ștergeți definitiv un site WordPress de pe internet? Pur și simplu ștergerea instalării WordPress nu o elimină complet de pe internet. În acest articol, vă vom arăta cum să ștergeți definitiv un site WordPress de pe internet.


Ștergeți definitiv un site WordPress de pe Internet

Când și de ce ștergeți definitiv un site WordPress de pe Internet

Uneori este posibil să fie nevoie să eliminați complet un site WordPress de pe internet. Puteți șterge pur și simplu fișierele WordPress din serverul dvs., iar acestea vor deveni indisponibile.

Cu toate acestea, site-ul dvs. poate apărea în continuare în rezultatele căutării, instantanee în cache și în mașina Wayback.

Este destul de dificil să elimini toate urmele unui site web de pe internet. Există mii de site-uri web care agregă conținut de pe alte site-uri, publică capturi de ecran, oferă statistici și comparații.

Cu pașii evidențiați în acest articol, puteți îngreuna găsirea site-ului dvs. șters și conținutul acestuia.

Vă rugăm să rețineți că acest articol este despre ștergerea site-ului dvs. WordPress.org. Vedeți ghidul nostru cu privire la diferența dintre site-ul WordPress.org care se găzduiește în mod independent și blogul WordPress.com.

Dacă doriți să ștergeți un blog WordPress.com, consultați acest articol despre cum să ștergeți blogul dvs. WordPress.com.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la modul de ștergere corectă și permanentă a unui site WordPress de pe internet.

Ștergerea permanentă a unui site WordPress de pe Internet

Iată pașii pe care îi puteți face pentru a șterge corect un site WordPress și a face dificil de găsit.

Pasul 1: Faceți backup site-ului dvs. WordPress

Backup site-ul dvs. WordPress

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să creați o copie de rezervă completă a site-ului dvs. WordPress. Chiar dacă doriți să ștergeți site-ul complet, ar trebui să faceți în continuare o copie de rezervă.

Acest lucru va fi util în cazul în care vă răzgândiți în viitor sau doriți să accesați o bucată de conținut pe care ați șters-o deja.

Pasul 2: Ștergeți fișierele dvs. WordPress

Acum trebuie să ștergeți fișierele WordPress stocate pe serverul dvs. Ștergerea acestor fișiere va șterge software-ul WordPress, precum și temele, pluginurile, imaginile și alte fișiere media.

Puteți face acest lucru accesând tabloul de bord al contului dvs. de găzduire WordPress. La conectare, localizați pictograma Manager fișiere.

Pictograma Manager fișiere din cPanel

Managerul de fișiere oferă o interfață bazată pe web pentru a gestiona fișierele stocate pe serverul dvs. Trebuie să accesați directorul rădăcină și să ștergeți toate fișierele stocate acolo.

De asemenea, puteți șterge fișierele dvs. WordPress folosind un client FTP. Dacă nu aveți cunoștință de FTP, aruncați o privire la ghidul începătorului nostru cu privire la utilizarea FTP.

Pasul 3: Blocați motoarele de căutare folosind Robots.txt

Acum, când ați șters site-ul dvs., este timpul să blocați motoarele de căutare de la crawling site-ul dvs..

Vom folosi fișierul robots.txt pentru a spune motoarelor de căutare că nu dorim ca paginile noastre să fie accesate.

Amintiți-vă, că fișierul robots.txt este doar o directivă. Este respectat de majoritatea motoarelor de căutare, dar unii crawlere mai puțin cunoscute îl pot ignora complet. Nu vă faceți griji, vă vom arăta cum să faceți față și cu aceia.

Mai întâi va trebui să creați un fișier robot.txt nou folosind managerul de fișiere în cPanel sau FTP.

După crearea fișierului, trebuie să îl editați și să adăugați următoarele linii:

Agent utilizator: *
Interzice: /

Aceste două linii împiedică toți agenții de utilizator (crawlere precum Googlebot) să acceseze toate adresele URL sub numele dvs. de domeniu.

Pasul 4: Eliminarea conținutului din motoarele de căutare

Chiar dacă conținutul dvs. nu mai există, motoarele de căutare pot continua să fie afișate cândva.

Motoarele de căutare înțeleg că site-urile web pot scădea din cauza unor defecțiuni tehnice. Acesta este motivul pentru care continuă să arate conținutul pentru o vreme în speranța că site-ul dvs. web va reveni.

Va trebui să spuneți explicit motoarelor de căutare că conținutul dvs. nu mai este disponibil, iar acesta este eliminat permanent.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este folosind fișierul .htaccess. Va trebui să creați un fișier nou în directorul rădăcină al site-ului dvs. web și să îl numiți .htaccess.

În continuare, trebuie să editați fișierul .htaccess și să adăugați acest cod în interiorul său:

ReescrieEngine Activat
RewriteCond% {REQUEST_URI}! ^ / Robots.txt
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ www \ .exemplu \ .com $ [NC]
RewriteRule ^ (. *) $ – [L, G]

Nu uitați să înlocuiți example.com cu propriul nume de domeniu.

Acest cod va redirecționa toate cererile către site-ul dvs. web și va afișa eroarea 410. Cu toate acestea, acesta va permite crawlerilor să acceseze fișierul dvs. robots.txt.

410 eroare pe un site web

În pofida tuturor pașilor, acest proces mai poate dura cândva. Puteți grăbi mai departe, trimitând o cerere de eliminare a memoriei cache.

Înlăturarea instantaneelor ​​site-ului web de la Wayback Machine

Wayback Machine de la Archive.org este cea mai mare arhivă de site-uri web din lume. Acesta parcurge și stochează versiuni în cache a miliarde de pagini web.

Oricine poate vizita Wayback Machine și să caute instantanee în cache de pe orice site web.

Mașină Wayback

Cea mai bună modalitate de a elimina definitiv site-ul dvs. de pe Wayback Machine este contactând Archive.org și cereți-le să înlăture instantaneele conținutului dvs..

Înlăturarea site-ului dvs. din Wayback Machine prin e-mail Archive.org vă va asigura că instantaneele anterioare nu vor mai fi incluse niciodată.

Chiar și atunci când înregistrarea dvs. de domeniu a expirat și transferată unui nou proprietar, Archive.org nu va mai permite arhivarea domeniului respectiv.

Asta este totul, sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să ștergi definitiv un site WordPress de pe internet. În cazul în care doriți să porniți un alt site web, consultați ghidul nostru despre cum să porniți un blog WordPress pentru instrucțiuni detaliate.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map