Algemene SSL-problemen in WordPress oplossen (beginnershandleiding)

Het verplaatsen van een WordPress-site naar SSL kan soms tot onverwachte problemen leiden. Als je SSL toevoegt aan een bestaande WordPress-site en fouten tegenkomt, heb je geluk. In deze handleiding bespreken we hoe u de meest voorkomende problemen met SSL / HTTPs in WordPress kunt oplossen.


Het oplossen van veelvoorkomende HTTPS / SSL-problemen in WordPress

Wat is SSL / HTTPS en waarom zou u het meteen moeten gaan gebruiken??

SSL / HTTPS is een coderingsmethode die de verbinding tussen de browser van gebruikers en uw WordPress-hostingserver beveiligt. Dit maakt het voor hackers moeilijker om de verbinding af te luisteren.

Elke SSL / HTTPS-site krijgt een uniek SSL-certificaat voor identificatiedoeleinden. Als een server zich voordoet als HTTPS en het certificaat komt niet overeen, dan zullen de meeste moderne browsers de gebruiker waarschuwen om geen verbinding te maken met de website.

Waarschuwing voor onveilige verbinding

Vorig jaar kondigde Google plannen aan om de algehele webbeveiliging te verbeteren door website-eigenaren aan te moedigen SSL / HTTPS te gaan gebruiken.

Als onderdeel van dit plan markeert de Chrome-webbrowser van Google nu alle websites zonder een SSL-certificaat als ‘Niet veilig’.

Chrome HTTP is niet veilig

Het label ‘Niet veilig’ in de adresbalk van de browser geeft een slechte indruk bij uw klanten over uw bedrijf.

Afgezien daarvan heb je ook SSL / HTTPS nodig als je een online winkel wilt maken of betalingsdiensten wilt gebruiken zoals PayPal, Stripe, Authorize.net, enz..

Gezien de voor- en nadelen moeten alle websites overschakelen naar SSL / HTTPS.

Als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan naar onze gids over hoe je WordPress van HTTP naar HTTPs kunt verplaatsen voor stapsgewijze instructies.

Aanbevolen: Zie onze gids over hoe u een gratis SSL-certificaat kunt krijgen of een SSL-certificaat met korting kunt kopen bij Domain.com.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende problemen met SSL / HTTPS in WordPress en hoe we deze kunnen oplossen.

1. Fix NET :: ERR_CERT_INVALID Fout

Deze foutmelding verschijnt in Google Chrome. Andere browsers geven deze fout weer met een iets ander bericht, maar het waarschuwt gebruikers in feite dat hun verbinding met uw website onveilig is.

Ongeldige fout van certificeringsinstantie

Dit foutbericht geeft aan dat de browser van gebruikers het certificaat van de website niet heeft geaccepteerd. Dit kan verschillende redenen hebben:

  • Het SSL-certificaat wordt afgegeven aan een andere domeinnaam of subdomein.
  • Het certificaat is verlopen.
  • Uw browser herkent de autoriteit die het certificaat afgeeft niet.

Als je een SSL-certificaat hebt gekocht en je WordPress-hostingprovider hebt gevraagd het voor je te installeren, kun je contact met hen opnemen om het voor je te repareren.

Als u handmatig een SSL-certificaat hebt geïnstalleerd, probeer het dan opnieuw te installeren of neem contact op met uw SSL-certificaatprovider voor ondersteuning.

2. Fix Mixed Content Fouten na het verplaatsen van WordPress naar SSL / HTTPS

Fouten met gemengde inhoud worden veroorzaakt door bronnen (afbeeldingen, scripts of stylesheets) die nog steeds worden geladen met het onveilige HTTP-protocol in de URL’s.

Als dat het geval is, kunt u geen veilig hangslotpictogram zien in de adresbalk van uw website.

Niet veilig

Er zijn twee manieren om SSL / HTTPS-fouten met gemengde inhoud in WordPress op te lossen. We zullen je ze allebei laten zien en dan kun je er een kiezen die het beste bij je past.

1. Fixed mixed content fouten in WordPress met behulp van een plug-in

Deze methode is eenvoudiger en wordt aanbevolen voor beginners.

Installeer en activeer eenvoudig de Really Simple SSL-plug-in. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je bezoeken Instellingen »SSL pagina om de plugin-instellingen te bekijken. Really Simple SSL werkt out-of-the-box en zorgt automatisch voor SSL / HTTPS-instellingen en repareert fouten met gemengde inhoud.

Echt eenvoudige SSL-instellingen

Notitie: De plug-in probeert fouten met gemengde inhoud op te lossen met behulp van de uitvoerbufferingstechniek. Dit kan een negatieve invloed hebben op de prestaties van uw site. Als u echter een cacheplug-in gebruikt, heeft dit alleen invloed op het laden van de eerste pagina.

