Hoe een lijst met onderliggende pagina’s voor een ouderpagina in WordPress weer te geven

Onlangs heeft een van onze gebruikers ons gevraagd hoe onderliggende pagina’s van een WordPress-pagina kunnen worden weergegeven? Vaak wilt u bij het werken aan een site met pagina’s met onderliggende pagina’s die onderliggende pagina’s op de bovenliggende pagina weergeven in een zijbalkwidget of een andere locatie in uw sjabloon. In dit artikel laten we u zien hoe u een lijst met onderliggende pagina’s voor een bovenliggende pagina in WordPress weergeeft.


Om een ​​voorbeeld te zien van een lijst met onderliggende pagina’s op de bovenliggende pagina, zie de onderstaande schermafbeelding die we hebben van OptinMonster’s Hoe het werkt pagina. Je kunt dit ook zien in gebruik op de Blueprint-pagina van WPBeginner.

Een bovenliggende pagina met een lijst met onderliggende pagina's

Voordat we beginnen, voor diegenen die niet bekend zijn met Child Pages, bekijk onze gids over het verschil tussen Posts en Pages in WordPress. Een van de belangrijke kenmerken van pagina’s is dat ze hiërarchisch kunnen zijn. Dit betekent dat een pagina een bovenliggende pagina kan worden en onderliggende pagina’s (dat wil zeggen subpagina’s) heeft. Hierdoor kun je verschillende pagina’s groeperen onder één bovenliggende pagina. Als u bijvoorbeeld een productpagina op een website heeft, kunt u pagina’s zoals functies, prijzen en ondersteuning als onderliggende pagina’s toevoegen. Elke onderliggende pagina kan ook zijn eigen onderliggende pagina’s hebben.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Om een ​​onderliggende pagina te maken, maakt of bewerkt u eenvoudig een pagina in WordPress zoals u dat normaal zou doen. Kies onder het metavak Paginakenmerken een bovenliggende pagina in het vervolgkeuzemenu.

Een onderliggende pagina maken door er een ouderpagina aan toe te wijzen in WordPress

Opmerking: als u het menu Paginakenmerken niet ziet, klik dan op de knop Schermopties in de rechterbovenhoek van uw scherm. Er wordt een menu weergegeven waarin u ervoor moet zorgen dat Paginakenmerken is aangevinkt.

Onderliggende pagina’s weergeven op de bovenliggende pagina in WordPress

Om onderliggende pagina’s onder een bovenliggende pagina weer te geven, moet u de volgende code toevoegen in een sitespecifieke plug-in of in het functies.php-bestand van uw thema:

functie wpb_list_child_pages () {

wereldwijde $ post;

if (is_page () && $ post->post_parent)

$ childpages = wp_list_pages (‘sort_column = menu_order&title_li =&child_of = ‘. $ post->post_parent. ‘&echo = 0 ‘);
anders
$ childpages = wp_list_pages (‘sort_column = menu_order&title_li =&child_of = ‘. $ post->ID KAART . ‘&echo = 0 ‘);

if ($ childpages) {

$ string = ‘

    ‘. $ kinderpagina’s. ‘

‘;
}

$ string teruggeven;

}

add_shortcode (‘wpb_childpages’, ‘wpb_list_child_pages’);

De bovenstaande code controleert eerst of een pagina een ouder heeft of dat de pagina zelf een ouder is. Als het een bovenliggende pagina is, worden de bijbehorende onderliggende pagina’s weergegeven. Als het een onderliggende pagina is, worden alle andere onderliggende pagina’s van de bovenliggende pagina weergegeven. Ten slotte, als dit slechts een pagina is zonder onderliggende of bovenliggende pagina, doet de code gewoon niets. In de laatste regel van de code hebben we een shortcode toegevoegd, zodat je eenvoudig onderliggende pagina’s kunt weergeven zonder je paginasjablonen te wijzigen.

Om onderliggende pagina’s weer te geven, voegt u eenvoudig de volgende shortcode toe aan een pagina of tekstwidget in de zijbalk:

[wpb_childpages]

In sommige gevallen is uw thema mogelijk niet gereed om shortcodes uit te voeren in een tekstwidget. Als het niet werkt, bekijk dan deze tutorial over het gebruik van shortcodes in zijbalkwidgets van WordPress.

Dynamische onderliggende pagina’s dynamisch weergeven zonder shortcode

Het gebruik van shortcode is handig, maar het probleem met het gebruik van shortcodes is dat u shortcode moet toevoegen aan alle pagina’s met bovenliggende of onderliggende pagina’s. Het kan zijn dat u op veel pagina’s shortcodes heeft, en soms vergeet u zelfs de shortcode toe te voegen.

Een betere aanpak zou zijn om het paginasjabloonbestand in uw thema te bewerken, zodat het automatisch onderliggende pagina’s kan weergeven. Om dat te doen, moet u de hoofdpagina page.php-sjabloon bewerken of een aangepaste paginasjabloon in uw thema maken.

In uw paginasjabloonbestand moet u deze coderegel toevoegen waar u onderliggende pagina’s wilt weergeven.

<?php wpb_list_child_pages (); ?>

Dat is alles. Uw thema detecteert nu automatisch onderliggende pagina’s en geeft ze weer.

Als u ouderpagina’s gebruikt met veel onderliggende pagina’s die hun eigen onderliggende pagina’s hebben, kan de WordPress-beheerdersweergave verwarrend zijn. Voor een betere manier om ouder en pagina’s te ordenen, probeer de admin kolomweergave.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vermelden van onderliggende pagina’s in WordPress. Laat het ons weten als je vragen of feedback hebt door hieronder een reactie achter te laten.

Bron: Thomas Griffin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me