Hoe de fout op te lossen bij het tot stand brengen van een databaseverbinding in WordPress

Ziet u de melding ‘Fout bij het maken van een databaseverbinding’ op uw WordPress-website? Het is een fatale fout die uw WordPress-website ontoegankelijk maakt voor de gebruikers.


Deze fout treedt op wanneer WordPress geen verbinding met de database kan maken. Een aantal dingen kan uw WordPress-databaseverbinding beïnvloeden, waardoor het voor beginners een beetje moeilijk is om problemen op te lossen.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig de fout kunt oplossen die een databaseverbinding tot stand brengt in WordPress.

Het oplossen van de databaseverbindingsfout in WordPress

Wat veroorzaakt een fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding in WordPress?

Het probleem ‘Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding’ kan worden veroorzaakt door onjuiste databasegegevens in uw WordPress-instellingen, corrupte database of een niet-reagerende databaseserver.

Database verbindingsfout in WordPress

Een database is software die het gemakkelijk maakt om gegevens op te slaan, te organiseren en op te halen in andere software.

Als inhoudbeheersysteem gebruikt WordPress een database om al uw inhoud en andere websitegegevens op te slaan. Het maakt vervolgens verbinding met de database telkens wanneer iemand uw website bezoekt.

WordPress heeft de volgende informatie nodig om verbinding te maken met de database:

 • Database naam
 • Database gebruikersnaam
 • Database wachtwoord
 • Database server

Deze informatie wordt opgeslagen in uw WordPress-configuratiebestand met de naam wp-config.php.

Als een van deze items niet correct is, kan WordPress geen verbinding maken met uw databaseserver en ziet u de foutmelding ‘Fout bij het maken van een databaseverbinding’.

Het is een van de meest voorkomende WordPress-fouten. Afgezien van onjuiste referenties, kan deze fout ook verschijnen als de databaseserver niet beschikbaar is of als de databasebestanden beschadigd zijn.

Laten we eens kijken hoe we een fout kunnen oplossen bij het tot stand brengen van een databaseverbindingsprobleem in WordPress met stapsgewijze probleemoplossing.

1. Controleer uw aanmeldingsgegevens voor uw WordPress-database

De meest voorkomende reden voor databaseverbindingsfouten in WordPress zijn onjuiste databasereferenties. Als u onlangs uw WordPress-site naar een nieuwe host heeft verplaatst, kan dit de meest waarschijnlijke reden zijn.

De inloggegevens van uw WordPress-database worden opgeslagen in het wp-config.php-bestand. Het is het WordPress-configuratiebestand dat belangrijke WordPress-instellingen bevat, inclusief database-informatie.

Als je het wp-config.php-bestand nog niet eerder hebt bewerkt, bekijk dan onze handleiding over het bewerken van het wp-config.php-bestand in WordPress.

In het bestand wp-config.php zoekt u naar de volgende regels.

// ** MySQL-instellingen – u kunt deze informatie opvragen bij uw webhost ** //
/ ** De naam van de database voor WordPress * /
definieer (‘DB_NAME’, ‘database_naam_hier’);
/ ** MySQL database gebruikersnaam * /
definieer (‘DB_USER’, ‘gebruikersnaam_hier’);
/ ** MySQL database wachtwoord * /
definiëren (‘DB_PASSWORD’, ‘wachtwoord_hier’);
/ ** MySQL-hostnaam * /
definieer (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

U moet ervoor zorgen dat de informatie voor de databasenaam, gebruikersnaam, wachtwoord en databasehost correct is.

U kunt deze informatie bevestigen vanuit het dashboard van uw WordPress-hostingaccount. Log eenvoudig in op uw hostingaccount en klik op MySQL-databases onder de database sectie.

Database-informatie

Dit brengt u naar de databasebeheerpagina in uw hostingdashboad. Vanaf hier kunt u uw databasenaam en de gebruikersnaam achterhalen.

Database naam en gebruikersnaam

Daaronder vindt u de databasegebruikers en links om het gebruikerswachtwoord te wijzigen.

Wachtwoord van database-gebruiker wijzigen

Nadat u uw databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord hebt bevestigd, kunt u die informatie indien nodig wijzigen in uw wp-config.php-bestand.

Probeer daarna opnieuw uw website te bezoeken om te zien of de databaseverbindingsfout is verdwenen.

Als je de fout nog steeds kunt zien, betekent dit dat er iets anders mis is. Lees verder voor meer stappen voor probleemoplossing.

2. Controleer uw databasehostinformatie

Als u zeker weet dat uw databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoordgegevens correct zijn, wilt u er misschien voor zorgen dat u de juiste databasehostinformatie gebruikt.

De meeste WordPress-hostingbedrijven gebruiken localhost als uw databasehost. Sommige beheerde WordPress-hostingbedrijven gebruiken echter afzonderlijke servers om databases te hosten. In dat geval zal uw databasehostinformatie niet localhost zijn.

