Cum să utilizați serverul SMTP pentru a trimite e-mailuri WordPress

Aveți probleme să primiți sau să trimiteți e-mailuri de pe site-ul dvs. WordPress? O soluție pentru aceasta este să folosiți servicii de e-mail ale unor terți, cum ar fi Mailgun. Cu toate acestea, aceste servicii vă vor costa bani în plus. În acest articol, vă vom arăta cum să utilizați un server SMTP pentru a trimite e-mailuri WordPress.


Utilizarea serverului SMTP pentru a trimite e-mailuri WordPress

Problema cu e-mailurile WordPress

WordPress folosește funcția de mail în PHP pentru a trimite e-mailuri. Mulți furnizori de găzduire partajată nu au configurată corect această funcție sau au dezactivat-o în întregime pentru a evita abuzurile. În ambele cazuri, acest lucru face ca e-mailurile dvs. WordPress să nu fie livrate.

Soluția alternativă este să utilizați un serviciu de e-mail terț pentru a vă trimite e-mailurile. Puteți utiliza servicii precum Mailgun, aplicații Google pentru muncă sau Sendgrid.

Va trebui să plătiți pentru contul dvs., iar costul va varia în funcție de câți utilizatori / conturi adăugați sau numărul de e-mailuri pe care le trimiteți. Vedeți tutorialul nostru despre cum să remediați WordPress, fără a trimite o problemă de e-mail.

Ce se întâmplă dacă v-am spune că există o altă opțiune și, cel mai probabil, vă plătiți deja pentru asta?

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau aveți nevoie de mai multe instrucțiuni, continuați să citiți.

Utilizarea conturilor de e-mail de către gazda dvs.

Majoritatea furnizorilor de găzduire WordPress oferă servicii de e-mail pentru fiecare domeniu pe care îl găzduiești. Aceasta înseamnă că puteți crea conturi de e-mail cu propriul nume de domeniu, cum ar fi numele [email protected]

Mai întâi va trebui să creați un cont de e-mail. În numele acestui exemplu, vă vom arăta cum puteți crea un cont de e-mail în cPanel. Furnizorul dvs. de servicii de găzduire poate utiliza un alt sistem de administrare a contului, dar procesul de bază este același pe majoritatea serviciilor de găzduire.

Conectați-vă în contul de găzduire și faceți clic pe conturile de e-mail din secțiunea mail.

Conturi de e-mail

Acest lucru vă va arăta un formular simplu în care trebuie să completați informațiile necesare pentru a crea contul de e-mail.

Întrucât vom folosi acest cont pentru a trimite e-mailuri WordPress, vă recomandăm să creați un cont de e-mail, cum ar fi [email protected] Asigurați-vă că înlocuiți example.com cu propriul nume de domeniu.

Crearea contului de e-mail în cPanel

După crearea contului dvs. de e-mail, sunteți gata să îl utilizați în WordPress. Dar înainte de a face acest lucru, veți avea nevoie de următoarele informații de la furnizorul de servicii de hosting.

  1. SMTP Gazdă pentru adresa dvs. de e-mail.
  2. Port SMTP pentru conectare sigură.

Puteți consulta secțiunea de asistență de pe site-ul web al gazdei pentru aceste informații. Cel mai probabil va exista un articol care să furnizeze aceste informații. Dacă nu îl găsiți, atunci trebuie să contactați asistența de găzduire pentru a solicita aceste informații.

Folosind adresa dvs. de e-mail de marcă în WordPress

Acum va trebui să instalați și să activați pluginul WTP Mail WTP. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

La activare, trebuie să vizitați Setări »Email pentru a configura setările pluginului.

Setări WP-Mail-SMTP

Mai întâi trebuie să introduceți adresa de e-mail pe care tocmai ați creat-o. După aceea, puteți adăuga un nume, acesta va fi folosit ca nume expeditor.

Dacă nu adăugați un nume, atunci plugin-ul va utiliza WordPress implicit.

În continuare, trebuie să alegeți mailerul. Continuați și faceți clic pe opțiunea „Alte SMTP” pentru a o selecta.

Alegeți Mailer

După aceea, trebuie să bifați caseta de lângă opțiunea „Întoarcere cale”. Această opțiune stabilește calea de întoarcere pentru a se potrivi cu adresa de e-mail a expeditorului. Dacă îl lăsați necontrolat, mesajele rebute și chitanțele care nu sunt livrate vor fi pierdute.

În continuare, trebuie să configurați opțiunile SMTP.

Setări SMTP

Mai întâi trebuie să introduceți gazda și portul SMTP. Puteți obține aceste informații de la furnizorul dvs. de găzduire. În mod obișnuit, gazda SMTP este mail.yourdomain.com (înlocuiți-vă dominația.com cu propriul nume de domeniu). Pentru portul SMTP 465 este frecvent utilizat.

