Hoe de 500 interne serverfout in WordPress op te lossen

Zie je 500 interne serverfouten in WordPress? Interne serverfout is een van de meest voorkomende WordPress-fouten. Aangezien de fout geen andere informatie geeft, vinden veel beginners het behoorlijk frustrerend. In dit artikel laten we u zien hoe u de interne serverfout in WordPress eenvoudig kunt oplossen.


Hoe de interne serverfout in WordPress op te lossen

Wat veroorzaakt een interne serverfout in WordPress?

Interne serverfout is niet specifiek voor WordPress. Het kan gebeuren met elke website die op een webserver draait. Vanwege het algemene karakter van deze fout vertelt het de ontwikkelaar niets.

Vragen hoe u een interne serverfout kunt oplossen, is als uw arts vragen hoe u de pijn kunt oplossen zonder hen te vertellen waar de pijn is.

Voorbeeld van een WordPress-website met interne serverfout

Interne serverfout in WordPress wordt vaak veroorzaakt door plug-in- of themafuncties. Andere mogelijke oorzaken van interne serverfouten in WordPress die we kennen zijn: beschadigd .htaccess-bestand en PHP-geheugenlimiet.

We hebben ook gehoord dat de interne serverfout alleen wordt weergegeven wanneer u probeert toegang te krijgen tot het beheerdersgedeelte terwijl de rest van de site goed werkt.

Dat gezegd hebbende, laten we nu eens kijken hoe we de interne serverfout in WordPress kunnen oplossen.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Controleren op beschadigd .htaccess-bestand

Het eerste dat u moet doen bij het oplossen van de interne serverfout in WordPress, is controleren op het beschadigde .htaccess-bestand.

U kunt dit doen door de naam van uw .htaccess-hoofdbestand te wijzigen in iets als .htaccess_old. Om het .htaccess-bestand te hernoemen, moet u inloggen op uw site met behulp van de FTP- of Bestandsbeheer-app in het cPanel-dashboard van uw hostingaccount.

Zodra u verbinding hebt gemaakt, bevindt het .htaccess-bestand zich in dezelfde map waar u mappen ziet zoals wp-content, wp-admin en wp-includes.

.Htaccess-bestand bewerken in WordPress

Nadat u het .htaccess-bestand heeft hernoemd, probeert u uw site te bezoeken om te zien of dit het probleem heeft opgelost. Als dat het geval is, geef jezelf dan een schouderklopje omdat je de interne serverfout hebt opgelost.

Voordat u verder gaat met andere dingen, moet u ervoor zorgen dat u naar gaat Instellingen »Permalinks pagina in het WordPress-beheergebied en klik op de knop Opslaan zonder wijzigingen aan te brengen. Dit genereert een nieuw .htaccess-bestand voor u met de juiste herschrijfregels om ervoor te zorgen dat uw berichtpagina’s geen 404-fout retourneren.

Als het controleren van de corrupte .htaccess-bestandsoplossing niet voor u werkte, moet u dit artikel blijven lezen.

De PHP-geheugenlimiet verhogen

Soms kan een interne serverfout optreden als u uw PHP-geheugenlimiet opgebruikt. Gebruik onze tutorial over het verhogen van de PHP-geheugenlimiet in WordPress om dat op te lossen.

Als u de interne serverfout alleen ziet wanneer u probeert in te loggen op uw WordPress-beheerder of een afbeelding uploadt in uw wp-admin, moet u de geheugenlimiet verhogen door deze stappen te volgen:

 1. Maak een leeg tekstbestand met de naam php.ini
 2. Plak deze code daar: geheugen = 64 MB
 3. Bewaar het bestand
 4. Upload het in uw / wp-admin / map met FTP

Verschillende gebruikers hebben gezegd dat het bovenstaande het probleem met de beheerderszijde voor hen heeft opgelost.

Als het verhogen van de geheugenlimiet het probleem voor u heeft opgelost, heeft u het probleem slechts tijdelijk verholpen. U moet nog steeds de oorzaak vinden die uw geheugenlimiet uitput.

Dit kan een slecht gecodeerde plug-in zijn of zelfs een themafunctie. We raden u ten zeerste aan om uw WordPress-webhostingbedrijf te vragen de serverlogboeken te bekijken om u te helpen de exacte diagnostiek te vinden.

Als het verhogen van de PHP-geheugenlimiet het probleem niet voor u heeft opgelost, dan staat u nog wat meer probleemoplossing te wachten.

Deactiveer alle plug-ins

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u heeft gewerkt, wordt deze fout hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een specifieke plug-in. Het kan ook zijn dat het een combinatie is van plugins die niet leuk met elkaar spelen.

Helaas is er geen gemakkelijke manier om dit te achterhalen. Je moet alle WordPress-plug-ins tegelijk deactiveren.

Volg de instructies in onze gids voor het deactiveren van alle WordPress-plug-ins zonder WP-Admin.

Deactiveer alle WordPress-plug-ins

Als het uitschakelen van alle plug-ins de fout heeft verholpen, weet u dat dit een van de plug-ins is die de fout veroorzaakt.

Ga gewoon naar het WordPress-beheergebied en klik op ‘Plug-ins’. Nu moet u één plug-in tegelijk opnieuw activeren totdat u degene vindt die het probleem veroorzaakte. Verwijder die plug-in en meld de fout aan de auteur van de plug-in.

Kernbestanden opnieuw uploaden

Als de plug-inoptie de interne serverfout niet verhelpt, is het de moeite waard om de map wp-admin en wp-includes opnieuw te uploaden vanaf een nieuwe WordPress-installatie.

Hiermee wordt uw informatie NIET verwijderd, maar het kan het probleem oplossen als een bestand is beschadigd.

Eerst moet je de WordPress.org-website bezoeken en op de knop Downloaden klikken.

Download WordPress

Hiermee wordt het WordPress-zipbestand op uw computer geïnstalleerd. U moet het zip-bestand uitpakken en daarin vindt u een wordpress-map.

Vervolgens moet u verbinding maken met uw WordPress-website met behulp van een FTP-client. Eenmaal verbonden ga je naar de hoofdmap van je website. Het is de map met daarin de mappen wp-admin, wp-contains, wp-content.

Open in de linkerkolom de WordPress-map op uw computer. Nu moet je wp-includes en wp-admin-mappen selecteren en vervolgens met de rechtermuisknop klikken en ‘Uploaden’ selecteren.

Upload nieuwe WordPress-bestanden

Uw FTP-client zet die map nu over naar uw server. Het zal u vragen of u de bestanden wilt overschrijven. Selecteer ‘Overschrijven’ en vervolgens ‘Altijd deze actie gebruiken’.

Overschrijf bestanden

Uw FTP-client vervangt nu uw oudere WordPress-bestanden door nieuwere nieuwe kopieën. Als uw WordPress-bestanden beschadigd zijn, lost deze stap de interne serverfout voor u op.

Vraag uw hostingprovider

Als alle methoden de interne serverfout op uw website niet verhelpen, is het tijd om wat meer hulp te krijgen. Neem contact op met het ondersteuningsteam van uw webhosting en zij zullen de serverlogboeken kunnen controleren en de oorzaak van de fout kunnen achterhalen.

Als je zelf verder wilt gaan met het oplossen van problemen, bekijk dan onze ultieme WordPress-gids voor probleemoplossing voor beginners.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de interne serverfout in WordPress op te lossen. Mogelijk wilt u ook onze volledige lijst met de meest voorkomende WordPress-fouten bekijken en hoe u deze kunt oplossen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map