Cum se instalează WordPress pe computerul Windows cu WAMP

Doriți să instalați WordPress pe computerul Windows local? Lucrul cu WordPress pe computer vă permite să testați noi funcții WordPress, să aflați cum să vă dezvoltați cu WordPress și să faceți site-uri web înainte de a le migra pe serverul live. În acest articol, vă vom arăta cum să instalați corect WordPress pe Windows utilizând WAMP.


Instalați WordPress pe WAMP

De ce ar trebui să instalați WordPress pe Windows?

Instalarea WordPress local pe computer vă oferă un mediu de testare care nu afectează site-ul sau blogul dvs. live. O instalare WordPress pe computer este denumită și server local sau localhost.

În mod normal, dezvoltatorii WordPress folosesc instalarea WordPress locală pentru a-și dezvolta pluginurile și temele. Utilizatorii începători pot instala, de asemenea, WordPress pe calculatoarele lor pentru a învăța WordPress, a testa noi teme și pluginuri WordPress și experimenta fără a afecta un site web live.

Notă: Dacă instalați WordPress local pe Windows, atunci singura persoană care poate vedea acel site ești tu. Dacă doriți să faceți un site web disponibil publicului, atunci trebuie să aveți un nume de domeniu și o găzduire web. Vă recomandăm să urmați acest ghid despre cum să porniți un blog WordPress.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la modul de instalare corectă a WordPress pe Windows utilizând WAMP.

Ce este WAMP?

WAMP, este o compilație de server web Apache, PHP și MySQL pachet pentru calculatoarele Windows.

Toate sunt programe software open source separate. Totuși, instalarea lor separat nu este destul de ușoară chiar și pentru utilizatorii cu experiență. Softuri precum WAMP vă permit să le instalați cu ușurință și să aveți un mediu local de lucru în câteva minute.

Pasul 1. Instalarea WAMP pe computerul Windows

Notă: link-ul de mai jos vă va duce la o altă descărcare decât cea a imaginii de ecran, în timp ce site-ul web WAMP este redus

În primul rând, trebuie să descărcați software-ul WAMP și să îl instalați pe computer. Pur și simplu accesați site-ul web WampServer și faceți clic pe butonul „Începeți să utilizați WampServer”.

Începeți să utilizați wampserver

Te va duce la secțiunea descărcări. Aici veți vedea două versiuni: WampServer 32 biți și WampServer 64 biți. Trebuie să selectați versiunea WampServer care se potrivește cu tipul de sistem de operare al computerului dvs. Windows.

Descărcați wampserver

Pentru a afla dacă utilizați un sistem de operare pe 32 sau pe 64 de biți, accesați Panoul de control »Sistem și securitate» Sistem în computer. Acolo veți putea vedea tipul de sistem de operare.

Găsirea tipului de sistem de operare în Windows 10

Odată descărcat, puteți face clic pe fișierul de execuție wampserver pentru a rula instalarea. Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile de pe ecranul de instalare.

Instalați WAMP

În timpul procesului de instalare, trebuie să definiți locația pentru browserul web. În mod implicit, va fi Internet Explorer. Puteți schimba asta în Google Chrome sau în orice alt browser web, localizându-l în Fișierele de program ale computerului.

Odată instalat, puteți lansa WampServer pentru a continua.

Pasul 2. Configurarea unei baze de date pentru configurarea locală a WordPress

Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să creezi o bază de date MySQL goală. La lansarea WAMP, veți vedea o pictogramă verde WampServer în colțul din dreapta jos al ecranului împreună cu alte pictograme. Pur și simplu faceți clic pe ea, apoi faceți clic pe phpMyAdmin (o aplicație bazată pe web pentru a gestiona bazele de date MySQL).

Notă: Dacă pictograma WampServer este roșie sau galbenă, înseamnă că serviciile (Apache, MySQL, PHP) nu funcționează. Trebuie să porniți serviciile făcând clic pe pictogramă înainte de a configura baza de date.

phpMyAdmin

Te va duce la ecranul de autentificare phpMyAdmin din browserul tău web. Pur și simplu introduceți numele de utilizator: rădăcină și lăsați câmpul parola gol. Acestea sunt datele de autentificare implicite pentru a vă autentifica în localul dvs. local phpMyAdmin.

Autentificare phpMyAdmin

Faceți clic pe butonul „Du-te” pentru a continua.

Odată conectat, trebuie să faceți clic pe baze de date în phpmMyAdmin pentru a crea o nouă bază de date pentru WordPress. Vă va cere să alegeți un nume pentru noua dvs. bază de date (am numit testarea noastră_db). După aceea, faceți clic pe butonul „Creare”.

Creați o bază de date

Baza de date este gata, ceea ce înseamnă că acum puteți instala WordPress pe localhost.

Pasul 3. Instalarea WordPress pe Windows utilizând WAMP

Următorul lucru pe care trebuie să îl faceți este să descărcați cea mai recentă versiune a WordPress de pe site-ul WordPress.org. Se va descărca ca fișier zip.

Descarcă WordPress

Trebuie să extrageți fișierul zip și să copiați folderul „wordpress”.

