Google vragen om URL’s van uw WordPress-site opnieuw te crawlen

Onlangs vroeg een van onze lezers of het mogelijk is om Google specifieke URL’s te laten crawlen? Als uw website nieuw is, duurt het even voordat Google crawlt en nieuwe pagina’s of wijzigingen in zoekresultaten weergeeft. In dit artikel laten we u zien hoe u Google kunt vragen om URL’s van uw WordPress-site opnieuw te crawlen.


Hoe u Google kunt vragen om URL's van uw WordPress-site opnieuw te crawlen

Wanneer en waarom moet u Google vragen om URL’s opnieuw te crawlen?

Wanneer u pagina’s en berichten aan uw WordPress-site toevoegt, zal Google de tijd nemen om deze nieuwe links te crawlen. Tegelijkertijd is Google vereist om de bijgewerkte URL’s van uw WordPress-site te crawlen.

Wanneer u Google handmatig vraagt ​​om uw URL’s opnieuw te crawlen, wordt uw nieuwe link in de wachtrij geplaatst om geïndexeerd te worden op Google. Een Google-zoekbot begint uw links één voor één opnieuw te tekenen en geeft ze weer in de zoekresultaten.

Enkele van de meest voorkomende redenen om Google te vragen URL’s opnieuw te crawlen zijn:

 1. Wanneer je een nieuwe post of pagina toevoegt
 2. Wanneer u wijzigingen aanbrengt in een bestaande post of pagina
 3. Als je vindt dat een pagina geïndexeerd moet worden in Google, maar je kunt hem niet vinden

Voor de eerste twee hierboven genoemde opties kunt u dit proces automatiseren met XML-sitemaps. Google is redelijk goed in het indexeren van websites, want dat is hun zaak.

We hebben echter gezien dat specifieke pagina’s van Google verdwijnen (zonder reden). Soms wordt de pagina meteen weergegeven door Google gewoon te vragen opnieuw te crawlen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u Google kunt vragen om URL’s van uw WordPress-site opnieuw te crawlen en deze in de zoekresultaten weer te geven.

Google vragen om URL’s van uw WordPress-site opnieuw te crawlen

Eerst moet u uw site op Google laten weergeven en dan begint Google automatisch met het crawlen van uw URL’s. U kunt Google echter ook vragen om uw nieuwe links opnieuw te crawlen voor alle gevallen die we hierboven hebben besproken.

U kunt de onderstaande stappen volgen om Google te vragen de URL’s van uw WordPress-site opnieuw te crawlen.

Stap 1: de URL-inspectietool gebruiken om URL’s opnieuw te crawlen

URL-inspectietool is beschikbaar in de nieuwe en bijgewerkte Google-zoekconsole (voorheen bekend als Google-webmastertools). Deze tool helpt u bij het identificeren van problemen met uw URL’s en biedt oplossingen om uw links in Google te indexeren.

Het helpt u ook bij het oplossen van de veelvoorkomende WordPress-fouten voor uw URL’s en andere URL-indexeringsproblemen.

In de nieuwe Google-zoekconsole moet u uw accommodatie of website selecteren om de URL-indexstatus te controleren.

Notitie: Als u geen website heeft die wordt vermeld in de Google-tool voor webmasters, moet u deze eerst toevoegen als een nieuwe property om door te gaan met de URL-inspectietool.

Selecteer eigendom

Nadat je de woning hebt geselecteerd, moet je naar de URL-inspectietool in het linkermenu gaan en je URL toevoegen in het zoekveld dat je wilt inspecteren.

Inspecteer URL

Het haalt de gegevens over uw URL op en geeft deze weer in het Google Search Console-dashboard.

Als uw URL op Google staat, ziet u een succesbericht met de nuttige informatie over uw link. U kunt de bevindingen uitbreiden en kijken of er nog andere problemen zijn die moeten worden opgelost. Zo niet, dan ziet u het indieningsverzoek van Google om uw URL opnieuw te crawlen en te indexeren.

Als de link echter niet op Google staat, worden de fouten en een mogelijke oplossing weergegeven om uw URL op Google te laten indexeren.

U kunt de problemen oplossen en de URL opnieuw inspecteren totdat u het succesbericht ontvangt. Daarna wordt er een verzoek ingediend om uw URL opnieuw te crawlen. Herhaal eenvoudig hetzelfde voor al uw URL’s die u door Google wilt laten crawlen.

Stap 2: XML-sitemap indienen om URL opnieuw te crawlen

Als u nog steeds niet zeker bent over de indexering van uw URL’s op Google, kunt u eenvoudig een bijgewerkte XML-sitemap met uw nieuwe URL’s indienen bij de webmasterhulpprogramma’s van Google. Sitemaps zijn de snelste manier om uw nieuwe URL’s op Google te laten indexeren.

Voor deze stap raden we aan de Yoast SEO-plug-in te gebruiken, die flexibele opties bevat om uw XML-sitemaps in WordPress correct in te stellen.

In je WordPress-beheergebied moet je naar gaan SEO »Algemeen bladzijde. Onder de sectie Functies moet u de instelling XML-sitemaps inschakelen.

Schakel XML-sitemaps in

Vergeet niet op de te klikken Wijzigingen opslaan knop.

Vervolgens kunt u de bijgewerkte sitemap bekijken door op het vraagtekenpictogram naast de kop XML-sitemaps te klikken. Als uw nieuwe links zichtbaar zijn in dit sitemapbestand, kunt u doorgaan en het indienen bij de Google-tool voor webmasters.

Bekijk XML-sitemaps

Om de XML-sitemaps in te dienen, moet je de nieuwe Google Search Console bezoeken en naar gaan Sitemaps in het linkermenu. Voeg eenvoudig uw XML sitemap-link toe en klik op de Verzenden knop.

Dien XML-sitemaps in

Deze bijgewerkte sitemap vraagt ​​Google-bots om uw nieuwe URL’s snel opnieuw te crawlen en ze in de zoekresultaten weer te geven.

Notitie: je hoeft de sitemap maar één keer te uploaden. Google crawlt uw sitemap regelmatig opnieuw en het zal snel bijgewerkte berichten toevoegen zodra uw sitemaps zijn toegevoegd.

We hopen dat dit artikel je heeft geleerd hoe je Google kunt vragen om URL’s van je WordPress-site opnieuw te crawlen. Misschien wil je ook onze ultieme gids zien over hoe je WordPress SEO kunt verbeteren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map