Cum să vă deplasați corespunzător de la Squarespace la WordPress

Doriți să vă mutați site-ul Squarespace pe WordPress? Mulți utilizatori își încep site-urile web folosind diferite platforme. Mai devreme sau mai târziu, descoperă limitările platformei și vor să treacă la o opțiune mai bună și mai flexibilă, cum ar fi WordPress. În acest articol, vă vom arăta cum să vă deplasați corect de la Squarespace la WordPress.


Trecerea corectă de la Squarespace la WordPress

De ce ar trebui să vă mutați de la Squarespace la WordPress

Squarespace oferă o platformă ușor de utilizat pentru a crea și construi site-uri web. Cu toate acestea, mulți utilizatori își dau seama curând că este limitat în ceea ce privește ceea ce poți face pe propriul site web.

WordPress este mult mai flexibil și vă permite să faceți orice fel de site-uri dorite. Pentru o comparație cot la cot, aruncă o privire la articolul nostru despre Squarespace vs WordPress cu argumente pro și contra ambelor platforme.

Rețineți, de asemenea, că atunci când spunem WordPress, ne referim la site-ul WordPress.org găzduit de sine stătător și nu la serviciul de găzduire a blogurilor WordPress.com. Consultați ghidul nostru cu privire la diferența dintre WordPress.org și WordPress.com pentru mai multe informații.

Pasul 0. Noțiuni introductive

Pentru a începe cu WordPress, va trebui să vă înscrieți pentru un cont de găzduire web și să înregistrați un nume de domeniu.

Vă recomandăm să folosiți Bluehost. Sunt una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume și recomandă oficial furnizorul de hosting WordPress.

Au acceptat să le ofere utilizatorilor WPBeginner un nume de domeniu gratuit și reducere la găzduire. Practic, puteți începe cu 2,75 USD / lună.

Dacă site-ul dvs. Squarespace are propriul său nume de domeniu, atunci poate doriți să transferați și acel domeniu către noua dvs. gazdă web.

În timpul și după transferul de domeniu, veți putea accesa site-ul dvs. Squarespace deoarece va începe să utilizeze subdomeniul Squarespace încorporat.

Pasul 1. Instalarea WordPress

După înregistrarea cu o gazdă web, următorul pas este instalarea WordPress. Ca cel mai popular constructor de site-uri din lume, WordPress este cunoscut pentru celebra sa instalare de 5 minute.

Dacă sunteți pe Bluehost, atunci ei vor instala automat WordPress pentru dvs..

Cele mai multe alte companii de hosting de top WordPress vă permit, de asemenea, să instalați WordPress cu un singur clic din tabloul de bord de găzduire. De asemenea, puteți urma instrucțiunile din ghidul nostru de instalare WordPress pas cu pas pentru începători.

După ce veți avea instalat WordPress, veți putea să vă conectați la tabloul de bord al administratorului dvs. WordPress.

Tabloul de bord WordPress

Pasul 2. Exportul conținutului spațiului

După instalarea WordPress pe noua dvs. gazdă web, următorul pas este exportarea conținutului dvs. din Squarespace.

Squarespace oferă o funcționalitate limitată la export. În funcție de ce conținut aveți pe site-ul dvs., o parte din acesta vor fi exportate. Restul conținutului va rămâne pe domeniul încorporat al Squarespace și va trebui să copiați manual lipiți-l.

Iată conținutul care poate fi exportat automat.

 • Toate paginile dvs. de bază vor fi exportate ca pagini WordPress.
 • O pagină de blog va fi exportată și va apărea în paginile WordPress ca Blog
 • Toate postările dvs. de blog sub acea pagină de blog vor fi exportate ca postări WordPress
 • Paginile dvs. de galerie vor fi exportate
 • Blocurile de text, imagine și încorporare vor fi exportate

Următorul conținut nu va fi exportat.

 • Pagini de produs, pagini de album și pagini de evenimente nu vor fi exportate
 • Blocurile audio, video și produse nu vor fi exportate
 • Modificări de stil și CSS personalizate
 • Folderele și paginile de index vor fi lăsate în afara
 • Dacă aveți mai multe pagini de blog, atunci doar una dintre ele va fi exportată

Notă: În timpul procesului de import, imaginile dvs. Squarespace nu vor fi importate. Vă vom arăta cum să le importați mai târziu.

Acum că știți cât de restricționată este SquareSpace, să mergem mai departe și să exportăm conținutul, astfel încât să puteți avea un început nou cu WordPress și să vă creșteți site-ul web în mod corect..

Conectați-vă la contul dvs. Squarespace și accesați Setări »Advanced» Import / Export meniul.

Meniul Export în Squarespace

Acest lucru vă va aduce la setările de import / export. Apoi, faceți clic pe butonul export pentru a continua.

