Hoe CloudFlare gratis CDN in WordPress in te stellen

Wilt u Cloudflare CDN gebruiken op uw WordPress-site?


Cloudflare is een van de beste WordPress CDN- en firewall-services die op de markt verkrijgbaar zijn. Ze bieden een gratis CDN die uw website versnelt, samen met een reeks krachtige beveiligingsfuncties voor websites voor kleine bedrijven.

De uitdaging is dat veel gebruikers op instapniveau Cloudflare niet kunnen gebruiken omdat ze denken dat het moeilijk is om in te stellen.

In deze gids zullen we je door een volledige Cloudflare-installatie in WordPress leiden om je te helpen de snelheid van je website te verbeteren.

Cloudflare Free CDN instellen in WordPress

:

  Wat is CDN? Waarom u een CDN nodig heeft voor uw site?

  Een CDN of Content Delivery Network is een systeem van gedistribueerde servers waarmee u uw websitebestanden sneller aan de gebruikers kunt leveren op basis van hun geografische locatie.

  Doorgaans bedient een webhostingservice de bezoekers van uw website vanaf één locatie. Alle gebruikers hebben toegang tot dezelfde server, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit kan leiden tot een vertraging in de levering van inhoud voor gebruikers die verder weg wonen van de centrale hostingserver van uw website.

  CDN lost dit probleem op door meerdere edge-servers op verschillende locaties over de hele wereld in te stellen. Deze CDN-servers cachen statische inhoud van de oorsprong / centrale server van uw site, slaan deze op en presenteren deze aan de gebruikers nadat ze erom hebben gevraagd.

  Content Delivery Network (CDN)

  Als er een gebruikersverzoek is, zal de CDN-server die zich het dichtst bij de locatie van de gebruiker bevindt, deze afhandelen. Als iemand in de VS bijvoorbeeld toegang wil hebben tot een in het VK gehoste website, zal een CDN-server in de VS aan dat verzoek voldoen, niet de belangrijkste server in het VK.

  Met CDN worden alle gebruikersverzoeken afgehandeld door de dichtstbijzijnde CDN-servers. Dit verkleint de fysieke afstand tussen de bezoekers en de server van uw website. Als gevolg hiervan laadt uw website sneller voor alle gebruikers, ongeacht hun geografische locatie.

  Een snellere website verbetert ook de gebruikerservaring en geeft uw website een lichte boost in SEO-rankings.

  Het gebruik van een CDN vermindert ook de belasting van uw primaire server en beschermt deze tegen crashen tijdens verkeerspieken. Als je meer wilt weten, lees dan onze gids over waarom je een CDN nodig hebt voor je WordPress-blog.

  Wat is Cloudflare CDN?

  Cloudflare

  Cloudflare is de meest populaire gratis CDN-provider die beschikbaar is op internet. Het is een groot netwerk van wereldwijd gedistribueerde servers die automatisch statische inhoud cachen en snel dynamische inhoud leveren.

  Naast een CDN-service is Cloudflare ook een cloudgebaseerde website-firewall en een gedistribueerde proxyserver. Het controleert al het inkomende verkeer naar uw website en blokkeert verdacht verkeer, zelfs voordat het uw server bereikt.

  Ze bieden een gratis basisplan dat geschikt is voor websites en blogs voor kleine bedrijven. Ze bieden ook betaalde abonnementen vanaf $ 20 per maand.

  Cloudflare is een uitstekende keuze voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar een gratis CDN. Als u echter alle Cloudflare-functies volledig wilt gebruiken, heeft u het Business-abonnement nodig dat $ 200 / maand kost.

  Opmerking van de uitgever: We gebruiken Cloudflare niet op WPBeginner. In plaats daarvan gebruiken we MaxCDN (nu onderdeel van StackPath) voor onze CDN-service. Ze dwingen u niet om hun DNS te gebruiken en bieden meer redelijke prijzen op schaal.

  MaxCDN versus Cloudflare – wat is het verschil?

  MaxCDN en Cloudflare zijn eigenlijk heel verschillende diensten. Terwijl MaxCDN zich richt op het aanbieden van uw inhoud via hun CDN, is Cloudflare meer gericht op beveiliging en spamcontrole.

