Hoe een forum in WordPress toe te voegen met bbPress

Bulletinboards en forums zijn oude vertrouwde tools om online communities op te bouwen.


Hoewel er veel open-source forumsoftware is, kan het een puinhoop zijn om een ​​forum van derden met WordPress te integreren. Dat is waar bbPress binnenkomt.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een forum in WordPress kunt toevoegen met bbPress.

Een forum toevoegen in WordPress met bbPress

Wat is bbPress?

bbPress is een forumsoftware die op WordPress-wijze is gebouwd. Het draait bovenop WordPress, de beste website builder ter wereld.

Net als WordPress is bbPress uitbreidbaar en kunt u add-on-plug-ins installeren om meer functionaliteit aan uw forums toe te voegen. Het is ook erg licht en sneller dan andere populaire open-source forumsoftware.

Wat je nodig hebt om een ​​online forum te maken met bbPress?

Als je al een WordPress website hebt waar je een forum aan wilt toevoegen, dan kun je deze sectie overslaan. Aan de andere kant, als je net begint, lees dan verder.

Eerst moet u zich aanmelden voor een webhostingaccount. Hier slaat u alle bestanden voor uw online forum op.

Je hebt ook een domeinnaam nodig. Dit is het adres van uw website op internet en wat gebruikers in hun browser zullen typen om uw online forum te vinden.

Normaal gesproken kost websitehosting $ 7,99 per maand en kost een domeinnaam ongeveer $ 14,99 per jaar.

Dit is veel geld als je net begint.

Gelukkig is Bluehost overeengekomen om WPBeginner-gebruikers korting te bieden op hosting met een gratis domeinnaam. Kortom, u kunt al aan de slag voor slechts € 2,75 per maand.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen ←

Bluehost is een van de grootste WordPress-hostingbedrijven ter wereld en een officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider.

Nadat u zich heeft aangemeld voor hosting, kunt u onze gids volgen over het maken van een website voor volledige installatie-instructies.

Na het instellen van WordPress ben je klaar om bbPress te installeren en je eigen online community te starten.

Hoe bbPress te installeren

bbPress is beschikbaar als WordPress-plug-in. Je kunt het installeren zoals je elke WordPress-plug-in zou installeren.

Log gewoon in op uw WordPress-beheergebied en ga naar Plugins »Nieuw toevoegen . Zoek naar bbPress en selecteer vervolgens bbPress uit de resultaten.

Installeer en activeer de plug-in. Na activering ziet u het welkomstscherm voor bbPress.

Welkom bij bbPress

Een forum maken met bbPress in WordPress

Na installatie voegt bbPress menu-items Forums, Onderwerpen en Reacties toe aan uw WordPress-beheerder.

Nieuw forum toevoegen

Eerst moet je op klikken Forums »Nieuw toevoegen link vanuit het menu. Dit brengt je naar een scherm dat lijkt op het WordPress-bewerkingsgebied.

Geef een titel op voor uw forum en voer een kleine beschrijving ervan in. Druk vervolgens op de publicatieknop.

Forumtitel en beschrijving

Je kunt zoveel forums maken als je nodig hebt voor verschillende discussies en onderwerpen.

BBPress-forum weergeven in de frontend van WordPress

Nu je een paar forums hebt gemaakt, is het tijd om die forums aan de voorkant van je WordPress-website weer te geven.

Maak een nieuwe WordPress-pagina. Geef deze pagina een titel, zoals Forum, Community, Ondersteuningsforums, enz.

Plak daarna eenvoudig de volgende shortcode op uw pagina:

[bbp-forum-index]

Vergeet niet op de publicatieknop te klikken om uw wijzigingen op te slaan en uw forumpagina zichtbaar te maken op uw website.

U kunt nu de pagina in een webbrowser bezoeken om een ​​voorbeeld van uw forums te zien.

Forums paginavoorbeeld

Vervolgens moet u gebruikers helpen het forum op uw website te vinden. Om dat te doen, plaatsen we een link naar je forumpagina in het bovenste navigatiemenu.

Ga naar Uiterlijk »Menu’s en voeg de forumpagina toe aan uw navigatiemenu.