Export Squarespace

Squarespace vă va arăta acum o fereastră cu un logo WordPress pe ea. Squarespace doar exportă conținut într-un format potrivit pentru WordPress. Dacă aveți produse pe site-ul dvs., puteți descărca datele produselor sub forma unui fișier CSV separat.

Apoi, faceți clic pe logo-ul WordPress pentru a continua.

Exportul de spații în format WordPress

Veți vedea progresul procesului de export din stânga sub butoanele de import-export. După terminarea exportului, veți vedea un buton pentru a descărca fișierul dvs. de export.

Descărcați fișierul de export

Continuați și descărcați fișierul de export pe computer. Veți avea nevoie de el în pasul următor atunci când importați conținutul în noul dvs. site WordPress.

Pasul 3. Importarea conținutului din Squarespace în WordPress

Următorul pas este să importați conținutul pe care l-ați descărcat de la Squarespace pe site-ul dvs. WordPress.

Conectați-vă la zona dvs. de administrator WordPress și accesați Instrumente »Import pagină. Veți vedea o listă de platforme din care să alegeți.

Spațiul nu va fi listat acolo, deoarece exportă conținut într-un format de fișier XML compatibil cu WordPress. Toate acestea înseamnă că trebuie să faceți clic pe butonul „Instalați acum” sub WordPress pentru a continua.

Instalați importatorul WordPress

WordPress va prelua și instala acum importatorul pentru dvs. După ce ați terminat, trebuie să faceți clic pe linkul „Execută importatorul” pentru a continua.

Lansați importatorul

Pe ecranul următor, faceți clic pe butonul alegeți fișierul pentru a încărca mai devreme fișierul exportat pe care l-ați descărcat de la Squarespace.

Încărcați fișierul de export

WordPress va încărca acum și va examina fișierul dvs. de export Squarespace. Dacă totul este în regulă, atunci vă va afișa pagina cu setările de import.

În această pagină, va trebui să alegeți un nume de autor pentru conținutul importat. De asemenea, WordPress poate importa utilizatorul Squarespace și le poate adăuga ca abonat pe site-ul dvs. WordPress. Puteți alege, de asemenea, un utilizator de administrator existent ca autor sau chiar să creați un utilizator nou.

Există o opțiune de a importa imagini de atașament, dar nu va funcționa. Nu vă faceți griji, vă vom arăta cum să remediați asta mai târziu.

Setări import

Continuați și faceți clic pe butonul de trimitere, astfel încât WordPress să poată începe importul de conținut din fișierul dvs. de export Squarespace.

Când ați terminat, veți vedea mesajul de succes. Acum puteți vizita paginile și postările din WordPress pentru a examina conținutul importat.

Pasul 4. Importarea imaginilor din Squarespace

Din păcate, importatorul WordPress nu poate importa imagini de pe site-ul dvs. Squarespace. Va trebui să importați manual acele imagini, dar există un mod automat de a face acest lucru.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați pluginul de încărcare automată a imaginilor. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

După activare, trebuie să editați toate postările și paginile care conțin imagini. Acest plugin va declanșa procesul de importare a imaginii atunci când salvați un tip de postare.

Din fericire, WordPress vă permite să actualizați conținutul în mod masiv, așa că îl puteți face doar cu câteva clicuri, în loc să îl faceți manual unul câte unul. Pur și simplu accesați pagina Postări »Toate mesajele, apoi faceți clic pe butonul Opțiuni de ecran din partea de sus.

Afișează mai multe postări

Trebuie să creșteți numărul la 999 în câmpul „Număr de articole pe câmp de pagină” și să faceți clic pe butonul Aplicați.

WordPress va reîncărca pagina, iar de data aceasta va afișa 999 de postări simultan. În continuare, trebuie să selectați toate postările dvs., apoi să selectați Editați în meniul acțiuni în bloc.

Selectați toate postările

După aceea, trebuie să faceți clic pe butonul Aplicați. WordPress vă va arăta o casetă de editare rapidă cu toate postările selectate. Trebuie doar să faceți clic pe butonul Actualizare, iar WordPress vă va actualiza toate postările.

Amintiți-vă că nu schimbați nimic în casetă. Doar faceți clic pe butonul Actualizare.

Făcând acest lucru, se va declanșa pluginul pentru a importa imagini externe de pe site-ul dvs. Squarespace și le va stoca în biblioteca media WordPress.

Pasul 5: Fixarea legăturilor permanente

Trebuie să ne asigurăm că nu pierdeți traficul prin legăturile de pe site-ul vechi al Squarespace. WordPress folosește structura URL prietenosă SEO, care vă permite să personalizați structura de legături în mai multe moduri diferite.