Extrageți WordPress

Acum trebuie să navigați la folderul în care ați instalat WAMP.

În acest tutorial, am instalat WAMP în C: \ wamp64, așa că ne vom referi la folderul care va merge mai departe. Însă ține cont, poate depinde de locul în care ai instalat programul.

Lipiți folderul „wordpress” în folderul C: \ wamp64 \ www.

Lipiți folderul WordPress pe www

Puteți redenumi folderul „wordpress” la orice doriți, cum ar fi mysite, site-ul de testare, etc. Aceasta va fi adresa URL a site-ului dvs. local WordPress, deci asigurați-vă că alegeți ceva ce vă veți aminti cu ușurință.

De dragul acestui tutorial, am redenumit folderul de la wordpress la mysite.

În continuare, puteți deschide browserul web și accesați http: // localhost / mysite /

În primul rând, vă va cere să selectați o limbă și apoi să vă arătați informațiile de configurare a bazei de date. După ce l-ați citit cu atenție, mergeți mai departe și faceți clic pe butonul „Să mergem” pentru a continua.

Informații de bază de date

După aceea, trebuie să introduceți detaliile bazei de date precum numele bazei de date, numele de utilizator, parola, gazda și prefixul tabelului.

Numele bazei de date va fi cel introdus în pasul anterior. În cazul nostru, l-am numit „test_db”. Numele de utilizator va fi „rădăcină” și puteți lăsa câmpul de parolă necompletat. Puteți lăsa, de asemenea, gazda bazei de date și prefixul de masă așa cum este.

Introduceți detaliile bazei de date

Apoi, faceți clic pe butonul „Trimiteți” și WordPress vă va crea un dosar de configurare pentru backend.

Pe ecranul următor, veți vedea un mesaj de succes care afirmă că WordPress este conectat la baza de date și puteți continua instalarea.

Continuați și faceți clic pe butonul „Rulați instalarea” pentru a continua.

Rulați instalarea

Te va duce pe ecranul de bun venit pentru WordPress. Trebuie să adăugați un titlu pentru noul dvs. site WordPress, să alegeți un nume de utilizator admin, să introduceți o parolă puternică și să furnizați o adresă de e-mail admin.

După ce sunteți gata, faceți clic pe butonul „Instalare WordPress”.

Ecran de bun venit pentru WordPress

După finalizarea procesului de instalare, veți vedea un mesaj de succes. În fundal, WordPress a creat noi tabele în baza de date și este gata de utilizare.

Puteți trece apoi la tabloul de bord WordPress, făcând clic pe butonul „Conectați-vă”.

Butonul Logare

Felicitări, ați instalat cu succes WordPress pe un computer Windows folosind WAMP.

Pasul 4. Activarea Destulelor Legături permanente în WAMP

Noua versiune a WordPress nu vă va distruge site-ul local atunci când modificați setările de legături permanente.

Cu toate acestea, dacă mai vedeți eroarea „pagina nu a fost găsită” în paginile dvs. după ce ați modificat legăturile de legătură din Setări »Permalink în WordPress, urmează pur și simplu ghidul nostru despre cum să activați permalinkuri personalizate în WAMP.

Pasul 5. Depanarea problemelor WAMP

WAMP este destul de ușor de utilizat chiar și pentru începători. Cu toate acestea, dacă nu puteți să-l executați, atunci vă vor ajuta următoarele sfaturi de depanare.

Soluționarea conflictului Skype WAMP

Dacă aveți Skype instalat și rulat, este posibil ca WampServer să nu poată funcționa corect din cauza unui conflict cu Skype. Conflictul este cauzat atât de Apache, cât și de Skype folosind același port 80. Există o soluție simplă pentru această problemă.

Deschideți Skype și mergeți la Instrumente »Opțiuni. Aceasta va apărea o casetă de dialog, de aici trebuie să faceți clic pe Advanced și apoi pe Connections.

Soluționarea conflictului WAMP Skype

Debifează caseta care spune Utilizarea portului 80 și 443 ca alternative pentru conexiunile primite. Salvați opțiunile și reporniți Skype.

Instalați redistribuibilul Visual C ++

WAMP are nevoie de Visual C ++ Redistribuibil pentru Visual Studio 2012 să fie rulat. Dacă nu îl aveți instalat pe computer, atunci îl puteți descărca și instala de pe site-ul Microsoft.

Bonus: migrare de la WAMP la Live

De asemenea, am scris un ghid separat despre cum să mutați WordPress de pe serverul local WAMP pe un site live. Sperăm că veți fi de ajutor atunci când sunteți gata să implementați site-ul local pentru producție.

Având un mediu de server local este excelent pentru scopuri de învățare și testare. Dar amintiți-vă, dacă doriți să porniți un blog WordPress pentru ca alte persoane să le poată vedea, atunci nu este necesar să instalați WordPress pe computer. Trebuie să instalați WordPress pe un furnizor de hosting WordPress.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să instalezi WordPress pe Windows folosind WAMP. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cele mai importante 18 lucruri pe care trebuie să le faceți după instalarea WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map