Ghid final de utilizare a MailChimp și WordPress

Cauti sa creezi o lista de email? Doriți să trimiteți actualizări prin e-mail abonaților dvs. când publicați o nouă postare pe blog? MailChimp este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de e-mail din lume și este extrem de ușor de utilizat. În acest ghid, vă vom arăta cum să utilizați MailChimp și WordPress pentru a obține mai mulți abonați.


MailChimp și WordPress

De ce construiți o listă de e-mail?

Peste 70% dintre utilizatorii care abandonează site-ul dvs. web nu vor mai reveni niciodată decât dacă cumpără ceva de la dvs. sau îi veți obține cu succes pentru a vă abona la lista dvs. de e-mail.

Email-ul este privat, personal și, de departe, cea mai directă formă de comunicare pe internet. Majoritatea oamenilor își verifică inbox-ul mai mult decât fluxurile de social media. Un e-mail va rămâne în căsuța de e-mail, cu excepția cazului în care un utilizator să ia măsuri asupra acestuia. Pe social media, mesajul dvs. va fi îngropat în calendarul utilizatorului.

Consultați ghidul nostru despre motivul pentru care ar trebui să începeți să vă construiți lista de e-mailuri imediat.

De ce să folosiți MailChimp cu site-ul dvs. WordPress?

De-a lungul anilor, am constatat că MailChimp este unul dintre cele mai prietenoase servicii de marketing prin e-mail. De ce? Pentru că este foarte ușor de utilizat și are tone de integrări WordPress.

De asemenea, este de departe cel mai accesibil pentru începători, deoarece este gratuit atâta timp cât trimiteți mai puțin de 12000 de e-mailuri pe lună sau aveți mai puțin de 2000 de abonați. Aceasta înseamnă că puteți începe imediat fără să plătiți nimic.

Acum, pe măsură ce abonații dvs. cresc (mai mult de 2000), vi se va solicita să vă actualizați contul la planul plătit.

În afară de doar captarea și trimiterea de e-mailuri, câteva alte caracteristici interesante ale MailChimp vă permit să configurați RSS pe abonamente de e-mail, să creați șabloane de e-mail frumoase, să configurați răspunsuri automate și să monitorizați performanța campaniilor dvs. de e-mail cu rapoarte analitice complete..

Noțiuni introductive cu MailChimp

Pentru a conecta MailChimp la site-ul dvs. WordPress, primul lucru de care veți avea nevoie este un cont MailChimp.

Accesați site-ul MailChimp și faceți clic pe butonul „Înscriere gratuită”.

Completați e-mailul dvs. și creați un nume de utilizator / parolă pentru contul dvs..

Inscriere MailChimp

După ce v-ați conectat, veți fi redirecționat către tabloul de bord MailChimp.

Crearea primei tale liste de e-mail

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți în contul dvs. MailChimp este configurarea unei liste de e-mailuri. În tabloul de bord MailChimp, faceți clic pe butonul „Creați o listă”.

Crearea unei liste de e-mailuri în MailChimp

Vi se va solicita să furnizați informații, cum ar fi numele pentru lista dvs. de e-mail, o adresă de e-mail unde utilizatorii pot răspunde, un memento pentru oamenii cum au ajuns pe lista dvs. etc. Completați formularul și faceți clic pe butonul Salvare.

Cu toate acestea, ați creat cu succes prima listă de e-mailuri. Acum trebuie să conectați lista de e-mail la WordPress, astfel încât vizitatorii site-ului dvs. web să se aboneze.

Adăugarea de formulare de înregistrare prin e-mail MailChimp în WordPress

MailChimp vine cu un formular de abonament de bază încorporat. Tot ce trebuie să faceți este să accesați pagina Liste în contul dvs. MailChimp. Apoi faceți clic pe butonul săgeată în jos de lângă lista de e-mailuri și selectați formularele de înscriere.

Obținerea codului formularului de înscriere de la MailChimp

În pagina următoare, veți vedea unele dintre tipurile de formular pe care le puteți genera. Trebuie să faceți clic pe butonul de selectare de lângă Formulare încorporate.

Selectați formulare încorporate

Veți fi dus la o pagină de setări unde puteți alege ce câmpuri doriți să afișați în formularul dvs., să ajustați lățimea formularului și alte opțiuni. După ce ați terminat, pur și simplu copiați codul de încorporare.

Copiați codul de încărcare a formularului de înscriere din MailChimp

Acum trebuie să accesați tabloul de bord al administratorului dvs. și să faceți clic pe Aspect »Widgets. Adăugați un widget Text într-o bară laterală WordPress și lipiți codul formularului de înscriere în el.

Adăugarea codului formularului de înscriere în widgets

Asta e tot. Acum puteți vizita site-ul dvs. și puteți vedea formularul de înscriere MailChimp în acțiune.