U moet contact opnemen met uw WordPress-hostingbedrijf om de informatie over uw databasehost te bevestigen.

3. Herstel WordPress Database

Als je bijvoorbeeld een andere fout krijgt op de wp-admin, dan is zoiets als “Een of meer databasetabellen zijn niet beschikbaar. Mogelijk moet de database worden gerepareerd ”, dan moet u uw database herstellen.

U kunt dit doen door de volgende regel toe te voegen aan uw wp-config.php-bestand. Zorg ervoor dat je het toevoegt net voor ‘Dat is alles, stop met bewerken! Veel plezier met bloggen regel wp-config.php.

definiëren (‘WP_ALLOW_REPAIR’, waar);

Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je de instellingen bekijken door naar deze pagina te gaan: http://www.uwsite.com/wp-admin/maint/repair.php

Reparatie WordPress-database

Notitie: de gebruiker hoeft niet te zijn aangemeld om toegang te krijgen tot de databaseherstelpagina. Zodra u klaar bent met het repareren en optimaliseren van uw database, moet u deze code uit uw wp-config.php verwijderen.

4. Controleer of uw databaseserver niet werkt

Als alles correct lijkt te zijn en WordPress nog steeds geen verbinding kan maken met de database, is uw databaseserver (MySQL-server) mogelijk niet beschikbaar.

Dit kan gebeuren door druk verkeer op een server. Kortom, uw hostserver kan de belasting gewoon niet aan (vooral als u op shared hosting bent).

Uw site wordt erg traag en voor sommige gebruikers kan het zelfs de fout weergeven. Dus het beste wat u moet doen, is telefoneren of live chatten met uw hostingprovider en hen vragen of uw MySQL-server reageert.

Als u andere websites op dezelfde server heeft staan, dan kunt u die sites controleren om te bevestigen dat uw SQL-server niet werkt.

Als je geen andere site op hetzelfde hostingaccount hebt, ga dan gewoon naar je hostingdashboard en probeer phpMyAdmin te openen en de database te verbinden.

Als u verbinding kunt maken, moeten we controleren of uw databasegebruiker voldoende toestemming heeft. Maak een nieuw bestand met de naam testconnection.php en plak de volgende code erin:

<?php
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘gebruikersnaam’, ‘wachtwoord’);
if (! $ link) {
die (‘Could not connect:’. mysqli_error ());
}
echo ‘Succesvol verbonden’;
mysqli_close ($ link);
?>

Zorg ervoor dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord vervangt. U kunt dit bestand nu uploaden naar uw website en openen via een webbrowser.

Als het script succesvol is verbonden, betekent dit dat uw gebruiker voldoende toestemming heeft en dat er iets anders mis is.

Ga terug naar je wp-config-bestand om er zeker van te zijn dat alles correct is (opnieuw scannen op typefouten).

Andere oplossingen die voor gebruikers hebben gewerkt

Als de bovengenoemde tips voor het oplossen van problemen de databaseverbindingsfout op uw website niet hebben verholpen, kunt u deze aanvullende stappen proberen.

Gerapporteerd door onze gebruikers, hebben deze stappen sommige gebruikers geholpen bij het oplossen van de databaseverbindingsfout op hun websites.

1. Update de URL van de WordPress-site

Probeer de URL van de WordPress-site bij te werken met phpMyAdmin. Open eenvoudig phpMyAdmin vanuit het dashboard van uw hostingaccount en selecteer uw WordPress-database.

SQL uitvoeren in phpMyAdmin

Klik daarna op het SQL-menu bovenaan en voer de volgende MySQL-query in.

UPDATE wp_options SET option_value = ‘YOUR_SITE_URL’ WAAR option_name = ‘siteurl’

Vergeet niet uw eigen site-URL op te geven en wp_options te wijzigen in uw eigen tabelnaam, omdat u mogelijk het prefix van de WordPress-tabel hebt gewijzigd.

2. Reboot Web Server

Gebruikers op dedicated servers, lokale servers en virtual private servers (VPS) kunnen proberen hun servers opnieuw op te starten.

Hiermee worden uw web- en databaseserver opnieuw opgestart, wat enkele tijdelijke storingen kan verhelpen die de fout veroorzaken.

3. Vraag om hulp

Als al het andere niet lukt, moet u mogelijk contact opnemen met uw webhostingbedrijf. Alle goede WordPress-hostingbedrijven zullen u helpen het probleem op te lossen, u in de goede richting te wijzen of het zelfs voor u op te lossen.

U kunt ook WordPress-ontwikkelaars van Codeable inhuren die u kunnen helpen dit probleem tegen redelijke tarieven op te lossen. Het beste is dat deze ontwikkelaars zeer goed zijn beoordeeld door het Codeable-team, zodat u weet dat ze te vertrouwen zijn.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het oplossen van de fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding in WordPress. Misschien wilt u ook onze handleiding voor het oplossen van problemen met WordPress raadplegen voor tips over het zelf oplossen van WordPress-problemen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map