Hoe een WordPress-site permanent van internet te verwijderen

Onlangs vroeg een van onze lezers of het mogelijk was om een ​​WordPress-site permanent van internet te verwijderen? Als u uw WordPress-installatie verwijdert, wordt deze niet volledig van internet verwijderd. In dit artikel laten we u zien hoe u een WordPress-site permanent van internet kunt verwijderen.


Verwijder een WordPress-site definitief van internet

Wanneer en waarom een ​​WordPress-site permanent van internet verwijderen

Soms moet u een WordPress-site mogelijk volledig van internet verwijderen. U kunt eenvoudig WordPress-bestanden van uw server verwijderen en deze is niet meer beschikbaar.

Uw site kan echter nog steeds worden weergegeven in zoekresultaten, momentopnamen in de cache en de Wayback-machine.

Het is vrij moeilijk om alle sporen van een website van internet te verwijderen. Er zijn duizenden websites die inhoud van andere sites verzamelen, screenshots publiceren, statistieken en vergelijkingen aanbieden.

Met de stappen die in dit artikel zijn gemarkeerd, kunt u het moeilijk maken om uw verwijderde website en de inhoud ervan te vinden.

Houd er rekening mee dat dit artikel gaat over het verwijderen van uw zelf gehoste WordPress.org-website. Zie onze gids over het verschil tussen zelf gehoste WordPress.org-site versus WordPress.com-blog.

Als u een WordPress.com-blog wilt verwijderen, raadpleegt u dit artikel over het verwijderen van uw WordPress.com-blog.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we een WordPress-site correct en permanent van internet kunnen verwijderen.

Een WordPress-site permanent van internet verwijderen

Hier zijn de stappen die u kunt nemen om een ​​WordPress-site correct te verwijderen en het moeilijk te vinden te maken.

Stap 1: Maak een back-up van uw WordPress-site

Maak een back-up van uw WordPress-site

Het eerste dat u moet doen, is een volledige back-up van uw WordPress-site maken. Hoewel u uw site volledig wilt verwijderen, moet u toch een back-up maken.

Dit is handig als u in de toekomst van gedachten verandert of als u toegang wilt krijgen tot inhoud die u al had verwijderd.

Stap 2: verwijder uw WordPress-bestanden

Nu moet u WordPress-bestanden verwijderen die op uw server zijn opgeslagen. Als u deze bestanden verwijdert, worden WordPress-software en uw thema’s, plug-ins, afbeeldingen en andere mediabestanden gewist.

U kunt dat doen door naar het dashboard van uw WordPress-hostingaccount te gaan. Zoek bij het inloggen het pictogram van Bestandsbeheer.

File Manager-pictogram in cPanel

Bestandsbeheer biedt een webgebaseerde interface om bestanden te beheren die op uw server zijn opgeslagen. U moet naar de hoofdmap gaan en alle daar opgeslagen bestanden verwijderen.

U kunt uw WordPress-bestanden ook verwijderen met een FTP-client. Als je niet bekend bent met FTP, bekijk dan onze beginnershandleiding over het gebruik van FTP.

Stap 3: Zoekmachines blokkeren met Robots.txt

Nu u uw website heeft verwijderd, is het tijd om te voorkomen dat zoekmachines uw website crawlen.

We gebruiken een robots.txt-bestand om zoekmachines te laten weten dat we niet willen dat onze pagina’s worden gecrawld.

Onthoud dat dat robots.txt-bestand slechts een richtlijn is. Het wordt gerespecteerd door de meeste zoekmachines, maar sommige minder bekende crawlers negeren het misschien volledig. Maak je geen zorgen, we laten je ook zien hoe je daarmee omgaat.

Eerst moet je een nieuw robots.txt-bestand maken met bestandsbeheer in cPanel of FTP.

Nadat je het bestand hebt gemaakt, moet je het bewerken en de volgende regels toevoegen:

User-agent: *
Niet toestaan: /

Deze twee regels staan ​​niet toe dat alle user-agents (crawlers zoals Googlebot) toegang krijgen tot alle URL’s onder uw domeinnaam.

Stap 4: inhoud verwijderen uit zoekmachines

Ook al bestaat uw inhoud niet meer, zoekmachines kunnen deze nog wel enige tijd laten zien.

Zoekmachines begrijpen dat websites door technische fouten kunnen uitvallen. Dit is de reden waarom ze de inhoud een tijdje blijven tonen in de hoop dat uw website terugkomt.

U moet zoekmachines expliciet laten weten dat uw inhoud niet langer beschikbaar is en permanent wordt verwijderd.

De eenvoudigste manier om dit te doen is door het .htaccess-bestand te gebruiken. U moet een nieuw bestand maken in de hoofdmap van uw website en het de naam .htaccess geven.

Vervolgens moet u het .htaccess-bestand bewerken en deze code erin toevoegen:

RewriteEngine aan
RewriteCond% {REQUEST_URI}! ^ / Robots.txt
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ www \ .example \ .com $ [NC]
RewriteRule ^ (. *) $ – [L, G]

Vergeet voorbeeld.com niet te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Deze code leidt alle verzoeken om naar uw website en toont 410 Error. Het geeft crawlers echter wel toegang tot uw robots.txt-bestand.

410-fout op een website

Ondanks het nemen van alle stappen, kan dit proces nog wel even duren. U kunt het verder versnellen door een verzoek tot verwijdering van de cache in te dienen.

Website Snapshots verwijderen van Wayback Machine

De Wayback Machine van Archive.org is ‘s werelds grootste archief met websites. Het crawlt en slaat in het cachegeheugen opgeslagen versies van miljarden webpagina’s op.

Iedereen kan Wayback Machine bezoeken en zoeken naar in het cachegeheugen opgeslagen snapshots van elke website.

Wayback Machine

De beste manier om uw website permanent van Wayback Machine te verwijderen, is door contact op te nemen met Archive.org en hen te vragen snapshots van uw inhoud te verwijderen.

Het verwijderen van uw website van Wayback Machine door een e-mail te sturen naar Archive.org zorgt ervoor dat uw eerdere snapshots nooit meer worden opgenomen.

Zelfs wanneer uw domeinregistratie is verlopen en overgedragen aan een nieuwe eigenaar, zal Archive.org archivering voor dat domein nooit meer inschakelen.

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u een WordPress-site permanent van internet kunt verwijderen. Als je een andere website wilt starten, bekijk dan onze handleiding over het starten van een WordPress-blog voor gedetailleerde instructies.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me