Cum se creează o pagină de arhivă personalizată în WordPress

Pagina cu arhive personalizate este o modalitate excelentă de a reuni tot conținutul vechi într-o singură pagină. Vă permite să aveți o pagină dedicată unde puteți lista arhivele dvs. lunare, arhivele de categorii, arhivele de etichete, arhivele de autor și orice altceva doriți să adăugați. Avem o pagină de arhivă personalizată pentru WPBeginner. Recent, unul dintre utilizatorii noștri a sugerat să scriem un tutorial despre asta. În acest articol, vă vom arăta cum puteți crea o pagină de arhive personalizate în WordPress.


Problema

În mod implicit, aveți capacitatea de a afișa arhivele anuale folosind widget-uri din bara laterală. Acest lucru poate ieși din mâini odată ce faceți bloguri de mai bine de un an. Imaginează-ți site-uri precum WPBeginner care sunt active de aproape 4 ani. Avem 48 de legături lunare de arhivă în bara laterală. De asemenea, aveți capacitatea de a adăuga arhive de categorii, listare de autori etc. în bara laterală. Dar de ce înghesuiți bara laterală cu atât de multe linkuri când puteți crea o singură pagină pentru a le enumera pe toate. Acest lucru este atunci când o pagină de arhive personalizate intră în joc. Nu numai că vă permite să evitați dezordinea, ci oferă utilizatorilor dvs. un mod eficient de a naviga prin conținutul dvs. mai vechi.

Din păcate, majoritatea temelor WordPress nu vin cu un șablon de pagină cu arhive personalizate. Să ne uităm la ce aveți nevoie pentru a crea un șablon de pagini de arhive personalizate în WordPress.

Notă: Vă rugăm să nu confundați arhivele personalizate cu șablonul archive.php care vine cu majoritatea temelor WordPress. Șablonul archive.php este utilizat pentru a afișa lunar, categorie, etichetă, autor și alte pagini de arhivă. Pagina noastră de arhive personalizate ar fi o singură pagină care va reuni toate celelalte arhive.

Crearea unui șablon de pagini cu arhive personalizate

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să creați un șablon de pagină pentru pagina de arhive personalizate. Pur și simplu deschideți un fișier nou în editorul de text (adică Bloc de notă) și denumiți-l Pagina-archive.php. În continuare, adăugați următoarele linii de cod în partea de sus:

<?php
/ *
Nume șablon: Arhive
* /
?>

Încărcați pagina-archive.php în folderul dvs. cu teme WordPress și ați creat un șablon de pagină Arhive. Acum trebuie să ne asigurăm că acest șablon de pagină se potrivește cu designul site-ului dvs. Copiați conținutul fișierului dvs. page.php situat în folderul temei și lipiți-l în page-archive.php.

Mai jos este un exemplu despre cum ar arăta fișierul dvs. page-archive.php:

<?php
/ *
Nume șablon: Arhive
* /
get_header (); ?>

<?php while (are_posts ()): the_post (); ?>

<?php the_title (); ?>

<?php the_content (); ?>

/ * Funcțiile personalizate ale arhivelor Mergeți sub această linie * /

/ * Funcții de arhivă personalizate Treceți deasupra acestei linii * /

<?php în sfârșit; // sfârșitul buclei. ?>


<?php get_sidebar (); ?>
<?php get_footer (); ?>

Crearea unei pagini de arhive personalizate în WordPress

Acum că aveți gata șablonul de pagină de bază, trebuie să creați o nouă pagină de arhive personalizate în WordPress. Accesați panoul dvs. de administrator WordPress și adăugați o nouă pagină (Pagini »Nou). Puteți apela această pagină Arhive, bibliotecă sau orice altceva vă place. Acum uitați-vă la casetele meta de sub butonul de publicare din partea dreaptă a ecranului. Ar trebui să vedeți o meta casetă numită Atribute de pagină. Faceți clic pe meniul derulant de sub șablon și alegeți Arhivare ca șablon de pagină. Salvați și publicați pagina.

Selectați șablonul de pagini de arhive în WordPress

Acum ați creat o pagină care folosește șablonul paginii de arhive, cu toate acestea nu va afișa conținut. Să mergem mai departe și să adăugăm elemente de pagină de arhivă personalizate, cum ar fi arhive anuale, categorii etc..

