Hoe Facebook Remarketing / Retargeting Pixel in WordPress te installeren

Bent u op zoek naar retargeting-advertenties op Facebook? Wil je de pixel voor remarketing / retargeting van Facebook in WordPress installeren? In dit artikel laten we u zien hoe u Facebook-remarketing / retargeting-pixel installeert in WordPress.


Facebook Retargeting Pixel toevoegen in WordPress

Waarom Facebook Retargeting Pixel gebruiken om uw sociale bereik te vergroten

Syed Balkhi, onze oprichter en CEO, publiceerde een casestudy over hoe we het Facebook-verkeer van WPBeginner in 2015 met 332% hebben verhoogd. Dit wekte een overweldigende interesse bij onze lezers die wilden weten hoe ze hetzelfde kunnen doen voor hun websites.

Wanneer u Facebook-paginaberichten verhoogt met Facebook-advertenties, kunt u een breed scala aan doelgroepen selecteren. Met retargeting kunt u uw doelgroep verkleinen en betere resultaten behalen met minder uitgaven.

U kunt uw advertenties weergeven aan mensen die al geïnteresseerd zijn in uw website. Deze mensen reageren veel sneller op uw gebooste berichten en advertenties op Facebook.

Wat is een Facebook Retargeting Pixel?

Is het u opgevallen dat u na het bezoeken van een website hun advertenties op Facebook begint te zien? Dit heet retargeting of remarketing.

Die websites gebruiken de retargeting-technologie van Facebook, beter bekend als Facebook Pixel.

De retargeting-pixel voegt niets toe dat zichtbaar is op uw website. Het stuurt eenvoudig een browsercookie naar uw bezoekers.

Hierdoor kan Facebook gebruikers die uw website op Facebook bezoeken opnieuw targeten.

Laten we eens kijken hoe u een Facebook-retargeting-pixel aan uw WordPress-site kunt toevoegen.

Een Facebook Retargeting-pixel maken

Om het gemakkelijk te maken, hebben we een video-tutorial gemaakt over het installeren van een WordPress-plug-in die je hieronder kunt bekijken.

Abonneer u op WPBeginner

Als u echter alleen tekstinstructies wilt volgen, kunt u onze stapsgewijze zelfstudie volgen over het installeren van Facebook’s retargeting-pixel in WordPress.

Eerst moet u inloggen op uw Facebook-account en Ads Manager bezoeken. Klik vervolgens op Hulpmiddelen »Pixels om je Facebook-pixel te maken.

Facebook Pixel maken

Wanneer u op de knop Pixel maken klikt, wordt er een pop-up weergegeven. Voer gewoon een naam in voor uw pixel die een naam van uw bedrijf of product kan zijn en druk vervolgens op de knop Pixel maken om door te gaan.

Voer een naam in voor Facebook Pixel

U ziet een succesbericht met de unieke ID van uw pixel.

Als iemand anders de technische zaken op uw website beheert, kunt u hem de pixelcode e-mailen. Klik anders op de knop ‘Pixel nu installeren’ om het zelf te installeren.

Facebook Pixel is klaar voor installatie

Facebook laat je nu de Pixel-code zien die je op je WordPress-site moet installeren. Kopieer eenvoudig de pixelcode en we zullen u laten zien hoe u deze in WordPress installeert.

Kopieer de Facebook Pixel-code

Facebook Pixel installeren in WordPress

U moet de Facebook Pixel-code net voor de in uw WordPress-thema toevoegen.

De eenvoudigste manier om dit te doen is met behulp van de plug-in Headers en Footers invoegen. Na het installeren en activeren van de plug-in, moet je naar de gaan Instellingen »Kop- en voetteksten invoegen bladzijde.

Facebook-pixelcode toevoegen met behulp van plug-in voor invoegen van kopteksten en voetteksten in WordPress

U kunt uw Facebook Pixel-code in het kopgedeelte plakken en op de knop Opslaan klikken om uw wijzigingen op te slaan. Zie onze gids over het toevoegen van koptekst- en voettekstcode in WordPress voor gedetailleerde instructies.

Dat is alles, je hebt Facebook Pixel met succes op je WordPress-website geïnstalleerd.

Bonusstap: aangepaste doelgroepen maken met Facebook Pixel

Nu je Facebook Pixel met succes op je WordPress-site hebt geïnstalleerd. De volgende stap is om aangepaste doelgroepen te maken voor uw retargeting-campagnes op Facebook.

Met aangepaste doelgroepen kunt u gebruikers targeten die u al kent voor uw Facebook-advertenties. Deze gebruikers kunnen uw websitebezoekers zijn, gebruikers die uw pagina leuk vinden of gebruikers die zich hebben aangemeld voor uw mailinglijst.

Hier ziet u hoe u aangepaste doelgroepen kunt maken op Facebook.

Ga naar het Facebook Ads Manager-dashboard en ga naar Tools »Doelgroepen sectie.

Aangepaste Facebook-doelgroepen

Hierdoor wordt een pop-up weergegeven waarin u het soort publiek moet kiezen dat u op Facebook wilt targeten.

U kunt een klantenlijst, websiteverkeer of app-activiteit kiezen. In het belang van deze tutorial gaan we websiteverkeer kiezen.

Kies een type aangepaste doelgroep

Nu zal Facebook u vragen welk websitepubliek u wilt targeten. U kunt alle websitebezoekers kiezen, mensen die specifieke pagina’s bezoeken, mensen die geen specifieke pagina’s bezoeken, enzovoort. U kunt ook aangepaste combinaties maken.

Doelgroep selecteren uit websiteverkeer

Vervolgens moet je een duur in aantal dagen kiezen. Ten slotte moet u een doelgroepnaam opgeven. Gebruik iets waarmee u deze doelgroep gemakkelijk kunt identificeren in uw inzichten.

Als je klaar bent, klik je op de knop doelgroep maken om het maken van je eerste aangepaste doelgroep te voltooien.

Herhaal het proces om meer aangepaste doelgroepen te creëren door retargeting op Facebook.

Uw advertenties tonen aan aangepaste doelgroepen met behulp van Facebook Retargeting Pixel

Het echte plezier begint met het betrekken van uw aangepaste doelgroepen door Facebook-advertenties te gebruiken.

Begin met het maken van een nieuwe advertentie op Facebook. U kunt verschillende soorten advertenties weergeven voor verschillende doeleinden. Zoals het stimuleren van uw paginaposts, het sturen van verkeer naar uw website, het verhogen van de conversie, enzovoort.

Afhankelijk van het doel dat u kiest, kunt u op een bepaald moment tijdens het maken van de advertentie de doelgroep selecteren.

In dezelfde doelgroepselectie toont Facebook u een aangepaste doelgroep en u kunt deze selecteren om te worden getarget met uw advertentiecampagne.

Aangepaste doelgroep opnieuw targeten op Facebook

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het installeren van Facebook-remarketing / retargeting-pixel in WordPress. Misschien wilt u ook onze handleiding bekijken over het installeren en instellen van Facebook-opmerkingen in WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me