  Ze gebruiken allebei verschillende technologieën om inhoud via hun netwerken aan te bieden. MaxCDN bedient inhoud van de DNS van uw website met behulp van pullzones, simpel gezegd ze weerspiegelen uw website. Cloudflare daarentegen biedt inhoud aan via hun eigen DNS en u wordt gevraagd om de DNS van uw website te wijzigen zodat deze naar hun servers verwijst.

  Cloudflare fungeert als een proxy tussen u en de bezoekers van uw website, wat betekent dat u veel controle opgeeft. Terwijl MaxCDN werkt als een reverse proxy, wat betekent dat u alle controle heeft.

  Cloudflare is beter in het optimaliseren van uw paginasnelheden door te voorkomen dat uw site schadelijke bots, aanvallers en verdachte crawlers bevat. MaxCDN is beter in het verbeteren van de snelheid van uw website door uw statische inhoud aan te bieden via hun servers over de hele wereld.

  Nadelen van het gebruik van Cloudflare

  De grootste klacht van gebruikers bij Cloudflare is dat hoewel het uw website versnelt, het soms een tweede laadscherm toevoegt voor beveiligingsverificatiedoeleinden, wat het doel van snelheid teniet doet, omdat gebruikers vaak 5 seconden moeten wachten voordat ze uw website kunnen zien.

  Soms kan het ook een CAPTCHA-pagina weergeven waarin gebruikers worden gevraagd om te bewijzen dat ze een mens zijn. Dit zorgt voor een slechte ervaring voor nieuwe bezoekers die de site misschien nooit meer bezoeken.

  Cloudflare instellen op uw WordPress-site

  Cloudflare instellen op een WordPress-site is vrij eenvoudig. Er zijn twee verschillende methodes:

  1. Door een enkele klik op Cloudflare-installatieoptie in het configuratiescherm van uw host te gebruiken
  2. Door u handmatig aan te melden op de Cloudflare-website

  De eerste methode is de gemakkelijkste manier om Cloudflare CDN in te schakelen op je WordPress-blog. Enkele van de beste WordPress-hostingservices zoals SiteGround werken samen met Cloudflare om een ​​eenvoudige installatieoptie te bieden via hun configuratiescherm.

  Als uw webhost geen ingebouwde Cloudflare-configuratieoptie biedt, kunt u de service handmatig aan uw site toevoegen. We zullen beide methoden hieronder in details laten zien.

  Methode 1: Cloudflare CDN instellen met One-Click Setup Option in cPanel

  Zoals we eerder vermeldden, bieden sommige WordPress-hostingproviders zoals SiteGround een eenvoudige optie om Cloudflare CDN in WordPress te configureren.

  Deze webhosts bieden een ingebouwde Cloudflare-integratie-app in uw hosting-cPanel om de service met slechts een paar klikken mogelijk te maken.

  Deze Cloudflare-installatieoptie werkt op dezelfde manier met de meeste hostingproviders die de integratie hebben. Ter referentie laten we het installatieproces zien op SiteGround-hosting.

  Cloudflare CDN inschakelen op SiteGround

  Als u SiteGround gebruikt als uw WordPress-hostingbedrijf, kunt u Cloudflare CDN binnen enkele minuten op uw site instellen.

  Om aan de slag te gaan, logt u in op uw cPanel en navigeert u naar het gedeelte ‘Hulpprogramma’s voor siteverbetering’. Klik daarna op het ‘Cloudflare’ -pictogram.

  Cloudflare-optie in SiteGround cPanel

  SiteGround is onlangs begonnen met het overschakelen naar een nieuw configuratiescherm. Als je het nieuwe paneel gebruikt, zie je Cloudflare vermeld onder het tabblad Snelheid. Bekijk bijvoorbeeld de onderstaande schermafbeelding.

  Cloudflare SiteGround-paneel

  Om Cloudflare gratis CDN op uw website in te schakelen, klikt u gewoon op de knop ‘Instellen’ om door te gaan.

  Daarna ziet u een pop-up waarin u wordt gevraagd een Cloudflare-account te maken of verbinding te maken met uw bestaande account.

  Verbind Cloudflare met Siteground

  Vervolgens ziet u een bericht dat aangeeft dat de CDN-activering bezig is. Zodra het is voltooid, is het Cloudflare CDN actief op uw WordPress-site.

  Methode 2: handmatig instellen van Cloudflare CDN in WordPress

  Als uw webhosting geen Cloudflare-configuratieoptie met één klik heeft, kunt u deze methode gebruiken. Het kan nog een paar minuten duren, maar het is ook gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.