2. Handmatig opgeloste Mixed Content-fouten in WordPress

Deze methode vereist handmatige probleemoplossing, maar is effectiever en beter voor prestaties.

Eerst moet je ervoor zorgen dat je HTTPS gebruikt in WordPress-instellingen. Ga naar Instellingen »Algemeen pagina en zorg ervoor dat de opties WordPress-adres en Site-adres HTTPS-URL’s hebben.

URL-instellingen voor WordPress

Als u URL’s ziet die beginnen met HTTP, moet u doorgaan en deze wijzigen in HTTPS. Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Vervolgens moet u oude HTTP-URL’s vinden in uw WordPress-database en deze vervangen door de nieuwe HTTPS-URL’s.

U kunt dat eenvoudig doen door de plug-in Better Search Replace te installeren en te activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je bezoeken Hulpmiddelen »Beter zoeken Vervangen bladzijde. In het veld ‘Zoeken’ moet u uw website-URL met HTTP toevoegen. Voeg daarna uw website-URL toe met https in het veld ‘Vervangen’.

Zoek en vervang URL's in database

De plug-in werkt nu URL’s in uw WordPress-database bij.

Als u nog steeds gemengde inhoudsfouten ziet, is de volgende stap het oplossen van URL’s in uw WordPress-thema en plug-ins.

Met behulp van de inspectietool van uw browser moet u de bronnen lokaliseren die de fouten veroorzaken en waar ze vandaan komen.

Inspectietool gebruiken om fouten met gemengde inhoud te lokaliseren

Voor themabronnen moet je ze vinden in je WordPress-thema en HTTP vervangen door HTTPS.

Dit gedeelte kan een beetje moeilijk zijn voor beginners, omdat ze in alle themabestanden naar de URL’s moeten zoeken.

Als u ze zelf niet kunt vinden, kunt u ook contact opnemen met de thema-ontwikkelaar en hen vragen hun thema bij te werken. Ze moeten de best practices van WordPress gebruiken om bestanden te laden, waarmee het HTTP / HTTPS-probleem wordt opgelost.

Hetzelfde geldt voor de gemengde inhoud die wordt geladen door een WordPress-plug-in. We raden niet aan om plug-inbestanden zelf te bewerken om de URL’s te wijzigen. U moet de ontwikkelaar van de plug-in op de hoogte stellen en hem om een ​​update vragen. Ondertussen kunt u de plug-in op uw site uitschakelen of een alternatieve plug-in zoeken.

3. Herstel te veel omleidingsfouten na het overstappen naar SSL / HTTPS

Met WordPress kunt u SSL / HTTPS voor het admin-gebied afdwingen door de volgende regel in uw wp-config.php-bestand in te voeren.

definiëren (‘FORCE_SSL_ADMIN’, waar);

In sommige scenario’s zou deze instelling alleen de fout ‘Te veel omleidingen’ veroorzaken. Om dit op te lossen, moet je de volgende code toevoegen aan je wp-config.php-bestand net voor de regel die zegt: ‘Dat is alles, stop met bewerken! Veel plezier met bloggen. ‘.

definiëren (‘FORCE_SSL_ADMIN’, waar);
// in sommige opstellingen kan HTTP_X_FORWARDED_PROTO bevatten
// een door komma’s gescheiden lijst, b.v. http, https
// dus controleer op https bestaan
if (strpos ($ _ SERVER [‘HTTP_X_FORWARDED_PROTO’], ‘https’)! == false)
$ _SERVER [‘HTTPS’] = ‘aan’;

4. Fix WordPress HTTP naar HTTPS Redirect

WordPress zal HTTP-verzoeken niet automatisch omleiden naar HTTPS, tenzij u dit aangeeft. Als u een plug-in zoals Really Simple SSL gebruikt, dan zorgt het voor omleidingen. Anders moet u omleidingen handmatig instellen.

Om HTTP naar HTTPS-omleiding in te stellen, moet u de volgende code toevoegen aan uw .htaccess-bestand.

RewriteEngine aan
RewriteCond% {HTTPS} korting
RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het oplossen van enkele veelvoorkomende problemen met SSL / HTTPS in WordPress. Als je een probleem tegenkomt dat niet in dit artikel wordt behandeld, laat dan een reactie achter om het ons te laten weten. We zullen het artikel updaten met de oplossing. Misschien wilt u ook onze ultieme WordPress-beveiligingsgids bekijken met stapsgewijze instructies voor beginners om hun WordPress-websites te beveiligen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me