Eenvoudig een staging-site voor WordPress maken (stap voor stap)

Bent u op zoek naar een staging-site voor WordPress, maar weet u niet zeker waar u moet beginnen?


Een WordPress staging-site is een testsite die u kunt gebruiken om “veilig” plug-in-updates en andere wijzigingen aan te brengen voordat u live gaat.

Vroeger was het erg moeilijk om een ​​WordPress-staging-site op te zetten, maar nu is dat veranderd, zodat zelfs een niet-technisch persoon het kan doen.

In deze stapsgewijze handleiding laten we u zien hoe u eenvoudig een staging-omgeving voor uw WordPress-site kunt creëren. We zullen verschillende methoden behandelen en de meeste daarvan hebben slechts een paar klikken nodig.

Hoe u een staging-site voor WordPress maakt

Wat is een staging-site?

Een staging-site is een kloon van uw live website die wordt gebruikt om wijzigingen te testen voordat ze live worden gemaakt. Staging-sites helpen u fouten op te sporen, zodat u uw live website niet zult verbreken.

Veel gebruikers installeren WordPress lokaal op hun Windows- of Mac-computers om veranderingen te testen. Zodra ze klaar zijn met de updates, uploaden ze die wijzigingen eenvoudig van localhost naar live server

Het grootste probleem met deze aanpak is wat als iets dat op uw lokale host werkte niet werkt op de live server?

Vaak draaien localhost- en live WordPress-hostingservers niet in dezelfde omgeving.

Omdat de staging-site op uw webhostingserver leeft, kunt u al die fouten gemakkelijk voorkomen omdat deze dezelfde serverconfiguratie uitvoert als uw live site.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we een staging-site voor WordPress kunnen opzetten.

Hoe u eenvoudig een WordPress Staging-site kunt maken

Er zijn meerdere manieren om een ​​staging-site voor WordPress te maken. De eenvoudigste is om de ingebouwde staging-sitefunctie van uw hostingprovider te gebruiken.

Enkele van de beste WordPress-hostingbedrijven bieden al staging-websites met 1 klik. Als uw website bij een van hen wordt gehost, kunt u eenvoudig en zonder gedoe een staging-site maken.

Als u niet met een van deze populaire hostingoplossingen werkt, hebben we ook een oplossing waarmee u een WordPress-staging-site kunt maken met behulp van een plug-in (en zelfs handmatig).

Voor sneller browsen kunt u de onderstaande navigatie gebruiken om naar het gedeelte te gaan dat het meest op u van toepassing is:

  Een staging-site maken op Bluehost

  Bluehost is een van de beste WordPress-hostingbedrijven. Ze bieden een snelle staging-site-oplossing met 1 klik die bij al hun plannen wordt geleverd.

  Eerst moet je inloggen op het beheerdersgedeelte van je WordPress-site en naar gaan Bluehost »Staging bladzijde.

  Optie voor staging-site op Bluehost

  Dit brengt je naar de staging-sitewizard van Bluehost. Vervolgens moet u op de knop ‘Staging-site maken’ klikken om door te gaan.

  Maak een staging-site op Bluehost

  Bluehost bereidt nu de staging-omgeving voor uw website voor. Als u klaar bent, ziet u een succesbericht met een link om uw staging-site te bezoeken.

  Ga naar je staging-site

  Nu kunt u op de knop ‘Ga naar staging-site’ klikken om door te gaan.

  U bereikt het beheerdersgedeelte van uw staging WordPress-site. U ziet een rode knop bovenaan de beheerbalk om aan te geven dat u in de testomgeving werkt.

  U kunt doorgaan en aan uw website werken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat dit uw live site beïnvloedt.

  Wijzigingen doorvoeren van staging naar live site op Bluehost

  Zodra u klaar bent om wijzigingen van staging naar de live site te pushen, gaat u gewoon naar Bluehost »Staging bladzijde.

  Implementeer staging naar een live website op Bluehost

  Scrol naar het gedeelte Implementatieopties. U ziet drie opties voor implementatie. U kunt alleen de bestanden, alleen de database of beide bestanden en database implementeren.

  Als u het niet zeker weet, klik dan op de knop Bestanden en database implementeren om alle wijzigingen vanuit de testomgeving te implementeren.