  Om te beginnen, moet je de CloudFlare-website bezoeken en op de knop ‘Aanmelden’ klikken.

  Meld u aan op de Cloudflare-website

  Op de volgende pagina moet je je e-mailadres en wachtwoord invoeren om een ​​Cloudflare-account aan te maken. Voer eenvoudig de vereiste informatie in en klik vervolgens op de knop ‘Account maken’.

  Maak een accountpagina in Cloudflare

  Daarna moet u de URL van uw website invoeren.

  Site toevoegen aan Cloudflare

  Op het volgende scherm wordt u gevraagd een plan te kiezen. Omwille van deze tutorial zullen we een gratis abonnement selecteren.

  Selecteer een Cloudflare-abonnement

  Daarna toont Cloudflare u een lijst met alle DNS-records die hun systemen hebben gevonden. Dit omvat ook uw subdomeinen.

  De DNS-records die u via Cloudflare wilt doorgeven, hebben een oranje cloudpictogram. De DNS-records die Cloudflare zullen omzeilen, hebben een grijs wolkpictogram.

  U moet de lijst doornemen om er zeker van te zijn dat uw primaire domein actief is op Cloudflare met een oranje cloudpictogram.

  Controleer DNS-records om Cloudflare in te stellen

  Nadat u uw DNS-records heeft geverifieerd, klikt u onderaan op de optie Doorgaan.

  Bij de volgende en laatste stap van uw installatie vraagt ​​Cloudflare u om uw naamservers bij te werken. U wordt gevraagd om uw naamservers te wijzigen en ze naar Cloudflare-naamservers te verwijzen.

  Cloudflare Nameservers-pagina

  Merk op: Het wijzigen van de naamserver kan enige tijd in beslag nemen om door het hele internet te verspreiden. Gedurende deze tijd kan uw website voor sommige gebruikers ontoegankelijk worden.

  U kunt naamservers wijzigen vanuit uw domeinregistreerderaccount zoals Domain.com, of als u een gratis domein heeft gekregen van uw webhostingprovider zoals Bluehost, dan moet u de naamserver wijzigen door in te loggen op uw hostingaccount.

  Omwille van deze tutorial laten we u zien hoe u de naamservers kunt wijzigen via het Bluehost-configuratiescherm. Hoewel het proces bij hostingbedrijven vergelijkbaar is, kunt u uw hostingprovider altijd om gedetailleerde instructies voor hun configuratiescherm vragen.

  Zodra u bent aangemeld bij uw Bluehost cPanel-dashboard, gaat u naar het gedeelte ‘Domeinen’ en selecteert u uw domeinnaam. Klik daarna op het tabblad ‘Name Servers’ en de optie ‘Edit’.

  Naamservers in uw webhosting cPanel bewerken

  Vervolgens moet u ‘Aangepast’ selecteren en de naamservers van Cloudflare invoeren.

  Voeg Cllouflare Nameservers toe aan uw Web Hosting cPanel

  Daarna moet je teruggaan naar de Cloudflare-installatiepagina en op de knop ‘Gereed, naamservers controleren’ klikken om de installatie te voltooien.

  Aangepaste DNS-namen toegevoegd - Controleer naamservers

  Dat is het! Het duurt nu enkele minuten om uw domeinnaamservers bij te werken en Cloudflare te activeren.

  Eenmaal geactiveerd, ziet u het succesbericht op uw Cloudflare-dashboard.

  Cloudflare geactiveerd succesbericht

  Je kunt nu je Cloudflare-instellingen aanpassen vanuit dit dashboard. In de volgende sectie laten we u de meest kritische instellingen zien.

  Notitie: De bovenstaande screenshots tonen het Bluehost-configuratiescherm. Uw naamserverinstellingen kunnen er anders uitzien als u een andere hostingprovider gebruikt.

  De belangrijkste Cloudflare-instellingen configureren

  Je basis Cloudflare-installatie is voltooid, maar er zijn een paar essentiële instellingen die je moet configureren om je WordPress-site veilig te houden.

  1. Configureer WordPress-specifieke paginaregels

  Door paginaregels in te stellen, kunt u aanpassen hoe Cloudflare werkt op specifieke pagina’s op uw site. Het is vooral handig bij het beveiligen van kritieke pagina’s zoals inlogpagina, wp-admin-gebied, enz.

