Cum se dezinstalează și se reinstalează WordPress

Recent, unul dintre utilizatorii noștri ne-a întrebat cum pot să dezinstaleze și să reanunțeze WordPress? Reinstalarea WordPress poate rezolva probleme atunci când toate celelalte sfaturi de depanare nu reușesc. În acest articol, vă vom arăta cum să dezinstalați și să reinstalați în siguranță WordPress fără să vă pierdeți datele sau SEO.


Cum să dezinstalați și să reinstalați WordPress

Când trebuie să reinstalați WordPress?

Reinstalarea WordPress nu ar trebui să fie niciodată prima opțiune. Cele mai frecvente erori WordPress sunt ușor de remediate, iar acest lucru vă va salva de dificultatea reinstalării WordPress.

Dacă nu puteți afla cauza unei probleme, atunci urmați instrucțiunile din ghidul nostru de depanare WordPress. Te va ajuta să identifici problema și să găsești o soluție.

În cazul unui site WordPress hacked, puteți încerca sfaturile din ghidul nostru despre cum puteți curăța un site WordPress hacked.

Dacă toate celelalte nu reușesc, atunci dezinstalarea și reinstalarea unei copii noi a WordPress poate fi utilizată ca ultimă soluție.

Pasul 0. Creați o copie de rezervă de urgență

Înainte de a face ceva, ar trebui să creați mai întâi o copie de rezervă completă a site-ului dvs. WordPress existent. Puteți utiliza un plugin de rezervă WordPress pentru a face acest lucru. Asigurați-vă că vă stocați fișierele de rezervă pe computer sau pe un serviciu de stocare în cloud precum Google Drive sau Dropbox.

Nu vom folosi această copie de rezervă pentru a reinstala WordPress, dar este bine să avem în cazul în care ceva nu merge bine.

Pasul 1. Exportați conținutul dvs. WordPress

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să exportați conținutul dvs. WordPress creând un fișier de export WordPress. Acest fișier va conține toate postările, paginile, categoriile, etichetele și comentariile.

Restaurarea unui site WordPress folosind acest fișier de export vă permite să lăsați datele create de pluginurile WordPress.

Iată cum ați crea un fișier de export WordPress.

Mai întâi, conectați-vă la zona dvs. de administrator WordPress și apoi mergeți la Instrumente »Export pagină. Selectați tot conținutul, apoi faceți clic pe butonul „Descărcați exportul fișierului”.

Descărcați fișierul de export WordPress

Dacă aveți o mulțime de utilizatori înregistrați pe site-ul dvs. web, atunci este posibil să doriți și să îi exportați. Vedeți ghidul nostru despre cum să importați / exportați cu ușurință utilizatori în WordPress.

Pasul 2. Descărcați folderul cu conținut wp

Toate temele, pluginurile, imaginile și încărcările dvs. WordPress sunt stocate în folderul / wp-content / de pe site-ul dvs. web.

Descărcăm acest conținut pe computer, pentru a putea utiliza mai târziu pentru a reinstala WordPress.

Conectați-vă la site-ul dvs. WordPress folosind un client FTP sau File Manager din cPanel. Odată conectat, selectați folderul wp-content și descărcați-l pe computer.

Descărcați folderul cu conținut wp

După descărcarea folderului wp-content, sunteți gata să dezinstalați WordPress.

Pasul 3. Dezinstalați corect WordPress

Pentru a dezinstala WordPress, trebuie să vă conectați la site-ul dvs. WordPress folosind un client FTP sau File Manager din cPanel. Apoi, trebuie să ștergeți toate fișierele WordPress.

Nu trebuie să ștergeți baza de date WordPress. Majoritatea companiilor de găzduire WordPress vă permit să creați cât mai multe baze de date și nume de utilizator de care aveți nevoie.

În loc să ștergeți baza de date existentă, puteți crea una nouă cu un nou nume de utilizator și o parolă nouă.

Pentru a crea o bază de date nouă, trebuie să vă conectați la contul cPanel și să faceți clic pe pictograma Baze de date MySQL.

Baze de date MySQL

Acest lucru vă va aduce la adăugarea unei noi baze de date.

În primul rând, trebuie să introduceți un nume pentru noua dvs. bază de date și să faceți clic pe butonul Create database.

Creați o nouă bază de date

După aceea, derulați în jos pentru a adăuga secțiunea „Utilizatori MySQL” și adăugați un utilizator nou. Va trebui să introduceți un nume de utilizator și o parolă, apoi faceți clic pe butonul „Creare utilizator”.

Adăugați un utilizator MySQL nou

Acum trebuie să adăugați utilizatorul la baza de date creată anterior. Derulați în jos la secțiunea „Adăugare utilizator la baza de date” și apoi selectați numele de utilizator și baza de date pe care le-ați creat anterior.

Adăugați utilizatorul la baza de date

Faceți clic pe butonul „Adaugă” pentru a continua.

Noua dvs. bază de date este gata de a fi utilizată atunci când reinstalați WordPress.

Acum că ați dezinstalat cu succes WordPress, să vedem cum să-l reinstalați și să restaurați site-ul.