Forumlink toevoegen aan navigatiemenu

Gebruikers hebben nu toegang tot de forumindexpagina door op de link in het hoofdmenu te klikken.

Integratie van bbPress met uw WordPress-thema

In de meeste gevallen wilt u waarschijnlijk uw forum openen voor nieuwe registraties. Om dat te doen, moet u uw website openen voor registraties.

Ga gewoon naar Instellingen »Algemeen, en vink het vakje aan naast “Iedereen kan zich registreren” om registraties op uw website toe te staan.

Open uw forum voor gebruikersregistratie

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Nu uw website open is voor registratie, is het eerste waar uw forumdeelnemers naar op zoek zijn een registratiepagina.

Laten we er een maken.

Maak gewoon een WordPress-pagina en geef deze een titel, b.v. Registreren. Voeg shortcode [bbp-register] toe en publiceer de pagina.

Aa bbPress registratiepagina maken

U kunt nu een voorbeeld van deze pagina bekijken. Het toont een gebruikersregistratieformulier voor alle niet-ingelogde gebruikers.

Een andere pagina die uw gebruikers nodig hebben, is de verloren wachtwoordherstelpagina. Dit is waar ze hun verloren wachtwoorden zullen herstellen.

Maak nog een WordPress-pagina en geef deze een titel, b.v. Vergeten wachtwoord. Voeg daarna deze shortcode [bbp-lost-pass] toe en publiceer de pagina.

Verloren wachtwoordpagina

Ten slotte moet u een aanmeldingsformulier aan uw website toevoegen, zodat forumgebruikers gemakkelijk overal op uw website kunnen inloggen.

bbPress wordt geleverd met een handvol widgets en een daarvan is een inlogformulierwidget.

Ga naar Uiterlijk »Widgets en sleep Login Widget eenvoudigweg naar uw zijbalk of een ander widgetgebied.

U wordt gevraagd om de URL’s voor de registratie en verloren wachtwoordpagina’s op te geven die u eerder hebt gemaakt. Nadat je ze hebt ingevoerd, moet je op de knop Opslaan klikken om je widgetinstellingen op te slaan.

Login widget instellingen

Nu verschijnt er een aanmeldingsformulier met links naar registratie en verloren wachtwoordherstelpagina’s in uw zijbalk. Ingelogde gebruikers zien hun gebruikersnamen en een afmeldlink in plaats van het formulier.

Voorbeeld aanmeldingsformulier

Het beheren van bbPress Foruminstellingen

In tegenstelling tot andere populaire forumsoftware, heeft bbPress een zeer vereenvoudigde configuratiepagina. Ga naar om de instellingen voor uw bbPress-forums te beheren Instellingen »Forums bladzijde.

Forum instellingen pagina

De standaardopties op deze pagina werken voor de meeste forumwebsites. We zullen ze allemaal bekijken, voor het geval je iets wilt veranderen.

De eerste optie die u hier zou zien, is ‘Geregistreerde bezoekers automatisch de rol van deelnemersforum geven’. U kunt een gebruikersrol selecteren of de optie uitschakelen om gebruikersrollen handmatig aan elke gebruiker toe te wijzen wanneer ze zich registreren.

De volgende optie voegt een vertraging van 10 seconden toe tussen opeenvolgende forumberichten om forumoverstroming en spam te voorkomen. U kunt hier de vertragingsperiode verlengen of verkorten.

Met de optie Bewerken kunnen gebruikers hun forumberichten 5 minuten nadat ze zijn gepubliceerd, bewerken. U kunt deze optie uitschakelen, maar dat voorkomt dat uw gebruikers spelfouten corrigeren of hun berichten bewerken als ze iets hebben gemist.

Daarna vindt u de sectie met forumfuncties. Vanaf hier kunt u forumfuncties in- en uitschakelen.

Voeg verwijder forumfuncties toe

Daaronder ziet u functies voor forumweergave. Vanaf hier kunt u een bbPress-sjabloon, aantal berichten en onderwerpen selecteren om weer te geven op forumpagina’s en in de RSS-feed van het forum.