Formular de înregistrare prin e-mail MailChimp

Adăugarea formularelor de înscriere frumoase folosind OptinMonster

În timp ce adăugați un formular de înscriere de bază MailChimp în WordPress este destul de ușor, dar a face ca oamenii să se alăture listei de e-mail nu este. La WPBeginner, folosim OptinMonster pentru a ne construi lista de e-mailuri. Puteți citi totul despre acest lucru în acest studiu de caz în care am crescut abonații noștri de email cu 600% folosind OptinMonster.

OptinMonster (@optinmonster) vă permite să adăugați diferite tipuri de formulare de înscriere, cum ar fi fereastra de tip lightbox, bara de subsol plutitoare, după formularele post, formularele din bara laterală, formulare glisante și multe altele.

Puteți face teste A / B, direcționare la nivel de pagină, puteți alege din multe șabloane diferite și chiar puteți utiliza intenția de ieșire.

Ieșiți din popup în OptinMonster

Am creat OptinMonster deoarece aveam nevoie de o soluție de generare de plumb WordPress ușor de utilizat și de a oferi rezultate.

OptinMonster lucrează cu toți furnizorii principali de marketing prin email, inclusiv MailChimp.

Configurarea Buletinului RSS Feed WordPress în MailChimp

Acum că aveți vizitatori care se abonează la lista de e-mailuri, este important să le trimiteți actualizări periodice.

Puteți să vă autentificați întotdeauna în contul dvs. MailChimp și să trimiteți manual un e-mail către abonații dvs., dar cu MailChimp puteți configura, de asemenea, campanii automate care vă trimit ultimele postări de pe blog prin e-mail. Aceasta se numește newsletter RSS. (Consultați ghidul nostru despre Feeds RSS în WordPress.)

Dacă utilizați FeedBurner pentru a trimite e-mailuri către abonații dvs. RSS, atunci trebuie să citiți de ce ar trebui să opriți utilizarea FeedBurner și să treceți la alternativele Feedburner. De asemenea, arată cum să mutați abonații FeedBurner la MailChimp.

Pentru a configura o campanie RSS către e-mail, mai întâi trebuie să vă conectați la contul dvs. MailChimp, apoi să faceți clic pe Campanii »Creare campanie.

Crearea campaniilor în MailChimp

Pe pagina următoare, MailChimp vă va afișa diferite tipuri de campanii pe care le puteți crea. Trebuie să alegeți o campanie condusă de RSS.

Crearea campaniei RSS în MailChimp

Introduceți adresa URL a fluxului RSS și selectați când doriți să trimiteți e-mailul automat. Puteți trimite e-mailuri zilnice, săptămânale sau chiar lunare. Puteți alege, de asemenea, ora pentru e-mail. După ce ați ales setările, faceți clic pe butonul Următorul din colțul din dreapta jos al ecranului pentru a continua.

Introduceți adresa URL a fluxului RSS și selectați ora și frecvența e-mailului

MailChimp vă va cere acum să selectați o listă. Selectați lista dvs. și faceți clic pe butonul următor pentru a continua informațiile despre campanie.

În primul rând, trebuie să furnizați un nume pentru campania dvs. După aceea, veți observa că MailChimp a completat automat majoritatea câmpurilor pentru dvs. Aceste setări implicite ar funcționa pentru majoritatea site-urilor web. Cu toate acestea, nu ezitați să-l personalizați pentru a se potrivi nevoilor dvs. Faceți clic pe butonul Următorul pentru a continua.

Configurare campanie RSS Email

În pasul următor, va trebui să alegeți un șablon pentru e-mailul dvs. MailChimp vine cu multe opțiuni diferite pentru asta. Alegeți-l pe cel care vi se potrivește cel mai bine, făcând clic pe butonul de selectare de lângă acesta.

Alegerea modelului de campanie pentru newsletter-ul MailChimp RSS

MailChimp vă va permite să vă ajustați designul de e-mail. Puteți adăuga logo-ul dvs., o imagine de antet, puteți modifica textul la cerințele site-ului propriu. În principal, trebuie să adăugați caseta de antet și articole RSS la șablonul dvs. de e-mail.

Proiectare e-mail RSS

Faceți clic pe butonul următor când ați terminat. În cele din urmă faceți clic pe Salvați și ieșiți în colțul din dreapta sus al ecranului.

Cu toate acestea, ați creat cu succes Mailletter-ul dvs. Feed RSS pe WordPress cu MailChimp.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să folosești MailChimp cu WordPress. După ce ați început să vă construiți lista de e-mailuri, poate doriți să aruncați o privire la ghidul nostru despre cum să vă creșteți lista de e-mailuri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me