În continuare, trebuie să alegeți criptarea. Majoritatea companiilor de găzduire WordPress acceptă SSL și TLS. Vă recomandăm să utilizați opțiunea TLS atunci când este disponibil.

După aceea, activați autentificarea comutați și furnizați numele de utilizator și parola SMTP. În mod normal, adresa dvs. de e-mail este și numele dvs. de utilizator SMTP.

Parola dvs. este stocată ca text simplu, care nu este sigur. Nu vă faceți griji, vă vom arăta cum puteți fi mai siguri mai târziu în acest articol.

Nu uitați să faceți clic pe butonul de salvare a setărilor pentru a vă stoca modificările.

Testarea setărilor dvs. SMTP

Acum că ați configurat WP Mail SMTP pentru a trimite e-mailuri, testăm dacă totul funcționează bine. În pagina cu setările pluginului, faceți clic pe fila „Testare prin e-mail”.

Trimiteți un e-mail de testare

Trebuie să furnizați o adresă de e-mail unde doriți să primiți e-mailuri de testare. Aceasta poate fi orice adresă de e-mail validă pe care o puteți accesa. După aceasta, faceți clic pe butonul Trimiteți un e-mail pentru a continua.

WP Mail SMTP va trimite acum un mesaj de e-mail folosind setările SMTP introduse mai devreme. Veți vedea un mesaj de succes când e-mailul este trimis cu succes.

Securizarea parolei dvs. de e-mail

Este posibil să fie nevoie să introduceți parola contului dvs. de e-mail în setările WP MAIL SMTP. Această parolă este în mod normal stocată ca text simplu, care nu este sigur.

Cu toate acestea, pluginul vă oferă și o opțiune pentru a-l face mai sigur. Pentru a face acest lucru, va trebui să adăugați ceva cod la fișierul dvs. wp-config.php. Dacă nu ați făcut acest lucru înainte, consultați ghidul nostru despre cum puteți edita fișierul wp-config.php în WordPress.

În primul rând, va trebui să vă conectați la site-ul dvs. web folosind un client FTP sau aplicația File Manager din cPanel. Odată conectat, veți găsi fișierul dvs. wp-config.php în folderul rădăcină al site-ului dvs. web.

Puteți edita acest fișier folosind orice editor de text simplu, cum ar fi Notepad sau TextEdit.

Găsiți linia care spune „Asta-i tot, opriți editarea! Happy blogging ”și adăugați următorul cod chiar înainte.

define (‘WPMS_ON’, adevarat);
define (‘WPMS_SMTP_PASS’, ‘cuvântul tău_pass’);

Nu uitați să înlocuiți „parola_password” dvs. cu parola dvs. reală SMTP. După aceea, salvați și încărcați fișierul wp-config.php înapoi pe server.

Acum puteți vizita zona dvs. de administrare WordPress și accesați Setări »WP Mail SMTP pagină. Derulați în jos la secțiunea Opțiuni SMTP și veți vedea că câmpul de parolă este acum dezactivat.

Parola SMTP dezactivată

Depanarea problemelor de e-mail WordPress

Cel mai frecvent motiv de erori la trimiterea de e-mailuri folosind SMTP este gazda sau portul incorect SMTP. Asigurați-vă că introduceți setările corecte de gazdă și port furnizate de furnizorul dvs. de găzduire.

Asigurați-vă că selectați metoda corectă de criptare. De obicei SSL funcționează în majoritatea mediilor, dar vă recomandăm să consultați cu gazda dvs. web dacă e-mailurile dvs. nu sunt livrate.

Pro și contra folosind serverele de poștă ale gazdelor dvs. Web pentru e-mailurile WordPress

Primul și cel mai evident avantaj este că puteți utiliza propria adresă de e-mail de marcă pentru e-mailurile care ies în WordPress.

Un alt avantaj este că ați plătit deja pentru acest serviciu când v-ați înscris pentru contul dvs. de găzduire. Nu va trebui să plătiți bani în plus pentru trimiterea și primirea de e-mailuri.

Cu toate acestea, unii furnizori de găzduire WordPress aplică limitări ale e-mailurilor care ies. Acesta este motivul pentru care nu recomandăm să folosiți WordPress pentru a trimite e-mailuri la newsletter.

O altă problemă comună a furnizorilor de găzduire partajată este că serverele lor de poștă pot fi destul de puțin fiabile uneori. Dacă observați întârzieri în livrarea prin e-mail, atunci ar trebui să luați în considerare utilizarea serviciilor de e-mail ale unor terțe părți precum Google Apps for Work, Mailgun sau SendGrid.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să folosești serverul SMTP pentru a trimite emailuri WordPress. De asemenea, este posibil să doriți să vedeți lista noastră cu plugin-urile trebuie să aibă WordPress pentru companii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me