Adăugarea arhivelor lunare cu arhivele compacte

Dacă te uiți la pagina noastră de arhive personalizate, vei observa că nu folosim listele de arhive lunare implicite care vin cu WordPress. În schimb, folosim un plugin numit Arhive compacte. Rețineți că am adoptat acest plugin și îl menținem acum.

Instalați și activați acest plugin pluginul Compact Archives. După activarea pluginului, adăugați următorul cod în șablonul dvs. de pagini de arhive personalizate (page-archive.php):

După dată

  <?php compact_archive ($ style = ‘bloc’); ?>

Va afișa arhivele lunare astfel:

Afișarea arhivelor lunare un an pe rând folosind Compact Archives

Adăugarea unei liste cu toate categoriile

Categoriile rezumă principalele subiecte ale site-ului dvs. web și sunt cel mai bun mod de a sorta conținutul dvs. Vedeți de ce folosim Categoriile vs Etichetele. Deoarece folosim categoriile ca principal mod de organizare a conținutului nostru, considerăm că este absolut crucial să listăm arhivele noastre de categorii. Pentru a economisi spațiu, vom afișa o listă inline.

Mai întâi adăugați acest cod în fișierul dvs. de fișiere cu șabloane de pagini:

Categorii:

  <?php wp_list_categories (‘title_li =’); ?>

Acum trebuie să stilăm această listă, să o facem să apară pe linie și să le îmbunătățim aspectul. Adăugați acest lucru în fișierul style.css al temei dvs.:

ul.bycategories {
marja: 0;
căptușire: 0;
}
ul.bycategories li {
stil de listă: nici unul;
listă-tip-stil: nici unul;
marja: 0;
căptușire: 0;
}
ul.bycategories li a {
stil de listă: nici unul;
listă-tip-stil: nici unul;
marja: 0 20px 15px 0;
plutește la stânga;
fundal: #eee;
culoare: # 464646;
căptușire: 5px 10px;
rază de graniță: 5px;
-raza moz-border: 5px;
-webkit-border-raza: 5px;
}
ul.bycategories li a: hover {
text-decor: nici unul;
fundal: # ff6200;
culoare: #fff;
}
.clear {clear: both;}

Categoriile dvs. vor arăta astfel:

Afișarea în categorii de linii pe pagina arhivelor în WordPress

Explora? Redirecționați utilizatorii către un mesaj aleatoriu

În pagina noastră de arhive, avem un buton Explore WPBeginner. Acest buton redirecționează utilizatorii către o postare aleatorie. Scopul este de a permite utilizatorilor să se poticnească la întâmplare prin articole. Aflați cum să redirecționați utilizatorii către o postare aleatorie în WordPress.

Cu toate că acestea sunt toate informațiile pe care le avem pe pagina noastră de arhive personalizate, cu siguranță puteți adăuga mai multe. Să ne uităm la unele dintre celelalte lucruri pe care le puteți adăuga.

Adăugarea unui Cloud de etichete

Dacă doriți să afișați un nor de etichete cu cele mai populare etichete utilizate pe site, atunci adăugați pur și simplu următorul cod în fișierul custom-archive.php:

Etichete Cloud:

<?php wp_tag_cloud (); ?>

Funcția wp_tag_cloud () vine cu o mulțime de parametri pentru a ajusta numărul de etichete, dimensiunile tagurilor maxime și minime, etc..

Adăugarea unei liste de pagini

Dacă doriți să afișați o listă cu toate paginile pe site-ul dvs., adăugați pur și simplu următorul cod:

<?php wp_list_pages (‘title_li =’); ?>

Adăugarea unei liste de autori

Pentru a afișa lista de autori pe site, trebuie doar să adăugați următorul cod:

<?php wp_list_authors (‘exclude_admin = 0&optioncount = 1 ‘); ?>

Adăugarea postărilor recente

Dacă doriți să afișați o listă cu cele mai recente postări, atunci adăugați acest cod:

<?php wp_get_archives (‘type = postbypost&Limita = 10’ ); ?>

O pagină arhivă completă permite utilizatorilor dvs. să navigheze eficient prin conținutul vechi. Sperăm că acest articol v-a ajutat să creați o pagină de arhive personalizate în WordPress. Dacă aveți întrebări sau sugestii, vă rugăm să ne informați lăsând un comentariu mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map