Anoniem bloggen met WordPress

Wil je anoniem bloggen met WordPress? Er zijn veel gebruikers die een blog willen starten, maar niet weten wat hun echte naam erop moet zetten. In deze beginnershandleiding laten we u zien hoe u gemakkelijk anoniem kunt bloggen met WordPress terwijl u uw persoonlijke gegevens veilig houdt.


Hoe anoniem bloggen met WordPress

Notitie: Deze gids is niet bedoeld voor journalisten of klokkenluiders die risicovol werk verrichten. Ze moeten zoiets als TOR of andere tools gebruiken. Dit is voor een gemiddelde blogger die anoniem wil bloggen.

Anonieme bloggers & Nadelen

Er zijn veel gebruikers die gewoon anoniem willen bloggen om hun mening te geven. De meesten van hen willen anoniem blijven omdat ze bang zijn dat dit van invloed kan zijn op hoe mensen ze in het echte leven zien. Sommigen willen het gewoon doen om creatiever te zijn.

Anoniem bloggen heeft voor- en nadelen en het is belangrijk dat u ze begrijpt voordat u begint met bloggen.

Voordelen van anoniem bloggen met WordPress

 • Vrijheid om uw mening te uiten zonder te worden beoordeeld
 • Bescherm uw persoonlijke identiteit en informatie
 • Creatieve en artistieke vrijheid

Nadelen van anoniem bloggen met WordPress

 • Kan geen mensen ontmoeten die je blog volgen
 • Beperkte opties voor het genereren van inkomsten, u kunt nog steeds Google AdSense gebruiken, maar u moet uw persoonlijke gegevens delen met Google.
 • Als iemand echt vastbesloten is, dan kunnen ze je blog nog steeds naar je herleiden.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u anoniem kunt bloggen met WordPress.

Een anonieme blog starten met WordPress

Er zijn twee soorten WordPress-websites. Ten eerste is er WordPress.com, een gehoste blogservice en dan heb je WordPress.org, ook wel zelfgehoste WordPress genoemd. Zie ter vergelijking onze gids over het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org.

Er zijn ook andere blogplatforms. We raden echter aan om zelf-gehoste WordPress.org te gebruiken om volledige controle te hebben over de privacy en eigendom van uw website.

Je hebt een domeinnaam en een website-hostingaccount nodig om je zelf-gehoste WordPress-blog te starten.

We raden aan Bluehost te gebruiken. Ze zijn een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en een officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider. Ze bieden onze gebruikers een gratis domein en 60% korting op hun webhosting.

Raadpleeg ons artikel voor meer informatie over het starten van een WordPress-blog met volledige stapsgewijze instructies.

Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd, laten we het anoniem maken.

Whois Privacy gebruiken

Wanneer u een domeinnaam koopt, moet u contactgegevens opgeven, zoals naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Deze informatie is openbaar toegankelijk en iedereen kan ernaar opzoeken.

Om de privacy van de klant te beschermen, bieden veel domeinnaamproviders een service aan genaamd Whois privacy. Tegen een kleine vergoeding geeft deze service hun contactgegevens weer in plaats van die van u. Als iemand een e-mail stuurt naar het adres dat wordt weergegeven op de WHOIS-privacypagina, wordt het naar u doorgestuurd.

U kunt domeinprivacy kopen tijdens de installatie bij de meeste hostingbedrijven. Bluehost biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om dit te doen tijdens het aanmelden. We raden het normaal gesproken niet aan vanwege de extra kosten, maar aangezien je een anonieme blog wilt maken, wil je deze optie aanvinken.

Domeinprivacy

Als je het niet hebt gekocht tijdens het instellen, kun je het altijd inschakelen via het dashboard van je hostingaccount onder het gedeelte Domeinen.

Een blogging-e-mailadres gebruiken

De volgende stap is het aanmaken van een nieuw e-mailaccount voor je WordPress-website en je auteursprofiel in WordPress. U kunt een gratis e-mailserviceprovider zoals Gmail gebruiken of een meer persoonlijke e-mailservice zoals Proton Mail.

Nadat je een e-mailaccount hebt aangemaakt, moet je deze toevoegen als een administratief e-mailadres van WordPress. Dit e-mailadres wordt gebruikt om e-mailmeldingen over WordPress te verzenden.

U kunt dit doen door naar te gaan Instellingen »Algemeen pagina in het WordPress-beheergebied en voeg daar uw nieuwe e-mailadres toe.

E-mailadres van beheerder toevoegen in WordPress

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Vervolgens moet u hetzelfde e-mailadres toevoegen aan de profielpagina van uw auteur. Ga gewoon naar de Gebruikers »Uw profiel pagina en voeg het e-mailadres toe onder uw contactgegevens.

Wijzig het e-mailadres van uw auteursprofiel

Vergeet niet op de knop Profiel bijwerken te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Je kunt gravatar ook gebruiken om een ​​anonieme profielfoto weer te geven naast de bio van je auteur onder je blogposts.

Tip: als u geen WordPress-e-mails ontvangt, raadpleeg dan onze handleiding over het oplossen van het probleem met het niet verzenden van e-mails door WordPress.

Een Psuedonym gebruiken voor anoniem bloggen

Je moet een pseudoniem kiezen en gebruiken op je blog. Voor een betere WordPress-beveiliging kunt u niet zomaar admin gebruiken als gebruikersnaam of auteursnaam. U moet een andere bijnaam bedenken die u kunt gebruiken om uw berichten te ondertekenen.

Om uw pseudoniem toe te voegen, moet u bezoeken Gebruikers »Uw profiel pagina en voeg de naam toe naast het veld Bijnaam. Nadat u uw bijnaam heeft ingevoerd, klikt u op het vervolgkeuzemenu naast de optie ‘Openbare naam weergeven als’ en selecteert u uw bijnaam.

Pseudoniem

Het is belangrijk dat u uw echte voor- en achternaam niet toevoegt aan dit gebruikersprofiel.

Vergeet niet op de knop Profiel bijwerken te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Een VPN gebruiken

VPN is een Virtual Private Network waarmee u uw internetverbinding kunt beveiligen en uw identiteit kunt beschermen.

Normaal gesproken reist al uw internetverkeer via verschillende servers verspreid over de hele wereld. Hackers en overheden kunnen dit verkeer bespioneren en zien wat u online doet.

VPN fungeert als een netwerk tussen uw computer en de buitenwereld. Al uw internetverkeer gaat naar een VPN-service waar het wordt gecodeerd en naar de bestemming wordt verzonden met een willekeurige server op een andere geografische locatie.

Hoe VPN werkt

Hier is een lijst met de beste VPN-serviceproviders. We raden aan IPVanish te gebruiken. Ze bieden versleuteling van militaire kwaliteit met honderden servers. Ze hebben ook de eenvoudigste software om VPN met één klik op een knop in te schakelen op elk apparaat, inclusief laptops, tablets en mobiele telefoons.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om anoniem te bloggen met WordPress. Misschien wilt u ook onze ultieme stapsgewijze WordPress SEO-gids voor beginners bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map