  Met een gratis Cloudflare-account kunt u drie paginaregels instellen. Als je meer paginaregels wilt toevoegen, moet je $ 5 per maand betalen voor vijf extra regels.

  Eerst moet u bovenaan op de optie Paginaregels klikken en vervolgens op de knop Paginaregel maken.

  Maak een Paginaregel in Cloudflare

  Daarna kunt u de volgende drie paginaregels instellen.

  a) Beveilig uw WordPress-inlogpagina

  Pagina-URL: voorbeeld.com/wp-login.php*
  Instelling: Beveiligingsniveau; Hoog

  Maak een paginaregel om de WordPress-inlogpagina op Cloudflare te beveiligen

  b) Sluit WordPress Dashboard uit van Cloudflare en schakel High Security in

  Pagina-URL: voorbeeld.com/wp-admin*
  Instellingen: Beveiligingsniveau; Hoog
  Cacheniveau; Bypass
  Schakel prestaties uit
  Schakel apps uit

  Maak een paginaregel om het WordPress-dashboard op Cloudflare te beveiligen

  c) HTTPS forceren

  Pagina-URL: http: //*voorbeeld.com/*
  Instelling: gebruik altijd HTTPS

  Maak een paginaregel om HTTPS in WordPress te gebruiken

  2. Configureer SSL-certificaatinstellingen

  Een andere belangrijke instelling is het SSL-certificaat dat beschikbaar is in het ‘SSL / TSL’ -menu bovenaan.

  Cloudflare SSL-instellingen

  Zorg ervoor dat u ‘Volledig’ kiest als u al SSL gebruikt.

  Als u geen SSL-certificaat heeft, raadpleeg dan onze gids over hoe u een gratis SSL-certificaat voor uw website kunt krijgen.

  Eenmaal klaar, zal Cloudflare een felbegeerd groen hangslot leveren om aan te geven dat uw website veilig is.

  Cloudflare voor WordPress optimaliseren met behulp van een plug-in

  Cloudflare biedt een speciale WordPress-plug-in voor voor WordPress geoptimaliseerde instellingen met één klik. Met de plug-in kunt u snel Cloudflare instellen op uw WordPress-site, regelsets voor webapplicatie-firewall (WAF) toevoegen, de cache automatisch opschonen en meer.

  Om te beginnen, installeert en activeert u de Cloudflare-plug-in op uw website. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

  Als je klaar bent, moet je bezoeken Instellingen »Cloudflare vanuit uw beheerderspaneel om Cloudflare-instellingen te configureren.

  Op de instellingenpagina ziet u de knop Uw gratis account maken en Aanmelden voor reeds bestaande accounts. Klik gewoon op de aanmeldingsoptie.

  Log in op Cloudflare-account met WordPress

  Op het volgende scherm moet je je Cloudflare-e-mailadres en API-sleutel invoeren.

  Voer het Cloudflare API-aanmeldingsformulier in

  U vindt uw API-sleutel in uw accountgebied op de Cloudflare-website.

  Open gewoon de ‘Mijn profiel’ pagina en klik vervolgens op de API-tokens. Ga daarna naar het gedeelte Global API Key en klik op de knop View.

  Bekijk Cloudflare API-sleutel

  Hierdoor wordt een pop-up geopend en wordt uw API-sleutel weergegeven. Je moet de sleutel kopiëren.

  Kopieer Cloudflare API-sleutel

  Keer vervolgens terug naar uw WordPress-dashboard en voer uw e-mailadres en API-sleutel in.

  Sla Cloudflare API-referenties op in WordPress

  Daarna verschijnt de Cloudflare-startpagina op uw dashboard. Van daaruit kunt u WordPress-optimalisatie met één klik toepassen, cache wissen, automatische cache inschakelen, enz.

  Optimaliseer Cloudflare voor WordPress

  U kunt meer Cloudflare-opties vinden door op de optie Instellingen te klikken.

  Cloudflare voor WordPress-instellingen

  Het toont ook statistieken zoals bezoekers, bespaarde bandbreedte, geblokkeerde bedreigingen, enz. Van de Analytics-optie.

  Cloudflare Analytics in WordPress

  We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je Cloudflare gratis CDN instelt in WordPress. Mogelijk wilt u ook onze volledige beveiligingshandleiding voor WordPress-websites bekijken.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map