Pasul 4. Fresh Install WordPress

Trebuie să descărcați o copie nouă a WordPress de pe site-ul WordPress.org.

Descarcă WordPress

După descărcarea WordPress, trebuie să dezarhivați fișierul de descărcare.

Veți găsi un folder WordPress în interiorul său. Deschideți folderul WordPress și veți vedea toate fișierele WordPress.

Acum, trebuie să încărcați aceste fișiere pe site-ul dvs. web folosind un client FTP.

Încărcați fișiere WordPress

După încărcarea fișierelor WordPress, mergeți mai departe și vizitați site-ul dvs. web. WordPress vă va cere acum să introduceți informațiile din baza de date.

Adăugați informații despre baza de date

Trebuie să introduceți numele bazei de date, numele de utilizator și parola pe care le-ați creat anterior. Informațiile dvs. despre gazdă vor fi cel mai probabil localhost.

După ce completați informațiile, faceți clic pe butonul de trimitere pentru a continua.

WordPress va încerca acum să vă conectați la baza de date. La conectarea reușită, vă va afișa un mesaj de succes. Acum puteți da clic pe butonul „Execută instalarea” pentru a continua.

Rulați instalarea WordPress

În pasul următor, WordPress vă va solicita să furnizați informațiile site-ului dvs., cum ar fi titlul site-ului, descrierea, adresa de e-mail și parola de administrare.

Informații despre site

După completarea informațiilor, faceți clic pe butonul „Instalare WordPress” pentru a continua.

WordPress va termina acum instalarea. Continuați și conectați-vă la zona de administrare WordPress folosind numele de utilizator și parola introduse mai devreme.

După ce v-ați conectat la WordPress, trebuie să ștergeți conținutul implicit.

Întoarceți-vă la Postări și ștergeți postarea „Salut lume”. Accesați secțiunea „Comentarii” și ștergeți comentariul implicit. În cele din urmă, accesați Pagini și ștergeți pagina de probă.

Ați reinstalat cu succes o copie nouă a WordPress.

Acum să trecem la restaurarea conținutului.

Pasul 5. Restaura încărcări, imagini și temă

În primul rând, va trebui să restaurați încărcările, imaginile și tema localizate în folderul wp-content pe care l-ați descărcat mai devreme.

Pentru a face acest lucru, trebuie să vă conectați la site-ul dvs. web folosind un client FTP și accesați / wp-content / folder.

În continuare, trebuie să selectați folderul / wp-content / uploads / din computer și să îl încărcați pe site-ul dvs. web.

Încărcați folderul de încărcări

Dacă ați făcut modificări la tema dvs. WordPress sau fișiere cu teme pentru copii, atunci le puteți încărca acum. Dosarele pentru teme sunt localizate în folderul / wp-content / theme /.

Pasul 6. Importați conținut

Acum să importăm postările, paginile, categoriile, etichetele și alt conținut.

În primul rând, trebuie să mergi la Instrumente »Import apoi faceți clic pe linkul „Instalați acum” sub WordPress.

Instalați importatorul WordPress

WordPress va descărca și instala acum importatorul WordPress. După aceea, trebuie să faceți clic pe linkul „Execută importatorul”.

Acest lucru vă va duce la pagina importator WordPress unde trebuie să faceți clic pe butonul „Alegeți fișierul”, apoi selectați fișierul XML pe care l-ați descărcat în pasul nostru 1.

Importarea fișierului XML WordPress

Faceți clic pe butonul „Încărcați fișierul și importați” pentru a continua.

WordPress vă va întreba dacă doriți să creați noi autori și să le atribuiți postările acestora sau dacă doriți să atribuiți toate postările în contul dvs. de utilizator curent.

Setări import

Dacă este un site WordPress unic autor, atunci puteți atribui toate postările dvs. În caz contrar, nu faceți nimic și WordPress va importa autorii.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că bifați caseta din „Importați atașamente”. Aceasta va permite WordPress să importe în mod corespunzător imaginile din folderul dvs. / wp-content / uploads / în biblioteca media WordPress.

Continuați și faceți clic pe butonul Trimiteți pentru a continua.

WordPress va începe acum să importe conținut din fișierul XML în noua dvs. instalare WordPress.

După ce ați terminat, veți putea vedea conținutul dvs. accesând site-ul dvs. web.

Pasul 7. Instalați plugin-uri WordPress (unul câte unul)

După importarea cu succes a site-ului dvs. WordPress reinstalat, puteți trece la instalarea de pluginuri.

Va trebui să instalați toate pluginurile unul câte unul și apoi să le activați. Este posibil să fie nevoie să configurați manual pluginuri pentru a ajusta setările acestora.

Cu toate acestea, ați dezinstalat și reinstalat cu succes WordPress. Acum puteți revizui site-ul și configurați site-urile așa cum au fost înainte, precum meniurile dvs. de navigare, widget-urile din bara laterală, formularul de contact și multe altele.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să dezinstalezi și să reinstalezi WordPress. Poate doriți să vedeți și ghidul nostru de securitate WordPress pas cu pas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me