  Hierdoor wordt een pop-up weergegeven waarin u wordt gevraagd te bevestigen dat u de staging-site op de productiesite wilt implementeren. Klik op de knop ‘Ja, laten we implementeren’ om door te gaan.

  Bevestig implementatie

  Bluehost begint nu met het implementeren van uw staging-site op de live site. Afhankelijk van de grootte van uw website kan dit even duren.

  De pop-up verdwijnt automatisch wanneer de implementatie voorbij is. U kunt nu uw live website bezoeken om de wijzigingen te zien die op uw productiesite zijn toegepast.

  Een staging-site maken op SiteGround

  SiteGround is een ander top WordPress-hostingbedrijf dat een staging-functie met 1 klik aanbiedt met hun GrowBig- en GoGeek-plannen. Als uw website wordt gehost met SiteGround, dan zou u zo een staging-website opzetten.

  Eerst moet u inloggen op uw SiteGround cPanel-dashboard. Blader vervolgens omlaag naar het gedeelte ‘WordPress-tools’ en klik vervolgens op het pictogram Staging.

  Staging-pictogram in SiteGround cPanel

  Dit brengt u naar de staging sites-pagina. Vanaf hier moet u uw website toevoegen aan de staging-sitemanager. Als je klaar bent, klik je op de knop ‘WordPress toevoegen’ om door te gaan.

  Site toevoegen aan staging-manager

  Op het volgende scherm moet je de URL selecteren waar je website is geïnstalleerd. Als uw WordPress-site in een submap is geïnstalleerd, kunt u die in het veld ernaast toevoegen en op de knop URL toevoegen klikken om verder te gaan.

  Selecteer URL

  De staging-sitemanager detecteert uw website en voegt deze toe aan de pagina. U kunt nu op de knop ‘Staging-kopie maken’ klikken om door te gaan.

  Maak een staging-site-kopie

  U ziet een pop-up waarmee u uw staging-site met een wachtwoord kunt beveiligen. Dit is een goed idee, omdat hierdoor wordt voorkomen dat anderen toegang krijgen tot uw site. Het voorkomt ook dat Google dubbele inhoud indexeert.

  Ga je gang en geef een gebruikersnaam / wachtwoord op en klik vervolgens op ‘Doorgaan’.

  Met wachtwoord beveiligde staging-site

  SiteGround maakt nu de staging-omgeving voor uw WordPress-website.

  Als het klaar is, zie je de staging-sitemanager met links naar het beheerdersgedeelte van je staging-site. Ga je gang en begin te werken aan je WordPress-staging-site.

  Nadat u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen aan uw website, kunt u deze live pushen door naar de testpagina in cPanel te gaan. U moet naast uw website op de knop ‘Staging-kopieën beheren’ klikken.

  Beheer staging-kopieën

  Op de volgende pagina kunt u op de knop ‘Push to live’ klikken om wijzigingen van staging naar uw live website te pushen.

  Implementeer staging om te leven

  Een staging-site maken op WP Engine

  WP Engine is het beste door WordPress beheerde hostingbedrijf ter wereld. Managed WordPress hosting is een conciërgeservice voor uw WordPress-site waar de hostingprovider zorgt voor updates, back-ups, beveiliging en prestaties.

  WP Engine biedt een staging-oplossing met één klik bij al hun plannen. Als u WP Engine gebruikt om uw website te hosten, dan zou u zo een staging-omgeving voor uw site opzetten.

  Eerst moet u inloggen op uw WP Engine-dashboard. Ga vervolgens naar de Sites-pagina en selecteer uw website door erop te klikken.

  Sites WP Engine

  Dit brengt u naar het dashboard van uw website. Nu moet u op de link Staging toevoegen in de linkerkolom klikken.

  Voeg staging-site toe in WP Engine

  Op het volgende scherm moet je een naam voor je staging-site invoeren onder het tabblad ‘Nieuw maken’. Deze naam is ook het subdomein van uw staging-site.

  Maak een nieuwe staging-site

  Klik op de knop Omgeving maken om door te gaan.

  WP Engine maakt nu een staging-site voor u. Deze staging-omgeving is echter slechts een lege WordPress-site die geen inhoud heeft van uw live website.