Scopul aici este de a face structura noastră de legături similară cu site-ul dvs. Squarespace. Squarespace folosește anul / luna / ziua / numele poștal ca format de legătură pentru postările de pe blog. De asemenea, folosește un prefix precum blog sau blog-1 în adresele URL ale postării.

O adresă URL tipică a postării de blog care utilizează numele de domeniu Squarespace încorporat implicit poate arăta astfel:

https://example-website.squarespace.com/blog-1/2016/3/6/post-title

Dacă utilizați propriul nume de domeniu cu Squarespace, atunci o adresă URL de postare blog tipică poate arăta astfel:

https://www.yourdomain.com/blog-1/2016/3/6/post-title

În zona de administrare WordPress, trebuie să vizitați Setări »Permalink pagină. Acolo veți vedea o listă de opțiuni de structură URL. Cel mai apropiat meci cu vechea adresă URL a spațiului este „Ziua și numele”.

Pagina permanentă

Faceți clic pe opțiunea Day and Name și apoi treceți la structura personalizată. Veți vedea că secțiunea de structură personalizată va fi completată automat cu etichete pentru anul, numărul lunii, ziua și numele postării.

Trebuie doar să adăugați prefixul blog-1 înainte de orice altceva. Asa:

/ Blog-1 /% an% /% monthnum% /% zi% /% postname% /

Faceți clic pe butonul Salvați modificările pentru a vă stoca setările. Acest pas asigură că utilizatorii care vizitează site-ul dvs. din motoarele de căutare și alte surse sunt redirecționate către postări și pagini corecte de pe noul site WordPress.

Există încă o șansă ca unele dintre linkurile dvs. să rezulte în 404 erori în WordPress. Iată cum să urmăriți 404 de pagini și să le redirecționați în WordPress.

Pasul 6: Importarea unui alt conținut din Squarespace în WordPress

Squarespace vă permite doar să exportați conținut limitat. Dacă utilizați funcțiile, evenimentele de comerț electronic sau găzduirea fișierelor video audio, atunci va trebui să le importați manual pe site-ul dvs. WordPress.

În funcție de cât de mult conținut aveți acolo, acest proces poate dura ceva timp.

Pentru produse veți avea nevoie de un plugin de comerț electronic, cum ar fi WooCommerce.

Pentru fișierele dvs. video, vă recomandăm să le găzduiți pe servicii terțe de găzduire video precum YouTube și Vimeo. Consultați ghidul nostru despre motivul pentru care nu ar trebui să încărcați videoclipuri pe site-ul dvs. WordPress.

Pentru alt conținut, consultați aceste ghiduri:

 • Cum să adăugați un formular de contact în WordPress
 • Cum se instalează Google Analytics în WordPress
 • Cum să adăugați un portofoliu pe site-ul dvs. WordPress
 • Cum să porniți un podcast cu WordPress
 • Cum să vinzi cursuri online cu WordPress

Pasul 7: cunoașterea WordPress

WordPress este o platformă puternică cu o flexibilitate incredibilă. Există mii de teme WordPress gratuite și premium concepute profesional pe care le puteți folosi pe site-ul dvs. Consultați ghidul nostru despre cum să selectați tema WordPress perfectă pentru site-ul dvs..

Adevărata putere a WordPress provine din miile sale de plugin-uri. Aceste plugin-uri adaugă mai multe funcții pe site-ul dvs. WordPress. Consultați selecția noastră expertă a pluginurilor esențiale WordPress pe care ar trebui să le instalați.

WordPress este mai simplu și mai ușor de utilizat. Cu toate acestea, din când în când este posibil să întâlniți lucruri noi de învățat. Aici vă poate ajuta WPBeginner.

WPBeginner este cel mai mare site de resurse WordPress pentru începători. Avem o mulțime de conținut util, creat special pentru începători, proprietari de afaceri și bloggeri.

Următoarele sunt câteva dintre resursele utile pe care le veți găsi pe WPBeginner (toate sunt complet gratuite).

 • Blog WPBeginner – locul central pentru toate ghidurile și tutorialele noastre WordPress.
 • Dictionar WPBeginner – Glosarul nostru WordPress este cel mai bun loc pentru a vă familiariza cu lingo-ul WordPress
 • Videoclipuri WPBeginner – Noii utilizatori WordPress pot începe cu aceste 23 de videoclipuri pentru a stăpâni WordPress.
 • – Aveți nevoie de mai multe instrucțiuni video? Abonați-vă la canalul nostru YouTube cu peste 110.000 de abonați și 10 milioane + de vizualizări.
 • – Verificați pluginuri, instrumente și servicii pe care le folosim pe WPBeginner.
 • – Reduceri exclusive la produsele și serviciile WordPress pentru utilizatorii WPBeginner.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să treci de la Squarespace la WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți lista noastră de 40 de instrumente utile pentru a gestiona și crește site-ul dvs. WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map