Cum să ștergeți memoria cache DNS (Mac, Windows, Chrome)

Vi s-a cerut chiar să vă ștergeți memoria cache DNS? Acesta este un sfat de depanare care vă ajută să accesați cea mai recentă versiune a unui site web, în ​​special după modificările DNS.


Informațiile DNS indică browserul dvs. unde să găsiți un site web. Calculatorul dvs. păstrează aceste informații în memoria cache pentru a orienta rapid browserele în direcția corectă.

În acest articol, vă vom arăta cum să ștergeți memoria cache DNS pe Mac, Windows și Chrome. Acest lucru vă va permite să reîmprospătați ușor înregistrările DNS stocate pe dispozitivul dvs. și vă vor ajuta să rezolvați problemele site-ului web.

Ștergeți cu ușurință memoria cache DNS în macOS, Windows și Chrome

Iată o prezentare rapidă a ceea ce vom include în acest ghid:

  Ce este DNS Cache?

  Memoria cache DNS este ca o carte de adrese salvată pe computerul dvs. cu informațiile serverului de nume de domeniu (DNS) ale fiecărui site web pe care îl vizitați.

  DNS sau Domain Name Server este o tehnologie care informează computerul dvs. adresa IP asociată unui nume de domeniu. Pentru a afla mai multe, consultați ghidul nostru despre cum funcționează numele de domenii.

  Salvarea informațiilor DNS într-un cache DNS local vă ajută browserul să găsească rapid un site web.

  După ce introduceți o adresă web în browserul dvs., aceasta va căuta mai întâi informații DNS în memoria cache locală. Dacă găsește indicațiile, atunci utilizează memoria cache DNS pentru a vizita site-ul.

  Pe de altă parte, dacă informațiile nu se află în cache-ul DNS local, browserul îl va primi de la alte servere DNS de pe internet.

  Acest lucru vă asigură că de fiecare dată când vizitați orice site web, browserul dvs. face cea mai scurtă rută pentru a obține informațiile DNS de care are nevoie pentru a localiza site-ul pe internet.

  Cum funcționează numele de domeniu și DNS

  Cu toate acestea, acest lucru poate provoca probleme cândva. De exemplu, când mutați un site WordPress pe un nou nume de domeniu sau când mutați WordPress într-o nouă gazdă.

  Este posibil ca informațiile DNS să nu fie actualizate rapid pe computer și puteți ajunge să vizitați site-ul vechi sau să vedeți o eroare care nu a fost găsită. În cele din urmă, se va actualiza, dar de ce să așteptați când puteți șterge cache DNS imediat.

  Să aruncăm o privire cum să ștergeți memoria cache DNS pe diverse platforme.

  Cum să ștergeți memoria cache DNS în Windows

  Dacă utilizați un computer Windows, atunci iată cum ați șterge memoria cache DNS pe dispozitiv.

  În primul rând, trebuie să faceți clic pe butonul de pornire și să selectați instrumentul CMD (prompt de comandă).

  Deschiderea promptului de comandă în Windows

  Aceasta va lansa o fereastră de promptare a comenzii. În interiorul acesteia trebuie să introduceți următorul text:

  ipconfig / flushdns

  Ștergerea memoriei cache DNS în Windows

  Faceți clic pe butonul Enter pentru a executa comanda și Windows va clăti memoria cache DNS.

  Cu toate acestea, acum puteți relua vizitarea site-ului dvs. web pentru a obține informațiile DNS actualizate.

  Cum să ștergeți memoria cache DNS pe macOS

  Dacă vă aflați pe un computer Mac, urmați pașii de mai jos pentru a șterge memoria cache DNS.

  În primul rând, trebuie să lansați aplicația Terminal. Îl puteți găsi în Launchpad sub folderul „Altele”. Puteți, de asemenea, să îl lansați deschizând Finder și accesând Aplicații »Utilități pliant.

  Lansarea terminalului

  Aceasta va lansa fereastra terminalului unde trebuie să introduceți următoarea comandă.

  sudo killall -HUP mDNSResponder

  Ștergerea memoriei cache DNS folosind terminalul pe macOS

  Vi se va cere să introduceți parola contului dvs. macOS. Este aceeași parolă pe care o utilizați pentru a vă conecta la computer.

  După aceasta, computerul va clăti memoria cache DNS. Acum puteți vizita site-ul web pentru a obține cele mai recente informații DNS.

  Ștergeți memoria cache DNS în Chrome

  De asemenea, Google Chrome păstrează o memorie cache DNS proprie și este separată de cache-ul DNS stocat de sistemul dvs. de operare.

  Dacă utilizați Google Chrome ca browser principal, atunci va trebui să ștergeți și cache-ul DNS pentru Chrome.

  În primul rând, trebuie să introduceți următoarea adresă în bara de adrese a browserului și să apăsați Enter pe tastatură.

  chrome: // net-internals / # dns

  Ștergerea memoriei cache DNS Google Chrome

  Aceasta va încărca pagina cu setările interne nete ale Chrome. De aici trebuie să faceți clic pe butonul „Ștergeți memoria cache gazdă”, iar Chrome vă va șterge memoria cache DNS.

  Acum rețineți că cache-ul DNS este separat de memoria cache a browserului.

  Browserul dvs. salvează o mulțime de date ale site-ului într-o memorie cache temporară pentru a încărca rapid paginile în vizitele ulterioare.

  Dacă aveți probleme pentru a vizualiza o pagină actualizată, dar nu vă puteți vedea modificările, atunci doriți să ștergeți memoria cache a browserului.

  Avem un ghid pas cu pas despre cum să ștergeți memoria cache a browserului pe toate browserele principale pe care le puteți urmări.

  Cum să verificați actualizări DNS

  Când mutați site-ul dvs. WordPress către o gazdă sau transferați înregistrarea de domeniu către un nou registrator de domenii, va trebui să schimbați setările DNS și să le indicați către noua locație.

  Odată ce aplicați aceste modificări sub setările domeniului dvs., este nevoie de un timp pentru ca modificările să se propage pe internet. Acest lucru ar putea dura oriunde între câteva ore până la câteva zile.

  În acest timp, domeniul dvs. va indica cândva spre vechea locație și, uneori, va îndrepta spre noua locație. Aceasta depinde de locația dvs. geografică și de serverele DNS pe care browserul dvs. le solicită indicații.

  Puteți verifica modul în care aceste modificări DNS sunt propagate în întreaga lume folosind instrumente online precum DNS Checker.

  Pur și simplu introduceți numele dvs. de domeniu și va obține DNS din diferite locații geografice răspândite în întreaga lume.

  Verificați actualizările DNS

  Dacă toate locațiile indică aceeași adresă IP cu o bifă verde, atunci aceasta înseamnă că modificările DNS pe care le-ați făcut sunt actualizate acum pe internet.

  Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să ștergi cu ușurință memoria cache DNS pe diferite dispozitive. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cum să ștergeți memoria cache WordPress pentru începători.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me