  Laten we dit veranderen.

  Schakel over naar uw productieomgeving door in de linkerkolom op productie te klikken. Klik in het volgende scherm op de knop Kopiëren naar in de rechterbovenhoek van het scherm.

  Kopieer naar staging

  Vervolgens wordt u gevraagd het back-uppunt te selecteren dat u voor uw staging-site wilt gebruiken. Selecteer bij twijfel de meest recente back-up van uw website.

  Selecteer back-up punt

  Klik op de voorbeeldkopieknop om door te gaan.

  U ziet een waarschuwingspop-up die u informeert dat u de bronwebsite naar de staging-omgeving kopieert. Klik op de knop Kopieeromgeving om door te gaan.

  Website-waarschuwing kopiëren

  WP Engine kopieert nu uw live website naar de staging-omgeving. U ontvangt een e-mailmelding wanneer deze is voltooid.

  Daarna kunt u inloggen op uw staging-website met dezelfde admin-gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als uw live website.

  Implementatie van Staging naar Live Website op WP Engine

  Wanneer u klaar bent om de wijzigingen van uw WordPress-staging-site naar de live-site te pushen, moet u eerst een back-uppunt voor uw staging-site maken.

  Een back-uppunt is net als het opslaan van je voortgang in een game. U moet er een maken voordat u de wijzigingen van uw staging-site op de live site implementeert.

  Ga gewoon naar het WP Engine-dashboard en klik op Staging »Back-uppunten menu in de linkerkolom.

  Maak een back-uppunt voor uw staging-website

  Geef vervolgens een beschrijving voor uw back-up zodat u de wijzigingen later kunt onthouden en klik vervolgens op de knop ‘Staging-back-up maken’.

  Maak een back-up van uw staging-site

  WP Engine maakt nu een back-uppunt voor uw website. U ontvangt een e-mailmelding wanneer uw back-up is voltooid.

  U bent nu klaar om uw staging-site te implementeren.

  Klik gewoon op de knop ‘Kopiëren naar’ in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer ‘Productie’.

  Kopiëren naar productie

  Vervolgens wordt u gevraagd een back-uppunt te selecteren. Selecteer deze keer de eerder gemaakte back-up en klik op de voorbeeldknop.

  Selecteer back-up punt

  Je ziet een waarschuwingsbericht, maar ga je gang en klik op de knop ‘Kopieeromgeving’ om door te gaan.

  Kopieeromgeving

  WP Engine kopieert nu uw staging-omgeving naar uw live website. U ontvangt een e-mailmelding wanneer deze is voltooid.

  Daarna kunt u inloggen op uw live website om ervoor te zorgen dat alles goed werkt, en dat zou moeten omdat u al uw wijzigingen op staging hebt getest.

  Een staging-site maken met de WordPress-plug-in

  Als uw WordPress-hostingbedrijf geen staging-sitefunctie biedt, kunt u nog steeds een staging-website maken met een WordPress-plug-in.

  Deze methode heeft enkele nadelen.

  Ten eerste zou een plug-in beperkte controle hebben op uw hostserver. Dit is waarom het niet altijd de beste resultaten oplevert.

  Ten tweede zal de plug-in die we gebruiken uw staging-site op hun eigen servers opslaan. Als u zich zorgen maakt over privacy en gegevensbescherming, dan is dit misschien niet de ideale situatie voor u.

  Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we een staging WordPress-site kunnen maken met een WordPress-plug-in.

  Het eerste dat u hoeft te doen, is de WP Stagecoach-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

  Na activering voegt de plug-in een nieuw menu-item met het label WP Stagecoach toe aan uw beheerbalk. Als u erop klikt, gaat u naar de instellingenpagina van de plug-in.

  WP Stagecoach instellingen

  U moet uw WP Stagecoach-gebruikersnaam en de API-sleutel invoeren die u kunt vinden onder uw account op de plug-in-website.

  Daarna kunt u uw staging-website maken.

  Je moet een naam opgeven voor je staging-site. Deze naam wordt ook gebruikt als het subdomein van uw WordPress-staging-website.

  Vergeet niet het selectievakje naast de optie ‘Wachtwoordbeveiliging van de staging-site’ in te schakelen. Het beschermt uw staging-website tegen openbare weergave en zoekmachines.