Instellingen voor forumweergave

Ten slotte zie je opties om URL-slugs te selecteren voor verschillende secties en forumpagina’s. Slugs zijn de SEO-vriendelijke URL-namen die door WordPress worden gebruikt.

Wijzig forum-URL-slakken

De standaard URL-slakken zijn standaard zinvol en SEO-vriendelijk, maar als u ze moet wijzigen, kunt u dat hier doen.

Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om uw foruminstellingen op te slaan.

Gebruikersrollen in bbPress

WordPress wordt geleverd met een eigen gebruikersrolbeheersysteem waarmee u gebruikersrollen met verschillende rechten kunt toewijzen.

bbPress breidt de WordPress-gebruikersrollen uit door zijn eigen vijf vooraf gedefinieerde gebruikersrollen met verschillende mogelijkheden toe te voegen.

1. Sleutelmeester – De website-eigenaar of de WordPress-beheerder krijgt automatisch de Keymaster-rol toegewezen wanneer ze bbPress installeren. Een Keymaster kan forums verwijderen en aanmaken, kan alle berichten, onderwerpen, forums aanmaken, bewerken, verwijderen.

2. Moderatoren – Gebruikers met een gebruikersrol als moderator hebben toegang tot moderatietools, die ze kunnen gebruiken om forums, onderwerpen en berichten te modereren.

3. Deelnemers – Dit is de standaard gebruikersrol, deelnemers kunnen hun eigen onderwerpen en berichten maken en bewerken, ze kunnen favorieten maken en zich abonneren op onderwerpen.

4. Toeschouwers – Toeschouwers hebben alleen-lezen toegang tot openbare forums, onderwerpen en berichten.

5. Geblokkeerd – Wanneer een gebruiker wordt geblokkeerd, worden al zijn mogelijkheden geblokkeerd. Ze kunnen nog steeds openbaar zichtbare onderwerpen en berichten lezen, maar kunnen niet deelnemen aan de forums.

Uw bbPress-forum uitbreiden en promoten

Nu uw bbPress-forum helemaal klaar is voor gebruik. Het is tijd om te leren hoe we het kunnen uitbreiden en promoten.

Laten we eerst beginnen met het uiterlijk. bbPress werkt met elk WordPress-thema en thema’s kunnen ook aangepaste stijlen toevoegen aan bbPress.

Alle top WordPress-thema’s worden geleverd met aangepaste bbPress-stijlen om uw forum er mooi uit te laten zien.

Zie onze selectie van de beste WordPress-thema’s voor bbPress voor meer keuzes.

Vervolgens wilt u nieuwe functies aan uw forum toevoegen, zodat u snel nieuwe leden kunt krijgen en uw online community kunt laten groeien.

Hieronder volgen enkele van de plug-ins waarmee u uw online forum veel sneller kunt laten groeien.

1. Verloting

RafflePress

Met RafflePress kun je virale weggeefacties en wedstrijden maken in WordPress. Deze interactieve wedstrijden en weggeefacties zijn een veilige manier om direct een hoop nieuwe gebruikers naar uw online forum te krijgen.

Zie onze gids over het maken van een virale weggeefwedstrijd voor meer informatie.

2. MemberPress

MemberPress

MemberPress is de beste plug-in voor WordPress-lidmaatschap. Hiermee kunt u online geld verdienen via uw forum door abonnementslagen toe te voegen aan uw online community.

Bekijk voor meer informatie onze gids over het maken van een lidmaatschapswebsite.

3. MonsterInsights

MonsterInsights

Wilt u weten welke forumonderwerpen en discussies populairder zijn op uw website? MonsterInsights helpt u eenvoudig al uw websiteverkeer bij te houden met Google Analytics.

4. WPForms

WPForms

WPForms is de beste plug-in voor WordPress-contactformulieren. Hiermee kunt u eenvoudig mooie formulieren maken voor uw website. U kunt het ook gebruiken om een ​​aangepaste inlogpagina, gebruikersregistratiepagina te maken of om enquêtes en polls toe te voegen aan uw bbPress-forum.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren toevoegen van een forum in WordPress en het installeren en configureren van bbPress. Misschien wilt u ook onze volledige WordPress SEO-gids bekijken om u te helpen nog meer verkeer te genereren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me