  Maak een staging-site met WP Stagecoach

  Klik vervolgens op de knop ‘Ride The Stagecoach’ om door te gaan.

  De plug-in maakt nu een back-up van uw WordPress-bestanden en database om ze te exporteren voor uw staging-site. Als u klaar bent, ziet u de link naar uw staging-site en het beheerdersgedeelte.

  U kunt op de link klikken om uw staging-site te bezoeken en eraan te werken.

  Staging-site implementeren om te leven met WP Stagecoach

  Zodra u klaar bent om wijzigingen in uw live site te importeren, gaat u naar WP Stagecoach »Wijzigingen importeren pagina en klik op de knop Controleren op wijzigingen.

  De plug-in controleert nu op wijzigingen op uw staging-site en toont u vervolgens opties om ze te importeren.

  Impoting verandert van enscenering

  U kunt ervoor kiezen om alleen bestandswijzigingen, alleen databasewijzigingen of alle wijzigingen te importeren. Klik vervolgens op de importknop om door te gaan.

  De plug-in laat u de voortgang van de import zien en laat u weten wanneer deze klaar is. U kunt nu uw live site testen om te zien of alle wijzigingen met succes zijn geïmporteerd.

  Maak handmatig een staging-site voor WordPress

  Voor deze methode moet u handmatig een staging-site maken voor uw WordPress-installatie. Het is voor gevorderde gebruikers en vereist meer werk dan andere hierboven beschreven methoden.

  Een ander nadeel van deze methode is dat uw website tijdelijk niet beschikbaar zal zijn bij het implementeren van wijzigingen terug van staging naar live server.

  Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u handmatig een staging-omgeving voor uw WordPress-site kunt maken.

  Eerst moet u een subdomein maken voor uw staging-website. Ga naar het dashboard van je hostingaccount en klik op de link Subdomeinen onder het gedeelte Domeinen.

  Maak een subdomein voor uw staging-site

  Opmerking: we gebruiken Bluehost in ons voorbeeldscherm, dus uw scherm kan er anders uitzien.

  Geef een naam op voor uw subdomein (bijvoorbeeld staging) en klik vervolgens op de knop Maken.

  Uw hosting-configuratiescherm voegt nu uw subdomein toe, dat u kunt gebruiken om uw live WordPress-site te importeren.

  Vervolgens moet u de Duplicator-plug-in installeren en activeren op uw live site.

  Na activering moet je op het Duplicator-menu in je WordPress admin-zijbalk klikken en op de knop Nieuwe maken klikken.

  Maak een Duplicator-pakket

  Daarna wordt u gevraagd op de knop Volgende te klikken om door te gaan.

  Duplicator start nu de wizard voor het dupliceren van websites. Eerst zal het een aantal tests uitvoeren om te zien of alles in orde is. Als alle items zijn gemarkeerd als ‘Goed’, klik dan op de knop ‘Bouwen’.

  Pakket bouwen

  De plug-in begint nu met het maken van een duplicatorpakket van uw WordPress-site. Dit proces kan enkele minuten duren, afhankelijk van de grootte van uw website.

  Als u klaar bent, ziet u downloadopties voor Installer en het Archiefpakket. U moet op de link ‘Downloaden met één klik’ klikken om beide bestanden op uw computer te downloaden.

  Download en verpak en installeer bestanden

  Uw nieuwe staging WordPress-site heeft een nieuwe database nodig. Laten we er een maken.

  Ga naar het configuratiescherm van uw WordPress-hostingaccount en klik op het MySQL Databases-pictogram onder het gedeelte Databases.

  MySQL-database

  Geef in het volgende scherm een ​​naam op voor uw database en klik vervolgens op de knop Database maken.

  Database aanmaken

  Vervolgens moet u een MySQL-gebruiker maken voor uw database. Blader naar het gedeelte MySQL-gebruikers en geef een gebruikersnaam en wachtwoord op voor uw nieuwe databasegebruiker.

  Maak een MySQL-gebruiker

  Nu moet u deze gebruiker toestemming geven om de eerder gemaakte database te openen en te wijzigen. Blader eenvoudig naar het gedeelte ‘Gebruiker aan database toevoegen’ en selecteer uw database en de gebruiker die u zojuist heeft gemaakt.

  Gebruiker toevoegen aan database

  Klik daarna op de knop ‘Toevoegen’ om door te gaan.

  U wordt gevraagd om privileges voor de gebruiker te selecteren. Ga je gang en selecteer het selectievakje ‘Alle rechten’ en klik vervolgens op de knop ‘Wijzigingen aanbrengen’.

  Rechten toekennen

  Nu is uw database klaar voor gebruik voor uw staging-website.

  Vervolgens moet u een nieuw browsertabblad openen en het subdomein van uw staging-site als volgt bezoeken:

  https://yoursubdomain.example.com/installer.php

  Vergeet niet uw eigen domein te vervangen door het eigenlijke subdomein en voorbeeld.com door uw eigen domeinnaam.

  Hiermee wordt de Duplicator-installatiewizard gestart.

  Duplicator-installatiewizard

  Het installatieprogramma zoekt naar het archiefbestand. U moet het selectievakje Algemene voorwaarden aanvinken en op de volgende knop klikken om door te gaan.

  Nu vraagt ​​het installatieprogramma u om uw WordPress-database-informatie in te voeren.

  Uw host is waarschijnlijk localhost. Daarna voert u in de eerdere stap de details in van de database die u voor uw nieuwe domeinnaam hebt gemaakt.

  Database verbinden

  Als je klaar bent, klik je op de volgende knop om door te gaan.

  Duplicator zal nu uw WordPress-databaseback-up uit het archief uitpakken in uw nieuwe database.

  Vervolgens wordt u gevraagd de site-URL of het pad bij te werken. U hoeft niets te wijzigen, omdat het automatisch de URL van uw nieuwe subdomein en het pad ervan detecteert.

  Als dit niet het geval is, kunt u de URL wijzigen in uw nieuwe subdomein. Klik daarna op de volgende knop om door te gaan.

  Update URL's indien nodig

  Duplicator voltooit nu de migratie.

  U kunt op de knop ‘Admin Login’ klikken om het WordPress-beheergebied van uw website op de nieuwe staging-site te openen.

  Nu heb je je staging-site opgezet. Laten we het beschermen door wachtwoordbeveiliging toe te voegen aan uw subdomein.

  Ga naar het cPanel-dashboard van uw hostingaccount en klik op het pictogram voor directoryprivacy.

  Directory privacy

  Vervolgens moet u uw subdomeinmap selecteren en vervolgens de optie ‘wachtwoordbeveiliging van deze map’ aanvinken. U wordt gevraagd een naam voor deze instelling op te geven en vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

  Bescherm uw staging-site met een wachtwoord

  Klik op de knop Opslaan om uw instellingen op te slaan. Uw staging-site wordt nu verborgen achter de wachtwoordbeveiliging.

  U kunt nu aan uw staging-site werken en de gewenste wijzigingen aanbrengen.

  Implementeer de staging-site handmatig om te leven

  Nadat u klaar bent om wijzigingen van uw staging-site naar de live-server te implementeren, volgt u dezelfde stappen als hierboven beschreven.

  Maak gewoon een nieuw Duplicator-pakket op uw staging-site en download de installatie- en archiefbestanden naar uw computer.

  Vervolgens moet je naar je live site gaan en een volledige WordPress-back-up maken (je kunt Duplicator ook gebruiken om een ​​volledige back-up te maken).

  Als je klaar bent, moet je alle WordPress-bestanden en -mappen van je live website verwijderen. Dit betekent dat uw WordPress-site een tijdje niet werkt.

  Volg ten slotte de bovenstaande instructies om de Duplicator-installatiewizard uit te voeren om de staging-site naar de live server te importeren.

  Zoals je kunt zien, is de laatste methode helemaal niet de beste methode. U moet dit ten koste van alles vermijden. We raden aan een betrouwbare hostingprovider zoals Bluehost, SiteGround of WP Engine te gebruiken die ingebouwde staging-sitefuncties biedt.

  We hopen dat dit artikel je heeft geleerd hoe je eenvoudig een staging-omgeving voor je WordPress-site kunt maken. Als je problemen tegenkomt, bekijk dan onze ultieme gids voor het oplossen van de meest voorkomende WordPress-fouten.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map